K & K halen uit: 'Ga gewoon normaal doen'

ArthurV, 24-02-2020 om 19:00, 3988 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kale en Kokkie zijn op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het spel van Ajax de afgelopen weken. De ploeg van Erik ten Hag verloor tegen Heracles Almelo het derde uitduel op rij in de Eredivisie, waardoor de ras-Amsterdammers zich grote zorgen maken.

'Het was gewoon bagger. Bagger met een hele grote B. Het was gewoon drie keer niks', spreekt een geïrriteerde Kale over het duel met Heracles. Kokkie vult aan: 'Het is dat je André Onana op doel hebt staan, anders krijg je gewoon een dik pak slaag van Heracles. En weet je wat nou het erge is? Je hebt al daar al twee jaar achter elkaar verloren, je weet dat Heracles een kloteveld heeft met dat kunstgras en dat het een lastig team is voor de grotere ploegen. Dan ga je toch die bus uit met de gedachte: in de rust staan we met 3-0 voor.'

Tegenover de camera van AT5 zijn de heren met name erg kritisch op Ryan Babel. De aanvaller keerde in januari op huurbasis terug naar Ajax, maar wist tot dusver weinig indruk achter te laten. 'Alsjeblieft Ryan, ga gewoon terug naar je zwarte kroes', doelt Kokkie op het roze kapsel van Babel. 'Als je nou elke week de sterren van de hemel speelt, dan mag je je kleden als een clown en opvallen door hoe je eruit ziet. Maar als je dat niet bent, ga dan gewoon weer even normaal doen. Ga zorgen dat je je op het voetbal concentreert in plaats van op je kapper.'

Kale is van mening dat Ten Hag terug moet naar de vastigheden waarmee het in 2019 zo succesvol was. 'Je weet dat je niet in vorm bent en dat kan gebeuren. Maar zorg dan in ieder geval dat je terugvalt op hetgeen je vorig jaar zo succesvol mee was. Waarom zet je Dusan Tadić niet gewoon in de spits en Donny van de Beek erachter? Sinds Tadić aanvoerder is heeft hij geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Precies Tadic in de spits en erachter Donny
0 0
Ginoajax1
Helemaal gelijk. Tadic op rechts is geen optie. Ik snap Poulsen en Reiziger niet. Die zien dat toch ook.?
Zitten als makke schapen naast ten Hag. Zet voot mijn part Dest op de rechtsbuitenpositie en Timber op de rechtsback plaats. Dan heb je meer aan Tadic.
Ook een mogelijkheid is een 4-4-2 opstelling met Traore en Tadic naast elkaar in de spits.
Maar zo door gaan is geen optie. Vooral tegen Getafe moet de boel niet open staan. Een tegengoal is funest.
Met Babel op links op het midden krijgt hij wat meer ruimte. Dat korte tikwerk tot aan de doellijn,
dat kun je best eens loslaten. Dat is nou plan B.
Ik heb het idee dat ten Hag dit niet aan durft. Hij denkt alleen maar aan zijn eigen Hagje......
Voorspelbaar statisch voetbal tegen Getafe heeft geen zin. Die spelen antivoetbal en spijkeren gewoon de boel dicht. Verras ze maar eens.
0 0
Cupmetgroteoren
Babel doet echt wel behoorlijk normaal hoor, volgens mij een normale chille gast. Het ligt echt niet aan zijn mentaliteit.
0 -3
AlexIbarra
Wie wil je dan op de vleugel zetten?
Je beste aanvallende opties (behalve Tadic) zijn Traore en Huntelaar, pure centrumspitsen.

Het is echt niet dat ik geil op TH of zo maar in mijn ogen komen bijna al zijn rare keuzes (behalve Siem, dat kon gewoon niet) voort uit noodzaak.
Eerst het falen / niet fit zijn van Eiting én Marin én Mazraoui waardoor je permanent een middenvelder tekort kwam om het succesvolle 4-2-3-1 goed te blijven spelen.
Dan maar Donny op die plek maar die was juist belangrijk op tien. Alvarez, Gravenberch, Ekkelenkamp, Timber, etc. 2x pw basis zetten was imo echter geen optie.

Blind valt weg en Pierie is nog niet eens klaar voor 10 minuten, laat staan 10 wedstrijden dus moet je als Donny net op 8 is gewend ineens Martinez weer weghalen als meest degelijk VM.
Donny-Eiting of Gravenberch-Eiting is al gauw te licht / onverantwoordelijk dus loop je naast het gemis van Blind ook aan de rest van het hart van je elftal te kloten.

Wanneer je voorin de echte klasse mist en in het hart van je ploeg de hele tijd moet schuiven, wordt het lastig. Veel jongens hebben ook 2 blessures na elkaar of zijn er langer uit dan verwacht, waardoor TH in november ook niet echt kon weten dat we maart nog steeds met een zwaar gehavende selectie in zouden gaan.

Anders had hij er misschien tijdelijk een iets simpelere 3-5-2 in kunnen slijpen of een 4-3-3 met punt naar achteren en naar buiten draaiende buitenspelers. Nu was het elke week afwachten op de volgende slecht-nieuws show, en maar weer opnieuw puzzelstukjes schuiven.
Ik ga ervan uit dat na Getafe-thuis de beerput wel een beetje leeg is en we met een rustiger programma de weg omhoog weer in gaan zetten.

Blind kan alweer hele wedstrijden spelen, Ziyech komt er hopelijk ook gauw weer aan, dan zal wellicht Promes of Neres nog snel volgen. 2 of 3 basisspelers vervangen is nog wel te doen, bij 5 wordt het gewoon te veel.
1 -1
Hagmag
Tadic raakt op rechts geen knikker.
Babel raakt op links geen knikker.
Geen aanvoer dus richting spits op 16.
Dan krijg je dit soort resultaten.
2 0
OpNaarNummer4
Kan altijd erg genieten van k&k, maar dat gezeur over Babel z’n kapsel slaat nergens op. Hij speelt inderdaad als een krant, maar dat heeft echt niks met z’n kapsel te maken en of hij dit kapsel niet mag dragen als hij slecht speelt. Je mag het lelijk vinden, maar laat die jongen lekker eruit zien hoe hij er zelf uit wil zien. Lekker boeie.
5 -6
Cupmetgroteoren
Het heeft niks met z'n kapsel te maken maar iedereen weet hoe het in Nederland is: zodra je niet presteert gaat men lopen zeuren over kapsels, hoeden, schoenen, etc.
1 -1
ram
Helemaal eens wat betreft haar en hoeden enzo. Laat die gasten zich lekker uiten. Vroeger hadden ze gekke snorren. Lekker boeiend. Beoordeel ze gewoon op hun spel.
1 -1
Bjorn
Daar begint het mee. Gewoon normaal doen. Lijkt helemaal nergens op, vloekt bij ons mooie shirt. Wat zij zeggen klopt helemaal: als je er 3 per week maakt kijkt niemand er na, nu word je erop gepakt. Gewoon heel dom.
2 -2
OpNaarNummer4
Ik geloof toch echt dat het begint met goed spelen en hard werken. Vind het een beetje een oude mannen statement zoals Johan Derksen die zovaak maakt. Omdat het misschien niet de norm is nu moet Babel het maar niet doen ofzo. Het zegt helemaal niks over zijn voetbalkwaliteiten.
0 0
ram
Hij had dit haar ook toen is topscorer van Galatasaray, mocht het toen wel?
Echt waanzin om iemand op zijn uiterlijk te beoordelen. Eigenlijk schandalig.
0 -2
mgtow
Niet zo in idealisme blijven hangen kerel. Deal met de realiteit.
0 0
De_Realist
Als je weet dat het een kutveld is, dat grote clubs daar moeite mee hebben en je daar ook nog eens 2 keer achter elkaar hebt verloren, waarom zou je dan in godsnaam denken dat je daar bij rust wel even makkelijk met 3-0 voor zal staan?

Kan iemand mij deze logica verklaren?

Overigens laat de website mij niet toe om zinnen uit de tekst te copy-n-pasten in het reactieveld, andere mensen dit probleem? Heel irritant als je zinnen wilt quoten.
0 -1
pieke
Wat kan mij de mening van die neppers schelen.
1 -12
3sterrenAjax1
waarop baseer je dat het "neppers" zijn? zijn diehard ajacieden.
3 -1
pieke
Voor mij zijn diehard Ajacieden supporters die iedere wedstrijd bezoekt uit en thuis en in het buitenland. Waren de heren in Getafe? Waren de heren in Almelo? Zijn de heren überhaupt weleens bij een uitwedstrijd geweest de laatste jaren. Maar de heren vinden zich wel diehard fans. Als je dat van jezelf vindt, maar alleen thuiswedstrijden bezoekt, ben je dus in mijn ogen een nep diehard fan.
0 -1
Labrador
Haha neppers. Durf dat Donderdag op het vak te beweren. Ik nodig je uit
9 -1
PierreHeno
Ten Hag zet Tadic pas spits in de 87e minuut bij de stand 0-0
0 0
mgtow
Binnenkort geen last meer van. Ten Hag zit stevig op de wipstoel.
1 -2
Spectre
Ik denk dat je je daarin behoorlijk vergist, de directie handelt in tegenstelling tot wat de supporters vinden niet uit emotie en dat is soms maar goed ook.
4 -1
Juichtoon
Ja daarom werd er in de winterstop geen goede analyse gemaakt en gebeurde er niks.
We worden bijna door het peloton ingelopen terwijl wij als enige op de brommer zijn. Het is een schande.
1 0
Zuiderling
En omdat Siem er niet meer is !
0 0