Hendriks resoluut: 'Stoppen met Eredivisie'

StijnDoornhof, 31-03-2020 om 12:30, 6399 views, NPO |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hélène Hendriks is van mening dat de Eredivisie niet meer verder moet willen voetballen dit seizoen. De verslaggeefster voegt daaraan in het programma Op1 toe dat de clubs financiële steun moeten krijgen.

Volgens Hendriks moet er snel een besluit genomen worden om duidelijkheid te verschaffen aan de clubs. 'Er zijn acute liquiditeitsproblemen, dus er moet wel een beslissing genomen worden', aldus Hendriks. 'De clubs zijn hun recettes en de inkomsten aan alcoholische versnaperingen kwijt. Voor kleine clubs zijn die inkomsten heel belangrijk. Zij leven van thuiswedstrijd naar thuiswedstrijd. Als dat wegvalt, dan wordt het echt een zware strijd.'

'Er zijn zoveel meningen, maar als je het aan mij vraagt zeg ik: stoppen, resoluut stoppen', zo is Hendriks duidelijk. Ze sluit zich dan ook aan bij het scenario dat voetbaljournalist Valentijn Driessen eerder schetste: de huidige stand is de eindstand, waarbij er geen kampioen is, geen degradanten en twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie promoveren.

Wanneer de competitie wordt stilgelegd vindt Hendriks dat er ook financiële steun vanuit de voetbalbonden moet komen. 'De KNVB heeft de morele plicht om de clubs te steunen, maar die plicht ligt ook bij de UEFA en de FIFA. Die hebben zoveel geld op de bank. Waarom gebeurt dit niet?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
De verstandigste in het voetbal is een ..vrouw.
8 -2
Van Reenen
Dat is niet zo moeilijk, in Zeist zitten allen leeghoofden die ondanks de aankondiging van premier Rutte toch morgen met de uefa om de tafel willen! Huh, hoezo leeghoofden, voor 1 juni wordt in nederland niet gevoetbald. Of gaat het bij jullie in Zeist over tafelvoetbal. Dag mag n.l. wel, maar wel anderhalve meter ertussen houden. Goede opmerking juichtoon over de velden voor ons dierbaar rood en wit.
1 0
PierreHeno
Blaasvoetbalcompetitie ligt er nu ook officieel helemaal uit.
0 0
AFCA-B93
Dat uitgerekend de vrouw achter het meest simpele en beste idee (helaas van Valentijn) staat, zegt eigenlijk een hoop over de mannelijke 'kenners' op tv, die dan weer op basis van onderling resultaat willen, op basis van verliespunten of zelfs een kampioenswedstrijd willen..
Niks ten nadele van Helene hoor, maar het is schrijnend dat al die 'kenners' maar met kansloze ideeën lopen te strooien om Ajax maar geen 1e (en daarmee CL-plek) te willen maken. Helene is iig duidelijk en realistich
14 0
trainerdv
Nou ja, alle bedrijven die niet een cruciaal beroep hebben (en dat zijn er veel) proberen het hooft boven water te houden. Voetbalclubs en bonden niet anders. Ik vind ook met de kennis van nu dat de competities gewoon gestopt moeten worden, volgend jaar weer lekker er tegenaan. Maar om andere opties te onderzoeken is niet heel gek.
1 0
AFCAMM
Pffff... alsjeblieft zeg. Gaan we nu ook al een artikel wijden aan wat zij te melden heeft?
4 -13
Cisco2
Jij mag toch ook reageren onder artikellen. Daar zit denk ik ook niemand op te wachten.
10 0
AFCAMM
Ben je een beetje verliefd op d’r?
Haar inbreng is gewoon waardeloos.
2 -5
Ajaxxxisdebeste
En geen bekerfinale als er geen kampioen benoemd wordt dan wordt er met twee maten gemeten als dat wel doorgang vind
3 0
de-Ajacied
Ja inderdaad geen kampioenschap dan ook geen bekerfinale
0 0
AjaxDaniel
Zeker maar het zal mij niet verbazen als die kakkies gewoon die finale mogen spelen. Met als reden dat het maar 1 wedstrijd is.
2 -2
Juichtoon
Onmogelijk, dan komen alle fans toch samen... is onnodig risico.
1 0
atalantanio
Dit seizoen zul je als verloren moeten beschouwen, het is niet anders. Die verhalen over afmaken in de zomer lijken mij onzin, het gaat hier niet om 2 wedstrijden maar om een heel deel van de competitie. Wanneer wil je dan beginnen met seizoen 20/21? Oktober? Is dat seizoen dat wel afgelopen voor het EK van volgend jaar? Hoe zit met met spelers die beschikbaar zijn tot een bepaalde datum zoals Ziyech? Is iemand als Antony speelgerechtigd? Is het geen competitievervalsing als het seizoen pas verder gaat als geblesseerde spelers weer fit zijn? Enzovoort, enzovoort, enzovoort.. Ik zou de huidige stand als eindstand beschouwen, geen kampioen uitroepen, nummer 17 en 18 laten degraderen en alle play-offs schrappen.
3 0
Libero
Ja hoor, de UEFA en de FIFA gaan geld weggeven.
En hoe ver de KNVB daarin bereid is te gaan moeten we ook nog maar zien.
0 0