'Boosheid omzetten in absolute wil om te winnen'

BartVeenstra, 27-02-2020 om 07:50, 5253 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Dick Schoenaker heeft nog het volste vertrouwen in een goede afloop van het Europa League-tweeluik met Getafe CF. Zelf was Schoenaker onderdeel van het Ajax dat in 1978 een 2-0 nederlaag tegen Athletic Bilbao wist weg te poetsen. 'Ik las laatst in het jubileumboek ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan dat we als een stel bloeddorstige piranha’s op Athletic doken. En dat moet Ajax tegen Getafe ook doen', zegt hij in De Telegraaf.

Ajax werd in 1978 bestolen, zo valt te lezen. Een bal die door Juan Carlos Vidal van Athletic Bilbao werd naast geschoten, zou volgens scheidsrechter Walter Horstman door het doelnet zijn gegaan. 'Die boosheid die er nu ook zal zijn, wisten wij om te zetten in de absolute wil om te winnen', zegt Schoenaker. 'Een 2-0 nederlaag goedmaken is lastig. Maar geloof me: het ligt er echt aan hoe de spelers zijn ingesteld. Ik neem aan dat Ajax opnieuw de messen zal hebben geslepen. Wij hadden de steun van 29.500 man in De Meer en de fans zullen opnieuw nodig zijn.'

Schoenaker denkt dat als de spelers van Ajax donderdagavond 'fit en vlijmscherp' zijn het makkelijk moet kunnen om de nul te houden. 'Ook omdat Ajax met André Onana een van de beste keepers ter wereld op doel heeft staan. Het doel moet zijn om in elk geval 2-0 te maken en de verlenging te halen. En dan moet je de mazzel hebben dat je in die twee keer vijftien minuten de winnende treffer maakt. Zo niet, dan moet Onana de fans maar gek van blijdschap maken in de strafschoppenreeks.'

Lang over een strijdplan hoeft Ajax-trainer Erik ten Hag volgens Schoenaker niet na te denken. 'Het is vanaf seconde één alle remmen los. Getafe zó onder druk zetten dat ze het niet meer weten en alle ballen de tribune inschieten of inleveren bij een Ajax-speler. Als je voorzichtig doet, gaan zij zich sterker voelen en worden alle trucs weer uit de kast gehaald. Dus: er vol op kletsen', geeft hij de Amsterdammers waardevolle tips mee.

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!