Van Basten: 'Ik twijfel over Donny naar Real'

FinnDekker, 20-02-2020 om 18:25, 6391 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marco van Basten zet vraagtekens bij een eventuele transfer van Donny van de Beek naar Real Madrid. De oud-spits van Ajax ziet in de middenvelder een hele grote voor de toekomst, maar weet niet of de rechtspoot al goed genoeg is voor de absolute top.

'Ik heb mijn twijfels bij een transfer van Donny naar Real Madrid. Dat is echt een wereldploeg. Van de Beek is een goede speler, maar als je naar het buitenland gaat, helpen ze je niet hoor... Pas als je het echt laat zien, gaan ze je accepteren', vertelt Van Basten bij FOX Sports voorafgaand aan het duel van Ajax met Getafe.

De 55-jarige haalt met Siem de Jong en Davy Klaassen twee voorbeelden aan die niet goed genoeg bleken. 'Dat waren ook geweldige spelers op die positie bij Ajax. Maar in het buitenland was het een ander verhaal. Bij Ajax gunnen ze je veel kansen.' In de top zou dat volgens de spits van weleer toch anders liggen. 

Van Basten hoopt daarom dat Van de Beek blijft. 'Ik denk dat als hij één of twee jaar extra bij Ajax zou spelen, dat hij meer dé man is in het team, dat hij het dan wél kan maken bij een club als Real Madrid.'  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Donny speelde gisteren helemaal niet in zijn kracht. Die ligt dieper op het veld dan waar hij zich gisteren roerde. Die jongen moet in de 16 kunnen komen. Niet controlerende middenvelder staan met de opdracht achterin posities over te nemen. Hij heeft juist dat neusje voorin.
Het is dus ook een kwestie van hoe je hem gebruikt.
0 0
Jaridebeste
Ik twijfel helemaal niet. Dat gaat 'm niet worden daar.
0 0
ajaxxcied4life
Die van Basten weet waar hij over praat. Slimme man en ziet dit denk ik ook weer scherp.
0 0
7172AFCA7395
Ik zeg niet dat van de Beek het niveau niet aankan.
Maar ik vind het geen speler voor Madrid.
0 0
Tjpknge
Ik denk dat Tottenham wel goed zou aansluiten op zijn speelstijl. Opvolgertje misschien wél van Alli wie ik eigenlijk ook maar een hele matige speler vind. Als ze dan zo zouden spelen..
Bergwijn Kane Son
Vd Beek
NdDomble Lo Celso
Sessegnon Alderwereld Sanchez Cancelo(?)
Lloris
Hebben ze denk ik zo weer een aardig teampie staan..
1 0
Lagasj
De man met het roze haar mag morgen weg
Eind seizoen: Tadic, Alvarez, Schuurs, Eiting, Traore, Huntelaar, Marin, Varela, Pierie, Labyad, Ekkelenkamp.
Dat zijn er dus 11.
Met dank aan Overmars, de jeugdtrainers, Ten Hag en Sar en hoofd scouting.
En nu voor altijd mondje dicht over aansluiten bij de top.
0 -1
Mokum31
Die moet gewoon nog jaar bij Ajax blijven
Maar moet ook hard hollend weg
0 0
Web
Donny heeft niets te zoeken bij Real
Dortmund is een ploeg waar hij kan slagen
Maar ik zou maar eens heel goed nadenken als ik Donny was. Ajax is de beste optie voor hem
0 0
FreddyAX
Van de Beek liet het vanavond in elk geval niet zien, van mij mag hij naar Real hoormaar slim is dat niet, nog een seizoen Ajax zou beter zijn maar dan wel beter als ,tot nog toe, dit seizoen.
0 0
Cupmetgroteoren
Ach, van de beek, leuke speler voor Spurs of Dortmund. Je slaagt echt niet zomaar bij de absolute top in Europa. Zelfs de jong en de ligt overtuigen niet bij Barca en Juve. Klaassen als een van de besten bij Ajax slaagde ook niet bij Everton. Van de beek acht ik niet veel beter dan Klaassen.
0 0
wladimir
Bij de Jong en Klaassen heb ik altijd mijn twijfels gehad. Ik ben ervan overtuigd dat Donny het verder gaat schoppen dan hen. Huntelaar, Robben, Sneijder en van der Vaart hebben het niet gered in Madrid. Er is geen enkele garantie dat van de Beek daar wel slaagt. Eerst moet hij eens basisspeler worden in Oranje. Vanavond gaat Ajax kansloos ten onder bij Getafe. Gisteren vervult zijn concurrent in Oranje een heldenrol in de Champions League. Net als van Dijk een jongen uit Groningen volgens mij.
0 0
ajaxxcied4life
Klaassen heeft geen dribbel, geen passeerbeweging. Hij heeft een loopactie, pass, loopvermogen en redelijk schot. Mondiaal gezien ben je dan een karige middenvelder.
0 0
3sterren
Marco van Basten, na Johan Cruijff de beste spits van wereld voor mij, maar ook de trainer die niet twijfelde om € 16.000.000 neer te laten tellen voor Miralem Sulejmani? De duurste miskoop aller tijden, die af en toe in het eerste van Ajax mocht meeballen.
Ik denk niet dat hij zich ooit nog als scout moet uiten …
0 -4
Ajax114
Kap toch eens over die Suleimani. Praat je zo ook over Overmars en ten Hag, die bij elkaar veel meer miljoenen hebben verbrast ?
1 -2
JOHANisGOD
Marco heeft 100 procent gelijk.

Wat jij lult is complete waanzin.
2 -1
leeuwenhart
Van Basten komt nooit eens met iets zinnigs , wereld voetballer verder een "mee prater" geworden !
0 -2
Tinus
Ga je mond spoelen!
0 0
PierreHeno
Gevalletje Drenth gaat Donny niet worden maar nog een seizoen Ajax zal hem beslist geen kwaad doen. Maar ja..al die hijgerige media en pseudo 'analisten' die willen Ajax talenten z.s.m. naar het buitenland bonjouren.....wordt onze (kl)ompetitie zo lekker spannend van.....
0 0