Gullit: 'Als Bayern hem vraagt, zal Ten Hag gaan'

BartVeenstra, 25-02-2020 om 14:50, 3339 views, Goal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ruud Gullit weet het zeker: als Bayern München daadwerkelijk bij Ajax aanklopt voor Erik ten Hag verruilt de oefenmeester de Amsterdamse voor de Duitse topclub. Dat vertelt de voetbalanalist in gesprek met de Duitse versie van Goal.

'Als Bayern hem vraagt, zal het hij zeker doen. Ik denk dat het zijn droombaan is. Hij kent de club bovendien van zijn periode als trainer van het tweede elftal, dus ik kan het begrijpen als hij Ajax verlaat', zegt Gullit, die de vraag krijgt of Ten Hag de kwaliteiten heeft om Bayern München te trainen. 'Hij heeft het goed gedaan bij Ajax en hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. In het begin waren veel mensen sceptisch, omdat hij uit het oosten van Nederland kwam en ze dachten dat hij raar was. Maar hij heeft het uiteindelijk heel goed gedaan en vorig jaar de dubbel gewonnen.'

Sergiño Dest

Niet alleen Ten Hag staat in de belangstelling van Bayern München. Ook Sergiño Dest, rechtsback van Ajax, mag rekenen op interesse van de Duitsers. 'Die interesse heeft mij wel verbaasd, met name omdat het zo concreet lijkt. Vanuit zijn perspectief zou ik de stap kunnen begrijpen. Hij kwam eigenlijk uit het niets, omdat hij in het tweede elftal van Ajax speelde en niemand hem kende. Maar voor zijn leeftijd speelt hij vol vertrouwen, hij is agressief in de duels en hij heeft zeker talent.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Getafe en dus wordt uitgeschakeld in de Europa League? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
Dit soort dingen de wereld in helpen, helpt niemand.
1 0
ajaxiscruijff
Hopelijk snel. Ten Hag is geen Ajax-trainer, hij gaat altijd uit van de tegenstander. Hij praat wollig, alleen maar in algemene termen en theoretisch. Ik kan me voorstellen dat spelers het ook niet helemaal begrijpen wat hij nou precies wil. Ik heb ook de indruk dat Ten Hag geen overwicht heeft. Spelers zijn niet scherp, ook niet voor belangrijke wedstrijden. En dat is de coach aan te rekenen. Die moet ze op scherp zetten. Dat kon bijvoorbeeld van Gaal erg goed. Persoonlijk vind ik Ten Hag de minst geschikte coach die we de afgelopen jaren hebben gehad.
0 -1
Good Luck
En daar zijn ze weer!!! Met Valentijntje voorop, want als het minder gaat is alles de schuld van Ten Hag!! Langdurig spelen zonder internationals zoals Promes, Ziyech, Blind en Neres is natuurlijk allemaal de schuld van Erik. Zij interviews, de diverse stormen van de afgelopen weken, geen winter in Nederland allemaal de schuld van Erik Ten Hag.
Hou toch op Barcelona heeft al moeite om enkel Suarez op te vangen.
1 -2
Sonofafca
Mzzl, zal ik hem wegbrengen?
0 -1
Harderwijk
inpakken strik erom en wegwezen
1 -1
PierreHeno
Ruud Gullit logica: "Als Messi besluit om volgend seizoen bij Ajax te gaan spelen en Ajax is in staat èn bereid daarvoor het geld op tafel te leggen dan zie ik Messi volgens seizoen zomaar bij Ajax voetballen"
1 0
Ajax0342
Supporters Ajax: ‘Als ten Hag wil, zullen wij hem brengen.
2 -1
Van Reenen
En dan komt Frank terug bij Ajax. Frank heeft Ajax 4x kampioen gemaakt met spelers die in kwaliteit enorm minder waren dan de spelers die Ten Hag nu tot zijn beschikking heeft.
2 0
Chesterson93
NOPE. Die blijft in Atlanta, en dat is het beste remedie voor dit Ajax.
0 -1
Ruudje74
De kwaliteit van een trainer moet juist blijken in een periode waarin Ajax nu zit, een aantal geblesseerde basisspelers.
Hij heeft nog steeds materiaal waar Frank de Boer van kon dromen in zijn tijd als trainer bij Ajax, ook zonder Neres en Promes. Echter bakt ie er niks van.
De Boer had ook nog eens te werken met een club die in de fluwelen revolutie zat, er was achter de schermen veel onrust. Ten Hag en zijn team creëren nu juist onrust, continu omgooien van opstellingen, voor de camera spreken van een crisis waar bepalende, belangrijke spelers dat vooralsnog anders zien.
Dit gaat een moeilijk seizoen worden en het is beter dat ie vertrekt aankomende zomer. Ik wil Frank de Boer weleens zien met goed materiaal.
Na deze week liggen we uit de Europa League, met hangen en wurgen worden we kampioen en we gaan de bekerfinale verliezen van Feyenoord, mark my words...
2 0
milanoajaxpiet
hij mag blijven en hij mag ook gaan ,heb het gevoel dat de chemie een beetje weg is .neemt niet weg dat vorig jaar wel een topjaar was onder eirk
0 0
ajaxdordtt
Liever vandaag dan morgen.
0 0
cantharel
Hij heeft in elk geval meer kans dat ze hem vragen als dat ze jou zullen vragen Ruud.
0 0
Toeschouwer
Gaat Bayern Munchen echt niet nemen.
Niet geschikt voor top club.
0 -1
Bramble1988
Onderstaande laat weer de kortzichtigheid van de voetballerij en haar fans zien. 1,5 seizoen superieur en alles is fantastisch. De klad komt erin, door aanwijsbare redenen, en de trainer moet opdonderen. Sterker nog, met totaal geen respect wordt dezelfde trainer, die ons vorig jaar een fantastisch seizoen liet meemaken (ja, zeker credits aan Ten Hag, geen gezeik dat hij geluk heeft met spelers), neergezet als een totale mislukkeling. Schande.

Erik, hopelijk krijg je het snel weer op de rails. Ik heb vertrouwen in de dubbel!
4 -2
Ajacied33
Zo is dat. Ik heb vertrouwen in TH. Hij gaat het weer op de rails krijgen, ben ik van overtuigd
1 0
Bramble1988
Yes, ik ook!
0 0
ajaxdordtt
Kunnen jullie verklaren waar dat op gebaseerd is?
0 0
Bramble1988
Andere trainer is geen oplossing. Ten Hag heeft ook dit seizoen laten zien, tot de winterstop, het zonder de toppers te kunnen. Elftal weer compleet is gewoon kampioen en Beker (EL denk ik nie)
0 0
ajaxdordtt
En Tadic uiteraard.
0 0
ajaxdordtt
Er werd voor de winterstop ook bijna alleen maar matig gespeeld. En zonder de toppers? Donny, Nico, Neres, Onana, Blind, Ziyech. Toen die allemaal speelden ging het wel aardig, maar al minder dan met Frenkie en de Ligt. Als het zo'n wondertrainer is dan moet hij ook met mindere spelers resultaten kunnen boeken tegen clubjes als Heracles.
0 0
ajaxdordtt
Haha ja, dat kwam echt door ten Hag.
0 -1
Bramble1988
Jup, in mijn comment doel ik dus op supporters zoals jou.
0 0
ajaxdordtt
Ik ben nooit positief over ten Hag geweest. Je ziet toch wat er over blijft zonder topspelers? Dankbaar voor vorig jaar, wat zijn rol ook was. Maar die rol is nu uitgespeeld.
0 0
Bramble1988
Nja, ik vind het altijd makkelijk gezegd dat een trainer geen of weinig invloed heeft gehad. Niet alleen op basis van jou reactie, maar in de voetballerij in het algemeen. Mourinho presteert ook niet zonder Son en Kane, maakt dat hem een slechte trainer?
0 0
ajaxdordtt
Nee, maar het toont wel aan dat de invloed van een trainer zeer beperkt is. Daarbij de vreselijke interviews van ten Hag, waar het aan iedereen behalve zijn keuzes en wissels ligt, zorgt ervoor dat ik het wel mooi vind geweest. Tijd voor een frisse wind.
0 0
Bramble1988
Ik ben het met je eens dat een frisse wind wellicht nodig is, maar dat is wat anders dan de verwensingen die hier allemaal voorbij komen
0 0
Libero
Altijd leuk, van die mensen die zeker weten wat een ander zou doen als ...
1 0
Arek Milik
Zoals tim en tom zeggen; DOEI DOEI!
1 -2
MichelAngelo66
Ik moest er wel om lachen....
0 0
Schip
Alsjeblieft, vraag hem.
1 -4
T.reckveugel
Gullit en vHanegem, stemmingmakerij. Allemaal afgunst, zielige losers die dit met hun eigen kutclub nooit zullen meemaken
1 -2
zwollie
Gullit is jaloers dat bayern hem nooit zal vragen, omdat gullit als trainer mislukt is
2 -3
Markopantelic007
Beetje ongepast om in deze crisis over een transfer van de eindverantwoordelijke te praten...
1 -1
31xAjax
Klopt, maar je moet ook aan de lange termijn denken en dan is het noodzakelijk dat de wegen scheiden....
1 -1
FTS95
Strik om die kale knar en gaan..
3 -7
Labrador
Had jij die mening ook na vorig seizoen of loop je met alle windrichtingen mee?
6 -3
FTS95
Nope, kritisch vanaf dag 1
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Dat laatste, ik ben niet voor een vertrek, het is een samenloop van omstandigheden waarin Ajax nu in is beland, is dat de schuld van de trainer of is het gewoon bloody pech. Veel geblesseerden en spelers die hen moeten vervangen zijn er nog niet aan toe. Dan zou je eerder Overmars de schuld voor moeten geven dat de selectie niet in balans is. Lang had ik niet naar FC Twente gedaan in dit stadium wel misschien begin van het seizoen. Babel oogde als een slimme zet, maar pakt heel anders uit. Voetbal hangt wat dat betreft aan een zijdedraadje.
3 0