Van Basten: 'Balverlies lijden is niet altijd zijn fout'

GinoHaverkamp, 27-02-2020 om 18:15, 3598 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marco van Basten, analist bij FOX Sports, is van mening dat Daley Blind er niet heel veel aan kan doen dat hij in de heenwedstrijd tegen Getafe vaak balverlies leed. Volgens de voormalig Oranje-international moeten medespelers elkaar daarbij helpen.

En dat terwijl hij niet eens vond dat de Ajacied een hele slechte wedstrijd speelde. 'Tegen Getafe had hij wel veel balverlies voor zijn doen, maar ik heb nou niet het idee dat hij een slechte wedstrijd speelde.' De voormalig Ajax-spits is dan ook van mening dat een speler er niet altijd veel aan kan doen als hij veel balverlies lijdt. 'Je kan balverlies hebben als je geen afspeelmogelijkheden hebt en met meer risico de bal vooruit moet spelen. Dat is niet altijd zijn fout. Als de anderen niet vrijlopen of je niet helpen, dan heb je soms wel een probleem.'

Collega-analist Kenneth Perez kraakt een kritische nooit over de prestaties van Blind tegen Heracles Almelo afgelopen weekend. In dat duel liet de centrumverdediger zich makkelijk verschalken door Cyriel Dessers, die vervolgens de beslissende 1-0 scoorde en dat is volgens Perez dan ook één van de mindere punten van Blind. 'We zijn het erover eens dat hij goed kan opbouwen en zo, maar dat is juist één van de dingen die oké is in Nederland.' In Europa worden zulke fouten afgestraft, zo vindt hij.

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelBoerebach
Gekke Kenneth...
0 0