'Onana halen? Keepen in Engeland is heel anders'

StijnDoornhof, 31-03-2020 om 12:10, 4890 views, Goal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mark Bosnich vindt dat Chelsea geen vervanger moet halen voor hun huidige keeper Kepa Arrizabalaga. Dit zegt de voormalig Chelsea-keeper in gesprek met GOAL. Ajax-doelman André Onana werd al meerdere keren aangewezen als zijn beoogde opvolger. De Kroaat trekt dit echter in twijfel. 

Chelsea-trainer Frank Lampard zou ontevreden zijn over de prestaties van Kepa en daar heeft  Bosnich wel begrip voor. 'Ik begrijp wel dat een manager bij een grote club naar iemand anders op zoek gaat als een speler niet aan de eisen voldoet', aldus Bosnich, die hierna ingaat op geruchten rondom Onana. 'Onana halen? In het buitenland is keepen heel anders dan in Engeland.'

De voormalig keeper stelt dat er in Engeland fysiek gezien veel meer wordt gevraagd. 'Bijvoorbeeld bij voorzetten. Je moet dus voorzichtig zijn met doelmannen uit het buitenland. Ik heb Kepa hoog zitten. Ik vind hem geweldig in ballen tegenhouden. Zijn traptechniek is oké. Mensen zien te veel problemen in zijn passing. Het belangrijkste is namelijk de bal uit het doel houden. Goed kunnen trappen is een bonus.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Als Onana echt naar een andere topclub wil dan moet hij gewoon de concurrentie aangaan met de huidige keepers. Als hij bang is op de bank te belanden dan is het of bij ajax blijven of naar de subtop in het buitenland te gaan.
0 0
Simon1
Van wat ik van Kepa heb gezien is hij toch gewoon een goede keeper, niks mis mee. In ieder geval niet zo'n flapdrol die Liverpool de CL kostte een paar jaar geleden. De vraag die wel blijft hangen is wat een goede club, buiten Ajax, voor Onana zou zijn. Barcelona en Manchester City zijn de eerste die in mij opkomen. Bayern Munchen heeft met Neuer al een goede rondlopen, helaas Barcelona en Manchester City ook.

Real Madrid heeft met Courtois ook een goede keeper. Juventus heeft met Szczęsny een goede keeper voor het spel wat ze spelen. PSG, Manchester United, Tottenham en Arsenal wilt niemand naartoe. Dan blijft alleen nog Chelsea over, maar die hebben Kepa al. Liverpool zou een leuke zijn, maar heeft ook al een goede doelman. Atletico heeft met Oblak ook een zekerheid in huis.

Wat jammer nou, blijft hij toch bij Ajax. ^^
1 -1
Sluk
Bosnich heeft gelijk, die Onana kan er geen reet van, lekker bij Ajax laten!
2 0
Ajaxxxisdebeste
Nog een jaar bij Ajax zou fantastisch zijn, beste keeper sinds Van der Sar.
1 0
voorkennis
Onana hoort inmiddels bij de top 5 van de wereld wat mij betreft, wat een fenomeen is dat zeg.
Het zou wat zijn als we hem nog een jaar in de JC ArenA mogen aanschouwen
4 0
Simon1
Ik geef je helemaal gelijk, maar ben erg benieuwd wie die andere vier zijn. ^^
1 0
FWAjacied
Mogen ze in Engeland dan niet met de handen keepen? Als Onana ergens in uitblinkt, in ieder geval ten opzichte van de voorgaande Ajaxkeepers, is het wel domineren in de lucht en ballen wegplukken of boksen uit voorzetten/corners. Gaat misschien wel eens ooit fout, maar zit zelden met een onrustig gevoel bij dat soort situaties.
1 0
ajax0916
Bij elke topclub in Engeland staat een buitenlandse keeper op doel, wat kunnen mensen toch slap lullen zeg man man man
7 0
Lazell
Het is nog een keeper ook.
0 0
Rockpotje
En een buitenlandse
1 0