Derksen concludeert: 'Het aankoopbeleid heeft gefaald'

JesseTH, 28-02-2020 om 21:15, 5146 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen is kritisch op het aankoopbeleid van Ajax. De analist is van mening dat de Amsterdammers op een hoger niveau in moeten kopen, omdat de recente aankopen het niveau niet aan blijken te kunnen.

'Het aankoopbeleid van Ajax heeft gefaald', klinkt zijn conclusie bij Veronica Inside dan ook duidelijk. 'Martínez is verantwoordelijk voor de vroege goal en voor de rest heeft hij ballen naar voren gepeerd die niet aankwamen. Ze moeten stoppen met jongens in de breedte van de selectie te kopen. Alles wat ze er dit jaar bijgehaald hebben, zijn investeringen in de breedte.'

Donderdag stelde Erik ten Hag op het middenveld de jongelingen Carel Eiting en Ryan Gravenberch op, terwijl aankopen Razvan Marin en Edson Álvarez beschikbaar waren. Volgens Derksen zegt dat genoeg over die spelers. 'Dat zijn gewoon miskopen. Waarom zou je anders jeugdspelers opstellen als je twee goede, ervaren jongens op de bank hebt zitten?'

René van der Gijp voorziet een lastige klus voor Marc Overmars na het huidige seizoen. 'Het wordt voor Ajax, als ze er nog twee of drie kwijtraken, ongelooflijk moeilijk om een aardig team bij elkaar te krijgen. Iedereen weet dat ze geld hebben, dus ze moeten overal de hoofdprijs voor betalen. Dat is ook logisch, want dat vragen ze zelf ook.'

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van AZ? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
funnymountain
We moeten vol voor Berghuis gaan. De beste optie als Zyech er niet meer is.
0 0
Hagmag
Alvarez en Marin zijn idd miskopen en moeten ook weer worden verkocht net als Eiting, Gravenberch en Ekkelenkamp.
0 -1
Rdk1983
Vind dit zulk opportunistisch gezever. Er gaan paar hele grote jongens weg, je weet dat Ajax geen Messi kan binnenhalen en op talent moet gokken.
75% van aankopen vam afgelopem 3 jaar waren goed. Nu vallen er 2 tegen en zijn de talenten nog niet zover, en dan worden alle goede dingen vergeten.
2 0
mallerd
Alvarez, Marin, Magallan, Kik Pirie, Schuurs, Orejuela, Babel. Hoe kom je bij die 75%?
0 0
Sammy Sosa
Wordt nu wel een soort tussenjaar. Goed veel pech gehad met blessures. De flanken zijn aardig ingevuld volgend seizoen (Met of zonder Neres). Spits positie ook met Tadic en Traore. Middenveld en verdediging wordt nu de volgende uitdaging voor Overmars. Met Onana, Nico en Donnie vertrekken wss al 3 toppers. Een waardige vervanger voor De ligt missen we ook nog. Dat zijn nog minimaal 4 aankopen van 15-25 miljoen die we mogen verwachten. Ben benieuwd!
0 0
Eastwood
Ze vertellen het met ogenschijnlijk enorme tenten in hun broek. Ajax zit in een wat mindere periode jongens. Joepie.
2 -1
Lewis Hamilton
Ik weet dat dit seizoen nog niet afgelopen is, maar je zit als fan zijnde toch met je handen in het haar voor volgend jaar. Een totale leegstroom zit eraan te komen met de spelers die weg willen en wat komt daarvoor terug? Niet veel gebaseerd op de vorige zomer.
0 0
Yo
Ik wil mensen er trouwens even op wijzen dat nu Promes en Ziyech weer fit zijn deze opstelling tegen AZ mogelijk is :
Onana
Dest Alvarez Blind Tagliafico
Eiting Martinez Van de Beek
Ziyech Tadic Promes
Dit is gewoon een heel goed elftal. Het moet alleen een tijdje fit blijven en een paar wedstrijden zo blijven staan en dan kan het zo weer gaan lopen!
7 0
Rdk1983
Precies.
0 0
Yo
Alvarez wil ik nog niet afschrijven. Heeft pas 2 wedstrijden op CV gespeeld en ik vond hem daar niet slechter dan schuurs. Als hij terecht komt in een team dat loopt kan het zeker nog wat worden. Marin heeft in het begin van het seizoen slecht gespeeld en heeft daarna geen kans meer gehad wat logisch is bij een club als Ajax. Dus Marin kan zeker wel als miskoop worden genoemd.
6 -1
Ajax114
Begrijp veel kritiek op alles en nog wat maar Alvarez is niet zo slecht als wordt gezegd en geschreven. Absoluut niet minder dan Schuurs en deed het ook gewoon redelijk in voorronde CL en CL wedstrijden zelf.
5 0
Van Reenen
En Alvarez scoorde in de voorrondes en Schuurs zorgde ervoor dat wij van AZ uit verloren en door Kutaffe werden uitgeschakeld. Doorselecteren graag.
4 0
3*stars*3
Ze hebben wel een punt hoor en “gokjes” als Orejuela, Cassierra kunnen nog.
En Kristensen was ook niet overdreven duur maar itt die Colombianen zag je totaal geen voetballer maar echt een lompe arbeider.
Dan komen we aan bij categorie Magallan...
Als je in zulke prijsklasse gaat shoppen, dan moet het echt toegevoegde waarde.
Alvarez, Marin en Marin waren ook duur maar die zijn nog wat jonger dan Magallan en verdienen imo voordeel van de twijfel.
Bandé had helemaal een drama start.
3 0
Schwalbino
Dus vorig seizoen was helemaal niet zo bijzonder? Want dat moet de conclusie zijn als je denkt dat je met wat aankopen uit de budgetwinkel de prestatie van vorig jaar kunt evenaren en het effect van een blessuregolf kunt opvangen met een selectie die vorig seizoen al te smal was om helemaal naar de top te klimmen.

Financieel gezien verhoudt FC Heerenveen zich tot Ajax als Ajax tot City of Real of Barca, United, Bayern, Juventus, PSG, Chelsea. Als Heerenveen een keer 2de of derde wordt in de competitie is dat een wereldprestatie. Als dan een paar stamspelers vertrekken en er komen nieuwe gezichten bij de Friese club en het loopt minder in dat nieuwe seizoen, is er dan sprake van falend selectiebeleid?

Alax is aangewezen op de categorie spelers waarin de rijke clubs het niet zien zitten. Zij kopen de ruwe diamanten en de geslepen diamanten omdat ze er het geld voor hebben. Clubs als Ajax kopen een stuk ruw erts uit een diamantmijn in de hoop dat er iets waardevols inzit.
2 -1
3*stars*3
Dat is juist de kunst.
Bij de absolute top blijven, is een droom voor een NL club.
Maar doel was/is wel een vaste EU subtopper blijven en van daaruit, de absolute top lastig maken.

Al moeten we niet vergeten dat Ajax, met; Blind, Ziyech, Promes en Neres (die vaak wordt vergeten), gewoon een gevaarlijk team heeft en een favoriet voor de EL beker.
Zonder die gasten, mis je haast de helft van een ploeg.
Dat kan je met aankopen of jeugd, moeilijk opvangen binnen een paar maanden maar feit is wel dat scouting beter moet.
2 0
Nana999
Ik vind het wel makkelijk hoe sommigen alles op Overmars afschuiven.
Naar mijn inzien ligt het probleem juist wat dieper, want wie dragen deze spelers aan als versterkingen? Juist, niet de technisch directeur, maar de scouts.
Ik vraag me toch af hoe die heren met een flink salaris mooie reisjes mogen maken en alle ruimte krijgen om spelers uitgebreid te analyseren, en dan blijkbaar in de zomer van 2019 niet met de juiste spelers aankomen.
8 0
trooop
Overmars is nu 5? jaar verantwoordelijk voor het technisch beleid. Eerst in het technisch hart, nu zo ongeveer in z'n eentje. Alle tijd van de wereld om het scoutingsapparaat te fatsoeneren.

Alles begint en hangt af van degenen met de touwtjes in handen. Bij ons is dat overmars.
2 0
Duif63
8 jaar al komende zomer.
0 0
trooop
Je hebt gelijk. Tijd gaat echt te snel.
0 0
DarkChild
Je overschat de rol van scouts. Veel van de miskopen komen direct op het conto van Overmars zelf omdat hij ze doorduwt. Soms is er helemaal geen of geen positief scoutingsrapport (de categorie Westermann, Siem de Jong en ook die Barac die iedereen vergeten is), soms is er grote twijfel (de categorie Bandé, Labyad)
En dan zijn er nog de, overigens bij iedere club aanwezige, lijntjes met huismakelaars Het follow-the-money principe waar blijkbaar geen medium zich echt aan wil branden. Laten we er eentje noemen: Essel Sports.
1 0
ajaxdordtt
Volgens mij schuift bijna niemand het af op Overmars hoor. Zou wel raarzijn, is de man die ons Europees weer op de kaart heeft gezet en de man waardoor we spelers van 25 miljoen kunnen halen.
1 -2
trooop
Overmars heeft de mogelijkheden gecreëerd om Ajax tot grote hoogten te laten stijgen. Dikke pluim daarvoor, echt klasse gedaan. Maar de manier waarop hij die mogelijkheden nu onbenut laat kun je gerust dramatisch noemen.
2 0
markk
Dat is inderdaad de pijnlijk conclusie... wat iedereen een half jaar geleden al door had. Ik zie hier veel kritiek op Ten Hag maar ik heb het met hem te doen; van het team dat vorig jaar Real Madrid versloeg speelde er gisteren slecht 3 waarvan 1 speler niet top fit is: Blind, Tadic & Van de Beek. De rest; De Jong, De Ligt, Mazraoui, Veltman, Tagliafico, Schone, Ziyech, Neres, Dolberg, Sinkgraven zijn of geblesseerd of vertrokken. Als het aankoopbeleid dan zo faalt als dat het gedaan heeft met Alvarez, Marin en Babel dan heb je een groot probleem.
3 -1
ajaxdordtt
Het aankoopbeleid kan niet op tegen 7 geblesseerden/geschorsten. We zijn City niet.
1 -1
Kokakola
Veel te lang door gegaan met dit programma. Hadden nooit naar Veronica moeten gaan maar afscheid moeten nemen, maar ja miljoentje per jaar cashen is lekker. Ze waren bij RTL al een jaar of twee over hun top. Lullen maar wat.
1 -1
ajaxdordtt
Derksen lult trouwens wel maar wat. Merkt dat hij amper voetbal kijkt
1 -1
ajaxdordtt
Op de ellenlange reclame niks mis mee.
0 -2
JSF
Wil het schijnbaar soms vreemde aankoopbeleid niet verdedigen, maar ook hier is de nuance weer ver te zoeken. Het is altijd afwachten hoe aankopen het daadwerkelijk doen in het Ajax systeem.
Wordt er niet veel harder geschreeuwd als eigen jeugd doorgroeit, competatiever wordt en niet speelt? Wees blij dat de eigen jeugd dan uiteindelijk de voorkeur krijgt
2 0
Redrum
Tja, hier valt weinig tegen in te brengen. Het is alleen niet zo dat we dit niet allang wisten. Ajax heeft dit jaar keihard gefaald in zijn aankoopbeleid. Die conclusie kan nu wel getrokken worden. Als je Gravenberch en Eiting boven twee aankopen met een gecombineerde waarde van 25 miljoen verkiest, dan kan je wel met zekerheid zeggen dat je als club gefaald hebt.
3 0
ajaxdordtt
Vraag is alleen of dat aan de aankopen ligt of aan de trainer.
0 0
Redrum
Beide denk ik. Ten Hag wordt opgezadeld met een gemankeerde selectie, maar dan nog moet hij op zijn minst de beste spelers opstellen. Dat lijkt hem steevast niet te lukken.
2 0
Inhartennieren
Marin wel, Alvarez nog niet
1 0
Duif63
Die conclusie trok ik afgelopen zomer al. Gijp en Derksen zijn een beetje laat met hun constatering.
0 -3
Saanchez
Want toen had je vast al minstens 20 wedstrijden van Martinez, Marin en Alvarez gezien. Wat een lading bullshit zeg, ga je club eens supporten
0 -1
PierreHeno
Supporteren doe je m.n. in het stadion...een forum is vooral bedoeld om meningen uit te wisselen . En constant op een forum roepen dat alles goed gaat en het puur pech is wanneer het structureel flink inkakt is ook al niet echt ' supporteren' maar begint meer op dogmatisch denken te lijken.
1 0
ajaxdordtt
Klapvee noemt men dat.
0 0
Duif63
Daar had ik echt geen 20 wedstrijden voor nodig. En ik ben maar een simpele boerenlul. Van professionals binnen Ajax die dagelijks met voetbal bezig zijn verwacht ik meer inzicht.
0 0
Jelephi
Daarom ben jij ook maar een simpele boeren lul
0 0
Jelephi
Niet iedereen seibelt een speler na 1 wedstrijd af. Sommige mensen zijn realistisch en laten spelers wennen. Na dit een half jaar is het tijd om de balans op te maken tegen de bedragen die ervoor geïnvesteerd zijn.
0 0
amthree
Ik geef derksen haast nooit gelijk maar nu, het verkopen van spelers is vaak top. Als je ziet wat voor bedragen we vaak krijgen voor spelers. Maar aankopen doen is echt waardeloos.. Ik weet niet wie de scouting doet maar de spelers die ze vaak halen kunnen er geen kloten van.
1 0
Gecko
En maar minnen voor miskopen Marin en Alvarez
3 -1
Jelephi
Martinez begin ik ook in twijfel te trekken. Tegen de mindere goden op 6 nog wel te doen maar zodra hij met druk moet spelen, mist hij echt handelingssnelheid.
4 0
Jelephi
Al kun je nog zo optimistisch zijn, hier is geen speld tussen te krijgen.

Overmars heeft opzichtig gefaald.
8 -1