Timmer: 'Ajax gaat denk eerder voor Wijndal dan Stengs'

BartVeenstra, 27-03-2020 om 15:30, 6280 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax zal deze zomer eerder een poging wagen bij AZ voor linksback Owen Wijndal dan voor aanvaller Calvin Stengs. Die verwachting spreekt Ajax-watcher Marco Timmer vrijdagmiddag uit in een video van Voetbal International.

Timmer ziet in dat Ajax graag het Bayern München van Nederland wil zijn en daar hoort 'een coup' bij. 'Dat geeft ook een beetje reuring', zegt de verslaggever. Snel zal het echter niet gebeuren, omdat AZ niet aan Ajax wil verkopen. 'Als dat wel moet omdat ze hem echt willen hebben, dan wordt het de absolute hoofdprijs. Ajax heeft haar huiswerk gedaan en ze hebben goede scouts in dienst. Er zijn andere opties, dus dan betaalt Ajax de hoofdprijs niet. Helemaal in deze tijd niet.'

Een speler als Stengs zal snel twintig miljoen euro kosten, zo verwacht Timmer. 'Dat is veel geld voor een binnenlandse transfer. Ik denk niet dat ze dat zomaar zullen doen. Ik denk dat ze eerder Wijndal voor Tagliafico halen dan dat ze Stengs halen', spreekt hij zijn verwachting uit.

Bovendien is Stengs mogelijk niet eens nodig. Timmer verwacht niet dat David Neres deze zomer vertrekt. 'Dan heb je Neres, Promes en Antony op de flanken. Antony, Promes, Tadić en Van de Beek kunnen op tien spelen. Dus ze hebben veel opties. Daarom denk ik niet dat ze voor Stengs zullen gaan. Als je serieus bent om een monopoliepositie te creëren binnen Nederland, moet je wel de beste spelers weghalen bij de concurrentie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ovdw
Enige speler uit Nederland die je eventueel zou willen halen is Ihattaren. Hoeveel AZ'ers hebben het ooit gemaakt ergens buiten Alkmaar deze eeuw? Als ik me niet vergis is dat alleen Moussa Dembele. Dat geeft maar aan hoe overhyped de spelers daar vaak worden. Bovendien betaal je minimaal 1.5 keer zo veel als dat je zou betalen voor vergelijkbare speler in t buitenland.
0 0
3*stars*3
Lees het wel vaker maar zo’n De Zeeuw deed het bij ons goed en was ook een oranje international.
Tot die halve finale in z Afrika ging het goed met hem maar daarna minder.
Bij El Hamdaoui, lag het niet aan zijn voetballende kwaliteiten maar wel aan zijn kutmentaliteit.

Ze zullen bij Az heus wel weer een topper voortbrengen.
Kwestie van tijd, al zie ik Boadu het wel maken maar twijfel over Stengs.
0 0
Soccerskins
Naar mijn mening moet je eerst Castillo de kans geven. Volgend seizoen heb je Martinez, Castillo, Blind en eventueel ook nog Salah-Eddine die daar kunnen spelen. Wijndal is nergens voor nodig.
3 -1
wladimir
Lisandro Martinez is gehaald als vervanger voor Tagliafico. Back-up Mitchel Bakker is transfervrij naar Parijs vertrokken. Deze zomer kunnen we voor 2 miljoen de door ons zelf opgeleide Juan Familio Castillio ophalen bij Chelsea. Annas Selah-Eddine schijnt een groot talent te zijn. Ik vind Wijndal wel een aardige speler. Afgelopen winter heeft PSV diep in de buidel getast voor een tijdelijke linksback. Die zijn echt afgehaakt. Het Bayern van NL is best realistisch.
1 0
ram
Dat lijkt mij ook. Maar niet per se gebaseerd op kwaliteit; vooral om het feit dat we daar net Antony gehaald hebben en Neres er ook nog is. Nog een rechtsbuiten halen zou belachelijk zijn.
0 0
Oliveira
Het enige wat ik tegen Wijndal heb is dat Rioolrat zijn zakenwaarnemer is.
0 0
Ferd
Zijn gedrag op het veld vind ik erger. Is echt een vervelende rat, en niet op een goeie manier
0 0
Sampaoli
Wat dacht je van onze linksback, dat is ook geen lieverdje. Die types heb je nodig in de top.
0 0
Chesterson93
Weet je wat de Ligt opgeleverd heeft? Precies, Raiola is zo slecht nog niet.
0 -1
Ajacied33
Sinds wanneer wordt AZ als een concurrent van Ajax gezien? Er is maar 1 echte concurrent, en die zitten in lampenland. Ik weet niet, ben niet echt happig op het feit om AZ spelers te halen. De stap is gewoon veel te groot en zelden worden het echte toppers in de Arena
3 0
Chesterson93
Wauw.
0 0
Redrum
Ik snap ook niet zo goed waar dat beeld vandaan komt. Volgens mij is AZ deze eeuw precies 1 keer boven ons geëindigd en verder eindigen ze altijd ver achter ons. Op basis waarvan ze dan een concurrent zouden zijn is mij een compleet raadsel, maar toch hoor je het tegenwoordig regelmatig genoemd worden.
2 0
JordanAFCA
Wijndal is zeker een interessante optie, maar ik zie toch liever Angelino komen, omdat hij al heeft bewezen dat hij CL niveau aan kan (ook al betaal je dan maar meer).
0 -3
AjaxDaniel
Angelino had je afgelopen zomer moeten halen. Speelt nu met Red Bull CL en in de top van Duitsland en is niet meer haalbaar.
2 0
Ajacied33
Angelino is een topper en ook ik ben fan van hem, maar als jij net in de BL speelt, ga je niet terug naar de ED. Al heet die club in de ED Ajax...
3 0
Benleiden
Angelino blijft bij Red Bull en gaat hierna ooit een toptransfer maken naar de absolute top. Bij Man City zijn ze gek om hem te laten lopen. Hij is onhaalbaar voor Ajax...
3 0
DonQ
Angelino is toch totaal niet meer haalbaar voor ons. Die zit goed op zijn plek bij Leipzig, een club die op dit moment een maatje groter is dan Ajax.
2 0
eros
Met een mogelijk vertrek van zowel Tagliafico, Veltman, Mazroui en Dest. En een niet naar behoren functionerende Schuurs, Pierie en Alvarez,... is het ook niet meer dan logisch dat ajax investeerd in de achterhoede.
Dan blijven alleen Blind en eventueel Martinez over die naar behoren functioneren.

Voorin hebben we vooralsnog Promes, Tadic, Anthony, Traore, Lang, Danilo en Labyad. En vertrekken waarschijnlijk alleen Neres en Ziyech.

Maar er is genoeg geld,... dus we zullen zien. Wijndal zou niet misstaan.
1 0