Janssen adviseert Ajax: 'Probeer Ihattaren te halen'

JesseTH, 16-02-2020 om 23:50, 15195 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Theo Janssen ziet Mohamed Ihattaren als een betere vervanger voor Hakim Ziyech dan Calvin Stengs. De voormalig middenvelder van de Amsterdamse club ziet de PSV'er meer uit dezelfde zone spelen, terwijl Stengs de laatste tijd veel centraal blijft spelen.

Een opvolger voor Ziyech ziet Janssen bij Ajax nog niet rondlopen, zo uit hij bij Studio Voetbal. 'Ik zou wel kijken of ze daar nog een goede vervanger voor kunnen halen. Ziyech heeft iets heel speciaals wat heel weinig spelers hebben. Hij is altijd op zoek naar de steekpass richting de lopende mensen.'

Ihattaren vindt Janssen dus degene die het meest op de speler Ziyech lijkt. 'Hij probeert een beetje vanuit dezelfde positie te spelen en is altijd op zoek naar het schot of de steekpass. Hij heeft zó veel kwaliteit. Ik weet niet of het een logische stap zou zijn, maar als ik Ajax was zou ik proberen om die jongen erbij te halen.'

Naar de transfer van Ziyech naar Chelsea kijkt Janssen louter positief. 'Ik denk dat hij mazzel heeft met de trainer. De trainer wil voetballende spelers hebben. Dat heb je ook met Mason Mount gezien. Hij houdt van dat soort types, dus ik denk dat hij daar past. Je ziet dat Chelsea onder Lampard weer wil voetballen van achteruit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EersteAanname
Ik zat te denken aan mogelijke opvolgers van Ziyech waarvoor Ajax een poging zou kunnen wagen en moest opeens aan Julian Draxler denken. Een erg goede voetballer die toch compleet op een zijspoor is geraakt bij PSG en verder voldoet aan het plaatje dat Overmars eerder schetste, namelijk een directe versterking van mid 20. Echter heb ik geen idee van hoe Draxler als persoon in elkaar steekt en of hij hier eventueel geïnteresseerd in zou zijn. Denken jullie dat zijn komst enigszins realistisch is? Of ben ik weer eens te optimistisch? ;)
0 0
funnymountain
Ziyech is buitencategorie. Toch durf ik m'n kaarten op Ekkelenkamp te zetten.
Een echte klasbak.
0 0
ajaxrulesz
Ik denk dat Psv deze speler makkelijk voor 50 miljoen kan verkopen aan een buitenlandse club daarom onhaalbaar, zou wel een natte droom zijn en de enige echte waardige opvolger van Ziyech in de eredivisie. Stengs en Bodeau moet je lekker bij az laten.
0 0
Ronaldinho020
50miljoen? Nooit
0 0
ajaxrulesz
Dat denk ik toch wel. Dit is de beste speler die psv in de afgelopen 15/20 jaar heeft gehad en ook de enigste speler waar ze echt serieus op kunnen gaan cashen.Die gaan ze echt niet 32 miljoen verkopen.
0 0
MosesD
Maar hij speelt nog niet met een volwaardig contract, (hij was nog geen 18 toen hij tekende) dus 50 mio zullen ze nooit kunnen vangen.
0 0
DeKenner
Dat dachten ze ook toen ze Aisatti hadden...
0 0
Cruijffthebest
Ihattaren of Roberto Alverado!
0 0
Pheadrus
Die verhalen van slechte relaties tussen clubs en bepaalde vertegenwoordigers zijn niet relevant. Het zijn partijen met tegengestelde belangen dus is er altijd spanning. Maar clubs moeten met deze managers dealen dus zal er zakenlijk worden gehandeld. De partijen zijn professioneel genoeg om zakenlijk met elkaar om te gaan.
0 0
Cello
In het verleden was er al eens interesse van Ajax in Ihattaren, ik dacht toen ie bij PSV nog in de C of B jeugd speelde. Ajax wilde hem toen, net als destijds met Bazoer het geval was, graag overnemen. Ihattaren heeft toen een zeer duidelijk nee verkocht en zag Ajax totaal niet zitten. Hij had niets met Ajax heette het toen.
Het zou me zeer verbazen als ie nu wel richting Amsterdam zou willen.
Ik vermoed dat ie eerder gaat gokken op een route als nu Steven Bergwijn heeft gemaakt. Van PSV naar een grote competitie en Mino Raiola gaat dat voor hem waarheid maken.
0 0
Babangida83
Op zich een goed idee. Ajax koopt Ihattaren, PSV Stengs. Hebben wij niets met Raiola te maken en verkoopt AZ niet aan ons, zoals ze beslist niet willen.
1 0
Sampaoli
Ihattaren stapt ook over naar Raiola.
0 0
stopperspil
Ter info mbt Berghuis discussie: Theo van Duivenbode, Wim Jansen, Ruud Geels, Johan Cruyff enz. gingen van Feyenoord naar Ajax of andersom.
0 -1
Ronaldinho020
Dat bloedjoch wil je toch niet in ons shirt zien?
0 -1
MankeNelis
Volgens mij is er niets mis met het contact tussen Overmars en Raiola. Achter de schermen is dat lijntje waarschijnlijk allang uitgegooid, maar dat hoor hoor je pas richting het zomer window.
0 0
Pheadrus
Het komt aan op wat hij zelf wil. Kan hij mentaal de knop om zetten en overstappen naar de club waar hij al zijn hele loopbaan tegen heeft gestreden. Pure rationeel zou hij het moeten doen. Bij Ajax kan hij CL spelen, prijzen winnen en een veel beter uitgangspunt bereiken om de stap naar de top van Europa te maken. Ook voor Riaola is het gunstig. Hij kan dan 2 keer aan Ihattaren verdienen. De vraag is of hij het mentaal de stap kan maken. Onlangs is zijn vader overleden en heeft PSV hem heel goed opgevangen. Dat soort dingen spelen wel mee. Voor Ajax is hij echt een versterking. Donny en Frenkie waren niet zo ver als hij toen ze 17 waren.
5 0
Schip
Joh.

Moet wel zeggen dat ik Theo puur op voetbal een van de beteren begin te vinden. Veel duidelijker en scherper dan VdV. Tactisch ziet hij het ook beter.
0 -2
Hagmag
Berghuis is gelet op zijn huidige club GEEN optie.
Ihataren voor max 10 miljoen ophalen.
Wat vinden wij hier van Ndayishiye van Willem II ??
0 -6
Babangida83
Die Ndayishiye vind ik heel goed, maar moet nog wel even groeien naar CL-niveau. Nog niet constant en nog niet veel inhoud. Prima aankoop.

Vind ook die links buiten van Heerenveen wel wat, Ejuke. Die kan best veel. Kan ook nog veel groeien.
0 0
trodat4030
1 uitermate belangrijk onderdeel kan Ejuke echter niet, overspelen.
0 0
wendoo9
Ze moeten allemaal groeien ook Ihataren. Die kan het ook niet alleen bij Psv net
0 0
Santiago
Ik ben zelf geen voorstander van Berghuis, maar jouw argument slaat echt nergens op. Wat een kinderachtig gedoe.

Als er ooit eens een talent bij een rivaal speelt dan moet je die ook gewoon proberen te halen als hij dat ziet zitten.
0 0
Web
En jij denkt dat je met de huidige bedragen Ihataren kunt halen voor 10 miljoen?
Het drie dubbele komt beter in de buurt
2 0
Libero
Het 3,5-dubbele voor Ajax waarschijnlijk. Maar gaat zeker niet voor minder dan 30 weg daar. Of Raiola moet gaan lopen kloten en hem zijn contract uit laten dienen bv.
0 0
Schip
Heeft nog niets gepresteerd, is net bij de selectie gekomen, is zijn eerste jaar vast in het eerste. Als je hem wil halen, moet het nu. Die gaat enkel beter worden. Denk idd tussen de 14 en 25 of i.d.
3 0
Libero
Tja, wat heeft een Antony gepresteerd of een Rodrygo of Vinicius Jr? Voor uitzonderlijk talent wordt grof betaald, ongeacht vlieguren of soort contract.
0 0
Web
Zeker het juiste moment hem te halen, past ook veel beter bij Ajax
2 0
AnsB
Talentvol, maar ook een grote gok nog.
0 0
Venta
Veel te moeilijk uit te spreken.
2 0
Hollister
De verhouding PSV en Raiola is sterk verslechterd door het ontslag van Bommel ... zou zeker eens een balletje bij hem opgooien welke opties en mogelijkheden er zijn Mo over te nemen. Voor zijn interlandcarriere en ook speeltijd en CL is het toch ook voor Mo belangrijk om zijn volgende stap zorgvuldig uit te kiezen. Met een jeugdcontract tot 2022 staat PSV sowieso een stuk minder sterk... Het gaat er vooral om wat Ihataren zelf wel en ziet zitten om bij Ajax te spelen.. Mocht hij dat zien zitten dan staat PSV vrij kansloos om dat tegen te houden
2 0
AjaxHoorn
Volgens mij kunnen Overmars en Raiola totaal niet door 1 deur.
1 0
Hollister
Ik denk dat je daar helemaal mis zit.. Kijk, Overmars behartigt de belangen van Ajax, Raiola die van de speler en hem zelf. En natuurlijk botst dat soms, maar beiden weten ook dat je elkaar weer tegenkomt... contracten De Ligt en Kluivert toch ook prima opgelost... bovendien hoeven ze niet bij elkaar op de koffie.. gaat erom of je er zakelijk uitkomt.. en als er een mooie gelegenheid is dan is het nu.. ook Ihataren ziet de nieuwe mogelijkheden als dragende spelers vertrekken, als Ziyech en Neres... Bovendien zal hem ook een mooi plaatje worden voorgehouden door Overmars hoe het team er volgend jaar uit gaat zien. Vrijwel zeker groepsfase CL is ook niet onbelangrijk, net als zijn interlandcarriere. je kan alles van hem vinden maar deze jongen is erg evenwichtig en heeft goed voor ogen wat hij wil en kan.. in dat opzicht is hij net als Ziyech
0 0
meerzicht
Nee, zal die italiaan eerst moeten afvallen.
3 0
MankeNelis
Vlak die buikschuiver niet uit
0 0
AnsB
Ik denk dat Ihattarren juist wel naar Ajax wil. Net als hij juist wel bij Oranje wil.
Het is een jongen die zijn eigen weg bepaalt en vrij rationeel denken kan.
Bij een PSV in goeden doen zou hij waarschijnlijk inderdaad niet naar Ajax willen (zoals velen hier denken), maar er is heel veel gebeurd, ook emotioneel (ontslag Van Bommel), en het is zéér de vraag of PSV CL gaat spelen volgend jaar. En dat is voor hem wel een hele belangrijke drijfveer, CL spelen.

Op dit laatste doorbordurend: waar zou hij dan wel naar toe moeten? De absolute buitenlandse top komt voor hem nog veel te vroeg, en bij de subtop zou een basisplek evenmin een zekerheidje zijn. Bij Ajax is die kans vele malen groter.

Maar goed, of PSV mee wil werken, de hoogte van de transfersom, tja dat kunnen dealbreakers zijn. Bovendien moet Ihatarren óók nog veel leren (qua houding o.a.), maar ik denk dat de omstandigheden bij Ajax gunstiger zijn dan bij PSV, omdat Ajax veel meer ervaren en echte kwaliteitsspelers heeft.
6 0
Aspers73
Als je echt voor rendement wil gaan danzul je voor Berghuis moeten gaan, na Ziyech de MVP van Eredivisie. Maarja, ik snap het sentiment.
0 -8
MarLuuk76
Ik snap sowieso niet hoe dat kan. Al die domme backs zouden moeten weten dat je hem niet naar binnen moet laten trekken. Buitenom kan hij niks, maar lijkt wel of die lui het nog steeds niet weten. Gewoon niet met zijn goede linker laten schieten.
2 0
Hollister
Die gaat lekker naar Rusland... helemaal opgelost!
2 0
Libero
Tadic is de MVP van de ED, dan Berghuis, Ziyech komt erna.
Ajax geeft een kapitaal uit aan Antony die zowel voor zijn club als Brazilië O23 als rechtsbuiten speelt.
Waar zou je Berghuis op moeten stelen?
Nog afgezien van de club waar hij speelt en hoe vuil hij zich op het veld en zelfs trainingen manifesteert.
0 0
Aspers73
Over de afgelopen jaren is Ziyech de MVP gevolgd door Berghuis. Zoals ik zei, ik snap het sentiment maar met zijn rendement is helemaal niks mis, bij 83 goals betrokken in 113 wedstrijden. https://www.vi.nl/nieuws/ziyech-de-onbetwiste-mvp-in-de-eredivisie-sinds-zijn-ajax-transfer
0 0
Libero
Ja, leuk zo'n klassement vanaf 16/17 terwijl Tadic pas sinds 18/19 hier speelt. Maar oké, het rendement van Berghuis is prima.
0 0
DT10
Ga lekker de polonaise lopen in Zwolle!
2 0
RuffRhythim
Dit gaat alleen werken als hij zelf wil en iets gaat forceren daar, want ze zullen hem niet zonder slag of stoot laten gaan, en ik vraag me af of Ajax zich wel in zo'n transfersoap moet gaan storten waar je de hele zomer gezeur van gaat krijgen.
0 -1
wladimir
Die jongen heeft een jeugdcontract tot 2022. Als Ajax nu voor hem komt dan wordt het geen soap. PSV gaat gewoon heel veel centjes verdienen aan een jeugdspeler. Ajax moet maar zien of ze dat gaan terugverdienen. PSV gaat echt geen nee verkopen als ze pak hem beet 16 miljoen ontvangen 20% van de toekomstige transferrechten.
0 0
RuffRhythim
Moet het nog zien gebeuren hoor...
0 0
DT10
Tadic/Traore
Promes/Neres/Antony
Donny/Ihattaren
Martinez/Eiting/Gravenberch
Nico/Nous/Dest
Blind/Schuurs/Alvarez
Onana/Scherpen/Kotarski

Van Leer, Varela, Van Bladeren, Veltman, Magallan, Marin, De Jong, Labyad, Johnsen, Thethani, Babel en Huntelaar laten gaan.

Botman, Ekkelenkamp en Lang verhuren.
0 -4
Daveajax1976
Marc geef Onana , vd beek , Nico hetzelfde salaris als Ziyech dan blijven ze ook nog 2 seizoenen
2 -1
Daveajax1976
Goeie speler voor Ajax
Bied hem een salaris van 2.5 miljoen dan wilt mo heel graag bij ons spelen
0 -2
masterrr
Tuurlijk zou dat geweldig zijn, maar dat lijkt me onhaalbaar tenzij hij zelf heel graag wil.

Je kunt gewelsige spelers niet 1 op 1 vervangen. Je zult gewoon weer wat nieuws moeten bedenken, het is niet anders. Unuvar moet nog even rijpen
3 0
ajaxrulesz
Volgens mij wil hij helemaal niet. Ajax had al interesse toen hij nog bij willem 2 speelde en verkoos toen psv boven ajax. Helaas want het is een exceptionele speler waar ze denk bij ajax tot vandaag nog goed ziek van zijn dat hij daar speelt.
0 -5
AjaxHoorn
Ihattaren komt van sv Houten en zit al sinds de F bij PSV. Volgens mij is het een echte PSVer, maar proberen kan altijd.
3 0
ajaxrulesz
oke.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ja als je zo jong bent begrijp ik dat wel, dan wil je graag dicht bij huis spelen. Dat doen meer voetballers op die leeftijd. Zegt natuurlijk niks over zijn voorkeur nu, kijk bijvoorbeeld naar Frenkie.
0 0
Daneman
Ihattaran heeft denk ik helemaal geen zin in AJAX. Die weet ook wel dat over weinig tijd subtop teams uit de toplanden bij hem gaan melden
0 -1
bdsngsfs
Je moet helemaal geen vervanging voor Ziyech willen halen want die bestaat niet. Had dan Ziyech gehouden. Want er is maar één Ziyech. Wat je beter kan doen is iemand anders proberen te halen die in zichzelf top is. Die het beste uit zichzelf haalt en excellereert op de punten waarin hij het beste is. Ihattaren kan zo iemand worden. Hij is nog jong, heeft veel kwaliteit en er zit volgens mij nog heel veel rek in.
0 -2
MosesD
Ihattaren dat zou wat zijn. Maar dan moet je wel hem als 10 gaan spelen. Hangend op links kan ook, maar daar hebben we net een vemogen voor Anthony betaald. Ik vind persoonlijk Berghuis ook een goede speler. Maar ik weet niet of die nou op 10 kan spelen. Je maakt ze in Rdam wel helemaal gek als je die haalt. Veruit hun beste speler. International en 26 jaar. Niet verkeerd hoor.
Maar ik zou me focussen op een vervanger/type van de Beek. Voorin heb je best wel wat mogelijkheden, hoewel een extra vleugelspeler wellicht geen kwaad kan. Achterin heb je een redelijke goede bezetting, maar als Martinez toch op het middenveld gaat spelen heb je nog wel een linksback type Nico/Martinez nodig. Voor de rest hoef je imo niet heel veel spelers te gaan halen. Komen een paar prachtige talenten aan. Vertonghen hoeft van mij ook niet. Die had anderhalf jaar geleden moeten komen, maar toen kwam Blind. Nu is er geen plek meer voor Jan, want hij of Blind gaan geen linksback spelen.
1 -5
brullie
Anthony speelt nu normaal op rechts en niet op links.
3 0
MosesD
Dat bedoelde ik ook vanaf rechts. Maar het zou een geweldige aankoop zijn. Benieuwd wat hij moet kosten, want heeft hij al een volwaardig contract bij Psv?
0 0
3*stars*3
Berghuis is 28 en persoonlijk vind ik hem geen toegevoegde waarde hebben voor ons.
Juist in de topduels zie je hem vaak door het ijs zakken.
Kan me geen goede duel van hem herinneren in oranje en EU.

Ihattaren zou een geweldige aankoop zijn maar denk niet dat hij PSV zal verlaten voor Ajax.
Lijkt mij wel een loyale jongen.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Kans op Ihattaren is alleen groot als hij zelf wil en in de media laat blijken dan forceer de boel vrij snel... en twee vliegen in één klap verzwakt meteen PiSV
3 0
behangdelul
Ondanks dat Ihattaren een jeugdcontract heeft kan PSV toch nog steeds de hoofdprijs vragen? PSv zal er alles aan gelegen zijn hem niet naar Ajax te laten gaan helaas. PSV heeft het de laatste anderhalf jaar geprobeerd met wat jeugdinpassingen maar dat heeft niet gewerkt. Die zullen wel snel weer terugvallen in het halen van 28 plussers
6 0
Joseph
Geloof dat die gekkies daar in de uitzending vooral enthausiast waren over Berghuis als opvolger van Ziyech. Want dat zou iemand zijn met persoonlijkheid die Ziyech ook heeft :").

Ihattaren zou een geweldige zet zijn van Overmars. Met dat jeugdcontract moet dat ook haalbaar zijn. Ook voor Ihattaren zou dat een uitstekende move zijn. Hij past gewoon niet bij PSV, die jongen moet bij een club spelen die wilt voetballen. PSV kan wel bedenken dat ze dat ook willen, in de praktijk halen ze alleen succes met afbraakvoetbal.
6 0
Hagmag
Ihateren is een zeer talentvolle speler, die nu een stel onbenullen naast zich heeft lopen.
Zou een jeugdcontract hebben. Ik vind hem zeker een serieuze optie voor het middenveld van Ajax.
Die gehuurde speler van NEC bij Willem II, wiens optie nu gelicht is. Die Belg Ndasimijee zou dat een optie voor weinig zijn?
1 0
Arek Milik
Gewoon de buidel trekken! Bergwijn was een waarschuwing, bij ihattaren moeten we de trekker overhalen! Laten we eens eindelijk een statement maken dat we het Bayern van nederland worden!
3 -2
wladimir
Bayern haalt de spelers pas als ze echt heel goed zijn voor enorm veel geld. Voornaamste reden om Ihattaren te halen is omdat hij een jeugdcontract heeft en een groot talent is. Dat zijn prima argumenten. Het maakt ons niet het Bayern van NL. Eiting, Ekkelenkamp en Lang zijn trouwens ook talenten en reeds bezit. Ik zou die een jaar een serieuze kans geven. Als het niets is kunnen we die Boadu, Ihatarren, Stengs en Berghuis alsnog oppikken.
0 -5
Dazoo
Bayen wil Dest
0 0
stopperspil
Incompleet verslag vd uitzending, de analysten waaronder Janssen hadden nog een lovende analyse maar dat durft AS vooralsnog niet aan..
0 -3
MarLuuk76
En terecht, neem aan over mister Berghuis. Ik heb het niet gezien verder.
0 0
PierreHeno
Zou inderdaad verstandig zijn wanneer je als Ajax voldoende Oranjespelers in je selectie wilt hebben. Contract van Ihattaren wordt met de maand minder waard..en Ajax kan met een mooi voorstel komen bij Riola. Werk aan de winkel voor onze Marc.
2 -3