Van Basten pleit voor stilzetten tijd bij spelhervatting

JesseTH, 21-02-2020 om 20:05, 3878 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Marco van Basten pleit voor het stilzetten van de tijd wanneer de bal niet in het spel is, zo legt hij uit in de uitzending van Radio Veronica. Volgens de oud-spits maakt het de einduitslag eerlijker, omdat een wedstrijd dan altijd even lang duurt.

'Je kunt de tijd stopzetten elke keer dat de bal uit is, zoals bij andere sporten vaak het geval is', spreekt de ex-voetballer en inmiddels analist. 'Daardoor speel je altijd even lang tegen een tegenstander en is de uitslag veel eerlijker.'

Het zou kunnen dat wedstrijden daardoor vele malen langer duren, maar Van Basten bekijkt het vooral van een andere kant. 'Dat zou het geval kúnnen zijn, maar je hebt geen voordeel meer van het tijdrekken. Op het moment dat het geen voordeel meer oplevert, zal er ook minder reden zijn om tijd te rekken. Dan is het alleen nog als iemand écht geblesseerd is of er écht een probleem is.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Heracles? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jos1983
Enige optie om het qua tijd eerlijk te maken. Zo speel je 61 minuten tegen Lille en dan weer 42,5 tegen Getafe.. Dat is toch niet uit te leggen.. Geen wonder dat die gasten dat agressieve drukzetten "lang" kunnen volhouden als ze per wedstrijd 15-20 min ZUIVERE speeltijd minder hebben dan andere teams
0 0
Joseph
Vind het een prima idee, het is natuurlijk belachelijk dat je niet eens een halve wedstrijd zuivere speeltijd hebt tegen Getafe.

Er gaat alleen nooit iets veranderen aan die 2 keer 45 minuten, daar zijn ze veel te conservatief voor. Ik zie daarom meer in eerlijke extra speeltijd. Als het spel langer dan een genormeerde tijd stil ligt, gaat de extra tijd klok lopen. Dan heb je bijvoorbeeld 10 seconden voor een inworp, 15 voor een vrije trap zonder muur en 30 met muur, 20 voor een wissel en 30 voor de VAR. Als een speler daar te opzichtig op wacht, bijvoorbeeld met een ingooi, kan er als nog geel getrokken worden door de scheidsrechter. Die klok moet ook zichtbaar zijn, dat natte vinger werk van scheidsrechters is natuurlijk onzin.
0 0
chino
Scheidsrechters opvoeden spelbederf aan te pakken in plaats van te belonen, zou alles ook oplossen. .. Zo moeilijk is het niet. Alleen elke keer een Franse jodokus als scheids neerzetten werkt averechts. Zie Valencia thuis en Getafe uit. Nu nog een Rocchi kloon in de return, met Marchiniak als VAR en het feest is weer compleet. Dit seizoen heeft ajax echt alleen maar clowns gehad in Europa.
1 0
Zollner
Volgens mij wilde de FIFA drie jaar geleden al naar de ,door Opta berekende, reële speeltijd van twee keer dertig minuten.
Helaas nooit meer wat van gehoord.
0 0
tinntinn
gaat natuurlijk wel nog veel gebeuren. tijdrekken is niet alleen de absolute speeltijd proberen te verkorten, maar je haalt ook het tempo / de flow uit het spel van de tegenstander
1 0
Redrum
In principe is dit een goed idee, maar dan moet je wel 2 keer 35 minuten gaan spelen denk ik. Niemand zit erop te wachten dat een wedstrijd 2,5 uur duurt.
1 0