Driessen verwacht dinsdag definitief noodscenario Eredivisie

BartVeenstra, 27-03-2020 om 09:55, 7951 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen verwacht dat de KNVB dinsdag - gedwongen door de maatregelen van de overheid in de coronacrisis - wellicht definitief het noodscenario voor een niet uitgespeelde Eredivisie-competitie uit de kast zal trekken. Dit schrijft hij vrijdagochtend in een column in De Telegraaf.

'Het zou onverstandig zijn om het seizoen tot dusver te schrappen en zo’n driekwart van de competitie als niet gespeeld te beschouwen', aldus Driessen, die het het meest eerlijk en transparant zou vinden om de huidige stand als eindstand aan te merken zonder een kampioenschap te vergeven. 'Hanteer de ranglijst wel bij het toekennen van de Europese tickets', aldus Driessen, die eraan toevoegt dat Ajax op basis van het doelsaldo dus een groepsticket voor de Champions League zou krijgen.

'De ranglijst van vorig seizoen hanteren bij de verdeling van de Europese tickets zou een gotspe zijn', geeft Driessen vervolgens aan, waarna hij uitlegt waarom dat enorm oneerlijk zou zijn. 'Dan zou het ondermaats presterende PSV kans maken op Champions League-voetbal via de voorronde, AZ zijn veroordeeld tot de Europa League, Feyenoord voorronde Europa League moeten overleven en het tegenvallende FC Utrecht, dat de tweede voorronde van de Europa League niet overleefde tegen het Bosnische Zrinjski Mostar, een herkansing krijgen terwijl ze nu achter Willem II zesde staan.'

Driessen denkt verder dat er weinig op tegen zou zijn als RKC Waalwijk en ADO Den Haag niet degraderen en dat SC Cambuur en De Graafschap promoveren. 'En in het seizoen 2020/’21 met twintig Eredivisie-clubs een versterkte degradatieregeling geldt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeHardeWaarheid
De UEFA beslist wie er in aanmerking komt voor de tickets van de Europese toernooien.
0 0
Kuningast
Als het seizoen nu stopt vind ik dat Ajax tot kampioen uitgeroepen dient te worden.
We staan het hele seizoen bovenaan en dat zouden we dan maar schrappen? Kan toch niet

RKC en ado moeten gewoon degraderen. Die staan toch terecht onderaan.
1 0
DeHardeWaarheid
PSV stond vorig seizoen bovenaan tot en met speelronde 28.

Kampioen werden ze niet.
0 0
Bensco
Eens met het laatste maar niet eens met eerste. Iemand nu kampioen uitroepen is nutteloos. Je kan 1. Toch geen huldiging houden en 2. Het gaat veel clubs tegen het zere been aantrappen. En je hebt hun "toestemming" min of meer wel nodig anders gaan ze alsnog dwarsliggen. Ik zou dit ook een terechte uitslag vinden. Denk dat PSV er anders over denkt maar die moeten het maar eens via de voorrondes proberen of ze europa waardig zijn.
0 0
arigold
Als we niet meer gaan voetballen, dan wordt het een seizoen zonder kampioen.
2 0
ghouleseddik
In België is al een eerste beslissing gevallen: in het amateurvoetbal worden de huidige koplopers tot kampioen verklaard.

https://m.hln.be/sport/voetbal/in-de-lagere-klasses-wordt-er-dit-seizoen-definitief-niet-meer-gevoetbald-huidige-leiders-zijn-kampioen~ad09cc81/
0 0
DeHardeWaarheid
In Engeland hebben ze dan weer alles onder het 4e niveau geschrapt en gaan ze met dezelfde clubs het volgend seizoen opnieuw proberen.
0 0
Jos1983
Zou dezelfde tegenstand er ook zijn gekomen als AJAX gewoon 6-9 punten voorsprong zou hebben gehad, wat natuurlijk op zich al een schande is dat ze dat in deze competitie nu niet voorstaan
0 0
Jos1983
Waarom stapt iedereen zo makkelijk over de degradatie heen. RKC en ADO staan nu op de plekken waar ze staan, bovenin precies hetzelfde, onzin wanneer er besloten wordt het seizoen op deze manier te eindigen, om de degradatie dan niet toe te passen. Maar goed met een Oud ADO man als topman van de ECV zal dit nog wel niet zo makkelijk zijn. Compenseer deze twee clubs maar iets meer maar het zou natuurlijk een flater zijn (wel weer des KNVB's om eens GEEN harde beslissing te nemen) om te zeggen, jullie draaien een waardeloos jaar maar krijgen volgend seizoen een herkansing..
2 0
DeHardeWaarheid
Ik ben van mening dat als je geen kampioen uitroept dat er dan ook geen clubs mogen degraderen. Ik ben geen voorstander van promotie van 2 clubs. Ik begrijp de achterliggende gedachte ook niet. Want ook in de Eerste Divisie is nog niks beslist.
0 0
PJK54
Ik ben het wel eens met deze stelling van Valentijn en lijkt mij ook het eerlijkst. Ik denk ook niet dat op het virus plotseling verdwenen zal zijn en laten we het belangrijkste niet vergeten nl de spelers die kan je niet toch verlichten te gaan spelen met de kans een (dodelijke) ziekte op te lopen? Nee nu een streep er door lijkt mij ook het beste.
3 0
Bjorn
Ik denk dat we niet meer gaan voetballen, dus dan moet je de keuzes maken:
1. Competitie volledig ongeldig of huidige standen hanteren?
2. Formeel wel of geen kampioen?
3. Europese tickets op basis van deze eindstand of eindstand vorig jaar?

In dit noodscenario komt de redenering van Valentijn het dicht overeen met wat fair is, denk ik. Geen kampioen, tickets op basis van huidige stand.
4 0
Hollister
Ben wel benieuwd, dat als Ajax de CL groepsfase zal worden toegewezen, of dan weer heel Nederland vindt dat dan de gelden mbt de groepsfase, dus die 40 miljoen, ook maar weer gedeeld moeten gaan worden met alle clubs die nu noodlijdend zijn... Sorry, maar Ajax zou echt gek zijn als ze dat gaan doen. Misschien dat een bepaald percentage door Ajax zelf beschikbaar wordt gesteld, maar niet omdat dit wordt opgedragen door wie dan ook.
Meneer Gerbrands had gisteren ook weer een mooi initiatief, maar zoals hij het stelde zal met name het CL geld daarvoor moeten worden gebruikt, met andere woorden Ajax mag mooi een noodfonds oprichten en betalen voor alle overige clubs... omdat ze het al zo goed hebben.
Dus goed beleid wordt afgestraft door afgunst en jaloezie ?
2 0
Hollister
Zou Valentijn ook een beetje koorts hebben? Hij is het zowaar eens heel reëel en niet tegen welk besluit ook om Ajax te benadelen. Het moet niet gekker worden, maar hij heeft volkomen gelijk.
UEFA en FIFA denken in beslissingen alleen maar aan de centjes, en voor alle Ajaxhaters in dit land: het is vrijwel uitgesloten om nog dit seizoen, zelfs kalenderjaar deze laatste 9 wedstrijden uit te spelen. Om meerdere redenen:1. Vrijwel iedereen zal vrede hebben met de hier bovengestelde oplossing, natuurlijk heb je altijd benadeelden, maar zij zouden heel weinig er tegenin kunnen brengen. 2. Deze crisis is nog lang niet op zijn of haar top... en zicht op een oplossing in korte tijd ook niet erg reeel. 3. Spelers gaan echt niet meer het risico lopen als niet de gehele crisis onder controle is, en dat gaat nooit voor 1 juni gebeurd zijn.
4 -1
NelsonAFCA
Voor het eerst eens met de heer Driessen.
6 0
Redrum
Voor het eerst sinds lange tijd dat Driessen weer eens iets zinnigs zegt. Dit lijkt me inderdaad het beste scenario.
10 0
Bensco
ADO moet nog steeds degraderen vind ik. Die pleuris club moet de jupiler league in.
1 0