Spaan: 'Tadić moet minder vaak met halters spelen'

BartVeenstra, 21-02-2020 om 12:15, 5115 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Columnist Henk Spaan heeft zich donderdagavond vooral geërgerd aan Dusan Tadić. De Serviër krijgt in de column van Spaan in Het Parool een vier als rapportcijfer.

'Hoezeer ik me ook heb geërgerd "en velen met mij" aan die knokploeg afkomstig van de verkeerde kant van het spoor in Madrid, Ajax speelde als gymnasiale watjes uit Amsterdam-Zuid, niet opgewassen tegen de wetten van de straat', begint Spaan zijn verhaal, waarna hij vervolgt over de aanvoerder van Ajax.. 'Tadić moet minder vaak met halters spelen in de gym en gewoon pass- en trapoefeningen doen om de bal ooit nog eens bij een medespeler te kunnen krijgen.'

Ook Hakim Ziyech speelde niet zijn beste wedstrijd, maar volgens Spaan is dat niet heel gek. 'Dat Ziyech een slechte dag had kun je wijten aan een gebrek aan ritme. Hij moet gewoon superfit zijn om doorslaggevend te worden en dat was hij niet. Hij kwam maar tot één goede verdedigende actie. Intussen mochten de jongens uit de achterbuurt alles, voortgedreven door de bebrilde nep-Sergio Leone langs de zijlijn die er allang aan gewend is dat in zijn films de bad guys steevast aan de winnende hand zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik denk dat Tadic gewoon uit vorm is, en we er niet zoveel achter moeten zoeken. Meer dan dat Barca-huurverhaal kan ik niet bedenken en heeft er denk ik niks mee te maken.
0 0
Cruijffthebest
Tadic aanvoerder af maken en band aan Blind geven, dan kan Tadic zich helemaal concentreren op het voetbal en niet met allerlei andere zaken.
Blind kan dat allemaal wel aan, Tadic lijkt te bezwijken onder alles.
0 0
Lagasj
Spaan moet eens naar het functioneren van Ten Hag, Overmars en Sar kijken.
Ben het overigens met het bovenstaande eens, Dusan Tadic loopt of op de verkeerde plek en/of is volkomen uit vorm en misschien zelfs wel "Over the Hill."
0 0
ram
Ik vind Dusan de laatste tijd drama. Vooral op rechts is het niet best en gister écht verschrikkelijk. Ik snap niet dat Erik dan niet ingrijpt.
0 -1
7172AFCA7395
Jahahah dat soort opmerkingen krijg je dan als het effe wat minder gaat.
0 0
Truth
Toch een beetje paradoxaal; enerzijds zeggen dat ze watjes zijn, anderzijds zeggen dat ze minder de gym in moeten...
0 0
PetrusKeizer
je snapt t niet.
0 0
Web
Ik had het er gisteren met mijn zoon over, hij kan wel uren in dat krachthonk zitten te trainen, maar lopen kan hij echt niet
Zo makkelijk om de mindere spelers onder uit te halen,
Maar Tadic en Ziyech waren met afstand de zwakste spelers van Ajax
Tadic voetbalt helemaal niet, als je niet beter weet, zou je zeggen, wat moet je er mee, is nog aanvoeder ook
En dan dat gepiep van hem, man wat valt hij mij zwaar tegen

Ziyech kon je vanaf de eerst minuten zien dat het niets werd, straalde niets van uit
Zijn gezichtsuitdrukking zegt alles
Ok hij komt terug van een blessure, maar dan nog

Ajax heeft maar een leider, die veel meer verdiend dan Tadic, en dat is Blind
Snel aanvoeder maken.

Tadic in de spits, zo niet?
Promes en Neres heb je op de vleugels veel meer aan
1 0
Redrum
Dit had niks met de wetten van de straat te maken. Op straat gaat het hard tegen hard, daar hoort geen toneelspel bij. Je wint op straat niet een gevecht door te faken dat je hard geraakt bent.
2 0
Cupmetgroteoren
Spaan lult ook maar een end raak om de tijd te vullen.
2 -2
Jojo49
marin snap ik niks van , goede speler. mist handelingssnelheid , maar speelt wel naar de zelfde kleur , wat er gisteren heel veel niet deden.
1 0
Redrum
Zowel de passing als de aannames waren gisteren van een ongekend laag niveau. Dan wordt voetballen heel erg moeilijk. Zeker als je ook nog eens tegen de plaatselijke toneelclub speelt die er alles aan doet om het spel stil te leggen.
2 0
b.hulshof
Op basis van de wedstrijden in 2020 zie ik geen enkele reden meer om zondag met Babel en Tadic in de basis te starten. Ik denk dat zelfs Marin het beter doet op de rechtervleugel dan Tadic.
2 -1
Amster
Tadic moet gewoon van die aanvoerdersband af.. Laat Nico het maar doen.
2 -1
Redrum
Ik denk dat Tadic gewoon even 3 weken niks moet doen. Die kerel heeft sinds zijn komst bij Ajax zo goed als elke wedstrijd gespeeld, zelfs nietszeggende bekerpotjes tegen amateurs of KKD-ploegen. Hij is topfit en nooit geblesseerd en het is een strijder, maar hij moet nu gaan erkennen dat de scherpte weg is. Vorig jaar was hij ongelofelijk balvast en strooide hij met slimme en zuivere passjes. De laatste maanden springen ballen van zijn voet en is zijn passing dramatisch. Dat heeft alles met scherpte te maken.
1 0
Remark
Ik kreeg gisteren eerder het idee dat Tadic juist wat vaker met halters moet gaan spelen in de gym, en dat geldt zéker voor Ziyech, want hoe dat watje zich in de Premier League denkt staande te houden is me een raadsel.
2 -6
trodat4030
Wauw, de frustratie spát er vanaf. Zou helemaal passen in het livetopic rond een uur of 21 gisteravond. Precies hetzelfde niveau, zeer ondermaats, puur gebaseerd op emotie, een zwaktebod voor een journalist. En dan Tadic (zeer terecht) afkraken, maar doodleuk zelf excuses verzinnen voor zijn favoriet Ziyech, ook weer zo'n zwaktebod. 'Jamaar hij heeft au gehad.' Sodemieter toch op man, hier op AS lees je tientallen, zo niet honderden betere teksten. Beter onderbouwd, veel minder emo, veel geloofwaardiger (lang niet allemaal hoor, maar ze zijn er echt meer dan genoeg). Hoe kan een zichzelf respecterende krant deze vent aanhouden en niet gewoon hier op AS iemand werven voor die lege plekjes in het Parool? Zouden ze flink op vooruit gaan.
4 -1
PetrusKeizer
je snapt t niet. Spaan is geen journalist die verslag doet van wedstrijden, hij is n columnist die in zn eigen stijl of hele scherpe, of hele lyrische stukjes schrijft.
0 0
Aspers73
Tadic moet minder vaak op rechts spelen! Tadic hoort in de spits, vanuit daar kunnen we veel beter voetballen. Dan staat Donny hoger, Ziyech op rechts etc etc. Snap niet dat Ten Hag opnieuw met de verkeerde opstelling begon.
2 -1
Babayaka
Tadic hoort oo de bank speelt drama al bijna een jaar
0 0
Aspers73
En toch nog steeds de MVP van de Eredivisie.
1 0
Aad82
mongolen competitie
0 0