'Fopduik Babel hoort niet bij gedrag Ajax-speler'

ThijsZwagerman, 23-02-2020 om 11:35, 6712 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Arnold Bruggink en Sonny Silooy zijn niet te spreken over de actie van Ryan Babel tegen Getafe. De 33-jarige aanvaller imiteerde donderdagavond een fopduik van zijn directe tegenstander. Bruggink en Silooy vinden dit niet kunnen.

‘Buiten dat ik moest lachen om wat hij deed, is het niet slim en hoort zoiets niet als je voor Ajax speelt', stelt Bruggink bij Goedemorgen Eredivisie. ‘Je bent een speler van Ajax en staat met zes jongens op het veld die vorig jaar de halve finale van de Champions League speelden. Dan hoort dit niet bij het gedrag van een speler van Ajax.’

‘Daar ben ik het mee eens’, vult Silooy aan. ‘Dit is niet dat je moet laten zien. Je moet laten zien hoe Ajax voetbalt en dat heb je niet gedaan. Dan moet je dit soort dingen achterwege laten. Je zet dan niet alleen jezelf, maar ook de club Ajax voor schut.’

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Het past juist wel bij Ajax. Sinds 24 mei 1995 hoort het zelfs bij Ajax.
0 0
De_Realist
Eigenlijk moet Ajax gewoon alle kut acties van tegenstanders over zich heen laten gaan als ik deze 2 begrijp.

Babel was toch niet aanwezig op het veld en kon zich deze gele kaart makkelijk permiteren.
2 0
Van Reenen
Babep moet morgen enkele reis terug naar Erdogan. DIE weet wel raad met nuttelose voetballets. Als Koeman hem nog selecteert, zou ik dat niet begrijpen op welke gronden. Hij brengt 0 0 bij Ajax en ik had 100.100 liever Noa op de linksbuiten positie gezien. Laat hetroze mietje s.v.p. donderdagavond op de tribune plaatsnemen tussen de GT supporters.
1 -4
ram
Onzin. Gewoon een lachuh actie van Ryan. Prima signaal.
2 -2
rodnet
Was de beste actie van een Ajacied op deze afgrijselijke avond. Als het allemaal niet zo dieptriest was geweest had ik er smakelijk om kunnen lachen.
4 0
Schwalbino
Ik vond dat de beste actie van de hele avond. Met een geniale actie ontmaskerde hij Getafe. De beelden zijn de wereld overgegaan en de discussie die daaruit ontstond ging over wel of geen zuivere speeltijd want iedereen had zo wel door dat een ploeg die niet wil voetballen eigenlijk spelbederf bedrijft.
8 0
roodwit007
juiste conclusie je verliest niet alleen van je zelf maar ook van een man die de voetbal regels vergeet te hanteren anders was er bij getafe minimaal 3 rood gevallen
2 0
fanforeffer
Het blijkt gewoon dat ,als Zyech,promes,Neres weg vallen ,we maar een heel gewoon team zijn! Met te veel heel gewone voetballers die te gemakzuchten zijn,zich te snel laten beïnvloeden, weinig creatief, en dus veel te veel verdienen !
0 -2
Red Devil
Was een domme actie van Babel want hij zet alleen zichzelf voorschut en riskeert een straf van de UEFA Maffia.
0 -5
de-Ajacied
Vervelend dat Ajax nog niet het team en de vorm heeft van november. Vreselijk irritant die zuigende acterende Spanjaarden van Getafe. Schandalig zo slecht en partijdig die Fransman Buqet floot. Helemaal irritant is dat al die feyenoord media dan alle oorzaken bij Ajax spelers leggen. En dan gaan de moraalridders onder de Ajaxfans daar klakkeloos in mee
2 0
Cupmetgroteoren
Ajax speelde schandalig slecht onder leiding van catenaccio ten hag. Nauwelijks op de helft van de tegenstander geweest, niet langer dan 2 seconden balbezit, nul kansen. Zegt genoeg dat Getafe een stuk of zes kansen creëerde en aanvallend een stuk beter voor de dag kwam. De schuld aan scheidsrechter en Getafe geven = coping.
0 -3
Cupmetgroteoren
Dat was juist zijn enige hoogtepunt van de wedstrijd.
4 -1
JordyAjacied
We hebben ons eerder voorschut gezet met ons spel dan met die actie, zie juist veel lof in het buitenland voor die actie van Babel.
7 0
Kokakola
Nederland mietjescultuur.
1 0
trodat4030
Ik schoot keihard in de lach toen Babel ging liggen rollen, maar tijdens het lachen besefte ik me dat dit precies het moment was dat het afgelopen was met Ajax in die pot. Als je je daartoe verlaagt, is de focus op voetbal totaal verdwenen. Getafe had ons precíes waar ze ons wilden hebben.

En wat de moraalriddertjes op tv er van vinden, tja, who fokking cares?
4 -2
Tinus
Het is droevig, dit soort analyses van bruggink en Silooy. Natuurlijk moet Ajax beter voetballen dat dat ze deden, maar het is volledig begrijpelijk en ludiek hoe Babel reageerde. Het voetbal was Ajax-onwaardig, de actie van Babel natuurlijk niet.
1 0
Libero
Aan de lopende band lopen zuigen, overtredingen en schwalbes maken: "Ze deden er alles aan om het Ajax moeilijk te maken en dat mag zolang de scheids het toelaat"
Op dat zuigen, schoppen en fopduiken reageren nadat de scheids het pertinent nalaat: "niet professioneel".
Het zal wel allemaal.
4 0
Keizer11
Laten we aub stoppen met, voorafgaand aan het beginsignaal, met handjesgeven aan de tegenstander om een sportieve wedstrijd te wensen. Terwijl dezelfde tegenstander bij het krijgen van een lichte tik , zijn tegenstander een kaart probeert aan te naaien, alsof hij een paar klappen heeft gehad van Ricardo Verhoeven.
Je ziet het op elk veld, maar in mijn ogen kijkt de var mee om te bevestigen of de overtreding een kaart, geel of rood , waardig is.
Matenaaiers zijn het.
1 0
neutraaltje
dat zou inderdaad een goede actie zijn om de wedstrijd te beginnen.
weigeren om n hand te geven, om vervolgens geen seconde meer in te gaan op hun provocaties en het voetballend oplossen
0 0
insectenverdelg
Ik brn er ook niet gecharmeerd van, maar het was Babel zn beste actie van de avond. Het enige wat m wel lukte.
4 0
ghouleseddik
Wat een onzin, op social media vond ook iedereen het uit o.a. Engeland en Duitsland geweldig. We zijn niet de enigen die zich ergeren aan die Spaanse valziekte.
5 0
funnymountain
Babel gaf een terecht signaal af,
2 0
Hagmag
Waar maakt men zich druk om.
0 0
Simon1
En hebben we een ook een mening over zuigende Barca spelers? Of over de aspirant duikers van Getafe? En wat vonden we eigenlijk van de legendarische kick-box trap van onze eigen kick-box grootmeester Van Gaal? Heel de wereld had zijn mond toch ook vol van Neymar?

Voetbal is liefde, liefde is emotie en het gedrag van Babel was terechte emotie door een incompetente scheidsrechter die het trieste gedrag van Getafe spelers niet doorhad.

Was het slim? Nee. Hoort dit gedrag bij sport? Ja. Kortom, jank lekker niet zo.
3 -1
davidgravemaker
Snap echt niet dat deze man gehaald is. Wat een drama. Ik snap dat we geblesseerden hebben, maar liever de jeugd dan deze uitgerangeerde gast.
5 -2
CruijffiaansNouriaans
Ik vond het wel een goede van em!
4 -4
PJK54
Ik begrijp hieruit dat Ajacieden zich als "robots" moeten gedragen en alles over zich heen laten komen? schiet toch op met dat geleuter het zijn mensen die ook gevoelens hebben!! Natuurlijk hadden ze niet in dat theaterspel van Getafe moeten trappen maar dat is nu eenmaal gebeurd en laten we eerlijk zijn iedere speler bij welke club ook had een keer gereageerd kijk maar eens naar het Spaanse voetbal daar zie je wekelijks tegenstanders van dat theatergezelschap reageren.

De enige oplossing zal zijn zuivere speeltijd al duurt een wedstrijd dan 3 uur dan moet je dan voor lief nemen maar ik denk dat je club die zo'n theater opvoeren er snel van leren en daarmee gaan stoppen maar alles valt en staat weer bij een scheidsrechter.
2 0
TontoKarnaggel
Typerend weer, Ajax wordt 95 minuten lang geprovoceerd, genaaid, uitgedaagd en getreiterd maar alle media lekker de aandacht richten op hoe slecht we daar wel niet op reageerden. Wordt een beetje schijtziek van die nederlandse "weg met ons" cultuur.
3 -2
Bobbaasje
Typisch Nederlands; foei dat kan echt niet hoor... man man man.

Dat was juist de hoogte punt tegen Getafe.
2 -4
BokkieBokstra
Het was heel erg grappig wat Babel deed maar het was ook meteen het probleem van Ajax, reageren op het geetter en zich laten provoceren.
5 0
Tinus
laten provoceren vind ik wat anders dan ergens een keer op reageren. Je kan als speler met een actie prima de scheidsrechter duidelijk maken wat er gebeurt of de speler in kwestie een beetje belachelijk maken. Dat is wat er gebeurde. Ik snap werkelijk niet wat daar mis mee is. De media doet het voorkomen of de spelers van Ajax zich alleen maar lieten meeslepen. Het probleem is dat Ajax gewoon ondermaats presteert. Heracles provoceerde niet, maar daar speelde Ajax ook ondermaats tegen.
0 0
Markopantelic007
Ik vond het eigenlijk wel lachen, was dan ook het enige dat wél lukte bij Babel. Er moet gewoon een regel komen. Blijf je meer dan 5 seconden liggen dan ga je er 5 minuten uit voor verzorging of een wissel.
4 0
fanforeffer
De karate trap van van Gaal (juichtoon) was bedoelt om Ajax losser te maken en agressiever te gaan spelen ! De foprol van Babel was om de theater show van Getafe onder aandacht te brengen van de scheids. Van Gaal ,Getafe en Babel hadden dezelfde intentie ,een game chancer maken. Helaas lukte het Babel niet .
0 0
milanoajaxpiet
goed bezig babel ik had er allang een een okkie gegeven
5 0
MPAjax
zondags school kind burggink door de bocht, wat hebben we toch veel slappelingen die commentaar geven in de media, jammer dat ze niet meer voetballen dan hielden ze ten minste hun mond
5 -1
Web
Heeft alles met zijn prestaties de maken
Speelde hij de pannen van het dak, had iedereen het leuk gevonden
3 0
Joseph
Babel die precies doet wat Getafe wilt en nog wat extra's met een gekke voorstelling, hoort inderdaad niet bij Ajax.

Hoop dat ze donderdag de beentjes laten spreken.
1 -3
aka
Het mag gerust aangekaart worden dat geval
0 0
aka
Bruggink wat een sukkel
4 0