Van Hanegem: 'Zie Tadić duidelijk worstelen'

FinnDekker, 24-02-2020 om 07:25, 3836 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem vraagt zich in zijn column in het Algemeen Dagblad af wat er aan de hand is met Dusan Tadić. De Servische aanvoerder van Ajax deelt in de malaise bij de Amsterdammers, hetgeen De Kromme niet had verwacht na vorig seizoen. 

Van Hanegem ziet Tadić zelden nog goed spelen. 'Wat is er met hem gebeurd? Zo'n enorm goede speler en ik zie er nauwelijks nog iets van terug, al heel lang niet. Er zullen nu wel weer schriftgeleerden opstaan die met statistieken gaan wapperen die in het voordeel van Tadić spreken, maar ik mankeerde vroeger iets aan mijn ogen en nu niet meer.'

'Ik zie Tadić duidelijk worstelen. Net als Babel. En Huntelaar gisteren. Maar juist Tadić zal donderdag echt moeten opstaan om uitschakeling in Europa te voorkomen.' Ajax krijgt dan voor de return van de zestiende finales van de Europa League Getafe op bezoek. De Amsterdammers moeten een 2-0 achterstand zien goed te maken. 

Wil Ajax zich plaatsen voor de volgende ronde, dan moet men minder naïef zijn en stoppen met het wijzen naar randzaken. 'Getafe had de rode loper niet uitgerold, wat een schande... Zuivere speeltijd, een slechte scheidsrechter, overtredingen, geld terug voor de bezoekers, het kwam zonder te overdrijven allemaal voorbij.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
zskb410
Tadic RETIRE! Your defense not terrified! Tadic RETIRE!
0 0
mallerd
Tadic lijk alles met z'n verkeerde been te doen. Geen voorzet komt aan en elke pass is niet zuiver of te zacht. Zie hem ook te weinig voor eigen succes gaan eerlijk gezegd.
0 0
Jariiii
Nou, messcherp weer, onze Willem.

Overigens kunnen alle Ajacieden die Tadic nu afbranden van mij de boom in, want dat verdient hij natuurlijk na vorig seizoen, en ook dit seizoen is hij absoluut van grote waarde geweest. Maar dat hij met een enorme dip kampt is natuurlijk wel duidelijk.
1 0
MarLuuk76
Het klonk nog redelijk, tot de laatste alinea, wat een eikel is die Willem.
0 -2
RayJordaan
Tadic gaat alleen maar minder worden met z'n 31 jaar.
2 -2
AlexIbarra
Tadic speelt slecht omdat hij geen energie heeft om alles alleen te doen.
Een echte nummer 9 moet soms ook ff zichzelf kapot sprinten / duelleren om tot een schot te komen, dan maar ff 2 minuten geen lucht daarna. Dusan is al kapot en daarnaast is hij niet zo'n soort speler.
Vorig jaar toen alles lekker liep, vond ik het al een beetje irritant dat hij niet zoals een echte spits meteen schiet als er een vrije lijn is. Kijkt altijd eerst of er iemand beter voorstaat (geheel volgens de Ajax-traditie) maar daardoor laat hij soms het korte moment voorbijgaan om te schieten.

Dusan speelt meer als een valse spits / nummer 10 / hangende rechtsbuiten en ik zie hem elke wedstrijd een hoop potentiele assists geven. Babel zet hij gisteren na een kwartier vrij, binnen de 16 meter, met een rustige pass over de grond op zijn goede rechterbeen.
Babel neemt de bal verkeerd mee, komt niet eens tot een schot. Normaal 1-0, Assist: Tadic.
Tegen Getafe was het verder van de goal maar had Babel ook 1 op 1 gestaan met de keeper Als hij een lekkere bal van Tadic goed had meegenomen.

Tegen Getafe komen we 1x in de hele wedstrijd 2 tegen 1, en stapt Traore nét te vroeg naar voren waardoor Tadic geen afspeelmogelijkheid meer had. Kleine maar dodelijke fout van de spits, net zo erg als die van Schuurs. Volgens mij werd het niet eens meer een kans.
Ik geef het je te doen om Huntelaar weg te steken tegen 10 jaar jongere verdedigers of Babel zodanig aan te spelen dat hij hem wél klinisch afmaakt.

In principe haalt Tadic best veel zesjes. Biedt zich vaak aan, wint regelmatig z'n duels, speelt ploeggenoten op hun goede been aan. Maar omdat hij minder ballen krijgt, minder beweging om zich heen heeft en geen Ziyech of Neres die met een individuele actie een verdediging uit positie trekken, moet Tadic nu veel meer brengen.
Donny ontbreekt soms ook op 10, daar heeft hij vaak een goede klik mee.

Natuurlijk verwacht ik meer van Tadic als captain, topscorer ED, Barca-target, etc.
Hij is al tijden niet in vorm, lijdt meer balverlies en mist kansen. Maar hij blijft een intelligente teamspeler en mist nu te veel kwaliteit om zich heen. Hij is niet iemand die langs 3 man probeert te dribbelen of veel schiet van afstand. Op zich alleen maar fijn.
Helaas is hij momenteel onze Veltman in de aanval en niet onze De Ligt in de aanval.
Toch hoop ik dat hij nog ff doorgaat met hard werken en aankloten, tot we weer fitte spelers hebben die beter zijn dan een Tadic uit vorm.
3 0
OpaVerteld
De hele column van Willem over Ajax van vandaag slaat de spijker op z'n kop, niet alleen die 2 regels over Tadic.
Zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen binnen Ajax.
Erger me echt kapot aan dat gejank na Getafe en Heracles, wat je noemt Ajax onwaardig!
3 -3
MarLuuk76
Hoe lang kijk je al Ajax. Lang als je jezelf opa noemt neem ik aan. Het weer en kut velden gaan gewoon al jaren niet samen. Praktisch iedere winter verloor Ajax punten. Al jaren lang met steeds andere selectie’s. En nu dan ook nog al die blessures. En een fucking naai team. Dan weet je dat Ajax er aan gaat Opa.
1 -2
OpaVerteld
Ach...je zou qua leeftijd een kind van me kunnen zijn, ware het niet dat je je anno 2020 nog steeds zo gedraagt....een jankkind wel te verstaan :)
2 -2
NelsonAFCA
Omdat Tadic misschien niet op de juiste positie staat Willempie?

Hij hoort net zoals vorige seizoen op de nummer 9 positie.
1 -1
Ajax68
TADIC is een regelrechte AFGANG momenteel, er is NIETS van over van vorig seizoen, niet EEN procentje. Hij durft gewoon geen enkele actie meer te maken, en staat te vaak buiten de strijd die zo hard nodig is. Niet om aan te zien dus.
1 -7
Rdk1983
Positie zou niet uit mogen maken. Je ziet hem gewoon niemand meer uitkappen, hij is traag, geen creatieve passes meer. Wordt ook sneller van de bal gelopen.
4 -2
Web
Willem heeft gelijk
Terug naar de basis
Tadic speelde heel goed in de spits
En dan kun je vleugelspelers te kort komen, het zij zo
Het beste uit bepalende spelers halen
12 0
Spectre
Ze hadden Lang achteraf beter kunnen houden, dan had je teminste nog 1 echte buitenspeler gehad. Tadic in de spits en ziyech op rechts
8 -1
voorkennis
Iedere boerenlul in nederland weet dat Tadic het beste rendeert in de spits.
Behlave 1 man , en dat is die extreem eigenwijze Ten Hag
9 -3
Libero
Welk goed alternatief was er zondag op rb?
0 0
MarLuuk76
Stoer verhaal man, het is Ten Hag die hem zelf daar neer gezet heeft vorig jaar. Of komt dat nu ook al uit de koker van Alfred.
2 -1
MichelAngelo66
Terwijl hij vorig jaar Tadic daar continu posteerde terwijl hij Dolberg achter de hand had. Die liet hij er voor verpieteren. Nu heeft ten Hag schijnbaar opeens een ander inzicht. Ik snap er geen reet van.
1 0
Johan1
Gewoon een goede trainer aantrekken, dan komt het nig goed. Met Ten Hag is het wachten op nog meer puntverlies. Waardeloze trainer.
2 -6
Web
Nog niet uit de emotie
Want dan word het beter
De goed trainers liggen voor het oprapen
1 -1
Spectre
10 wedstrijden voor het einde een andere trainer aantrekken....
4 0
Aspers73
Het is heel vreemd dat ook passjes over 3 meter niet meer aankomen, maar we missen nu wel erg veel goede spelers ook.
1 -1
0115ajax
Van de spits naar de zijkant. Ten Hag heeft ook weinig creatief vermogen. Ik lees nu alweer 4-0 tegen Getafe en AZ. Ik kan je garanderen, gaat niet gebeuren.

Zonder Promes en Neres wordt het niets. Hoelang ze weg zijn? Geen idee. Je kan AZ thuis gewoon verliezen. Weet je waarom? Er worden 0 kansen gecreëerd. En als dat het geval is dan weet je, we zijn heel slecht in vorm. Je kan nu in 1 week alles weggeven Europa, Beker en kampioenschap (je moet AZ winnen, er komen nog Utrecht uit Kakkerlakken uit, die kan je ook zomaar verliezen zelfs in vorm).
5 -1
Ajaxbrl
Beker en EL boeien nu niet eens meer, kampioen worden is een must, Zondag moeten ze echt winnen en dan nog 8 wedstrijden winnen en je bent kampioen (dan mag je utr en fey nog verliezen)..
0 -1