Van Basten kraakt aankoopbeleid: 'Kom op, man...'

ThijsZwagerman, 08-03-2020 om 13:10, 10656 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marco van Basten is kritisch op het aankoopbeleid van Ajax. Zaterdagavond tegen sc Heerenveen kreeg Jurriën Timber de voorkeur boven aankopen als Edson Álvarez en Perr Schuurs. Van Basten stelt mede daarom dat Ajax niet goed genoeg heeft ingekocht.

‘Ze (Ajax, red.) hebben Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Razvan Marin, Perr Schuurs en Kik Pierie gekocht. Kom op, man… Wat koop je dan? Als je iets koopt, moet het niveau hebben. Anders is het gewoon zinloos. Wat er bij Ajax in de jeugd loopt is nog beter dan allerlei buitenlanders’, kraakt Van Basten zaterdagavond bij FOX Sports het aankoopbeleid van Ajax.

Van de spelers die Van Basten noemt, schommelen Álvarez en Schuurs tussen de reservebank en het basiselftal, terwijl Marin en Pierie eigenlijk amper in de plannen van trainer Erik ten Hag voorkomen. Martínez is daarentegen sinds zijn komst naar Ajax al onomstreden basisspeler.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dazoo
Marco... houd op. Met elk woord dat je als commentator uit, doe je afbreuk aan de held die je als voetballer bent in mijn verbeelding. Ik wil die voetballer blijven verafgoden, dat is een dierbaar beeld uit mijn jeugd. Maar de flapdrolcommentator die je bent geworden, verpest het.
1 0
AjaxDUde123hk
Nee hij is Miralem Sulejmani vergeten
2 -1
Aeter
Dat Schuurs een Limburger is oké, maar je hoeft hem niet meteen een buitenlander te noemen, Marco. :P
2 -2
tonny
die pannenkoek heeft gemakkelijk praten achteraf
2 -2
Cello
Ik ben het eens met Marco, dat je de aankopen heus wel onder de loep mag nemen.
Maarrrrr.......... niet in vergelijking met nu Jurrien Timber. Om de doodsimpele reden, dat je in augustus niet Timber voor de leeuwen kon gooien. Zelfs dat EtH hem nu opstelt was al een risiko. En dus kon je in augustus geen beroep doen op Timber en moest je wel aankopen gaan doen. En had je in augustsu dieper in de buidel getast èn dan wellicht een veel betere verdediger gehaald dan had je nu weer de discussie gehad dat juist die betere speler een jeugdspeler in de weg zou lopen.
Kortom....op die manier blijf je discussie's houden.
Maar aankopen bekritiseren vanwege de huidige (in maart) aanwezigheid van een goede jeugdspeler is een onterechte imo, omdat je diezelfde jeugdspeler in juli/augustus eigenlijk nog niet kon gebruiken en nu wel. Er zit veel tijd tussen toen en nu en je moet toch wat.
2 -1
Woodenshoe1
Nee je moet aankopen bekritiseren op hun niveau, en Schuurs en Alvarez zijn in niveau allebei slechter dan Veltman. Dan heb je toch hopeloos gefaald? Pierie hoef je het niet over te hebben, die aankoop is helemaal niet te vatten. Je haalt een talentvolle speler (lang niet goed genoeg voor Ajax) uit de Eredivisie en stalt hem in de Keuken Kampioen Divisie...

Martinez is eigenlijk de opvolger van Nico, maar moet op het middenveld spelen omdat er maar 1middenvelder is gekocht. En ook dat is een hopeloze aankoop, die gaat komend seizoen ook weer geruisloos de deur uit...
0 0
Sterspeler
Schuurs is een ruwe diamant die verhuurd moet worden. Had nooit zoveel bij het eerste moeten spelen.

Alvarez heeft nog geen 2 wedstrijden achter elkaar minuten gemaakt op CV. Hoe kan je die gozer afschrijven.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ondanks zijn blunders met spelers kopen bij Ajax, vind ik niet dat hij daarom nooit meer wat mag zeggen over het aankoopbeleid van ajax. Als je kijkt hoeveel geld Ajax heeft en wie ze gekocht hebben en wie er vertrok, dan kan je alleen maar concluderen dat Ajax alles fout heeft ingeschat.Als je halve finale CL haalt en je wil soortgelijke resultaten, dan kan je natuurlijk niet aankomen met een jongen van luik of een mexicaan zonder ervaring die nooit in europa speelde en dan denken dat zijn de gaten wel opvullen van De jong en Schone
1 0
HarryHarHar
Misschien Dumfries halen dan heb je twee problemen in één persoon opgelost een goede rechtsback en hij schiet ze er wel in!
0 -1
ajax1981
Oogstrelende typische Ajax-speler, inderdaad.
3 0
Ajax27
Marco is prima om als analist aan te horen. Zegt echt zinnige dingen en nu hij zn trainerscarriere is gestopt kan ie gewoon weer lekker lullen over zn grootste passie. Maaaaaarrr... dat wil niet zeggen dat we de geschiedenis vergeten. Als er iemand is die niets over het aankoopbeleid van Ajax mag zeggen is het van Basten die 16+ miljoen voor ene Sulejmani betaalde.
3 0
Gonzalez75
Ik wilde het ook al schrijven. Wat heeft hij als trainer bij Ajax gedaan! Pannenkoek is en blijft die don Marco.
0 -1
Flipper33
Van Basten slaat de spijker op zijn kop klopt helemaal
3 -1
Superman
Marco praat net zoveel onzin als al die andere zgn. voetbalverslaggevers.
1 -6
komopajax777
Over opportunisme gesproken.Van Basten moet toch wel weten hoe het werkt bij transfers?Hij haalde zelf Wielaart en Suleymani...Het is altijd aan de speler zelf om het waar te maken.Van de namen die hij noemde doen de meesten het gewoon goed.Een Alvarez en een Martinez preste-
ren naar behoren in hun eerste seizoen.En ook Schuurs ontwikkelt zich goed al moet er nog een en ander verbeteren op het vlak van fysieke kracht en meedogenloosheid.Het is te hopen dat ook Marin zijn draai gaat vinden en dat Pierie,een jonkie nog, toch doorbreekt.Alles heeft zijn tijd nodig.
4 -1
jaribombari
Kom op zeg!? Durft niemand van Fox hem dan tegen te spreken? Dat kan toch eigenlijk niet? Hij mag best over voetbalkwaliteiten praten, maar niet over aankoopbeleid. Kijk eens in de spiegel man.
5 -3
Gerrr
Scouting moet eens flink onderhanden genomen worden.
2 0
komopajax777
Het kan altijd beter, maar van de gehaalde spelers viel alleen Magallan echt tegen.Een Marin en een Pierie hebben meer tijd nodig.
2 -2
michaellaudrup
Zeker nog een jaar of 5.
0 0
Minsc
Alleen Magallan? Je vergeet er een stuk of 10, minstens.
0 -1
Duif63
Cassierra, Orejuela, Bande, Kristensen, Westermann, Lamprou vergeten? Plus al die anderen in de jaren 2012-17.
1 -1
Ferd
Die kwamen allemaal voor wisselgeld of gratis, op Bande na. En Bande is kapot geschopt, daar kan je dus geen label miskoop op plakken.
0 0
Ajaxbrl
Groot gelijk heeft hij, voor dat geld hadden ze beter 2 toppers kunnen halen, deze aankopen passen gewoon niet bij de uitgesproken ambities.. Deze zomer moet er echt astronomisch worden geinversteerd anders zijn we weer terug in 2015..
4 -4
Web
Toppers is niet zo makkelijk voor Ajax
Ga er van uit dat het niet eerste keus was, dat ze betere spelers op het lijstje hadden staan?
Maar dan moet je misschien maar niet kopen
Wachten op de volgende kans
Dan maar eigen jeugd
1 -1
Web
Nou kan ik wel gaan roepen
Marco haalt Sulejmani, en dat bleek een miskoop
Maar ook ik dacht dat het een goede aankoop was

Wil er wel mee aangeven dat is niet zo gemakkelijk is
En dat weet Marco dus ook
7 0
Duif63
Sulejmani was toen het grootste talent in Nederland. Volkomen logisch dat Ajax hem wilde. Achteraf gezien was hij veel te duur en hij verzorgde zich niet professioneel, waardoor hij veel blessures had.
0 0
MosesD
Ik vond Sulejmani op voorhand dus helemaal geen goede aankoop. Zo had deze jongen nog nooit echt links- of rechtsbuiten gespeeld. Bij Hveen en daarvoor in zijn vaderland was hij altijd één van de twee aanvallers geweest met een tamelijk vrije rol. Kijk als deze jongen 1 mio had gekost, had je het gokje kunnen wagen, nu was een enorme investering voor een speler die niet bepaald een echte typische Ajax speler was. Zelfde was het geval met Zivkovic, maar daar werd gelukkig een stuk minder voor betaald, maar ook daarvan wist je ook dat het geen Ajax spits was.
2 -1
Madmaster
Marco weet dingen.
0 0
AJAXAFC1
Totaal eens je speelt het hele seizoen eigenlijk al zonder middenveld & zonder cv.... door miskopen zag je van het begin al dat het daar mis zou gaan... als je dan ook nog je hele aanval kwijtraakt rond de jaarwisseling heb je gewoon een middelmatig elftal staan
0 -2
ARUCAMBA
Niets zo moeilijk als spelers kopen, v. Basten zou het als geen ander moeten weten
2 0
Web
Klopt, heeft hij zelf ook ondervonden als trainer van Ajax
2 0
stefanwillem
Jezus van Basten is z’n lange termijngeheugen zeker kwijt. Die heeft ons eigenhandig bijna failliet laten gaan.
6 -2
waayop
Marco van Basten kocht als trainer van Ajax: Sulejmani, Evander Sno, Oleguer en Cvitanich. Volgens mij voor een totaal bedrag van iets van 30 miljoen. Sportief leverde het niets op en financieel kwam Ajax in de problemen. Marco is een goede gast maar over het aankoopbeleid kan hij beter zwijgen.
13 -1
michaellaudrup
Evender slow,watduurde het altijd lang bij hem.
0 0
3*stars*3
Dat is waar en geen van die spelers hebben Ajax winst opgeleverd.
Vergeet Wielaert ook niet, die moest in de winterstop komen maar na een half jaar was het voor hem exit.

Maar Marco heeft nu gewoon gelijk over het aankoopbeleid.
6 -3
komopajax777
Wat een onzin.Het is puur opportunisme en als je goed kijkt naar het functioneren van de gekochte spelers zie je dat ook.Alleen Magallan
was echt misgetast.
1 -5
Schwalbino
Toen was 30 miljoen best nog wel een berg geld.
5 0
Milko1971
Achteraf is het altijd makkelijk lullen heh Marco! Je kan nu eenmaal niet altijd de hoofdprijs binnen halen, je bekijkt een speler intensief en je hebt dan een bepaalde verwachting. Soms pakt het heel goed uit, soms wat minder en soms helemaal niet. Zolang er maar vaak genoeg toppers bijzitten en dat lijkt me nu wel het geval. En om Alvarez al af te serveren is veel te voorbarig. Die jongen heeft gewoon wat aanpassingsproblemen en dat lijkt me volkomen logisch op zijn leeftijd en met een vrouw en pasgeboren kindje die niet bij hem konden/mochten zijn. Gewoon omdat we nu in een slechte fase zitten, voelt elke drol zich weer geroepen om het beleid af te kraken terwijl diezelfde drollen een aantal maanden geleden over elkaar struikelden om te vertellen hoe geweldig werk Overmars geleverd had. Allemaal waan van de dag, net als de meeste reacties hier trouwens.
4 -1
markk
Ik heb het te doen met Ten Hag; torenhoge verwachtingen terwijl je spelers hebt als Marin, Alvarez, Schuurs, Pirie etc. Ik denk dat Ten Hag het prima doet ondanks alle vertrokken spelers en blessures.
0 -3
komopajax777
Blijkbaar heb je geen wedstrijd gezien dit jaar.Je moet kijken om te kunnen oordelen.
2 0
Schwalbino
Dan vraag je je toch af waarom hij die kneuzen steeds weer opstelt. Toch? Of zijn het helemaal zo'n slechte spelers niet en missen ze wedstrijdritme en zelfvertrouwen?

Ik denk dat laatste. Ik heb Schuurs en Alvarez goede wedstrijden zien spelen. In het Ajax shirt. Ook Marin is geen kneus als je het mij vraagt.
2 0
goajaxgo
Sorry mensen, Marco heeft he-le-maal gelijk.
1 -3
Lewis Hamilton
Marco heeft gewoon gelijk. Het gaat gigantisch fout met de scouts en Overmars. Spelers die totaal niet bij Ajax passen worden voor grote sommen binnengehaald en dan al snel niet goed genoeg gevonden.

Dan kan je wel een dikke portemonnee hebben, maar die raakt ook leeg als je rommel blijft kopen.
2 -1
Ferd
Aldus de man die Sulejmani voor een bizar bedrag kocht ...
2 -5
Middenweg401
Die kan daarom geen gelijk hebben?
8 -1
Ferd
Hij zou daarom moeten weten waar hij over praat. En een stukje genuanceerder en bescheidener moeten zijn.
0 0
Schwalbino
Wat ik niet begrijp is waarom spelers van begin 20 worden gehaald. Die zitten onze eigen opleidingsspelers in de weg. Een garantie dat die aankopen slagen heb je niet.
4 0
Middenweg401
Zlatan was 20 als ik me niet vergis. (mogelijke) toptalenten van 20 moet je halen. Garanties heb je nooit. Maar eigenlijk geldt op elke leeftijd dat het complementair en beter moet zijn dan wat je hebt natuurlijk.
1 0
Schwalbino
Volgens mij was Zlatan 19. idd een toptalent. Dat begrijp ik.
0 0
TurboUrby
Tja, het verloop van het seizoen is bewijs genoeg. Als je Alvarez als vervanger van De Ligt haalt en Marin als vervanger van Frenkie dan zitten de problemen dieper dan alleen pech dat "het" er niet uit komt. Dat is een gebrek aan visie. Dat een speler niet aan de verwachtingen voldoet kan. Shit happens. Dat spelers totaal niet de juiste types zijn, onoverkomelijke zwaktes hebben die je in 1 oogopslag kan herkennen, en binnen een paar maanden ingehaald worden door 17 jarigen die er eigenlijk ook nog niet klaar voor zijn kan en mag niet.

Dat gebrek aan visie en kwaliteits- en talent herkenning zie je ook bij de jongens die binnengehaald worden als de "projectjes" zoals FdB er wel eens aan refereerde. Het is schieten met hagel. Niks anders. We hebben geld dus we kopen er 10 in de hoop dat 1 er daadwerkelijk iets van kan.
2 -1
MosesD
Geheel eens. Hoewel Alvarez voor de Ligt nog begrijpelijk is, hoewel 15 mio veel te veel is natuurlijk voor een middelmatige speler als hij. Maar er vertrokken twee creatieve/controlerende middenvelder en daar werd geen vervanging voor gehaald. Nou ja, zoals jij zegt, Marin wat zogenaamde de opvolger van de Jong. Krankzinnig! Een totaal ander type. Meer een mogelijke vervanger van van de Beek. Hoe bestaat het, dat er zo amateuristisch gedacht wordt, met zo weinig visie? De bezetting op de vleugels is ook wat magertjes. Eigenlijk is er nooit echt een selectie geweest die 100% in balans was. Ik ben alweer benieuwd wat voor een wonderlijke aankopen er nu weer gaan volgen. Natuurlijk heeft Overmars een paar keer in de roos geschoten, maar ook meermaals een totale mispeer. Of een speler slaagt weet je nooit, het type moet wel bij Ajax passen. Een Magallan is in mijn ogen een van de grootste miskopen ooit geweest. Past totaal niet bij Ajax. Dat ziet een leek alleen al op Youtube beelden. En die jongen is echt heel uitgebreid gescout. Hoe is het mogelijk....
1 0
PierreHeno
Kern van Marco's boodschap: " als je wat koopt moet get nivea hebben".Hij heeft gelijk natuurlijk maar dat bleek echter met Sulejmani ( destijds 16 miljoen dacht ik) ook niet goed uit te pakken. Maar dat de 18 jarige 1m79 lange en niet al te fysieke Timber nu de beste rcv is die voor Ajax 1 beschikbaar is ...tja dat is toch wel bizar voor het grote Ajax. Dan kijk je met recht met een scheef oog naar de GAE tandem Overmars-Ten Hag.
1 -1
GrandMasterFlex
Destijds was Sulejmani bij Heerenveen echt heel goed, dus ik snapte die transfer wel. Het bedrag was wat gortig.
1 -1
Ferd
bij Standard was Marin echt goed, Alvarez was bij z'n vorige club ook echt goed. En beide langduriger dan Sulejmani die pas een half jaartje aardig speelde.
0 0
Web
Vond ik ook
Makkelijk om dan achteraf te zeggen miskoop
En ik denk dat er heel veel zo over dachten?
Marco weet dus wel hoe moeilijk het is
0 0
Djaba01
van Basten, was dat de man van de geweldige aankoop van 16 miljoen. Sulejmani van Herenveen, die ons eerst geweldige overwinningen bracht en daarna bij verschillende topploegen terechtkwam???
Geweldige speler, maar weet zelf ook niet veel van aankopen.
1 -2
PierreHeno
...maar dat verandert weinig tot niets aan het punt dat hij stelt. Wanneer je zelf rookt zou je ineens niet meer mogen zeggen dat roken slecht is voor je gezondheid? Je kunt slechte aankopen niet gewoon maar wegstrepen tegen goed aankopen. Het aankooobeleid moet simpelweg beter omdat de prijzen sky high gaan bij de voetbal transfers. En echte versterkingen die er Europees meteen staan kunnen wij als Ajax blijkbaar niet kopen. En met die 5-10miljoenen aankopen weet je niet of ze wel of niet het gewenste niveau aan zullen kunnen. Gokwerk dus. Stengs en Boadu is gokwerk maar dan voor veel te hoge bedragen. Ihattaren is daarentegen geen gok. Zou Overmars het zien?
1 -1
Aspers73
Volgens mij 'falen' juist de sterkhouders van het team de laatste tijd en niet de aankopen of de talenten. Als je er voorin er gewoon 3 inschiet zoals normaal maakt een tegengoal niet zoveel uit.
2 -1
Bjorn
Te veel misperen, dat is zeker. Ik vind alleen Promes en Martinez prima.
1 0
AFCA020!
Als je van het huidige Ajax spreekt zijn gewoon Ziyech, Promes, Tadic, Blind, Onana, Nico, Neres etc etc allemaal heeeele goede aankopen. Heb ik het nog niet eens over de jeugdspelers waar ze het fantastisch mee doen en zien. Of onlangs vertrokken aankopen zoals oa Frenkie de Jong, Schone of Sanchez. Denk dat er niemand in Nederland (of Europa) zulke (verhoudingsgewijs) goede aan- en verkoop beleid heeft als onze club. Kijk hoe belangrijk ze zijn, kijk de waarde bepaling, kijk waar het ons gebracht heeft.

Dat er dan een keer een Magallan tussenzit... ach ja dat is niet uit te bannen. Ook helemaal niet erg. Ik neem graag dat risico, want je ziet wat je daardoor OOK hebt binnengehaald.

Wat een onzin man dat sommige gelijk gaan janken hier en met droge ogen willen beweren dat Overmars er niks van snapt. Ga jullie schamen man! Of je snapt er gewoon daadwerkelijk echt heeeeeel weinig van dat kan ook
2 -1
TurboUrby
"Een keer een Magallan tussen zit".

Een keer? Alvarez, Varela, Marin, Babel, Kristensen, Pierie, Bande, Magallan, Scherpen, Wober, Siem, Orejuela, Lamprou.. en dan heb ik het enkel en alleen over gehaalde spelers die daadwerkelijk selectiespeler zijn geweest onder onze huidige trainer in de afgelopen 2 (!!!) jaar. En dus niet naar spelers van 6 jaar geleden zoals jij doet met bv Schone en Onana, want kan kunnen we nog effe door met de categorie Westermann, Cassiera, Gudelj en een stuk of 20 anderen. Dat kan toch niet? Kijk wat er dit jaar gebeurd is. We hebben 80 miljoen uitgegeven dit seizoen en onze basis voldoet nauwelijks en elke willekeurige speler die wegvalt is direct een onoverkomelijk probleem.
1 -3
Ferd
Babel is gehuurd, net als Varela. Kristensen is verkocht voor hetzelfde bedrag als waar hij voor is gekomen. Bande is pure pech door een moordaanslag. Scherpen ontwikkelt zich enorm. Wober was een prima speler waar winst op is gemaakt. Lamprou was gratis. Pierie is voor de toekomst.

Dan is je lijstje echte miskopen plots een flink stuk kleiner.
Dan hou je alleen Magallan
0 0
AFCA020!
Tegen zo weinig verstand is niet te debatteren...

Jij hebt duidelijk al een koppige mening gevormd en ziet niet in wat er goed gaat. Oké best: alles is kut. Vorig jaar super slecht ook! En Overmars doet het zo ongelooflijk slecht! Kijk alleen al naar de financien en naar ons marktaandeel.

Nee jongen, discussieren met jou heeft zeer weinig zin. Dus bij deze:

Oké je hebt gelijk. Jij hebt gewonnen.
1 -2
TurboUrby
Lekker toontje. Schiet je altijd zo snel in de stress?

Geen enkel argument. Als wat ik zeg onzin is moet het niet zo moeilijk onderuit te halen zijn toch?
0 -2
Ferd
dat heb ik net gedaan knul
0 0
TurboUrby
Nee dat heb je niet "knul". Ik heb het over gehaalde spelers, gehuurd, gekocht, maakt niet uit. Goed lezen.

Verder bepaal je een miskoop aan de hand van toegevoegde waarde op het veld, niet of hij zn transfersom deels terug verdient.

Bande kon voor zn blessure ook al niet voetballen, Wober was geen basismateriaal, Scherpen geen Ajax 1 material, Pierie geen Ajax 1 materiaal. Alvarez, Marin, Siem, Orejuela etc sla je voor het gemak even over ofzo?

Niks wat jij zegt hierboven is een argument om te stellen dat het huidige Ajax 1 geen last heeft van een reeks slechte spelers van buitenaf. Ze hebben geen of bijna geen waarde gehad op het veld. Dat is het punt.
0 0
AFCA020!
Ik probeerde om via absurdisme misschien nog tot je breintje door te dringen. Maar zelfs dan zie je het niet. Geeft niks jongen, lekker blijven tobben. Hahaha
1 0
GrandMasterFlex
Moet je ook even erbij vermelden dat het gros van jouw argument spelers voor meer of dezelfde prijs zijn verkocht of verkocht zullen worden. Zo eerlijk moet je ook zijn.
2 -1
TurboUrby
Wat heeft dat er mee te maken? Het gaat toch om wat ze op het veld laten zien? Die spelers worden gehaald als versterkingen voor onze basis of vervangers van onze topspelers en kunnen er niks van. Dat helpt je niveau om zeep. En je CL/EL inkomsten. En verkopen voor dezelfde prijs is ook gewoon verlies btw.

Overigens werden er welgeteld 3 van de 16 namen die ik noem verkocht voor dezelfde prijs of meer.
1 -2
AFCA020!
“Wat heeft dat er mee te maken”

Hahahaha I’ll rest my case! Hahaha
1 -2
TurboUrby
Heeft er inderdaad geen fuck mee te maken. Goede of slechte aankopen bepaal je aan de hand van hun sportieve meerwaarde voor Ajax 1. Niet aan de hand van het prijskaartje.

Dan nog, zoals ik al aangaf, 3 van de 16 namen hebben hun waarde deels terug verdient. Geen argument dus.
0 -2
Ansjo
Jonk moet terug. Simpel zat. En iedereen begrijpt wel dat er een keer een miskoop tussen kan zitten maar niet met dit soort bedragen en als een speler al tig x bekeken is in 2 jaar. Dan zit er gewoon ergens iets compleet niet goed. Wij weten niet of Alvarez, Magallan en Marin nou echt een positief rapport van de scout hebben gekregen of niet. Zo ja dan moet die scout eruit. Als het een negatief rapport is en hij is gekomen doordat bv ten Hag hem persé wilde hebben dan mag ten Hag nooit meer wat te zeggen hebben over evt aankopen. Ergens zit er iets niet goed.
3 -3
Bramble1988
Dan loop je volgend jaar met Lang op de vleugels en was Antony niet gekomen. Jonk is imo niet de oplossing. We moeten ook niet mee in die negatieve hype. Tot nu toe zie ik alleen Magallan als een absolute miskoop.
3 -1
Adam24
Ik vind dat Ajax soms niet gericht genoeg aankoopt. Van Marin weet je dat hij kan voetballen (kijk zijn stats in belgie of samenvattingen etc. ) Hij heeft kwaliteit maar wanneer? Met ruimte. Marin zou bij Psv en Feyenoord echt een topper kunnen worden maar bij Ajax, waar de tegenstander eerst wordt teruggedrongen om vervolgens op de vierkante meter te gaan spelen, komt hij niet in zijn spel en lijkt het al snel niks. En dan ga je nog met zijn posities schuiven ook! Marin is een half en ajax speelt niet met halven.

Alvarez, nog zo een aankoop. Ja, hij kan wel wat. Maar is hij voor het middenveld gehaald? Voor de verdediging? Niemand die het weet. Ze kopen en dan kijken ze wel.

Babel, onze enige echt rechtsbuiten is geblesseerd, wat doet men, halen een linksbuiten. Huren en we zien wel.
4 0
Middenweg401
Babel was ik nog vergeten. Begreep ik ook niks van, en ik hoopte lange tijd dat het maar een gerucht was. Iedereen weet toch dat het geen buitenspeler met diepgang, noch een scorende spits is. Hoe vaak moet je die dingen zien. Maar iedereen ze op een tweede Promes (omdat die wel veraste; logisch want de meesten kenden hem niet echt).
1 0
Middenweg401
En dan vergeet je de werkelijk idiote aankoop Magallan nog. Bij hem en in wat mindere mate Alvarez was vanaf de eerste wedstrijd te zien dat ze voetballende kwaliteiten missen voor Ajax. Pierie begreep ik ook helemaal niks van. Schuurs wel (een Nederlands talent waar je de gok neemt hem te halen is niet onlogisch), maar die valt erg tegen met zijn structurele fouten en slippertjes.
Marin echter kan best voetballen en heeft de minste kans van ieder van dit rijtje gehad. Die jongen is ook te bescheiden heb ik het idee.
2 0
Knalpot
Schuurs snap je wel en Pierie niet, das precies hetzelfde verhaal en categorie.
1 0
Markopantelic007
Ben ik de enige die het wel ziet zitten in Alvarez? Die kan het echt wel hoor, of de wens is de vader van mijn gedachte.

Ik bedoel bij sommige spelers zie je meteen dat ze er geen klote van kunnen (Babel, Magallan, Kristensen) maar bij Alvarez heb ik dat niet eigenlijk.
5 -2
Ajax114
Nee hoor, die jongen heeft wel kwaliteiten. Zet hem bij AS Roma en hij speelt daar gewoon mee in de basis. Denk dat hij nog beter kan worden bij Ajax. Zou hem nog wel een jaar de tijd geven. Pierie, Magallan , Schuurs, Eiting, Traore en Huntelaar zou ik wel afscheid van nemen.
0 -5
Ferd
Traore? Dan snap je er echt weinig van
0 0
AFCA020!
Schuurs, Eiting en Traore zou ik niet zo maar afschrijven. En bij Klaas ligt het eraan of HIJZELF wilt stoppen of niet. Die Credits heeftie verdient
1 0
SandroAFCA
Ik persoonlijk heb Alvarez ook nog niet afgeschreven, wat er bijvoorbeeld ooit nog van een Marin moet terecht komen is voor mij wel een raadsel
0 0
Dennis129
Tsja heel makkelijk om Van Basten nu aan te vallen, omdat hij in het verleden zelf ook al die fouten gemaakt heeft.
Maar hij is Nu analist en moet zijn mening geven. En hij heeft toch gewoon gelijk, dus ik denk dat het beter is om naar de boodschap te luisteren dan naar de boodschapper te kijken.
Het transferbeleid is Verschrikkelijk geweest het afgelopen seizoen. En toen we wonnen in Turijn en Overmars met een buikschuiver over het veld ging kreeg hij de complimenten en nam hij ze maar al te graag aan, omdat hij het dat seizoen goed had gedaan.
Dit jaar hoop ik dat hij zich zal moeten verantwoorden, want er staat gewoon geen goede selectie de nummer 1 tot met 13 zijn goed. Alles eronder gelijk 2 klassen minder en (soms nog) niet goed genoeg. Eiting, Marin, Ekkelenkamp, Gravenberch, we hebben ze allemaal zien falen op het middenveld. Danilo, Lang, Babel niet goed genoeg voor de aanval. Je hoort gewoon 6 basiswaardige verdedigers (3 backs en 3 cv) en 4-5 middenvelders en 5 aanvallers (2spitsen en 3 vleugelspelers)te hebben en dan nog 4-5 talenten en je keepers om de selectie compleet te maken. Totaal niet in balans dit jaar.
Maar goed met Anthony en Giovanni zijn er ieder geval 2 veelbelovende aankopen gedaan.
Sowieso nog een hoop werk aan de winkel van de zomer
2 -2
mallerd
Scouting moet op de schop. Hoe kan je in hemelsnaam 1,5 jaar lang Magallan scouten en dan nog niet zien dat hij er geen klote van kan, terwijl de gemiddelde Ajax supporter al na 15 minuten kan zien dat hij niks kan.
2 0
SandroAFCA
Ik ben het niet met alle kritiek eens want aankopen blijven altijd bepaalde risico’s met zich meedragen maar Magalan is idd echt een regelrechte aanfluiting qua scouting
3 0
Libero
"Als je i e t s koopt moet h e t wel niveau hebben".
We zouden toch bijna vergeten dat het hier om mensen gaat.
Marco lijkt zich overigens na zijn vorige uitspraak over Antony nog steeds niet te herinneren dat een peperdure aankoop het bij de ene club ontzettend goed kan doen en dan eenmaal bij de jouwe enorm tegen kan vallen.
1 0
7172AFCA7395
Marco, het "niveau" waar jij het over hebt speelt niet in de Eredivisie.
0 0
de-Ajacied
Martinez is een geweldige aankoop, Promes ook, Alvarez misschien.
Marin is een hele grote miskoop. Net als Magalan en Bandé
Maar niets kopen en niets proberen werkt ook niet
1 0
Ajax114
Promes heeft matige techniek en komt nooit een man voorbij . Heeft alleen maar intikkertjes gemaakt. Vind het ook een miskoop.
1 -3
AltijdGelijk
Wat ik heel raar vind is dat je bijvoorbeeld op filmpjes van Antony kan zien dit is een wereldtopper!

Wat denken ze dan bij Magallan??? Nee dat is geen wereldtopper .... die kopen we ook!
1 0
Labrador
Christian Wielaert Marco. Christian foking Wielaert
1 -2
Ferd
Is dat eigenlijk familie van Robbie, de grote aankoop van San Marco?
0 0
Sluk
Su-le-ma-ni... Kom kom je kan niet altijd raak schieten met transfers.
0 0
Nozempie
Ondanks dat Marco heeft wel gelijk dat het geen goede aankopen zijn gebleken, betekend het niet dat je niet moet kopen. Tagliafico, Martinez, Sanchez zijn uitstekend. Alvarez valt behoorlijk tegen. Komt ook omdat ze waarschijnlijk teveel op zoek zijn gegaan naar een voetballende verdediger in plaats van groot, sterk en snel. Laat Alverez ook nog eens onzeker en geen uitstekende opbouwer zijn.
1 0
7172AFCA7395
Alvarez heeft ook die prive-situatie die meespeelt.
Moet wennen aan het typische Ajax-spel.
ik wil hem niet afschrijven, Marin ook niet.
1 -1
cantharel
Nou ik wel.
0 -2
Bramble1988
Marco, een absolute grootheid in de voetballerij, maar juist van hem verwacht je een iets gereserveerdere houding. Hij gaf, in de tijd dat het niet kon, bakken met geld uit aan spelers die stuk voor stuk zijn mislukt. Zorg dat je niet om je oren geslagen wordt met je eigenmislukkingen Marco, zou jammer zijn!
2 0
afcaman
Evander Sno kopen, kom op man!
0 0