Derksen oordeelt: 'Dan ben je geen topcoach'

JesseTH, 28-02-2020 om 22:30, 8993 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Johan Derksen was donderdag de bevestiging dat Erik ten Hag in ieder geval voor nu nog geen topcoach is. De trainer werkte met veel topspelers bij Ajax, maar nu zij afwezig zijn of niet goed presteren, krijgt hij de ploeg niet meer voldoende aan de praat.

'We hebben nu kunnen zien dat Ten Hag ook aan handen en voeten gebonden is als zijn goede spelers er niet zijn of niet in vorm zijn. Hij is totaal overgeleverd aan zijn spelers', aldus Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'Dan ben je geen topcoach. Aan de andere kant heb je Dick Advocaat, die ook geen topmateriaal heeft. Hij haalt het er wel uit, dus hij is wel een topcoach.'

Een speler die donderdag, maar überhaupt sinds zijn komst door de mand valt volgens Derksen, is Ryan Babel. 'Hij staat er doorlopend in en ik heb hem nog niet op één goede actie kunnen betrappen. Koeman zal er zo langzamerhand toch wel achter zijn dat hij niet geschikt is voor het Nederlands elftal?'

René van der Gijp relativeert de Europese uitschakeling van Ajax en probeert het niveau te schetsen. 'We hebben vorig jaar verschrikkelijk genoten van Ajax, maar we wisten allemaal dat het niet de norm was als dat uit elkaar zou vallen. De norm is nu Gravenberch en Eiting. Dat is van het niveau Wolfsburg en Schalke. Die komen niet op het middenveld van Chelsea te staan.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van AZ? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Wellicht kunnen we je reacties van Derksen niet meer op deze site plaatsen s.v.p.
Is dat niet die man de recent nog beweerde dat Messi niks meer voorstelt?
Bij VI zitten trouwens meer Ajax haters zoals ene v.d Gijp. Die de geldmachine Man. city weer ff ophemelde met een geweldige de bruyne. Nou dat viel reuze mee in een niet bijster beste wedstrijd
Real tegen City. Dat gedweep met die miljonairs ploegen als city bah
1 0
Inhartennieren
We gaan toch hopelijk Derksen niet serieus nemen.
Lachwekkend mannetje.
Advocaat is wel een toptrainer?? Hahaha!!
2 -1
Sterspeler
Het voetbal is niet om aan te gluren bij Dick, eens. Maar hij maakt een ploeg wel rendabel en kan met weinig materiaal veel bereiken, dat zien we helaas nu in Rotterdam gebeuren.

Tsja. Geen topcoach. Hij kan het zeker worden, maar ik bespeur nog wel een hoop gekkigheden bij Ten Hag. Het overhoop gooien van zijn basis bij 3 blessures, een krom wisselbeleid en geen plan B hebben. Nu zijn wij natuurlijk Ajax en gaan wij bijna altijd uit van plan A, maar we moeten soms ook op een lelijke manier wedstrijden zien te winnen. Vorig jaar deed Ten Hag dat nog wel is, maar dan leunde hij op de individuele kwaliteiten van spelers. In deze zegt Derksen niet zo veel geks, maar laten we hem vooral niet structureel serieus gaan nemen.
2 -1
Cupmetgroteoren
Als je zoveel clubs als Advocaat traint, loop je weleens tegen een toevallig succesje aan ja. Gewoon statistiek.
0 0
Inhartennieren
Nee Klopt! Dat er een kern van waarheid in zit.
Maar het zit Advocaat volgens mij ook niet heel erg tegen.
Stam begint bij De kakkies met veel blessures en een selectie die totaal niet fit is.
Als het helemaal niet meer slechter kan, wordt Advocaat er bij geroepen.
De volledige filosofie zoals ze de competitie wilde beginnen wordt over boord gegooid, er worden spelers aangetrokken, andere spelers worden fit, en het zit vervolgens allemaal mee.
En dan ben opeens een toptrainer.
Za gaat dat. De waan van de dag.
0 -1
Rentokill
Hij is zo blij die Derksen he.
2 -1
supporter sinds
Ach al die praatprogramma’s willen scoren...mensen die een jonge speler als Gravenberch na een paar wedstrijden al afschrijven neem ik niet serieus .. net zo min als dat hij na zijn goede optreden tegen psv opeens al een basisspeler en dragende speler moet zijn....
0 -2
Hagmag
Als het gereedschap ontbreekt kan de timmerman ook niet functioneren.
Gravenberch en Eiting hebben zichzelf inmiddels doorgeselecteert.
0 -2
RuffRhythim
Noem mij dan een coach wereldwijd die het beter doet als al maandenlang meer dan 50% van zijn basisselectie geblesseerd is, kom op dan?
0 -3
ajaxfanmarcel
Ten hag heeft ook alles eruit gehaald met al de blessures wat ajax heeft. Je ben bijna helft van je basiself kwijt. Kijk maar bij elke topclub mis jij meer dan 2 van je basisspelers dan hebben ze allemaal moeilijk. Elke trainer is zo goed als je spelers zijn.
1 -1
Rujar
Enige wat je TH kan verwijten is dat hij de boel te lang last aanmodder en vervolgens posities gaat wisselen waar hij spelers slechter laat renderen. Heeft niet veel kijk op spelerspotentieel en kwaliteit op posities in het veld van zowel eigen spelers als tegenstander.
0 -1
Cupmetgroteoren
Iedere andere coach die met Ajax de hf cl had gehaald, was bestempeld geweest als een topcoach. Maar ten hag heeft geen uitstraling, heeft een vreemd punthoofd en een baard, waardoor ie op een boskabouter lijkt, en heeft een raar accent, dus is het geen topcoach in de perceptie van mensen. Of iemand een topcoach is of niet in de ogen van het publiek, heeft puur met perceptie te maken. Van gaal lijkt op een klassieke dictator en wordt om de haverklap boos. Mensen zijn bang voor 'm. Ook Toon Gerbrands was bang voor 'm. Dan krijg je meer krediet. Ten hag komt nooit meer van z'n dorky imago af. Ik geloof dan ook absoluut het verhaal van Driessen dat ie niet serieus wordt genomen in de kleedkamer. De perceptie van spelers is namelijk dezelfde als ieder ander: men ziet iemand die niet uit z'n woorden kan komen en geen uitstraling heeft. Om die reden dient ten hag als trainer aan te blijven. Puur omdat ie eigenlijk continu gepest wordt door iedereen. Ten hag aanhouden als trainer is een statement tegen pesten maken.
0 -3
31xAjax
Een coach die categorisch zijn spelers niet hun sterkste positie zet is geen topcoach.

Een coach die niet wisselt als het moet, of te laat wisselt, of wisselt als het juist niet moet is geen topcoach.

Een coach die bij eléén wissel 3 of 4 spelers van positie laat veranderen is geen topcoach als het spelbeeld niet te positieve verandert.

Een coach die het systeem belangrijker vindt dan de kwaliteiten van de spelers is geen topcoach.

Een coach die geen plan of prioriteit heeft/geeft aan het inpassen van jeugdspelers is geen Ajaxcoach.

Een coach die tenenkrommende en/of gênante interviews en/of analyses geeft, waar veel mensen, zowel intern als extern, plaatsvervangende schaamte van krijgen, is geen topcoach.

Erik ten H. Is geen topcoach.....
Erik ten H is geen Ajaxcoach
6 -4
LammertAlbertus
Idd sterk verwoord .

Zonder de dominante top assistent Alfred Schreuder is Erik Ten Hag helaas geen top coach geen Ajax coach .

Erik is dr zelf in gaan geloven
maar de eerlijkheid gebeid te zeggen
doen alle toppers mee en staat Ziyech op 10 , kan Ajax nog steeds heel Europa aan.

Maar wat doe je als het minder gaat .

En wtf laat het gebeuren dat De Beste Nummer 10 ter wereld , 3x binnen 3 maand geblesseerd raakt aan de zelfde spier .

Wtf laat diens op niet eens 50% fitheid zijnde spelmaker tegen een super fel super fit team spelen .
Als binnen een paar minuten blijkt dat je beste speler bij lange na niet fit genoeg is hoor je hem subiet te wisselen
maar wat doet de zgn top coach , hij laat de onthutsend zwakke bij lange na niet fit genoege nummer 10 de gehele wedstrijd staan .

En dus kon Ziyech de cruciale 2e match tegen Getafe niet mee doen, want hij was nb voor een 3e keer binnen 3 maand aan de zelfde spier geblesseerd geraakt .

Ten Hag krijgt dit seizoen van zijn assistenten binnen de technische als van de medische staf overduidelijk veel te weinig weerwoord.
2 -3
Ansjo
Advocaat past gewoon goed bij Feyenoord en ten Hag absoluut niet bij Ajax.
4 -3
Dolberg25
Heb de hele uitzending gekeken, maar het gaat echt niet best met Derksen. Eerst was Messi passé, toen was Advocaat een topcoach en vervolgens vertelt ie nog ff dat de Jong en de Ligt naar Lyon hadden moeten gaan.
2 -2
MichelBoerebach
Maar is Ten Hag een topcoach?
2 0
je
Derksen praat uit zijn nek
3 -1
Schwalbino
Volgens mij hebben Derksen en co altijd beweerd dat een coach er niet zoveel toe doet.

Het enige dat ik kan bedenken is dat Erik eerder in het seizoen voor een vaste formatie had moeten kiezen. Nu was het de ene keer Schuurs en dan weer Alvarez. Dan weer Veltman. En op de backpositie dan weer Mazraoui en dan weer Dest. Dan weer Alvarez op 6 dan weer Donny. Carel wel, Carel niet.

Geen enkele coach had dit seizoen eer met Ajax kunnen behalen. Nieuwe spelers uit een ander werelddeel, een speler die in de Belgische competitie anti-voetbal gewend is, spelers uit Jong Ajax, blessures. Al die factoren bij elkaar en je speelt zo 10% minder dan vorig seizoen en dan zit je meteen op een heel ander niveau te ballen.
1 0
Arek Milik
Dit zei ik vorige week nog, hij is de grip volledig kwijt, johan derksen heeft dit keer 100% gelijk!
3 -2
Schwalbino
Waarom zei je dat niet eerder dan vorige week? Een beetje laat of niet? Had je dat niet eerder kunnen signaleren? Hoezo?
2 0
Yo
Ik wil mensen er trouwens even op wijzen dat nu Promes en Ziyech weer fit zijn deze opstelling tegen AZ mogelijk is :
Onana
Dest Alvarez Blind Tagliafico
Eiting Martinez Van de Beek
Ziyech Tadic Promes
Dit is gewoon een heel goed elftal. Het moet alleen een tijdje fit blijven en een paar wedstrijden zo blijven staan en dan kan het zo weer gaan lopen!
0 0
LammertAlbertus
Met dezelfde namen dan zo het neer zetten
maar Alvarez gaat niet spelen , Perr Schuurs vanaf nu gewoon laten staan, hij heeft het beslist in zich Ajax men moet ophouden met Schuurs onder een vergrootglas leggen

Routnier cv Daley Blind was in Getafe direct verantwoordelijk voor de 1-0
Routinier cv Daley Blind was verantwoordelijk voor de nederlaag tegen Heracles

Jonkie Perr Schuurs was in Getafe indirect verantwoordelijk voor de 2-0

en op wie gaat men pikken , niet op de afgelopen zondag en donderdag vele fouten makende routinier grote naam Blind, maar op het jonge talent Schuurs .

Perr Schuurs lekker laten staan en het komt goed met hem, maar blijf je met Perr jojoën
en op Schuurs pikken en niet op zwak spelende routiniers Tadic
0 0
Aeter
Alvarez mag van mij terug naar Mexico.
3 0
Dit is mijn club
Dick Advocaat is toch die topcoach die degradeerde met Sparta en niet wist hoe snel hij weg moest komen als trainer van Sunderland toen hij voorlaatste stond. Toppertje hoor, maar dat zul je niet horen daar want Dickie is het lievelingetje van Derksen en co.
6 -1
ajaxdordtt
Hij zei ook dat Advocaat een topcoach GEWORDEN was. AS is niet zo nauwkeurig met quotes.
1 -3
Cupmetgroteoren
Op z'n 72ste is Advocaat plots dus topcoch geworden? Allemaal opportunistisch geleuter.
4 0
Eastwood
En het zagen gaat weer door...
4 -2
Lewis Hamilton
Precies mijn punt na het debacle tegen Heracles. Advocaat kan alleen maar dromen van onze selectie.
1 -1
mickey2602
Ten Hag is geen toptrainer als zijn goede spelers er niet zijn of niet in vorm zijn. Bedenk daarbij dat Ajax van de vaste basis elf er 3 a 4 miste(heb ik het niet alleen over gister maar ook de afgelopen weken).
En dat dan vergelijken met Advocaat die wel een toptrainer is want hij heeft ook geen topmateriaal en hij haalt het er wel uit.
Ja,tegen clubs uit het rechterrijtje in de eredivisie en met veel geluk. Wil Dickie nog weleens zien als hij de helft van zijn aanval mist door blessures of schorsingen. Ben sowieso ontzettend benieuwd naar a.s zondag als PSV en Feyenoord tegen elkaar moeten.
Kan ik jammer genoeg niet live zien want heb verjaardag dus dan maar de samenvatting op 1 en daarna Ajax kijken.
1 -3
Cupmetgroteoren
Lol, Advocaat mislukte na zijn Russiclsche avontuur en tot aan zijn klus met Utrecht bij een miljoen clubs.
4 -1
geronimo
Derksen beleeft gouden tijden, dit vindt hij heerlijk
3 -2
ajaxdordtt
Dit was toch al lang duidelijk.
3 -5