Janssen kritisch: 'Babel heeft ruimte nodig'

JesseTH, 23-02-2020 om 23:15, 2265 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Theo Janssen en Kees Jansma zien dat Ryan Babel bij Ajax nog niet het gewenste niveau haalt. Eerstgenoemde bekeek de aanvaller en zag dat hij moeite heeft met het maken van het verschil in de kleine ruimtes.

'Het valt nog niet mee', zo klinken de eerste woorden van Janssen bij Studio Voetbal. 'Je ziet dat hij iedere keer op andere posities speelt, maar hij heeft gewoon heel veel moeite. Het gaat allemaal een beetje te snel. De ruimtes zijn te klein en dan moet hij snel handelen. Babel heeft ruimte nodig om belangrijk te zijn voor een elftal. Als het compact staat, heeft hij veel moeite.'

Dat Babel moeite heeft met het spelen in de kleine ruimtes verbaast Jansma niet per se. 'Hij is altijd al een beetje een alles-of-niets-speler geweest. Babel moet het niet hebben van zijn techniek, maar van zijn snelheid, inzet en fysiek. Het is nooit een speler met geniale inzichten geweest. Als anderen ontbreken, komt het op hem neer en dat is te weinig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Donderdag krijgt hij geen centimeter ruimte, want Getave gaat de bus parkeren en iedereen onderuit schoppen.
1 0
noppenkoning
Valt nog mee dat ze niet zeggen dat hij eerst een half jaartje moet wennen.
1 0
Marcw1972
Ze hadden nog beter Younes terug kunnen halen. Die is een stuk beter in de kleine ruimte.
1 0
Duif63
Babel is pas 33. Dan moet je natuurlijk nog ontdekken wat voor type speler hij is. Misschien dat Overmars en Ten Hag inmiddels iets wijzer geworden zijn ?
7 0
3sterren
Ik hoop dat Ten Hag ook iets wijzer is geworden over de beste positie voor onze Servische sterspeler, na zijn vele experimenten met Tadic ...
1 0
Ajax4proud
Wie had Ajax anders voor een prikkie kunnen halen met zoveel geblesseerde voorin. Ajax gaat geen paniek aankopen doen en ja toegegeven het is magertjes wat Babel laat zien op dit moment. Ben geen voorstander maar je moet roeien met de riemen die je nu hebt. Misschien jeugd de kans geven..
0 -3
Aspers73
Die Danilo heeft meer gevoel in zijn benen dan Babel, dat zag je meteen. In de winter is het echt heel moeilijk om een goede speler te vinden, voor de juiste prijs. En toen waren Ziyech en Promes nog niet geblesseerd, dus ik snap het best.
0 0
Duif63
Voor een prikkie, dat is precies waar onze kruidenier de fout in gaat. Hij geeft liever geen cent uit en als hij het wel doet gaat het naar de verkeerde spelers.
1 0
Patrick78
Babel heeft ruimte nodig....Op de bank hij kan vinden veel ruimte.
9 -1
Sjaakvaak
Goed genederlandst wel.
1 -4
De_Realist
Babel geef ik nergens de schuld van, dit is gewoon weer zo'n Zivkovic type aankoop van het bestuur. Een counter speler kopen die niet goed aan de bal is in de kleine ruimte en eigenlijk niet bij ons spel meer past.

We weten van tevoren dat het bij Ajax belangrijk is dat je goed aan de bal bent in de kleine ruimte. Snelheid is gewenst maar niet eens altijd noodzakelijk, zolang dat combinatie voetbal maar goed gespeeld wordt.
5 -1
Hagmag
Beschamend niveau, brengt niets. Ik ga er vanuit dat ene Ronald Koeman het zelfde ziet als ik.
Ik zag hem niet als de verlosser maar ik had van onze Oranje international iets meer verwacht.
Gewoon een drama.
5 0
Markopantelic007
Babel is toch nooit goed geweest? Vond het toen ook een raadsel dat Liverpool 17 miljoen voor hem betaalde. Zelfs Ebecilio was beter. Ok ik overdrijf maar toch.
3 -2
behangdelul
Ebicilio was met afstand het slechtste wat Ajax ooit voorin heeft gehad. Dan was Gabrich zelfs nog beter en dan overdrijf ik niet.
4 -1
Sjaakvaak
Ah Ebicilio, de gokverslaafde die zijn kampioenshorloge op Ebay knalde om zijn schulden af te betalen. Die zwerft ook de hele wereld door om maar ergens aan de bak te komen. Zit zo te zien nu in Japan.
1 0
Duif63
Toch heeft Ebecilio er nog wel eens drie in één wedstrijd gemaakt. Dat zie ik Babel nooit doen.
0 0
Jelephi
Nee hoor transavia economy class beentjes een beetje schuin en je bent binnen een uur of 3-4 in turkije.
1 0