'Ajax te weinig geconfronteerd met dit soort wedstrijden'

BartVeenstra, 22-02-2020 om 11:20, 6925 views, NH Sportcafé |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft afgelopen donderdagavond in het Europa League-duel met Getafe CF niet thuis gegeven. De Amsterdammers moeten meer kunnen laten zien, zo vinden meerdere voetbalanalisten. Tijdens de uitzending van NH Sportcafé ging men verder in op de columns van Wim Kieft in De Telegraaf en Henk Spaan in Het Parool.

Gerard van der Lem, in het verleden werkzaam bij Ajax, begint zijn verhaal nog positief. 'Ik ben trots op de prestatie van Daley Blind. Hoe hij stond in het veld...ik vond hem de beste bij Ajax. En die linksback, Tagliafico, had bij Getafe kunnen spelen. Hij was de enige die met het mes tussen de tanden speelde. En er kwam een opleving toen Huntelaar erin kwam. Hij hield ballen vast, kopte ballen door en kwam een keer in scoringskans.'

Verder is Van der Lem behoorlijk kritisch. 'Het leek wel juniorenvoetbal. Er zat helemaal geen pit in', zegt Van der Lem, die eigenlijk best wel kon genieten van het spel van Getafe CF. 'Met wat ze hebben en hoe ze dat uitvoerden, dat deden ze met z'n elven. Ze hebben allemaal dezelfde gedachte.' Ook Spaan is kritisch op Ajax. 'De spelers van Ajax hadden veel kalmer moeten blijven. De goede spelers van Ajax waren ook slecht. Ziyech, Tadić, Babel is natuurlijk een aanfluiting en ook Donny was niet goed. De jongens die de kar moeten trekken, trokken niets.'

Israël, voormalig Oranje-international en oud-trainer, zag dat de spelers van Ajax niet bestand waren tegen 'de andere middelen' die werden gebruikt door Getafe. 'Ziyech en Tadić hebben vanaf het begin alleen maar balverlies geleden. Als je dan niet het vermogen hebt om terug te schakelen naar simpel voetbal...Ze bleven maar proberen ingewikkelde acties te maken. En fysiek waren die mensen te sterk voor Ajax.'

Ajax had de scheidsrechter meer moeten beïnvloeden

Voormalig bondscoach Guus Hiddink is van mening dat Ajax de scheidsrechter meer had moeten beïnvloeden. 'Ze moeten aangeven dat zij willen voetballen. Maar als je dan meegaat in de gebaren...Ajax wordt te weinig geconfronteerd met dit soort wedstrijden. In Nederland heb je nauwelijks irritatie. Op Champions League-niveau wil iedereen voetballen tegenwoordig, dan ga je daar in mee. Maar op dit niveau krijg je irritatiewedstrijden en daar moeten ze niet in meegaan.'

Van der Lem denkt dat de scheidsrechter - Ruddy Buquet - nooit heeft gevoetbald. 'Als je twee keer in de maling wordt genomen, geef je toch bij de derde keer geel? Dat rollen ging maar door.'

Denk jij dat Ajax bij rust achterstaat tegen Heracles? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Libero
Niet al te lang geleden speelden we toch nog tegen een behoorlijk vergelijkbare ploeg: PAOK.
0 0
stefanwillem
Vd lem: ik kon wel genieten van het spel van Getafe.
Dan ben je ook niet goed bij je hoofd hoor.
1 -2
Duif63
Welkom in de wereld van het topvoetbal. Vd Lem heeft gewoon gelijk.
1 -1
stefanwillem
Als je geniet van het anti voetbal ben je geen voetballiefhebber. Genoot jij van het spel van Getafe? Dan moet je lekker een andere club zoeken.
0 0
MPAjax
we speelden champions league daarin gebeurde precies hetzelfde met de scheids in de hoofdrol -_-
1 0
Pure
Helemaal mee eens. blind en nico waren de beste bij Ajax. De rest niet eens een voldoende. Zielig
2 -1
Wereld
Vond Donny en Alvarez ook prima.
Varela (voor een keeper die nooit mag spelen en dus geen ritme heeft) en Dest hebben weinig verkeerd gedaan.

Maar onze verdediging en het verdedigende deel van ons middenveld komen steeds tegen een overtal te staan, aangezien Babel, Tadic en Ziyech letterlijk elke bal kwijt zijn en ook niet meeverdedigen (dit gaat al weken zo). Dit is ook zielig voor Traoré, want ik ben benieuwd hoe het zou gaan als dit onze aanval was: Promes - Traoré - Neres.
Maar dan mag Tadic weer de goede speler uithangen. Neres is in aanvallend opzicht onze belangrijkste speler, dit werd vorig jaar tegen de Spurs ook al pijnlijk duidelijk.
0 -1
Bky
Ik snap niet hoe je Alvarez prima kon vinden. Getafe kwam juist in het spel wat ze wilden omdat we Alvarez daar hadden lopen die over elke bal minstens 5 seconde deed om 'm verder te passen, verder ging hij onnodig vaak lopen met de bal en straalde hij geen rust uit. Ook bij de standaardsituaties van Getafe was hij heel onrustig en rende hij als eerste naar achteren wat het buitenspel tweemaal ophief.
0 0
Red Devil
De verwende dametjes van Ajax gaan janken zodra het spel te hard wordt voor ze ipv zich ook mannelijk op te stellen.
Donderdag zal Getafe nog veel meer trucs gaan gebruiken om door te komen in de EL.
2 -5
Schip
Iedereen met zijn eigen verklaringen. Ajax heeft zich gewoon totaal laten ringeloren en afbluffen. Zoals zo vaak. Dit gebeurde tegen Grun uit ook al, alleen met minder theater. Ajax mist het positiespel en de tactiek om de bal rond te laten gaan. Het is enkel ingevingenvoetbal, dat vooral van Ziyech afhangt. Als je ruimte krijgt te voetballen, kan dat prima voetbal opleveren. Maar als je dat niet krijgt, moet je de bal laten rondgaan, om zelf ruimte te kweken. Een Frenkie, die de bal wel eventjes bij zich houdt om een ander te laten uitstappen, krijg je 1x per 20 jaar. Dat is geen tactiek, dat is pure mazzel. Totale tactische en mentale flop was dit.
3 -2
MPAjax
Matchfixing word gedoogd terwijl het strafbaar is
2 -1
RusselWestbrook
Heel leuk hoor, maar als een scheidsrechter gewoon zijn werk doet en geel geeft voor schwalbes en tijdrekken, dan krijg je een heel andere wedstrijd, of niet dan? Maar deze clown trapte met open ogen in het theater.

De blessuretijd, zeker in de eerste helft, was ook lachwekkend. Die blonde mafkees heeft 7 minuten gedaan alsof ie door een sluipschutter neergeschoten was. Hoeveel blessuretijd? 3 minuten.

Maar goed, als ik goed begrepen heb moet Ajax zich dus in gaan stellen op wedstrijden waar het regelboekje de prullenbak in gaat. Zullen we maar gewoon normale scheidsrechters op gaan leiden die de regels hanteren? Lijkt me een beter idee.
6 -2
Libero
Zó ontzettend met je eens!
0 0
PierreHeno
Ja...met een andere scheids hadden we Getafe alle hoeken van het veld laten zien.....Heb jij de wedstrijd wel gezien? Was een pittige overtreding van Babel...en wie begint met de theatervoorstelling? Die mafklapper Babel zet zich toch volledig voor schut zo...en èrger...hij zet heel Ajax te kijk daar. Die scheids was een aanfluiting maar Ajax was nog vele malen erger. Vergeet die 8e finale EL nu maar en zorg dat je bij Heracles 3 pnt pakt en kampioen wordt. En een goeie coach zou ook helpen.
3 -2
RusselWestbrook
Met een andere scheidsrechter die wél geel geeft voor de dingen die ik zei, dan is de theatervoorstelling van Getafe zo voorbij, of ze eindigen de wedstrijd met 9 man.

Ook is het nog 90 minuten voetballen tegen Getafe. Nu al de handdoek in de ring gooien in laffe PSV shit. Maar daar hoor jij dan ook thuis, dus dat ligt in de lijn der verwachting.
2 -3
PierreHeno
Oftewel weinig realiteitszin met zo'n roze bril op. Maar ik hoop overigens wèl dat gelijk krijgt.
1 -2
RusselWestbrook
Hou toch eens op met dat defaitistische gelul realisme te noemen. Het is domweg nog niet gespeeld. Dat is realistisch, elke andere conclusie (dat Ajax uitgeschakeld is, of dat Ajax toch makkelijk door zal gaan) is gelul in de ruimte.
2 -1
Wereld
Het is wel typisch Ajax om nu met 3-1 te winnen (en dus uitgeschakeld te worden terwijl je veel beter was). Maar in ieder geval zou dat wel beter zijn dan met een troosteloze 0-1 verliezen.
1 0
PierreHeno
Zorg er inderdaad voor dat je er sowieso lering uit trekt want we zullen nog wel vaker loopgraven voetbal moeten spelen om te kunnen winnen.
1 0