Derksen: 'Gevolg van de manier van fluiten in Nederland'

JesseTH, 28-02-2020 om 22:20, 5647 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen staat er niet van te kijken dat Ajax niet goed met de speelwijze van Getafe om kon gaan. Volgens de analist heeft het mede te maken met de manier waarop wedstrijden in Nederland geleid worden, volgens Derksen te soft.

'Het is een beetje het gevolg van de manier van fluiten in Nederland. Niets is toegestaan', vertelt hij erover bij Veronica Inside. 'Je moet je als gentleman gedragen en een tackle is meteen een gele kaart. Ajax speelt tegen een club die op het randje speelt en soms eroverheen en ze zijn meteen van de leg. De doorsnee Nederlandse voetballer weet niet meer wat duelleren is. Die scheidsrechters worden in Zeist als kleuterjuffen opgevoed en het veld ingestuurd.'

Het viel Derksen op dat veel Ajacieden meer bezig waren met de beslissingen van de scheidsrechter dan met het optimaliseren van het eigen spel. 'Meneer Tadic loopt de hele avond met zijn wijze hoofd te schudden en doet niks meer uit protest. En Donny van de Beek heeft meer energie gestoken in commentaar op de scheidsrechter dan in de wedstrijd.'

Johan Boskamp ziet een verschil in cultuur met andere voetballanden en neemt Spanje als voorbeeld. Hij aanwezig bij de 1-0 zege van Atlético Madrid op Liverpool en maakte daar iets heel anders mee dan in Nederland. 'Atlético speelde thuis en is niet over de middenlijn geweest. Mensen stonden op de banken. Wij zeiken dan over dat we goed voetbal moeten spelen.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van AZ? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
In Spanje is de armoede inmiddels zo hoog en de jeugdwerkloosheid tot boven de 50% (!!) gestegen dat die zijn al blij wanneer Atletico wint van Liverpool...de EC 1 cuphouder. Waarom zou je anders naar pot slecht voetbal gaan zitten kijken waarbij de spelers jaarlijks miljoenen binnenscheppen met graaipartijen van wel 100.000 euro per week(!) en velen nog veel meer. Er is gewoon weinig anders te doen en werk is er ook al nauwelijks.
0 0
de-Ajacied
Boskamp zegt nog wel een wat nuttigs, maar bij Derksen komt er alleen nog onzin uit. Heeft hij jaren gepleit voor mannelijker voetbal en zelfs schopvoetbal , met Nijhuis en Higler als voorbeelden. Nu blijkt dat je daarmee internationaal uitzondert en zou je weer wat anders moeten aanleren. Trainen oo schwalbes?
0 0
PierreHeno
Ik zou graag voor schwalbes (mede o.b.v. VAR) binnen de 16m direct rood willen zien en voor daarbuiten direct geel. Ook een schwalbe in de igen 16 dus meteen rood. Ik denk dat het dan snel over zal zijn met die mietjes matennaaierij.
0 0
Inhartennieren
Man man! Wie neemt er in Gods naam Derksen nog serieus.
Dat zijn mening nog gepubliceerd wordt, snap ik al niet.
0 -1
AgeM
Je kan je onderhand afvragen of Uefa wel blij is met Ajax in Europees verband .
De manier waarop Ajax 2 keer tegen Chelsea benadeeld is door scheidsrechterlijke beslissingen is geen toeval meer .
Ook de manier waarop Getave zn gaan kon gaan wijst in die richting .
Laten we hopen dat de manier van voetballen van Getave geen trent wordt om Ajax te bestrijden .
Dan kan er zomaar een ploeg landskampioen worden , die niks in europa te zoeken heeft , en er (weer ) voor zorgen dat Nederland duikelt op internationale ranglijsten.
Het gaat in die europese competities om veel geld , geld waar je bij de afkomst grote vraagtekens kan hebben .Daar hoort ook een mentaliteit bij , die dan niet zuiver op de graat is .
Je zou Ajax tegen deze achtergrond naïef kunnen noemen in hun speelstijl . Maar als de huidige eerder genoemde trent doorzet , kan je als voetballiefhebber maar beter wegwezen .
0 0
Hagmag
Derksen draaft nu lekker door. Vwb Donny v.d. Beek heeft hij een punt. Die kon het niet laten om bij de scheids verhaal proberen te halen. Echter.... het tijdrekken consequent vanaf minuut 1, het neergaan als een stervende zwaan dat moet een speler zelf weten maar dat ook deze scheidsrechter daar aandacht aan besteedde en daar in mee ging, heeft niet met de heren uit Zeist te maken. 1e helft extra tijd 2 min, hadden er 10 moeten zijn. 2e helft extra tijd 6 minuten, hadden er 12 moeten zijn. Gele kaarten voor tijdrekken, slechts 1x.
Maar ook met meer extra tijd was Ajax niet doorgegaan.
0 0
SW6
Er zijn mensen die vinden dat de scheidsrechter goed was. Een keer of twintig laat de scheids zich verleiden tot een discussie met Getafe spelers. Uiteraard ook een vorm van de wedstrijd doodmaken. De keeper van Getafe wordt constant gewaarschuwd, maar zonder gevolg. Een vrije trap nemen kost bij deze scheids een minuut. Gaat op zijn gemak twee lijntjes zetten op het veld, toont zijn fluit en legt uit dat je op het fluitje moet wachten en legt vervolgens de Getafe spelers uit hoe hij het in zijn hoofd heeft gehaald tegen Getafe te fluiten. Dit noemen we dan een goede scheidsrechter. De wedstrijd was doorspekt van spelbederf. Dat los je niet op met zes minuten extra. Daar zaten aardig wat wissels bij dus de werkelijke extra tijd om het spelbederf te compenseren was minimaal. Ook was deze scheids goed bezig met zijn gebaren. Hij wekte zo de indruk de spelers van Getafe steeds aan te sporen. Gedrag voor de bühne. Getafe had de regie in handen en niet de scheidsrechter.
0 0
Amp
Heeft hij gekeken met twee brandende sigaren in zn ogen ofzo? Probleem was juist dat als je een duel aan ging, ze die spanjaarden steeds van De Toekomst moesten halen omdat ze zo ver waren doorgerold, en de scheids daar steeds maar in meeging
3 0
MarLuuk76
Dit en die domme lui draaien alles om. Omdat die gasten zo snel gaan liggen janken. Durf je überhaupt geen duel meer aan te gaan. Omdat je er zomaar afgenaaid kan worden. Het is een smerig spelletje, en daar wordt je gewoon link van. Ook als prof, letterlijk van de 2 wedstrijden heeft de bal er maar 1 gerold. Die andere 90 minuten rolden die lui. Triest om op onze spelers te zeiken. Ik durf te beweren dat ook Inter in die val zal trappen. Alleen zijn ze daar wel beter in spelbederf. Kunnen we ergens gokken op hoe lang die helften duren?
0 0
Ruff Rhythim
Die twee potjes tegen die schijtclub uit Spanje ging maar om een ding: spelbederf. En niets anders. Om voetbal ging het niet.

En volgens mij is spelbederf een duidelijke regel in het voetbalreglement, wereldwijd! En daar werd dus twee keer door scheidsrechters volledig aan voorbijgegaan!

Heeft dus geen ene hout te maken met hoe scheidsrechters in NL fluiten.
Alle Spaanse clubs klagen over de irritante speelwijze over die ene club. En dan komt die snor blaten dat er in een kleine competitie als Eredivisie daar slecht op wordt gefloten?
Kortom: wederom volkomen onzin van die snor.
0 0
MPAjax
"er bestaan in het prof voetbal geen regels tegen toneelspelende spelers", wel tegen spelers die expres tijdrekken en aan schwalbes doen maar er zijn bewust scheidsrechters neergezet die de disciplines van een prof scheids niet in zich hebben
0 0
fanforeffer
Ajax voetbalde heel slecht ,te langzaam en te arrogant. Dan lijkt het of de scheids tegen ons is maar wij zijn meer de dupe van onze eigen tekort komingen.
2 -1
Juichtoon
Nou neen hoor Johan het komt door de manier van fluiten van die 2 arbiters, een uit en eentje thuis.
3 -2
ajaxdordtt
Scheidsrechter gister deed het prima.
1 -6
Juichtoon
Was jij die Getafe fan in dat filmpje die op de 2e ring zat? Dacht al.dat dat geen Spanjaard was.
2 -2
Duif63
En dan wil de KNVB ook nog dat er bij jeugdwedstrijden geen stand meer wordt bijgehouden, want het moet vooral leuk en aardig zijn. Zo kweek je nooit winnaars.
0 0
MPAjax
zo willen ze nederlanders mak maken tegen al de regelzucht en dan wachten ze op harde tegenstand door roepende mensen die dingen kapot maken omdat ze opgekropte emoties hebben en denken dat anders niemand naar ze luistert LEL Nederland 2k20, maken dat je wegkomt
0 0
ajaxdordtt
Klopt wel. Als Nijhiis fluit vliegen de tampons op AS ook in het rond.
1 -5
Juichtoon
Met Nijhuis is dan ook wat mis.
5 0
ajaxdordtt
Volgens jou is met iedereen die geen Ajax shirt draagt wat mis.
0 -3
Juichtoon
Alleen Nijhuis en Van Boekel. Heb hiervoor anders stukjes vol over geschreven over zn misdragingen jegens ons aller Ajax.
Later heeft de TG dat nog laten onderzoeken door een stagiair (nadat ik daar bij hen al een paar jaar aandacht voor had gevraagd). Wat bleek bij Nijhuis haalde gemiddeld 0,,83 punten minder per wedstrijd minder dan normaal. Bij Van Boekel 0,17 gemiddeld minder.
Wat ik al een poosje schreef werd met cijfers onderbouwd.
5 0
ajaxdordtt
Daarnaast onderbouw je dus de stelling dat als er wat fysieker spel wkrd toe gelaten de heren niet thuis geven.
0 0
ajaxdordtt
Jezus, zoek een leven.
0 0
TontoKarnaggel
Als in elke godganse dag full-time commentaar leveren op alles en iedereen op AS?
3 0