De Mos kritisch: 'Schuurs staat altijd verkeerd'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 15:35, 3263 views, De Limburger |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Aad de Mos vindt dat Ajax-verdediger Perr Schuurs 'altijd' verkeerd staat. De oud-trainer betwijfelt of de mandekker een vaste waarde kan worden bij Ajax, zo laat hij weten in gesprek met De Limburger. 'Hij heeft een goede trap, maar hij staat altijd verkeerd.'

In de ogen van De Mos klopt het positiespel van Schuurs niet. 'Zijn vader Lambert mag handballer geweest zijn en zijn zus Demi kan goed tennissen, maar in mijn optiek staat Perr steeds verkeerd. Hij maakt altijd een foutje. En de laatste duels zie je dat hij een beetje geforceerd doet.'

Schuurs moet zich snel gaan verbeteren, zo geeft De Mos vervolgens aan. 'Als je verkeerd staat, al is het maar tien centimeter, ben je al te laat. Dan is die spits allang weg. Hij moet leren van spelers als Daley Blind en werken aan zijn wendbaarheid, aan zijn snelheid in de eerste meters. Anders wordt hij nooit vaste waarde bij Ajax.'

Toch ziet De Mos het ook wel positief in met Schuurs. 'Hij heeft een vreselijk goede trap en hij kan goed inschuiven. En het is echt een goede gast. Maar ik hoop dat hij snel die laatste dingetjes leert.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Im zie hem soms heel volwassen op juiste moment duel winnen. Maar zelfde Schuurs speelt dan weer een foute diagonale bal, waardoor bv de 2-0 valt.

In Arena zag je hem exact die bal weer fout geven volgens mij. Dat kan gewoon niet.
1 0
Pheadrus
Ik had hem al afgeschreven na de voorbereiding tijdens zijn eerste seizoen bij Ajax.
1 0
Flipper33
Schuurs maakt soms wel kinderlijke fouten zou onderhand niet meer mogen is mijn opinie maar dat Ajax met al die miljoenen er in jaren geen goede verdediging kan neerzetten baard me wel zorgen. En dat geld ook voor een spits
1 0
PJK54
Schuurs draait nu toch al een tijdje mee in jong dan zal je denken hij heeft stappen gemaakt maar steeds weer gaat er iets mis had beter verhuurd kunnen worden desnoods aan Fortuna
1 0
Juichtoon
Ware woorden van ome Aad.
1 0
Ajax114
Alvarez is beter dan Schuurs maar Schuurs kan zogenaamd beter voetballen. Grote onzin ! Alvarez is niet zo slecht als de meesten beweren.
5 0
Rdk1983
Alvarez neemt ook minder risico aan de bal
0 0
MM1974
Ach Joel Veltman wat ben jij gemist zeg tegen deze irritante spanjaarden,mensen moeten eens ophouden negatief te zijn tegen veltman,ja tuurlijk heeft hij zijn foutjes maar schuurs is er nog lang niet.Toekomst is zorgelijk voor Ajax,ben bang dat het weer opbouwen word de komende jaren,wij kunnen helaas niet op boxen tegen het geld van de europese top.
5 0
afca_sittard
Zal nooit ophouden dat zeiken op Veltman... Jammer genoeg !
0 0
trooop
Schuurs is een uit de kluiten gewassen lammetje. De kans dat hij ooit nog een veelzijdige, flexibele topverdediger wordt slinkt in mijn ogen per wedstrijd. Het is een verschrikkelijk trage denker, de manier waarop hij structureel reageert in plaats van anticipeert doet me denken aan mike van der hoorn, net als z'n gebrek aan wendbaarheid. Afwachten en dan alsnog verrast worden. Tackles plaatsen doet hij met een zuur en verwrongen gezicht, uit angst om z'n tegenstander pijn te doen. Nog altijd loopt hij voortdurend achter de feiten aan en kiest hij verkeerde momenten om voor z'n man te komen, net als vorig seizoen en in de voorbereiding op dit seizoen. Hij heeft sinds z'n komst nog nooit een situatie weten te redden met een ultieme sliding, een heroïsche tackle of iets in die richting. Altijd te laat of überhaupt niet eens in de buurt, altijd 'ach kut, jammer'.

Aan de bal kan hij fantastisch zijn (gister niet), dus ik snap dat ze bij Ajax wat in hem zagen. Op z'n beste momenten passt en dribbelt hij als de allerbeste, z'n inspeelpass over de grond is bij tijd en wijle haast goddelijk. Maar z'n ontwikkeling is wat mij betreft dramatisch te noemen. Ten hag gaat niet goed met hem om door hem telkens weer op de bank te zetten, dat doet z'n vertrouwen natuurlijk geen goed. Maar dan nog: ik ben bang dat we met schuurs opnieuw verkeerd hebben gegokt.
2 0
afca_sittard
Zo zie je maar dat een Veltman nog lang niet zo slecht is als iedereen hier beweerd, ik denk dat we hem de afeglopen wedstrijden prima hadden kunnen gebruiken.

Verdedigend vond ik Schuurs nog niet zo slecht, Maar in zijn opbouw zou die toch sterk moeten verbeteren. Wat ik overigens raar vind aangezien dat een van zijn sterkste punten was bij Fortuna.
0 -1
trodat4030
Dom geleuter. Dat Schuurs en Alvarez niet beter zijn dan Joel, maakt Joel niet beter.. Dat blijft Joel. Als ik slecht speel en jij speelt nóg slechter dan ik, speel ik niet opeens goed, enkel minder slecht dan jij. Dat zijn echt 2 verschillende dingen..
0 -1
afca_sittard
Kan jij wel dom geleuter vinden, Maar waarom zijn de statistieken van Veltman dan bij lange na niet slecht ? Waarom staat die er bij elke trainer in ? En waarom zit die bijna altijd in de selectie van het NL elftal ?

Ik zeg verder ook niet dat Veltman een topper is, Zeg alleen dat die bij lange na niet zo slecht is als iedereen zegt.
3 0
Patrick78
Schuurs ipv Alvarez is gewoon een grote fout van Ten Hag. Perr is een verdediger die niet verdedigt. Edson verdient een basisplaats naast Blind.
0 0
ambtenaar
Dat heb ik ik niet gezien, wel dat zijn passing tranentrekkend slecht was.
0 -1
Redrum
Zijn passing deed me sterk denken aan ene Joël Veltman.
1 -4
ambtenaar
Is wel vergelijkbaar denk ik.
Is dit bij jong Ajax ook altijd zo slecht ?
0 0
ossenaar
He, daar hebben we weer een Veltman hater.
Het is nu de laatste weken wel gebleken dat we Veltman wel missen. Of durf je nog altijd te beweren dat Alvarez of Schuurs meer brengt?!
4 -1
Redrum
Schuurs maakt dezelfde fouten als Veltman, maar is wel een jaar of 8 jonger. Alvarez vind ik eerlijk gezegd weinig grote fouten maken als CV, maar hij krijgt amper de kans om zich daar te bewijzen. Veltman is in ieder geval in geen enkel opzicht beter dan deze twee en dat zegt al genoeg denk ik.
1 0
Babangida83
Beweer je nu dat Schuurs meer fouten maakt in een wedstrijd dan Veltman? Of wat bedoel je met 'brengen'?
0 0
ajaxdordtt
Haha ja wat missen we hem, het ging zo lekker met Joel erbij!
1 -3
Redrum
Als Schuurs vanaf het begin van het seizoen het vertrouwen had gekregen dan had hij gisteren waarschijnlijk een rots in de branding geweest. Nu is het een onzeker knulletje uit Limburg. Hierin heeft Erik gewoon snoeihard gefaald.
2 -3
Rdk1983
Of ze zagen gebeuren wat er ook daadwerkelijk gebeurde, omdat ie er nog niet klaar voor is. En hebben terecht Veltman neergezet. En jij hebt gewoon snoeihard gefaald.
0 0
Redrum
Ik zou zeggen, ga eens op je gemak alle Europese wedstrijden van dit seizoen terug kijken. Let even op de rol van Veltman bij praktisch elk tegendoelpunt dat we daarin gekregen hebben. Kom daarna nog even terug om me te vertellen dat Veltman beter is dan Schuurs of Alvarez. Als je Perretje vanaf het begin van het seizoen het vertrouwen had gegeven was het nu een beest van een verdediger geweest. Helaas is Ten Hag totaal blind voor dit soort dingen. Die staart zich blind op de ervaring van een Veltman, die na 8 jaar Ajax 1 nog steeds aan de lopende band pupillenfouten maakt. Schuurs maakt ook fouten, maar hij kan er nog van leren. Veltman heeft al lang en breed bewezen dat hij niet gaat leren van zijn fouten. Echt, ga voor de grap maar eens wat potjes terug kijken. Je zult zien wat voor een grenzeloos drama Veltman wel niet is.
0 0
Sterspeler
Of hij had gewoon een Alvarez moeten opstell n vorige week die geen gekke dingen doet op die positie. Iets met een koe en een kont.
2 0
Joseph
Uhm, als er iemand dramatisch gepositioneerd staat, is het Alvarez.

Verschil met Schuurs is dat Alvarez dat nirt kan compenseren met snelheid. Alvarez is denk ik nog trager dan Blind.
0 -2
Babangida83
Alvarez stond juist dat buitenspel op te heffen vorige week bij dat doelpunt en op momenten dat Martinez het niet deed.
2 0
Redrum
Natuurlijk is het achteraf altijd makkelijker oordelen, maar ik heb al een jaar of 8 geen vertrouwen meer in Veltman. Dan is het voor mij onbegrijpelijk dat juist Veltman de leegte van de Ligt op mag gaan vullen terwijl je net een Mexicaan van 15 miljoen hebt gekocht en een groot talent als Schuurs voor de poorten van de hel (Eindhoven) hebt weggekaapt. Schuurs maakt exact dezelfde fouten als Veltman, maar hij is wel een jaartje of 8 jonger. Daarnaast voegt hij aan de bal veel meer toe. Dan is voor mij de keuze snel gemaakt, maar voor Ten Hag blijkbaar niet.
2 -2
ajaxdordtt
Ten Hag moet gewoon de spelers opstellen die gekocht worden. Overmars heeft stapels spelers gehaald waarmee we Europese successen hebben geboekt. Nu koopt hij spelers en die krijgen vervolgens amper een kans.
0 -1
Redrum
Alvarez had al veel eerder een kans moeten krijgen ja, maar dan wel voor de positie waarvoor hij gekocht is. Niet op het fucking middenveld. Soms vraag ik me echt af waar Ajax mee bezig is. Het komt allemaal zo ongelofelijk amateuristisch over en dat lijkt me totaal niet nodig voor een club met zoveel centen.
2 0
ajaxdordtt
Alvarez speelde vorige week lieve schat.
1 -1
Sterspeler
Ja. En hij wordt eraf gehaald terwijl die prima speelt.
2 0
Web
Dat gezeik over Schuurs
Ja hij maakt fouten, zien wij allemaal
Maar het is een bescheiden jongen zonder vertrouwen, beoordeel hem eens over een wedstrijd of tien. Alsof zijn concurrenten daar zo goed zijn? Hij houd De Ligt niet buiten het team
De Mos met verkeerd staan, leg eens verder uit wat je daar mee bedoeld
Zie hem wel bij de tegenstander staan, en daar gaat het ook niet verkeerd, hij maakt fouten bij de opbouw, misschien beginnen met sober spelen, en daar van uit stap voor stap meer doen
Schuurs kan echt wel goed voetballen
1 -2
Spectre
Idd Schuurs is bang om fouten te maken want hij krijg eindelijk weer een kans en dan wil hij niks fout doen dus gaat hij op safe ballen. De Ligt mocht fouten maken maar kreeg vertrouwen dus langzaam aan ging hij groeien op zn positie maar die tijd krijgt Schuurs helemaal niet
1 0
ajaxdordtt
We kunnen hem niet over 10 wedstrijden beoordelen. Erik zal hem wel weer op de tribune zetten of buiten de selectie laten.
1 0
Web
Zou heel dom zijn
Net of zijn concurrenten zo goed zijn
0 0
Redrum
Dat is precies het probleem. Schuurs wordt meteen gestraft voor een slechte wedstrijd en kan weer een wedstrijd of 5 wachten op zijn nieuwe kans, terwijl Veltman wedstrijd op wedstrijd aan mocht blijven kloten. Schuurs heeft vertrouwen nodig en moet de ruimte krijgen om fouten te maken. Nu mag hij na elke fout een paar wedstrijden op het bankje plaatsnemen. Daar wordt zo'n jonge speler echt niet beter van. Erik heeft Schuurs echt totaal verkeerd behandeld en nu zitten we opgescheept met een hele onzekere en instabiele vervanger van de eveneens instabiele Veltman.
2 0
Babangida83
Precies dit. Voeg daar Gravenberch, Lang en Ekkelenkamp maar aan toe. En Eiting waarschijnlijk ook.
0 0
ajaxdordtt
Niet alleen Schuurs hoor. Erik is een autist die zich totaal niet kan inleven. Dolberg, Mazraoui, Traore, Alvarez, Schuurs, Marin. Allemaal totaal beroofd van zelfvertrouwen.
4 -1
Redrum
Eensch. Daar is onze Erik heel goed in. Vertrouwen geven aan de verkeerde personen en de aanstormende talenten volkomen beroven van hun vertrouwen.
0 -1
MarcoB1971
We grappig eerst moest Veltman eruit en Schuurs of Alvarez erin. Toen deed Alvarez het niet super doordat Schuurs geblesseerd was. En speelt Schuurs eindelijk wordt hij ook weer afgezeken. Misschien is een keer achter je club en dus spelers staan.
Jij wilt tijdens je werk ook niet constant afgezeken worden, maar juist opbouwende kritiek krijgen. Bij Ajax krijg je van de meeste supporters een wedstrijd de kans. En verpest je die dan heb je gedaan. Laat hem eerst nou eens 6 of 7 wedstrijden spelen, achter elkaar. Zit er geen verbetering in dan kun je een gefundeerd antwoord geven. Hij komt in een elftal dat niet draait. Als het beter gaat draaien gaat hij ook beter spelen let op mijn woorden.
2 0
Sterspeler
Veltman is gewoon momenteel de beste van die 3. Maar dat mag niet hardop gezegd worden.
2 -1
ajaxdordtt
En dan nog is hij praktisch eigenhandig de reden dat we geen CL meer speelden.
1 -1
Sterspeler
Nee. Dat is een dwaling van de scheids. Tuurlijk grijpt hij in bij voordeel.
0 0
ajaxdordtt
Veltman is ook de enige die het volle vertrouwen krijgt. Dat speelt heel wat lekkerder.
1 0
Robeerke
Of ze zijn gewoon allemaal niet goed genoeg
2 0
Babangida83
Maar dat kun je dus nog onmogelijk beoordelen.
0 0
Amp
Is zo houterig als de pest. Misschien moet hij die looptrainer van matthijs eens benaderen,want schuurs staat altijd 'vast' als zn tegenstander wegdraait. Krijg vaak het idee dat t ook meer een middenvelder is dan verdediger, vooral door hoe hij duels aan gaat. Had verdedigend wel t idee dat ie nog veel moest leren, maar voetballend valt ie mij ook erg tegen. Moet sneller inspelen en met overtuiging ipv dat halfbakken wachten en dribbelen voor een balletje breed. Benieuwd hoe hij zich gaat oprichten
0 0
MarcoB1971
En dat zegt Aad die Obispo een groter talent vond dan de Ligt,
0 -1
Dennis129
Gisteren echt op hem gelet en het was verschrikkelijk.
Verdedigend al een aantal blunders gemaakt natuurlijk en stond in het veld om zijn opbouwende kwaliteiten. Maar echt helemaal niks van gezien. Alleen maar breedte balletjes en als het al is naar voren ging kwam de bal niet aan.
Hopelijk zondag op het bankie
5 0
ajaxdordtt
Laat hem nou gewoon eens 20 wedstrijden staan. Of net zoals Traore en eerder bijv. Dolberg van de basis naar de tribune naar de bank naar de basis naar de tribune? Daar wordt niemand beter van, geef spelers nou eens het vertrouwen. Tadic mag ook al een half jaar aankloten.
0 -3
Sterspeler
Je had hem überhaupt niet moeten opstellen. Alvarez is al vanaf de eerste paar wedstrijden zeer belangrijk geweest op een zelfs onbekende positie voor hem. Die had er 20 moeten spelen. Schuurs had alleen tegen het rechter rijtje moeten spelen. Enkel omdat ie Nederlands is en we met heel NL hopen op een volgende De Ligt, staat ie erin.

Schuurs heeft ons in meerdere wedstrijden al punten gekost
4 0
ajaxdordtt
Alvarez geldt precies hetzelfde voor, had je idd ook voor kunnen kiezen. Zijn nu allebei onzeker als de pest.
0 -3
Sterspeler
Alvarez speelde vorige week gewoon prima. En dat doet ie vaker als ie op zijn positie staat. Speelt een stuk volwassener.
4 0
ajaxdordtt
Tja, in de ogen van Aad. Dat zegt niet veel.
1 0