'Belangrijkste spelers op plek waar ze het best renderen'

BartVeenstra, 25-02-2020 om 13:05, 3343 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-watcher Dick Sintenie opteert voor Dusan Tadić als spits in de Europa League-return tegen Getafe CF. De journalist vindt dat Ajax-trainer Erik ten Hag - gezien de stevige absentielijst - ervoor moet kiezen zijn 'belangrijkste spelers op de plek te zetten waar zij het best renderen en de meeste invloed hebben op het spel én het resultaat'.

Dat betekent onder meer dat Tadić als spits zal spelen. 'Met Donny van de Beek als nummer 10 in zijn directe nabijheid. Een uitstekende reden om dat duo donderdag in de return tegen Getafe in ere te herstellen', schrijft Sintenie in Het Parool. De rest van de aanval wordt gevormd door Hakim Ziyech op rechts en Ryan Babel op links. 'De inbreng van Babel is tot nu toe marginaal, maar meer smaken zijn er niet', schrijft Sintenie.

Verder kiest Sintenie uiteraard voor André Onana op doel, waarbij de verdediging verder bestaat uit Sergiño Dest, Perr Schuurs, Daley Blind en Lisandro Martínez. Laatstgenoemde speelt dan als linksback. 'De Argentijn is in de persoonlijke duels minstens zo hard als landgenoot Tagliafico, hij is redelijk snel en kan aanvallend zijn partijtje meeblazen.'

Er blijven tot slot nog twee posities over: 'De verbindingsofficieren tussen verdediging en aanval. Moeten Carel Eiting en Ryan Gravenberch, twee (piep)jonge controlerende middenvelders, het stuur in handen krijgen tegen het geniepige destructiebedrijf uit Madrid? Het antwoord bij de trotse opleidingsclub Ajax zou natuurlijk moeten luiden: waarom niet?'

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
terminator10
verwacht dat we doorgaan met 4-1 hoofdrol vdbeek en mooie passes van ziyech lets go boys
0 0
Hans Kraay Jr.
Promes-Tadić-Ziyech
Donny
Martinez-Eiting
Dest-Blind-Alvarez-Nous(Timber)
Onana

Zoiets maar.

Als Nous kan spelen dan Nous zo niet dan liever Timber en Dest op links. Hou Martinez liever op t middenveld.
0 0
Bastardo37
Onana; Dest, Schuurs, Blind, Martinéz; Alvarez, Eiting, vd Beek; Ziyech, Tadic, Babel.
0 0
krachtpatser66
Helemaal mee eens!. Liever Alvarez dan Gravenberch.
0 0
Web
Tadic in de spits moet
Babel word ik niet blij van, hoe ver is Promes?
Anders Danilo, is fysiek ook best sterk
Linksback een op een wisselen, Castillo moet het maar doen
Martinez zie ik graag op het middenveld
Gravenberch heeft ( nog ) te veel moeite met omschakelen, dan maar twee linksen
1 0
blessure
Gravenbergh heeft te veel balverlies.
0 0
fanforeffer
Het principe van JC was ,als de eerste linksbuiten uitvalt zet je de 2de linksbuiten erin ,zodat je niet doorlopend het hele elftal door elkaar husselt en op die manier alle automatischten eruit haalt.
De laatste tijd gebeurd dat niet en zie je dat iedereen uit vorm raakt. terug naar een vaste opstelling.
2 -1
Libero
Vaste opstelling met wie? Of roep je gewoon maar wat?
2 0
CruijffiaansNouriaans
Ik zou tadic op 10 zetten vrije rol
Ziyech en vd beek op 6/8 want dan kunnen ze vandaar het spel maken. Veel problemen in de opbouw en doordat er weinig speeltijd gaat zijn, moet er een snelle oplossing komen. Babel met zijn snelheid in de spits of links / Promess please terug - jeugd op rechts - Danilo / unuvar?

Onana
Dest schuurs martinez blind (goede voorzet)
Ziyech donny
Tadic
Unuvar / Danilo / - Babel / traore / hunter - Promes / Babel

0 -7
JariHeijden
Ik ben blij dat jij gen trainer bent. Je husselt het hele elftal door elkaar, en je zet op het middenveld alleen maar aanvallende spelers. Balans is zo wel zoek. En Ünüvar kun je nu echt niet voor de leeuwen gooien.

Je moet wat, ja. Maar niet zo.
0 0
AJAXAFC1
Je hebt al zoveel wijzigingen dat moet je Blind al helemaal niet uit het centrum halen en Martinez is geen CV maakt daar veel te veel fouten zeker laatste tijd minder
1 0
CruijffiaansNouriaans
Ja zit wat in man, maar je hebt alle wapens nodig die je kan vinden en die moet je in stelling brengen..
0 -1
Dubbelvla
interessant dat je tadic naar de spits wilt halen omdat ie daar t best rendeert, maar dan ziyech van zijn beste positie afhaalt. maar goed, hij zal sowieso veel zwerven, dus dat zullen we minder merken, maar dan wordt veel verwacht van dest als vleugel er overheen.

eiting en gravenberch lijkt me een soort zelfmoord tegen getafe. elk balverlies zal elke speler op zijn hoede moeten zijn voor een counter of sluwigheid. een tegendoelpunt is einde verhaal.
2 -1
31xAjax
Ziyech is vanaf rechts gevaarlijker dan op 10 en heeft daar ook véél betere statistieken. Als hij op 10 staat komt het gevaar ook meestal als hij uitgeweken is naar de zijkanten. Verder heeft Donny de beste statistieken op 10. Dus Sintenie laat zien dat het allemaal niet zo moeilijk is waar de poppetjes moeten staan, iets wat ik al tijden roep.....
0 0
JariHeijden
De beste wedstrijden van Ziyech dit seizoen (en ook die van Ajax) waren toch echt met Ziyech op tien. Dat hij zwerft, is prima. Maar Ziyech rendeert voor mij het beste achter de spits.
0 0
ajaxdordtt
Heb hem zijn beste wedstrijden toch echt vanaf rechts zien spelen.
1 -1
ajaxdordtt
Eens! Al zou ik niet Gravenberch én Eiting doen. Pleur dan Marin of, vergeef me, Alvarez er naast.
2 0
wendoo9
Voor duels en kopkracht kan je beter voor Alvarez gaan Donderdag.
1 0