'Ajax van vorig seizoen zou Getafe zoek hebben gespeeld'

GinoHaverkamp, 22-02-2020 om 18:25, 6806 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mario Been is van mening dat het Ajax van vorig seizoen beter is dan de selectie van dit jaar. De voormalig prof wijst hierbij na het verloren Europa League-duel van donderdag met Getafe. In zijn ogen zou het team van 2018/19 geen problemen hebben gehad met de Spanjaarden.

De oud-trainer van onder meer NEC en Feyenoord heeft zich donderdagavond zitten verbijten. Getafe deed er alles aan om Ajax uit haar spel te halen, wat ook lukte. 'We werden steeds er mee geconfronteerd met dat Ajax een stukje verder Real Madrid (Getafe komt eveneens uit Madrid, red.) van de mat had gespeeld', zegt Been in het FOX Sports-programma De Eretribune. Dat is volgens hem geen vergelijking. 'In het elftal van nu spelen zes andere spelers', beargumenteert hij.

Scheidsrechter Ruddy Buquet was de gebeten hond na de wedstrijd tussen Getafe en Ajax. Hem wordt verweten dat hij te weinig deed tegen het gedrag van de spelers van de Madrileense club. Volgens Been heeft het deels met de kwaliteit van Ajax te maken dat er überhaupt naar de scheidsrechter gewezen wordt. 'Ik denk dat het Ajax van toen (seizoen 2018/19, red.) niet veel problemen heeft gehad met de scheidsrechter. Die zouden Getafe helemaal zoek hebben gespeeld. Zij waren veel verder.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Het team dat er tegen Chelsea stond dit seizoen, zou Getafe ook zoek gespeeld hebben.

Blind in Ziyech niet in topvorm en geen Neres en Promes maken het grootste verschil met vorig seizoen. Ook een Veltman is veel beter dan Alvarez.
0 0
PetrusKeizer
Been had t iets meer moeten toelichten. t Gaat niet alleen om 6 andere spelers. t Gaat vooral om n beter ingespeeld team, idd met op enkele plekken betere spelers, maar vooral: die het positiespel veel beter beheersten. En dat laatste is de grote kracht van n goed Ajax.
0 0
ETM
Geen ploeg rolt dit Getafe zomaar even op. Been maakt een hele onnodige overdrijving.
Maar het is tegen dit Getafe natuurlijk zaak dat je wel aan voetballen toekomt en dat je wel je hoofd koel houdt. Het gaat allemaal om marges. Van die 42 minuten aan speeltijd 55 minuten maken scheelt enorm.
Wel een keer of 5 onder de druk uit voetballen scheelt enorm. Dit gaat met een warmgedraaide vaste formatie veel beter. Dit gaat met Veltman en Onana al veel beter.
Tenminste je beste formatie kunnen opstellen scheelt ook enorm.

Getafe is de huidige koning van het anti-voetbal. Dat is me wel duidelijk. Een ploeg die heel hoog drukzet met als doel te verdedigen ipv aan te vallen. Echt hoor, Getafe is een heus fenomeen. Dat je vanuit de 2de divisie van Spanje zo'n lijn omhoog kan trekken. Daar zit geen toeval bij.

Maar anderzijds is Getafe zeker te verslaan. Zelfs een bar slecht spelend Ajax was dichterbij een resultaat dan de conclusie doet vermoeden. Uiteindelijk kreeg Getafe de goals van Ajax en begon het te wankelen in de 2de helft. Ook Getafe kan niet 90minuten met die intensiteit spelen. Dat Ajax in de slotfase niet langszij is gekomen heeft met belabberde vorm te maken. Ook het Ajax dat we eerder dit seizoen gezien hebben zou gewoon een zeer goede kans gehad hebben.
De 2-0 in de slotseconden is dan ook wel echt doodzonde.
Dat maakt van een zeer moeilijke opgave nu een vrijwel onmogelijke opgave.
1 0
Cello
Oók het Ajax van vorig seizoen had het net zo lastig gehad met Getafe als het huidige Ajax. We moeten nu ook weer niet net doen alsof het Ajax van vorig seizoen dit soort van vecht-voetbal wedstrijden even simpel zou winnen. Ook spelers als Frenkie en Mathijs gadden in de malaise gedeeld van heel Ajax afgelopen donderdag. Om de simpele reden, dat óók zij moeite zouden hebben gehad met het voetbal dat Getafe op de mat heeft gelegd....of eerder anti-voetbal.
0 0
ghouleseddik
Ik hen écht het gevoel dat Getafe volgende week in Amsterdam zo'n hard pak slaag krijgen hè.
0 -1
Pheadrus
Met welke opstelling dan?
0 0
Siemmie
Ben ik het niet mee eens. Ik durf zelfs te stellen dat het Ajax van vorig seizoen het bijna net zo lastig zou hebben gehad tegen Getafe. Dat typische vechtvoetbal (antivoetbal) kan Ajax gewoon totaal niet handelen, wat je ook al jaren ziet in de Eredivisie.
1 -1
FUBAR
Stel ongelofelijk mongolen hebben we hier ook op TV. Getafe is een enorme klote ploeg en geen enkel team speelt ze zoek maar Ajax zou dat wel even doen.
0 0
Pheadrus
Zonder blessures had dit Ajax ook Getafe weggespeeld.
1 0
Cupmetgroteoren
Het enige wat mij interesseert is de omzet. 110 miljoen versus 1.1 miljard omzet (Barcelona). Dan weet je dat het over en sluiten is en vorig seizoen hoogst incidenteel. Als Overmars klaar is met zijn termijn bij Ajax, dient ie de sleutels te overhandigen aan een rijke investeerder. Dat is de enige manier om te overleven in het huidige voetbal.
1 -7
Schwalbino
Rijke investeerder die een club uit de eredivisie koopt?

Denk eens na. Waarom zitten al die rijke pieten in de grote competities? Is dat toeval of is dat omdat ze daar de exposure krijgen die ze zoeken? Er komt geen miljardair naar de eredivisie omdat die markt veel te klein is voor de hobby of de commerciele ambities van deze heren.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik weet niet of je het door hebt hoor, maar de helft van de eredivisieclubs zijn al opgekocht. Ajax, Psv en Feyenoord nog niet omdat het nog gevoelig ligt.
0 0
mgtow
Ja met nul resultaat. Ik hoor maasbert schouten destijds hoofd hilarische grappen bij Vitesse nog kirren dat ze eraan komen. Dat wij bang moeten worden en dat ze voor Europees voetbal gaan. Hahaha. Jaaaa. En die Chinees bij ado? Die kan straks de hele dag in de keuken foe Yong Hai gaan zitten bakken in een divisie lager.
0 0
VoorOnzePloeg
Oke Mario, en wat willen we eraan doen? Het is 2020, we hebben kansloos verloren en we gaan er waarschijnlijk uit. Maargoed, er zijn meer dingen in het leven naast voetbal
0 -1
Gonzo
Bla bla bla en als.....
0 -1
Frank1978
Goh, je bent minder nadat je F. de Jong en de Ligt kwijt bent geraakt... Die Been is wel een echte kenner hoor.
1 -1
WillyBrokamp
Heeft iedereen nu zijn plasje gegaan ??
2 -1
Soccerskins
Mensen moeten vorig seizoen niet als graatmeter gebruiken. Was een unieke selectie die je niet vaak gaat tegenkomen.
2 0
Cruijffthebest
Open deur Been, natuurlijk is dit team een stuk minder, maar met de juiste vorm, mentaliteit en alle spelers fit had ook dit Ajax dat laffe toneelclubje van de mat gespeeld.
Helaas niet in vorm, niet de juiste winnaarsmentaliteit, teveel geblesseerden en teveel spelers met hun hoofd bij hun drommtransfer.
Ik hou mijn hart vast voor morgen tegen Heracles.
3 -1