Van Hanegem: 'Dat vond Sjaak niet zo belangrijk'

GinoHaverkamp, 28-03-2020 om 17:25, 7930 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem is het niet eens met Sjaak Swart over hoe de Eredivisie afgerond moet worden. Swart vindt dat lijstaanvoerder Ajax tot kampioen uitgeroepen moet worden als de competitie niet hervat kan worden, maar dat vindt Van Hanegem te opportunistisch. 

De voormalig Oranje-international kan wel lachen om de omroep van zijn generatiegenoot, zo blijkt uit een interview met het Algemeen Dagblad. 'Sjaak Swart riep Ajax alvast uit tot kampioen als de competitie nu wordt afgebroken. Dat AZ evenveel punten heeft en tweemaal van Ajax won, vond Sjaak niet zo belangrijk', zegt hij.

Van Hanegem begrijpt Mister Ajax echter wel, gezien het feit dat er vanwege de coronacrisis amper tot niets gebeurt in de voetbalwereld. 'Sjaak is een geweldige vent, die ook maar thuis voor het raam zit te wachten tot alles achter de rug is. Dan kun je die reeks herhalingen van documentaires kijken, die van mij zit er ook nog tussen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
'documentaires, die van mij zit er ook nog tussen'.... echte willem-zelfspot, Sjaak zal er wel om kunnen lachen.
0 0
Markopantelic007
Waarom zegt iets in mij dat Willem een totaal andere mening zou hebben wanneer niet Ajax, maar AZ, Feyenoord, of welke andere willekeurige club op 1 zou hebben gestaan met een beter doelsaldo? Deze man is ZO vervelend. Schrijf eens een keer wat over waarom jouw club geen eerste staat ipv alleen maar hoe oneerlijk het is dat Ajax bovenaan staat!
4 0
Web
Geen kampioen dit jaar, gewoon eerlijk tegen de situatie aan kijken
Wel verdiend Ajax de geplaatste CL ticket
Omdat ze op dit moment eerste staan, en ook nog eens de punten binnen gesleept hebben.
En misschien een gedeelte van de premie van de CL verdelen?????
3 -2
Libero
Eens met geen kampioen, wel #1. Niet met premies verdelen. De #2 kan zich ook gewoon kwalificeren nl. Maar of het om een direct CL-ticket gaat voor de #1 is nog maar de vraag. Eerst maar eens zien of er wel een CL-winnaar komt en of die zich via de eigen competitie kwalificeert ... áls er überhaupt nog competities afgerond worden.
De kans is groot dat we alsnog een voorronde moeten spelen als #1 van de #11.
0 0
OdjePils
Niks verdelen. Al die kut clubs die ons uitlachen als wij niet winnen....lekker de t*r**g voor hen!
2 0
Markopantelic007
Inderdaad. De helft van Nederland staat te juichen als Ajax Europees wordt uitgeschakeld. In Rotterdam gingen mensen de straat op toen Ajax de finale verloor. En nu zeker lekker profiteren?
0 0
Juichtoon
CL premie verdelen? Dat niet maar alle clubs dienen wel solidair te zijn. Ajax kan niet in z'n eentje iedereen redden.
1 0
7172AFCA7395
De KNVB gaat zijn vingers hier niet aan branden.
Wachten dus op de UEFA of andere grote competities.
0 0
Van Reenen
Even voor de goede orde. Er zijn door het kabinet regels uitgevaardigd. Hieraan moet elke Nederlander zich houden. Dus ook de negatievelingen van de knvb. Het is onbelangrijk welke uitspraak de uefa of fifa doen. Nederlandse regels dienen de gezondheid van alle inwoners. O ja, bijna vergeten dat die eikels in Zeist in hun eigen staat" c.q. eigen koninkrijk" wonen.
En knvb, uefa en fifa zijn eigen namen en moeten in hoofdletters geschreven worden. Echter, alleen als je die organisaties minacht en niet serieus neemt, mag het in kleine letters.
3 0
meerzicht
Op dit moment bestaat er geen regel in de nederlandse competitie dat onderling resultaat doorslagevend is voor de rangschikking ( anders had AZ nu nr 1 gestaan). In de regels geldt op dit moment het hoogst aantal behaalde punten en micht dat gelijk zijn san het doelsaldo en is dat ook gelijk het meest aantal gescoorde doelpunten tov het aantal tegendoelpunten. In de regels is niet voorzien wat er moet gebeuren als de competitie niet of niet geheel kan worden uitgespeeld. In dat geval zal dus een bijzonder besluit genomen moeten worden. Daarbij zijn verschillende besluiten mogelijk. Uiteraard zal een afweging moeten worden gemaakt die het best past bij alle omstandigheden. Wat sjaak of willem daarvan vinden is vooral gebaseerd op emotie en niet op rationele overwegingen. Net als velen hier. Eerst maar eens afwachten of de competitie niet kan worden uitgespeeld. En dat dames en heren is sterk afhanklijk van het verloop van deze nare pandemie.
0 0
Web
Nooit uitspelen
Nooit spelers bloot stellen aan dit virus
De gevolgen kunnen de carriere voor spelers zelfs op de tocht zetten?
Hopen dat ze in september of anders wat later weer aan de nieuwe competitie kunnen beginnen
0 0
TontoKarnaggel
Zullen we anders voortaan eerst een competitie spelen en dan pas achteraf bepalen wat de regels zijn en kijken hoe we de stand bepalen? Zoals het nu gaat bestaat de kans dat Ajax kampioen dreigt te worden en moeten er halsoverkop nog allemaal regels aangepast worden. Allemaal stess die voorkomen kan worden door pas achteraf te kijken wat het slechtste voor Ajax uitpakt, is dat misschien een idee willem?
3 -1
Juichtoon
AD en Valentijn zijn voor.
0 0
MarLuuk76
Sinds wanneer is er ooit een voetbal competitie in NL, op onderling resultaat beslist. Ik kan mij nog 1 doelpunt verschil herinneren. Dus Willem wil de regels tijdens het spel veranderen.
10 0
31xAjax
Sjaak toch ook....
0 -4
Juichtoon
In de Tour viel vorig jaar de laatste bergetappe 2 dagen voor Parijs uit. Sommigen hadden hun krachten hiervoor gespaard. Toch werd Bernal gewoon winnaar.
En in het wielrennen kun je als nummer 8 nog in 1 etappe alles goed maken.
0 0
Juichtoon
Sjaak bedoelt Ajax de CL in.
2 0
31xAjax
Sjaak wil Ajax tot kampioen uitroepen als er niet meer verder wordt gespeeld. Is dat geen nieuwe regel dan?
0 0
Redrum
Wat zijn de regels dan voor het geval dat een competitie niet uitgespeeld kan worden? Zijn daar überhaupt wel regels voor bedacht?
0 0
31xAjax
Geen idee....
0 0
Redrum
Volgens mij heeft niemand hier ooit over nagedacht. De kans is groot dat er geen regels voor bedacht zijn dus.
0 0
bdsngsfs
Laten we Feyenoord tot kampioen uitroepen.
Mensen, gun elkaar eens wat!
0 0
MPAjax
xD not
0 0
afcsja
De competitie gaat nooit uitgespeeld worden!
Het zou een kromme beslissing zijn als Ajax niet die eerste plek krijgt, dat zou Willem moeten weten :-)
2 -1
MPAjax
een "kromme" beslissing, dat zijn we van wu han egem wel gewend
0 0
Rujar
Als je het niet uitspeelt is niemand kampioen. Wedstrijden zullen ergens ingehaald moeten worden.
2 -1
afcsja
Ik zeg toch ook niet dat we kampioen zijn! Als die niet uitgespeeld wordt zal er idd geen kampioen zijn, maar wel een eerste plek die recht geeft op eventuele champions league volgend seizoen

En Wanneer wou je inhalen dan? Als alles zo doorgaat is er zelfs een kans dat het nieuwe seizoen niet eens kan beginnen!
0 0
BokkieBokstra
En dan ook de centjes in je zak steken? Dan vind ik ook dat alles centjes naar alle clubs moeten gaan. Ajax kan niet zonder RKC. Maar er zijn volgend jaar geen centjes meer. Vind nu al dat Ajax wel kan bijdragen aan het Steunfonds Betaald Voetbal. En de salarisssen van de spelers op zijn minst halveren als het niet meer is. Anders voetballen we nooit meer.
0 -2
Juichtoon
Logisch dat Sjaak dat niet belangrijk vindt Willem, het enige wat telt is de stand, daar is alles in verwerkt.
AZ mag in z'n handjes knijpen dat door een dwaling in de planning het in 7 speelronden 2 maal tegen Ajax mocht aantreden (in Ajax' zwakste periode). Had AZ in september of oktober tegen Ajax gespeeld had AZ 6 punten achter gestaan.
1 0
Frank1978
En zelfs nu had AZ mazzel in Alkmaar. Een compleet AZ dat in eigen huis tegen een zwaar gehavend Ajax eigenlijk de hele wedstrijd loerde op de counter. Met drie punten kregen ze teveel.
5 0
Juichtoon
We kunnen ook alle klasseringen per speelronde optellen en dat delen door 26. Misschien is dat wel heel eerlijk.
De stand is het enige wat telt. Wij liepen nog niet zo lang geleden 2x de titel mis op doelsaldo.
2 0
Frank1978
En ook als er helemaal niet gevoetbald wordt is Willem bezig met... Ajax.
5 0
Bjorn
Volgens mij geldt voor de eredivisie dat doelsaldo telt als puntenaantal gelijk is, niet onderling resultaat. Dus lijkt me een logische conclusie.
5 0