Dwarswaard zag 'het Ajax van een bijrol in Europa'

JesseTH, 21-02-2020 om 18:55, 4109 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Daniël Dwarswaard, Ajax-volger namens het Algemeen Dagblad, vraagt zich af waar Ajax staat na de nederlaag tegen Getafe. Het was enige tijd hosanna voor de Amsterdammers in Europees verband, maar donderdag zag Dwarswaard een Ajax dat hem deed denken aan de ploeg vóór het recente succes.

'Je zou ze eigenlijk op twee televisieschermen naast elkaar moeten zien. Een wedstrijd vorig jaar in de Champions League toen het vrolijke Ajax zo straalde en op het andere scherm Getafe - Ajax van gisteravond', aldus de verslaggever. 'Het spelletje zoek de verschillen was nog nooit zo makkelijk. Wie het niveau van het spel beoordeelde, herkende een Ajax dat we kennen van vóór de meest recente glorietijd. Het Ajax van een bijrol in Europa.'

Nadat Ajax uitgeschakeld werd in de Champions League, werd duidelijk dat het voor het behalen van de Europa League-finale ging. Even terecht als gevaarlijk, zo vindt Dwarswaard. 'Dat valt te prijzen: topsport is doelen stellen, ambitieus zijn. Het hoogste nastreven. Maar het is funest voor elke ambitie als woorden niet worden gevolgd door de bijbehorende daden, zoals gisteren tegen Getafe. Het maakt dat het lijntje waar Ajax nu aan hangt flinterdun is.'

'Na de blamage tegen Getafe is het ambitieuze Ajax op een tweesprong terecht gekomen', vervolgt hij zijn verhaal. 'Is Ajax de club die het de Europese elite ook elk willekeurig moment lastig kan maken? Of wordt het weer een elftal dat zich in een niet eens zo ver verleden vergaloppeerde aan clubs als FC Rostov, Rosenborg BK en Molde FK?'

Denk jij dat Ajax bij rust achterstaat tegen Heracles? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Het is wel genieten voor de gefrustreerde mannetjes uit Rotterdam deze dagen. Zowel het AD als Vi zagen niet de belachelijke scheidsrechter maar de domheid van Ajax spelers als oorzaak van de slechte wedstrijd
0 -1
fanforeffer
En dat klopt toch ook . De scheids de schuld geven is zo goedkoop.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Tadic al maanden uit vorm scheelt een slok op een borrel voor Ajax, en nog neres en promes missen die iets onverwachts kunnen doen of goaltjes maken.Op papier heeft ajax nu kwaliteit voorin met de jongens die wel spelen, maar in de realiteit is het zeer matig als je kijkt wat elke speler individueel presteert.
0 -1
Ajaxhart
Het voetbal van Ajax is al maanden slecht. De vele blessures spelen daar natuurlijk ook een belangrijke rol in.
Ter relativering: vorig jaar om deze tijd ging het ook slecht, met nederlagen tegen o.m. feyenoord en Real. Toen dacht ik ook: wordt het nog wat.
Pas in maart leefde Ajax weer op (en hoe!).
2 0
Labrador
Zeker waar. Zonder al onze blessures was het allemaal anders gelopen maar dat is voetbal. Vorig jaar viel het muntje de juiste kant op maar nu niet. Dit Ajax moet deze fase overleven. In Europa wordt het al heel erg lastig maar en valt nog genoeg te winnen dit seizoen
2 0
fanforeffer
Gister bleek dat Ajax niet zo goed is als wij allemaal (fans ) dachten . Nu blijkt dat de jeugd opleiding niet toereikend is voor de CL en dat de inkoop dat ook niet is ! Kunnen wij betere buitenspelers opleiden of kopen als Babel en Tadic ? Kunnen wij geen betere spits opleiden of kopen als Traore ? Nu Neres en Promes weg vallen is geen enkele speler met diepgang, iedere spelers wacht tot hij de bal in de voeten krijgt. Daardoor komt ook het zo funeste bal verlies ,het is namelijk vrij gemakkelijk voor een felle ploeg om die afwachtende speler af te troeven. Alle trainers en opleiders kiezen tegenwoordig voor afwachtende en terug spelende spelers om zoveel mogelijk bal bezit te hebben. Onder Bosz en vorig jaar waren spelers actief en was het positie spel erg goed .
Nu gaat iedereen op 80% staan wachten ,zie bij ingooien staat alles op een kluit en staan stil. Een goede trainer durft ook falende spelers te wisselen maar TH houdt vast aan Tadic ,Babel, Maroui ,die lafheid komt ons duur te staan . Willem 2 Az ,Groningen, Valencia ,Getafe allemaal verlies partijen door hoogmoed /laksheid en gebrek aan inzet!
0 -1
Duif63
Dat Ajax zo goed zou zijn denken we echt niet allemaal. Er zijn er genoeg die al heel lang signaleren dat er hopeloos slecht gevoetbald wordt en dat er spelers gekocht worden die ieder niveau missen. Alleen mag je dat hier niet zeggen want dan ben je geen echte Ajacied maar een kakkerlak of pisvlek.
1 0
AFCA1961
Helemaal eens met jou Duif63......maar ik vind dat jet altijd mag zeggen of Ajax goed is of kut en de laatste maanden is het zwaar kut.
Ik vind ook nog steeds dat Ten Hag daar voor een deel debet aan is.....slechte coach met wisselen en het maken van de juiste opstelling, maar inderdaad.....dan word je afgeschilderd als een nep Ajacied en zo. Het zal allemaal wel....als ik zelf maar weet hoe het echt zit. Ik voorzie nog een zware race naar het kampioenschap met nog wat nederlagen, maar laat ik ook daar niet verder op door gaan. Maar iedere club weet nu hoe Ajax simpel is af te stoppen en dat zijn kwaliteiten die die walgelijke grafclubs uit Utrecht en R`dam beheersen.
0 0
Dit is mijn club
Opportunisme viert weer hoogtij bij het treurvolk dat zich het Nederlands journaille mag noemen.
1 0
Redrum
Ach ja, Daniël Dwarswaard, ik heb geen flauw idee wie deze kneus is, maar ik vermoed dat hij uit de regio Rotterdam komt. Maakt ook allemaal niet uit. Ergens heeft hij wel een punt over het beroerde spel van Ajax, maar het is een beetje triest dat hij als goedbetaalde journalist geen greintje nuance aanbrengt in zijn simpele columnpje. Het is ook triest dat je dit soort stakkers alleen hoort als Ajax een slechte prestatie levert. Ik kan me geen columns van hem herinneren toen Ajax vorig jaar Europa bijna de CL-finale haalde. Wij vinden dit allemaal een blamage, maar het ligt toch iets anders dan deze Daniel Dwarskneus ons wil doen geloven. Hij vergeet even een paar belangrijke feiten te noemen: 1. Ajax mist nog steeds zijn twee buitenspelers. 2. We speelden tegen de nummer 3 van Spanje, één van de beste competities ter wereld. 3. De wedstrijd had niets met voetbal te maken. Alleen een simpel journalistje van één of ander rioolblaadje trekt dan direct weer de vergelijking met de tijd waarin we verloren van Oost-Europese ploegen. Maar ja, dat is de AD-garantie he.
1 -2
fanforeffer
Je bent zeker het verlies tegen Groningen ,Willem2 ,AZ, het slechte spel tegen RKC en Sparta ,Telstar,pvc vergeten ! Het gaat steeds slechter. en ze leren er niks van !!
1 -1
Redrum
Ja en jij bent zeker vergeten dat we in al die wedstrijden een stuk of 3/4 basisspelers misten. Ajax heeft al een maand of 4 niet meer met zijn beste opstelling kunnen spelen en al een maand of 6 niet meer met een vaste opstelling. Elke wedstrijd moeten schuiven/puzzelen is niet echt bevorderend voor het niveau. Automatismen zijn er totaal niet daardoor.
0 0
Labrador
Dacht er net nog aan. Volgens mij speelden we tegen Chelsea uit voor het laatst met onze beste 11. Tadic op 10, Promes en Neres op de flanken en Ziyech op 10.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Alsof wij thuis niet van Gaytafe kunnen winnen met twee doelpunten verschil... please Football God let there be justice
1 0
MosesD
Ik teken voor het Ajax-Atletico Bilbao scenario.
0 0
Duif63
Ja dat was een legendarische avond. Zat met mn oor aan de radio gekluisterd. Lerby scoorde precies in het 22.00 uur journaal de beslissende.
0 0
MPAjax
de uefa bepaald want als scheidsrechterz gewoon hun werk goed hadden gedaan had hij iets heel anders gezegd
1 0
PierreHeno
Dwarswaard trapt open deuren in waar helemaal geen deuren zijn. En behalve dan misschien in bepaalde delen van Rotterdam en Eindhoven stonden vorig seizoen overal voetbalfans voor Ajax te juichen..over de hele wereld!!..dus niet alleen in Amsterdam Daniël.
1 0
Jariiii
We zijn er nog niet uit hoor.
Kom maar met een analyse als we weten of we door zijn.
1 0