De Boer legt uit: 'Dat wil Ajax juist niet'

ThijsZwagerman, 26-02-2020 om 23:20, 8624 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer verwacht dat Ajax het heel lastig gaat krijgen in de return tegen Getafe. De Boer acht de kans dat Ajax alsnog de achtste finale van de Europa League bereikt slechts veertig procent.

‘Ik denk dat het heel lastig wordt voor Ajax. We hebben gezien wat voor stugge tegenstander Getafe is. Ze zullen weer alle trucs uithalen om Ajax uit de wedstrijd te halen. Ik hoop dat ze het geduld kunnen opbrengen en meer gaan focussen op waar ze goed in zijn, in plaats van dat ze meegaan in het spelletje van Getafe’, zegt De Boer tegen FOX Sports.

De oud-trainer van Ajax heeft nog wel vertrouwen in de Amsterdammers, maar geeft Getafe een grotere kans om door te gaan. ‘Ik denk dat het op dit moment zestig procent Getafe, veertig procent Ajax is. Getafe staat niet voor niets zo hoog in de Primera División, dus het wordt heel lastig. Als Ajax het haalt, is het zeer knap.’

De Boer ziet tot slot dat de speelwijze van Getafe Ajax totaal niet ligt. ‘Je wilt een bepaald ritme houden in je spel tijdens een wedstrijd. Maar nu ligt het continu stil en gaat Getafe weer zeiken bij de scheidsrechter. Dus je bent continu uit je ritme en Ajax, als voetballende ploeg, wil dat juist niet’, besluit de huidig trainer van Atlanta United.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ErikDeBosz
Ik vind 40% best veel wanneer je met 2-0 achterstaat en totaal niet in vorm bent.
2 0
je
Daar is Frank de Lobby Koning .
0 -5
OdjePils
Frank moet waarzegster worden!
2 -5