AD ziet twee redenen voor mindere vorm Tadić

BartVeenstra, 25-02-2020 om 10:00, 5525 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Algemeen Dagblad ziet twee belangrijke redenen voor de mindere vorm van Dusan Tadić in de afgelopen periode. De krant schrijft dat zijn positie als rechtsbuiten hem geen goed doet en daarnaast mist de Serviër enkele sterkhouders om zich heen.

Journalist Daniël Dwarswaard ziet dat Tadić de laatste tijd vaak als rechtsbuiten speelt en dit heeft onder meer te maken met de blessures van Quincy Promes, David Neres en ook Zakaria Labyad. 'Met de opkomst van Lassina Traoré en de ervaren Klaas-Jan Huntelaar heeft Ten Hag voor de spitspositie wél alternatieven. Het betekent automatisch geschuif met Tadic', aldus Dwarswaard, die ziet dat Tadić zodoende minder vaak een tandem vormt met Donny van de Beek als nummer 'tien'. 'Die twee vonden elkaar zo vaak blindelings. Dit seizoen ook nog in de groepsfase van de Champions League, met de 0-3 in en tegen ­Valencia als perfect voorbeeld.'

Volgens Dwarswaard is er nog een reden voor het mindere spel van Tadić. Er komt dit seizoen namelijk meer terecht op de schouders van de aanvoerder. 'Cruciaal in de vergelijking met vorig seizoen: er zijn nu minder bliksemafleiders die Tadic lucht en ruimte geven. Frenkie de Jong vertrok natuurlijk, iemand die altijd het spel naar zich toetrok. In de huidige selectie hebben Hakim Ziyech, Promes en Neres de kwaliteiten om als afleider te fungeren. Maar juist dat trio worstelt veel met blessures.'

Tot slot rijst de vraag of de Tadić van vorig seizoen de standaard is of een uitzondering is geweest. 'Natuurlijk was Tadic bij FC Groningen, FC Twente en Sout­hampton een uitstekende speler, maar nooit de Europese topspeler die hij vorig jaar was. Nóg beter spelend dan verwacht, hoe hoog die verwachtingen ook waren. Eén van de uitblinkers in de Champions League zelfs. De lat van beoordelen ligt dus automatisch enorm hoog. Ook dát speelt een rol', besluit Dwarswaard.

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Getafe en dus wordt uitgeschakeld in de Europa League? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Dwarswaard ziet wat iedereen ziet. Behalve Ten Hag
0 0
ErikDeBosz
Derde reden: tactisch onbenul ten Hag.
3 -4
Asociaal
Vierde: Overbelasting? Hij heeft namelijk weinig rust gehad.
0 0
Hagmag
Helemaal juist.
0 -1
Aspers73
Als Ten Hag hem donderdag weer op rechts zet dan geef ik het op.
4 -1
WZAWZDB14
We hebben gewoon dikke vette pech dat zowel promes als neres geblesseerd zijn. Dat gooit het hele systeem op de kop
6 0
Rho1980
Idd, vind dat THag en co dat goed tegen het licht aan mogen houden. Staf is flink gewijzigd afgelopen zomer, mede op verzoek van THag zelf zelfs op medisch en performance vlak. Iedereen ziet het verschil tov afgelopen jaar.
Grote vraagtekens ook bij de additionele tijd afwezigheid Neres, eerst aansluiting in Qatar dan in Feb nu zitten we al bijna in Maart. Het lijkt erop dat hij dit seizoen amper meer in aktie komt.
0 -1
Libero
Neres heeft een terugval gehad, dat komt nou eenmaal voor bij zware blessures. Laten we vooral niet gaan vingertje wijzen terwijl we geen idee hebben van het hoe en waarom. Dat geldt ook voor andere gevallen.
2 0
wendoo9
Tadic is gewoon een hele goeie en belangrijke speler voor dit Ajax. Grootste probleem blijft het middenveld op het moment. Het gemis van Neres en Promes begint Ajax duidelijk parten te spelen en we missen te veel kansen waar er zeker 1 a 2 er in hadden gemoeten door het maar wat doen en niet geconcentreerd zijn. Er is geen creativiteit, handelingssnelheid ,hardheid en mis soort van meedogenloosheid bij ons middenvelders. We laten ons te makkelijk wegzetten. Hoop dat Ajax zich gaat herpakken tegen Getafe met een klinkende overwinning. Heb net gelezen dat Promes er weer bij is, dus mooi Tadic in de spits en Ziyech. We moeten ons niks laten aanpraten en vol voor gaan. Gewoon beginnen hoe wij geëindigd waren tegen Getafe.
1 0
Libero
Promes traint net pas weer met de groep mee, denk niet dat die na 3 dagen meteen basis zal staan.
0 0