'Als aankoop ben je niet gegarandeerd basisspeler'

GinoHaverkamp, 10-03-2020 om 18:20, 3930 views, FC Afkicken |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

FOX Sports-presentator Cristian Willaert vindt het niet schrijnend dat jeugdproduct Jurriën Timber zaterdagavond tegen sc Heerenveen (1-3 winst) de voorkeur kreeg boven aankopen Perr Schuurs en Edson Álvarez. Bij een club als Ajax hoort de concurrentie moordend te zijn, zo vindt hij.

De achttienjarige verdediger maakte tegen sc Heerenveen zijn debuut bij de Amsterdammers als collega van Daley Blind centraal achterin. Met zijn snelheid zou Ajax beter opgewassen zijn tegen de rappe aanvallers van de Friezen. Het plan om die snelheid aan te pakken is niet erg goed gelukt, vindt Willaert. 'Het probleem bij Ajax in het spel is, dat als ze tegen teams spelen die goed kunnen counteren met snelle jongens, ze keer op keer heel kwetsbaar lijken. Dat was nog steeds zo, ondanks dat Jurriën Timber meedeed', legt hij uit in de FC Afkicken Podcast.

Het inzetten van Timber getuigt volgens de verslaggever van lef bij trainer Erik ten Hag. In zijn ogen was het ook logisch om de jongeling in te zetten, omdat hij erg snel is. 'Er zijn ook mensen die zeggen: 'Ja als je Timber opstelt, dan schrijf je Schuurs en Alvarez af.' Dat vind ik niet waar, want die spelers kunnen weer in vorm raken en hun plek veroveren.'

Een sterke concurrentie hoort volgens Willaert bij een club als Ajax. 'Als je aankoopt bent bij Ajax, dan ben je niet gegarandeerd een basisspeler. Zowel aankopen als jeugdspelers moeten bij Ajax concurreren met het mes tussen de tanden om een plek in de basis. Af en toe wint een jeugdspeler de concurrentie en af en toe wint een aankoop de concurrentie', zo besluit hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Om Timber te laten spelen tegen Heerenveen zit Bogarde erachter denk ik, Bogarde kent Timber goed van J.Ajax
0 -2
ajaxdordtt
Blijft complete waanzin, 2 maanden lang gokken met je centrale duo.
3 -1
Joseph
Aankoop heeft als doel de selectie sterker te maken, het maakt niet uit wie er dan in de basis staat. Enige wat belangrijk is, is dat her de speler is die het beste presteert.
In principe is elke basisspeler meer waard dan de prijs waarvoor een speler gekocht is voor die positie. Als Timber het seizoen sterk afmaakt, is hij meer waard dan de transfer van Alvarez en Schuurs.
0 -1
geDaante
Totaal niet mee eens.

Je koopt om je beste talenten aan te vullen met directe versterkingen voor de basiself, om deze zo sterk mogelijk te maken.

En je koopt zeker geen spelers die gelijkwaardig of zelfs minder zijn dan jeugdspelers.
2 0