'Richting voor de toekomst van Ajax op het spel'

BartVeenstra, 27-02-2020 om 07:30, 5340 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Toekomst begint nu voor Ajax', kopt het Algemeen Dagblad donderdagochtend. Op de voorpagina van AD Sportwereld zien we een snelweg met daarbij een tweesprong: gaat Ajax richting de Europese top of maken de Amsterdammers een pas op de plaats? 'Wraak nemen op Getafe en alsnog een ronde verder komen is ook cruciaal voor de koers in de komende jaren', schrijft de krant.

Journalist Daniël Dwarswaard schrijft dat Ajax' status donderdagavond nadrukkelijk op het spel staat. 'De belangen voor de kampioen van Nederland zijn immens', schrijft hij. De verslaggever ziet dat Ajax vol met revanchegevoelens zit, maar die zullen niet de enige drijfveer zijn. 'De wedstrijd tegen Getafe gaat namelijk om veel meer dan dat. Ajax heeft een naam hoog te houden in het Europese voetbal.'

'Een halvefinalist in de Champions League, die een jaar later niet eens bij de beste zestien in de Europa League hoort?', vraagt Dwarswaard zich hardop af. 'Dat zou in niets passen bij de torenhoge ambities die de club na die zegetocht zelf uitsprak. Zo bezien staat niet alleen de eer van de club, maar ook de richting voor de toekomst op het spel.'

De journalist schrijft ook dat de wedstrijd belangrijk is voor de spelers op individueel gebied. Hakim Ziyech vertrekt na dit seizoen naar Chelsea en is nu geblesseerd, terwijl Nicolás Tagliafico geschorst is. 'Die twee kunnen dus zomaar hun laatste Europese wedstrijd voor Ajax al hebben gespeeld. Van een handvol andere bepalende spelers ligt een zomers vertrek ook voor de hand. Donny van de Beek en Andre Onana, om er maar twee te noemen. Binnen de selectie leeft een gevoel van "deze lange reis die we samen hebben gemaakt, die mag niet nu al eindigen".'

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
En nu wordt de toekomst bepaald door of je kampioen wordt en hoe je een sterke selectie kan houden
0 0
Illegaal
Gelul.... je kan eenmaal niks tegen overmacht doen als Nederlandse club tegenover de kapitaalkrachtige clubs die een bank hebben die veelal bijna net zo sterk is als de basiself.

Ajax is vorig seizoen weer eens zijn beste voetballers kwijtgeraakt.
En in de wedstrijden in de Europaleague zaten we met veel belangrijke geblesseerden spelers waardoor Ajax te zwak was in Spanje.. en dit is overmacht, wij kennen geen bank neerzetten die bijna net zo goed is als de rijke clubs.

En dan nog, als Ajax niet twee maal bedonderd tegen Chelski zou zijn dan zaten we nu in de CL!

Voor mij moet Ajax die EL laten varen, de competitie en landskampioenschap met deelname aan de CL volgend seizoen is veel belangrijker.
5 0
Henkjanklaas
Zo is het. Gelul allemaal we verliezen zeer regelmatig onze beste spelers en kunnen uiteindelijk niet op tegen grootmachten ook niet qua bank
0 0
Chesterson93
Hoe mooi Dwarswaard ook schrijft, dit kan niet in 1 jaar bewerkstelligd worden. Clubs als Basel, Benfica en Shakhtar hebben een goede serie gemaakt, maar maakten vaak genoeg op de plaats. Dit zijn clubs die iets meer(Benfica), gelijkwaardig(Shakhtar) en iets minder (Basel) kunnen betalen aan salarissen. Dus als Ajax wordt neergezet als een club die faalt, is het stemmingmakerij.

Om een goed voorbeeld te stellen: als het gaat om overleven van de groepsfase, heb ik Basel, Benfica en Shakhtar als voorbeelden gebruikt en hun prestaties van de afgelopen 5 seizoenen meegenomen.

Seizoenen: 14/15 - 15/16 - 16/17 - 17/18 - 18/19

Basel: door - NA* - niet door - door - NA*
Benfica: niet door - door - door - niet door - niet door
Shakhtar: door - niet door - NA*- door - niet door **

*NA = niet aanwezig

**Hierbij mag worden aangemerkt dat Basel 4e in de groep werd toen zij niet door gingen en Shakhtar bij beide uitschakelingen nog in de Europa League uitkwam, en Benfica 2 van de 3x doorging naar de Europa League.

Ook wij Ajax-volgers zouden ons coulanter kunnen gedragen wat onze Europese aspiraties betreft. Het gaat niet over 1 nacht ijs en voordat wij hetzelfde presteren als die andere clubs, moeten wij ook de ervaring opdoen.

Dus nóg intensiever scouten en de talenten á la Reinier of Antony kunnen blijven scouten en een goede binnenlandse transfer, met achter de hand spelers uit de jeugd of Jong. Als Ajax dit volhoudt en steeds stappen maakt in de competitie, kan je het overstijgen en presteren in Europa(lees: Salzburg en Shakhtar)
0 0
Juichtoon
Ajax had zich met een 1-4 tussenstand al voor 99% geplaatst voor overwintering in de CL. Maar toen kwam die dwaze arbiter die inmiddels al niet meer fluit.
Zo kun je alles en iedereen stoppen. Als de arbiter Atletico Madrid straks 2 penalties en Liverpool rood geeft, gaat Liverpool er ook gewoon uit.
Het is niet voor niks dat ik al jaren schrijf dat Ajax haar inzet ook op de bestuurstafels moet richten. Dat is een onderdeel van het voetbal.
4 0
Illegaal
Ja zo simpel is het.... tegen zo een stel gangsters is niet te voetballen... en dan mag je ook de duidelijke goal in de thuiswedstrijd van Promes tegen Chelski benoemen.
1 0
Joseph
Het is een jaar met pech, als je 2 tot 3 van je belangrijkste aanvallers mist, ga je gewoon een slecht jaar maken. Voor elke topclub is dit het geval.

Belangrijk is om voor volgend seizoen weer een sterke selectie te hebben. Je hoeft niet elk jaar top te presteren in Europa, maar je moet wel laten zien dat je het verdiend om bij een eventuele super competitie hoort. Er komt een geweldige lichting aan, het moet mogelijk zijn daar opnieuw een prestatie mee neer te zetten.
2 0
trodat4030
Kan me vrij recent nog een EL finale herinneren met soortgelijke uitgesproken ambities, vervolgens haalden we geen Europees voetbal om daarna de halve finale CL te bereiken. Onder die noemer kan het krantje waar deze mening in staat weer gebruikt worden waar het tot zn recht komt, onderin de kattenbak.
3 0
Juichtoon
AD schrijft voor haar eigen achterban wat ze graag willen lezen. Ajax is maar tijdelijk zo goed etc.
1 0
Schwalbino
Alles wordt zwaar overdreven. Draait Ajax een puik seizoen dan heet het dat Ajax het Bayern van Nederland wordt en de komende 20 jaar onaantastbaar is. Het omgekeerde is ook het geval. Valt het tegen (teleurstelling omdat niet aan de in zin 2 opgebouwde, onrealistische verwachtingen wordt beantwoord) dan staat AJax op het punt weg te zakken in anonimiteit.

Bij de fans zie je hetzelfde patroon. Maakt een aankoop de eerste wedstrijden weinig indruk dan is het een miskoop en moet Overmars vertrekken.
1 0
Jortjuh14
Iedereen zegt continue met een tunnelvisie "gelul", maar hier heeft de journalist toch gewoon een punt? Of je het nou gelul vindt of niet. Ajax wil bij Europese top aanhaken en dat lukt dit jaar niet. Tuurlijk heeft de blamage van vanavond (als ze niet doorgaan) effect op de reputatie. Uiteraard zullen ze ook wel de CL-campagne van eerste half jaar herinneren
1 -3
Schwalbino
Als je er zo naar kijkt, zet je dan maar alvast schrap voor wat er volgend seizoen gaat gebeuren. De kans dat Ajax na de leegloop meteen weer een team op het veld kan brengen dat internationaal een partij kan meeblazen is nagenoeg nihil.
0 -2
Jortjuh14
Ja dat wordt lastiger en lastiger.
0 0
trodat4030
EL finale
Geen Eu voetbal
CL halve finale

Dus het zegt gewoon precies niks.
4 -1
Chesterson93
Probleem is dat als je volgend seizoen kwartfinale CL haalt, kranten als het AD of de Telegraaf het gaan weerleggen met teksten als: “Ajax zit weer op de goede weg” ipv “Ajax levert goede prestatie”, omdat Ajax de Europese top wil bestormen. Zeer triest, vooral als er 4+ sterkhouders zullen vertrekken.
0 0
Jortjuh14
Tuurlijk wel, dat Ajax wisselvallig is. Heeft ook zo zijn redenen natuurlijk (transfers en blessures).
1 0
Bounce77
Wat een onzin joh, denk dat meneer de journalist uit de omgeving 010 of van onder de rivieren komt.
Natuurlijk heeft de hele wereld en dan met name Spanje en Engeland Ajax dit jaar ook zien schitteren in de Champions League of denkt meneer de journalist dat er ook maar iemand bij Chelsea zich niet realiseert dat ze zowel in Amsterdam als in eigen huis hadden moeten verliezen.
De toekomst heeft met dit hele verhaal niks te maken of is meneer de journalist vergeten dat wij voor het CL succesjaar helemaal geen Europees voetbal speelde?
Dat een eindredacteur zulke troep gewoon toestaat joh...apart
5 -2
Aspers73
Wat een onzin. Niemand in Europa kijkt naar de Europa League.
2 0
ETM
Dit is niet waar, er zijn wereldwijd ontzettend veel voetbalfans die de Europa League volgen. Een stuk minder dan de CL, dat zeker, maar juist veel fans die het echt om voetbal gaat volgen ook EL. Laat staan als we de kwartfinale's halen.
2 -1
Aspers73
Nee, ik heb veel vrienden in buitenland in niemand is geinteresseerd in de EL. Zeker niet na 2 dagen CL.
1 -1
ETM
Ik woon in het buitenland. Nu 13 jaren. En door door zelf actief met voetbal bezig te zijn heb ik met de jaren veel voetbalfans mee leren kennen die EL ook interessant vinden, beetje afhankelijk van de teams..
En dat is echt niet alleen toevallig in deze omgeving zo. Staat niet in verhouding tot CL, maar 'niemand geintresseerd' is verre van waar.
0 0
Tinus
Was denk ik sarcastisch bedoeld... Dat niemand ernaar kijkt zou de afgang voor Ajax zo mogelijk nog groter maken.
Dwarswaard zet het verhaal wat zwaar aan, maar dat uitschakeling een afgang zou zijn ben ik volledig met hem eens.
2 -1
greinsje
gelul!
3 -3