'Eerlijk gezegd niet zo'n sterk verhaal van Overmars'

BartVeenstra, 02-04-2020 om 11:25, 6072 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbaljournalist Tom Knipping van Voetbal International heeft zo zijn twijfels bij het statement dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, woensdagavond laat naar buiten bracht in De Telegraaf. De beleidsbepaler van de Amsterdammers wil namelijk dat de competitie per direct stop wordt gezet.

Overmars vergeleek de KNVB en de UEFA zelfs met de Donald Trump van een week geleden, omdat de president van de Verenigde Staten de economie belangrijker zou vinden dan het coronavirus. 'Dat is heel fel natuurlijk. Ik vind het ietwat populistisch als ik eerlijk mag zijn. Het is namelijk heel simpel. Als de clubs in de Eredivisie niet meer willen spelen, hoeft de KNVB niets meer te organiseren. Dan houdt het gewoon op. Dan kun je naar de UEFA en de KNVB wijzen, maar je moet ook naar je eigen organisatie kijken. Naar je collega-directeuren. Als ze alle achttien stoppen, wordt er een punt achter het seizoen gezet.'

Volgens Knipping is het verhaal van Overmars zwak. 'Het lijkt erop dat als je het seizoen zou doorstrepen Ajax de nummer één is en als je de huidige stand neemt, is Ajax ook de nummer één', zegt Knipping. 'Dan wil Overmars aanspraak maken op de Champions League-pot van veertig miljoen euro. Het was sterk geweest als hij had gezegd: dat geld gaan we met zijn achttienen verdelen, want daar hebben wij in principe geen recht op omdat we geen kampioen zijn geworden.'

'Dat hoor ik hem echter niet zeggen', vervolgt Knipping. 'Hij zegt alleen: we zijn bezig met een noodfonds. Geld dat al was betaald door Ajax als subsidie voor clubs om grasvelden aan te leggen, mogen ze nu voor iets anders gebruiken. Dat is de sigaar uit eigen doos en daarnaast is het peanuts. Twee miljoen, terwijl je zelf veertig miljoen gaat verdienen als je niet eens kampioen bent geworden. Eerlijk gezegd vind ik het niet zo'n heel sterk verhaal (van Overmars, red.).'

Knipping geeft aan dat hij het standpunt om nog even te wachten niet heel gek. Clubs willen graag duidelijkheid, maar ook bij het nu stoppen van de competitie is er geen duidelijk, zegt Knipping. 'Je weet dan nog steeds niet wanneer een nieuw seizoen kan beginnen. Je kunt geen seizoenkaarten verkopen, geen skyboxen verhuren, geen sponsors aantrekken en je kunt geen spelers aankopen of vertrekken, omdat je niet weet wanneer de andere competities weer beginnen. Die duidelijkheid kunnen de KNVB en de UEFA niet geven. Je bent afhankelijk van het virus. Dat moet iedereen accepteren, ook de directeuren in het voetbal.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Tom snapt het gewoon niet. Theoretisch had Willem 2 ook nog kampioen kunnen worden wanneer Ajax, AZ, Feyenoord en PSV al hun resterende wedstrijden zouden verliezen. En waarom zou AZ net zoveel kans hebben op het kampioenschap als Ajax? Dab kun je ook stellen dat AZ tegen PSV, AJax en Feyenoord 9 punten heeft gepakt omdat er bij de tegenstanders op dat moment heel veel sterkhouders geblesseerd waren en je dan dus niet kunt gaan roepen dat omdat ze 2x van Ajax hebben gewonnen net zo veel recht op de titel zouden hebben. Je wordt nu gedwongen om te stoppen en met deze stand zou Ajax gewoon kampioen zijn geworden ...op doelsaldo...net zoals PSV destijds de titel op doelsaldo pakte op Ajax in de laatste speelronde.
Het is allemaal niet zo moeilijk, alleen voor degenen die zichzelf liever rijk rekenen dat de huidige situatie feitelijk onder ogen te zien. Wel lekker dus dat Ajax uit bij Heerenveen wist te winnen ondanks de enorme gemiste kansen van Heerenveen in die eerste helft.
0 0
trainerdv
Het verhaal is juist heel sterkt. Grootste ellende sinds de oorlog en men wil koste wat kost doorgaan met een balletje trappen? Dat je het er niet mee eens bent is iets anders..
1 0
Libero
Mooi man, zo'n gast die bijna alles wat Ajax betreft in het negatieve weet te trekken en het nu dan ook nog verpakt met "om eerlijk te zijn ..."
0 0
PJK54
Op zich is een eerlijke verdeling een optie alleen ben ik geen voorstander van het in "leven" houden van clubs die er zelf een zooitje van hebben gemaakt of eigendom zijn van een geldschieter.
0 -1
LL
AZ en PSV willen hetzelfde als Ajax. Wat lult Knipping nou?
2 0
werkertje
Eerlijk gezegd niet zon sterk verhaal van Tom Knipping
2 0
apeldoorner
waar komt die onzin altijd vandaan dat Ajax qua geld altijd moet delen en aan andere denken? Net als die clubs die pak en beet een speler voor 7 miljoen willen verkopen behalve als Ajax hem wil, dan willen ze 12 miljoen? Ajax is qua geld niemand wat verschuldigd. Dus cl inkomsten..lekker zelf houden
1 0
Dit is mijn club
Ach Tom Knipping, de man heeft zichzelf wijs gemaakt heeft de Nederlandse Bob Woodward of Carl Bernstein te zijn. Niet echt serieus te nemen.
1 0
Lazell
Ik vind het zo zwak om te zeggen: ja maar Ajax staat bovenaan, dus dat is makkelijk lullen. Dat is geen inhoudelijk argument en staat los van de discussie. Enige wat ter discussie hoort te staan: 'is het verantwoord en haalbaar om het nog uit te voetballen'. Dat is simpelweg nee. De ranglijst is volkomen irrelevant, als Ajax 2e had gestaan was het net zo onhaalbaar en onverantwoord geweest als nu.
2 0
Meerkoet
Tom Knipping vind ....... Toedeledoki !
Non-nieuws.
2 0
31xAjax
Ik vraag me toch echt af wanneer het omslagpunt is geweest dat de gemiddelde Ajaxsupporter is veranderd van een uiterst kritische naar een calimero supporter.

Werkelijk wat een jankerds komen er hier toch. Ze denken volgens l mij echt dat alles een complot is om Ajax te dwarsbomen ten faveure van PSV en Feijenoord en tegenwoordig zelfs AZ.

Zielig gewoon....
0 -8
Libero
Volgens mij heb je ze nu wel allemaal herhaaldelijk onderuit gehaald hier op AS. Het Ajaxpubliek, de directie, de trainer, de spelers en wie er nog meer iets met Ajax te maken heeft. Je bent er overduidelijk klaar voor, spreidt je vleugels en ga de wijde wereld in om je blijde boodschap te verspreiden!
En vergeet niet te stralen zoals je ook hier gestraald hebt!
0 0
cantharel
Eerst kritiek hebben dat er geen duidelijk statement wordt gemaakt en als dat er wel is lekker tegen aan schoppen.Soms een beetje virus in je hoofd Knipping ?
4 0
Juichtoon
Als KNVB Ajax blijft dwarszitten gaan we op termijn onze eigen TV rechten verkopen. Soms moet je gewoon je tanden laten zien.
4 -1
WillyBrokamp
Ik denk dat ajax na afloop van het fox contractje dat sowieso gaat doen, maar goed dat is nu allemaal niet belangrijk
2 0
Juichtoon
Verhaal is krachtig genoeg, alleen past dit niet in het straatje van Rotterdam en Alkmaar. En het is vooral hun belang dat het AD, VI en KNVB nu ventileert.

Dacht je dat het AD dit ook zou vinden als Fnoord al vanaf speelronde 3 bovenaan zou staan en voor NL de grote puntenverzamelaar is Europees en hun belangrijkste speler na 1 juli weg is?
Het is puur voetbalactivisme. Ze zouden zich moeten schamen.
4 -1
Spectre
Wat hadden ze allemaal solidair geweest als het om p$v of AZ was gegaan. Vorig jaar rolde ze over elkaar heen om Ajax te complimenteren vanwege het CL verhaal, want we hadden NL weer om de kaart gezet en nu wordt alles weer uit de kast getrokken om het Ajax maar niet hun zin te geven, bah bah bah
1 -1
FreddyAX
Overmars heeft een ijzersterk verhaal ,Knipping wil dat niet zien en gaat uit van de eigen kwaadaardige onderbuikgevoelens.
Nog 1 keer dan , op basis van de huidige stand is Ajax kampioen, op basis van de helft van het seizoen ook, op basis van de UEFA ranking ook.
Dit miezerige mannetje doet het bijna voorkomen of Ajax om deze ellende heeft gevraagd om goedkoop aan een titel te komen, walgelijk gewoon.

Als dat andere gezeur over het zoeken naar andere oplossingen zijn volkomen onzin, op dit moment zou zelfs Emmen nog kampioen kunnen worden als...
Volkomen idioot om dan zo doorzichtig te reageren, als Ajax zich terugtrekt en weigert te spelen dan sta ik daar vierkant achter, ook een rechter zal ze in het gelijk stellen omdat een werkgever een gezonde en veilige werkplaats moet kunnen bieden volgens de (ARBO) wet.

Knipping moet stoppen met zijn Calimero campagne,ronduit misselijk makend en met een wel heel hoog NSB- gehalte.
6 -1
jaripettersson
Om zijn verhaal kracht bij te zetten mag Overmars van mij ook plaatsing CL laten varen. Dan zet je ze allemaal voor lul met hun Calimero kritiek.
1 -8
JariJari
Flikker op.
5 -1
MarkoPantelic
Overmars kon het vrijwel nooit goed doen in dit geval. Stel dat hij had gezegd dat Ajax koste wat kost door wilde gaan met de competitie dan is hij de gebeten hond omdat ie sport/commercie boven de volksgezondheid plaatst. Had ie gezegd dat we nog tot 1 juni (of welke datum dan ook) moeten afwachten wat de experts erover zouden zeggen, was Overmars een slapjanus geweest die geen stelling durft te nemen. En nu hij heeft gezegd dat Ajax een streep onder deze competitie wil zetten, is hij vooral op eigen gewin uit. Met andere woorden, hij was altijd de gebeten hond geweest wanneer hij zich zou uitspreken over deze kwestie.
3 -1
Vlieske
Als az, feyenoord of psv nu bovenaan had gestaan was de competitie allang stil gelegd. Dat weet ik voor 100 procent zeker. Maar het is ajax hè.
8 -1
Juichtoon
Zeker weten!!
2 -1
ajaxdordtt
Boehoe. Er is nog in geen 1 land de competitie stil gelegd.
1 -13
Jaridebeste
België
0 0
Juichtoon
Die andere lees vooral grote voetballanden kunnen nog 1 miljard binnenhalen als ze doorvoetballen. Die willen dit zo lang mogelijk in de lucht houden. Voor NL geldt dit niet maar de KNVB volgt dit om Fnoord en AZ nog een kans te geven kampioen te worden desnoods na de transferdeadline van 1 juli, want dan is Ziyech ook weg.
1 -1
Alderweireld3
Belgie wel.
5 0
ajaxdordtt
Klopt, echt net een half uur geleden.
0 -6
Juichtoon
Ja dus sprak jij dus onzin. En ook al zou je qua kloktijd gelijk hebben dan nog zag je kennelijk niet aankomen dat landen op de weg hiernaartoe bewogen.
Voor iemand die studeert / studeerde aan de EUR heb je weinig blikveld voor je uit en om je heen. Ik wijt het dan maar aan je leeftijd, maar als wat oudere EUR ganger wil ik je meegeven wat kritischer om je heen te kijken en meer in termen van macht en invloed te denken. Je weet genoeg maar denkt nog veel 2d. Er is meer achter de feiten. Zoek daarnaar. De wereld zit vol slangen en ratten.
Je vaak dwarse bijdragen hier kan ik wel waarderen verder daar niet van.
1 0
Alderweireld3
Ja, en de anderen zullen volgen.
3 0
ajaxdordtt
Dat zit er dik in, maar ik ben het wel met Manders eens. Al is de kans erg klein, zolang de optie er nog is in juli te spelen, waarom zou je dan nu al definitief de knoop doorhakken? Dat kan altijd nog.
1 -3
Juichtoon
Dus jij vindt het oke dat de competitie beslist wordt als Ajax beste speler niet meer mee kan doen?
2 0
ajaxdordtt
Dat zal sowieso niet gebeuren, als daar niks op gevonden wordt word er zeker niet gespeeld.
0 -2
Juichtoon
Dat bedoel ik dus je weet genoeg, maar je gelooft nog te veel in het goede van mensen. Ergo: onze tegenstanders zullen geen vinger uitsteken als dit gebeurt.
1 0
Alderweireld3
Omdat je als club ook moet voorbereiden op het nieuwe seizoen.
3 0
ajaxdordtt
Dat klopt inderdaad. Dan zou je de winterstop moeten schrappen.
0 -3
Sjaakvaak
De winterstop kan je niet schrappen want er volgt een EK direct na het seizoen. Het is gewoon totale waanzin om in juli en augustus nog te gaan spelen. Daarom moet je die optie niet openhouden.
1 0
ajaxdordtt
Je kunt het EK ook weer iets later beginnen. Het seizoen daarna ook iets later. En zo af en toe een weekje terug schuiven richting de normale kalender. Maar goed, het is puur hypothetisch. Het wordt natuurlijk niet uitgespeeld. Maar de bonden moeten van meer scenario's uitgaan. Schrappen kan ook over 2 weken, wat maakt dat uit?
0 -2
De Stift
Overmars heeft over die veertig miljoen nog helemaal niets gezegd. Sterker nog, hij walgt ervan dat de geldvraag belangrijker lijkt dan de volksgezondheid. Ik kan me best voorstellen dat Overmars akkoord gaat met een verdeling van de middelen. Overigens geldt dat dan niet alleen voor de veertig miljoen van Ajax, maar ook de inkomsten van AZ en de andere clubs die zich Europees plaatsen. Gooi dat op een hoop en verdeel dat over alle clubs met een slimme verdeelsleutel. Voor Ajax en AZ geldt dat ze ook meer aanspraak maken op meer geld, omdat ze CL gaan spelen en bijvoorbeeld veel hogere salariskosten hebben. Het is makkelijk schieten op Overmars en Ajax en eisen dat Ajax solidair is met de rest van de eredivisie. Maar ik kan me niet herinneren dat de rest van de eredivisie solidair was met Ajax toen jaren geleden de club er financieel en sportief beroerd voor stond.
2 0
Libero
Sterker nog: ze stonden alvast op ons graf te zeiken, óók die zg. sympathieke AZ'ers.
0 0
MPAjax
Jaja en als hij had gezegt dat hij het wilde laten doorgaan was het ook niet eerlijk ... Kinderachtig allemaal maargoed zal wel voor de kijkcijfers zijn, drama doet het altijd goed voor de bühne
0 0
Welja
Ajax heeft er voor gezorgd dat er uberhaupt een CL ticket is. Dus dan is het logisch dat als Ajax bovenaan staat de nummer 2 naar de CL gaat.
10 0
NegentigMinutenLang
Even advocaat van de duivel voor AZ: je hebt nu niet tegen dezelfde tegenstanders gespeeld en het verschil is er alleen op doelsaldo. Behalve dat staan ze gewoon tweede.
Snap dat het zuur is voor hun als je een goed seizoen hebt en een kansje op de titel, maar niemand kan hier iets aan doen en als je nu gaat knutselen wordt het alleen maar schever. Daarnaast staat Ajax gewoon volgens de regels bovenaan en heeft veruit de meeste coëfficiëntenpunten binnen gehaald (ook relatief aan clubs die minder vaak in Europa spelen). Als het ze om het geld te doen is: prijzengeld kampioenschap en KNVB beker in een pot voor alle BVOs, 20% winst uit CL inkomsten naar AZ. Overigens is het nog maar de vraag of we direct de CL in mogen als er geen CL winnaar komt.
2 0
JariJari
Dan pak je de stand bij de winterstop.
0 0
Redrum
Natuurlijk is het ongelofelijk zuur voor AZ. Die spelen het beste seizoen sinds lange tijd en staan nog gelijk met Ajax. Ik snap best dat die er ziek van zijn als dit seizoen niet afgemaakt wordt. De vraag is alleen: is het realistisch voor hun om te stellen dat zij meer recht hebben op de 1e plek dan Ajax? Dat lijkt me niet, als je zelf geen enkele speelronde boven Ajax hebt gestaan. Ze zullen wel geld willen zien, maar de kans is groot dat de nummer 1 van dit seizoen gewoon voorronde moet spelen omdat de CL niet afgemaakt kan worden. Er valt dus helemaal geen geld te verdelen waarschijnlijk, want als Ajax wel de CL haalt via de voorrondes zou het natuurlijk krankzinnig zijn als dat alsnog verdeeld moet worden.
1 0
Soccerskins
Ik snap echt niet waarom iedereen zo moeilijk doet over dat CL ticket. Wie zou hier in godsnaam meer aanspraak op maken dan Ajax?
1 0
Redrum
Ik hoop echt dat de UEFA een beslissing neemt voor alle competities, want dit gaat totaal verkeerd aflopen als de KNVB het moet gaan doen. Die gaan zich weer compleet laten beïnvloeden door alle jankerds in Nederland. Ajax raakt het meeste geld kwijt van alle clubs door deze crisis.
2 0
Civilengineer
Dat de nederlandse competitie niet wordt uitgespeeld, is alleen een probleem wie de tickets krijgt.
0 0
Mark03
Ik kan meerdere argumenten bedenken waarom Ajax de Champions League in zou moeten. Het enige argument voor AZ is dat ze tweede staan. Kortom, slaat nergens op.
2 0
Bobbaasje
Wie is in vredesnaam Tom Knipping?
3 -3
JOHANisGOD
Voetbal International.
0 0
NelsonAFCA
Hij is van Omroep-West (zie 010 TV).

Die slaapt in een feijenoord pyama.
2 -2
JOHANisGOD
Omroep West, 070
0 0
3sterren
En draagt een ADO-onderbroek ...
2 0
Bobbaasje
Wat een mongool joh.
3 0
Deepblue
Als Ajacied wenst ik natuurlijk het liefst dat het morgen duidelijk is dat we de CL in mogen. Maar ik vind even afwachten - hoe vervelend ook - het beste.
Argumentatie dat de competitie zou moeten worden afgesloten op basis van logistieke onhaalbaarheid zou ik nog kunnen begrijpen, maar op basis van gezondheidsrisico's niet. Deze inschattingen moeten door expert gemaakt worden en die weten het nu niet.
Als duidelijk wordt dat er niet meer gevoetbald kan worden (om wat voor reden dan ook), pas dan ga je kijken hoe nu verder.

Onzekerheid is voor iedereen troef, ook voetballers en voetbalorganisaties moeten hier maar mee dealen.
0 -2
JariJari
Ik snap de logica gewoon niet. Als we volgend seizoen weer gewoon in aug/sep kunnen beginnen is er de minste verstoring toch?
0 0
Bjorn
Laat dit nou net ook geen sterk verhaal zijn.
2 0
Web
Overmars wil niet meer spelen omdat het om een verschrikkelijk virus gaat
Spelers geven aan dat ze er geen trek in hebben, omdat het besmettings gevaar gewoon groot is
Hoe hou je de supporters in de hand bij wedstrijden zonder publiek?
En kan mij niet voorstellen dat er ook maar een Burgemeester is die hier toestemming voor geeft
Kappen met de competitie, en hopen dat je in september weer normaal kan spelen?
En zelfs dit kan nog problemen geven
Wanneer zen ze de realiteit eens onder ogen?
3 -1
voorkennis
Donder toch op, ajax heeft zijn nek uitgestoken en heeft in zn eentje nederland in europa op de kaart gezet.
Durven te investeren, durven het salaris plafond te verhogen, merchandising over de hele wereld.
En wat krijg je terug ? Complete afgunst vanuit zowat heel nederland, waarbij iedere uitwedstrijd van ajax zowat de wedstrijd van het jaar is voor de meeste clubs.
En dan nu de miljoenen pot verdelen over 18 clubs, wat een waanzin
4 0
Libero
Je vergeet nog de hele Eredivisie én de KKD van jeugdige talenten voorzien.
0 0
AjaciedRK
Eerlijk gezegd snap ik niks van deze meneer Knipping.

Iedereen heeft een hekel aan Ajax en gunnen Ajax vooral de CL niet, maar als Ajax geld krijgt wil iedereen wel dat geld hebben?
4 0
AjaxDaniel
'Het was sterk geweest als hij had gezegd: dat geld gaan we met zijn achttienen verdelen, want daar hebben wij in principe geen recht op omdat we geen kampioen zijn geworden.'

Hahahahah wat een dwaas.
4 0
mgtow
Wij delen helemaal niks vriend. Corona kost ons tientallen miljoenen. Laat de andere clubs ons aller ajax maar voorzien van de nodige muntjes. Of wou je soms dat Ajax de eredivisie verlaat?
3 0