'Ik zou Bayern echt het vel over de neus trekken'

StijnDoornhof, 11-02-2020 om 11:45, 12280 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In het programma Voetbalpraat van FOX Sports gingen de tafelgasten in op het mogelijke vertrek van Sergiño Dest naar Bayern München. De rechtsback zou in de belangstelling staan van de huidige koploper van de Bundesliga. 

Allereerst vraagt Vincent Schildkamp zich af hoe serieus de interesse van Bayern München nou echt is in de rappe vleugelverdediger. Volgens Freek Jansen is deze concrete interesse er wel degelijk en volgt de Duitse club Dest al een tijdje. 'Ze hebben ook van hem het afgelopen WK Onder 20 in Polen bekeken. Daarna hebben ze hem het afgelopen half jaar intensief gevolgd. Het mooie is wel, ze zaten onder andere tegen Lille-thuis en PSV-thuis op de tribune. Dat waren echt verreweg zijn beste wedstrijden voor Ajax. Die topclubs pakken toch de Champions League-wedstrijden en Ajax tegen PSV, Feyenoord en AZ mee. Die topwedstrijden heeft hij gewoon heel goed gespeeld, dus staat hij er daar ook gewoon heel goed op.'

Er ontstaat een discussie of Ajax wel of niet zou moeten meewerken aan een zomers vertrek. Zowel Kenneth Perez als Jansen vinden dat Ajax een bod van 25 miljoen euro zou moeten accepteren. Schildkamp heeft hier zijn vraagtekens bij. 'Maar de filosofie van Ajax was toch altijd om twee of drie jaar van een talent te profiteren om hem daarna pas te verkopen?' Jansen bevestigt dit, maar vindt Dest een ander geval. Zo kwam Dest tot voor kort niet eens in aanmerking voor de eerste selectie en zijn er in zijn ogen met Noussair Mazraoui, Joël Veltman en de talentvolle Jurriën Timber genoeg alternatieven op de rechtsbackpositie.  

Willem Vissers stelt dat er ook een andere afweging moet worden gemaakt bij het mogelijke vertrek van Dest. 'Vorig jaar had nog niemand van hem gehoord en sloeg Jong Oranje hem over. Maar die jongen heeft zich zo snel ontwikkeld, dat je ook kan denken: als hij deze ontwikkeling in een jaar kan maken, welke ontwikkeling kan hij het komende jaar dan wel niet maken?'

De journalist van de Volkskrant is dan ook erg lovend over de jonge Amerikaan en vindt dat Ajax meer geld van Bayern München zou moeten vragen. 'Ik denk dat hij echt een heel groot talent is. Hij kan als rechtsback mensen passeren. Natuurlijk is hij ontzettend druistig en staat hij af en toe niet op zijn plek. Maar ik zou Bayern echt het vel over de neus trekken.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint van Vitesse? Zet in en krijg 8,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DarkPeta
Vincent Schildkamp, mr nobody en iemand die teveel in zichzelf is gaan geloven (zoals alle verslaggevers bij Foxie). Dit soort types heb ik nog nooit een zinnig woord over voetbal horen uiten. Dit soort berichten doe ik af met een grote gaaaaaaaap
0 0
AlexIbarra
Frenkie had 70-75 wedstrijden voor ons gespeeld toen hij voor ruim 75 mln werd verkocht.
Dest heeft nu 24 wedstrijden gespeeld en lijkt voor meer dan 25 mln weg te gaan.

Mooie nieuwe norm, minimaal 1 mln euro voor elke wedstrijd in Ajax 1.
0 0
Cello
Bayern het vel over de neus trekken????. Tsjah....vraag is hoe gierig is Bayern?. Hoe graag willen ze Dest echt hebben?. En wat zijn de alternatieven voor Bayern en wat moeten die kosten?.
Als je dat afweegt kan je hoog in de boom gaan zitten als Ajax zijnde, zodat je het maximale eruit kan halen en dat Bayern nog net even goedkoper uit is als het alternatief wat ze dan voor Dest zouden hebben.
0 0
Markopantelic007
Lastig hoor. Bij Overmars zal ook het Dolberg scenario in z'n hoofd spoken, want ja hoe goed is Dest daadwerkelijk? Hij heeft nog maar een contract tot 2022 en ik heb bij hem niet het gevoel dat ie snel gaat bijtekenen.
0 0
vdhaas
Had bayern niet vorig seizoen een miljoen of 80 voor een linksback betaald? Ik heb wel het idee dat je bij die mensen kunt vragen wat je wil.
0 0
ajaxdordtt
Dat was een Cv, Hernandez.
0 0
de-Ajacied
Willem Vissers heeft helemaal gelijk. Dit is en wordt een hele grote speler. Jammer dat Koeman dat niet zag
0 -1
JariHeijden
Koeman? Die heeft juist met hem een gesprek gevoerd en aangegeven welke rol hij voor hem in Oranje zag. Maar Dest besloot voor de VS te kiezen.

Zin door recht natuurlijk, maar het is niet zo dat Koeman niets gedaan heeft. Koeman had juist interesse.
0 0
Radikaal
Juist als ajacied hoor je te weten: deze jongen moet zijn dip nog krijgen, niet te voorspellen wat er uit komt en op welke termijn. Dat ie wat in zich heeft is duidelijk. Maar dat hebben we wel vaker gezien. En er zijn in Ajax1 veel meer "grote talenten" geweest dan dat er "grote spelers" uit zijn gegroeid...
1 0
ajaxdordtt
Nee joh. Goed backje, niet meer en niet minder. Bedragen richting de 30 miljoen natuurlijk direct accepteren.
0 -1
Libero
Ik weet het niet hoor. Hij is niet bepaald een laatbloeier qua leeftijd, maar heeft wel een enorme eindspurt gemaakt dit jaar. Twee jaar geleden had niemand verwacht dat hij nu basis zou staan. Zo brak Nous vorig jaar ook als verrassing door en dat was het ogenschijnlijk ook wat betreft zijn piek. Moet het van Dest ook nog maar zien of hij zijn huidige niveau zal kunnen handhaven of verbeteren. We hebben iig een rijke geschiedenis van veelbelovende rechtsbacks die na hun debuutjaar toch tegenvielen. (Vd Wiel, Van Rhijn, Tete)
0 0
Hagmag
€ 40 miljoen oder du kannst auspufen.
0 0
PetrusKeizer
'een heel groot talent, hij kan als rechtsback mensen passeren'. Mensen. Ja, dat kan de trainer van Bayern ook. Mensen passeren.
1 0
JariHeijden
:-)
0 0
Ajaxxxisdebeste
Vind altijd apart geboren en getogen in Nederland, maar vanwege zijn vader kiest die voor USA, prima eigen keuze, en ineens is het een Amerikaan en geen Nederlandse-Amerikaan.
2 0
Libero
Nou ja, vanwege zijn vader ... iig méde vanwege team USA dat hem wél selecteerde voor de jeugdelftallen en hij dus loyaliteit aan hen voelt. Ik vind het nogal apart dat je daar overheen stapt.
En er zal gerust een stukje "realisme" bij zitten, of hoe je het noemen wil. Daar heeft hij meer kans op een vaste en wellicht langdurige basisplaats dan bij Oranje.
5 0
MosesD
Geheel eens. Nooit geselecteerd voor Nederlandse jeugdelftallen, wel voor de Amerikaanse. Zo gek is die keuze dus niet.
2 0
Aeter
Inderdaad, ik word er een beetje moe van dat alle media hem een Amerikaan noemen.
2 -1
Babangida83
30 miljoen vind ik een mooi bedrag. Laten we wel wezen. Ik heb te veel respect voor Dest om hem met een strik eromheen weg te brengen. Hoewel Dest bij t Ajax-voetbal het verschil kan maken, vanwege zijn dribbling skills, denk ik dat de rechtsback positie toch relatief goed op te vangen valt. En dan kun je 30 miljoen toch niet laten liggen.
1 0
Babayaka
Vindt 1 miljoen al een mooi bedrag, alleen in het voetbal is het niks.
Doorlopend contract, ajax moet beginnen bij 70 miljoen zakken tot min 50 miljoen
anders nemen ze lekker een portugees
0 0
Bjarkos
Ja, want jij denkt dat zulke felle aanvallende backs van zijn leeftijd, die zo goed als compleet tweebenig zijn , veel dreiging hebben, razendsnel zijn, en ook verdedigend niet meer steken laten vallen dan de alternatieven, overal te vinden zijn?
2 0
vincent_DV
Ik heb vooral het stuk met Jansen vol verbazing aangehoord gisterenavond. Kom op nou jongens, zijn we met z’n allen weer op het punt gekomen dat we het wel best vinden als je Mazraoui, Timber die 10x beter is als CV en daar zichzelf ook geweldig ontwikkeld en Veltman als opties hebt... dat kan toch niet man.

Mazraoui vind ik persoonlijk in alles 2 klassen minder als Dest, nu al. Mazraoui heeft pas 1 goede wedstrijd gespeeld dit jaar. We mogen nu toch wel iets beters verwachten dan die 3 opties of ben ik nou gek??

Ik zou kijken of je Meunier transfervrij kan krijgen, spreekt de taal en is natuurlijk een uitstekende rechtsback. Kan je 26 minus kosten en een paar miljoen tekengeld in je zakje steken en heb je de komende jaren het rechtsback probleem opgelost. Geen groot fan maar mochten zowel Dest als Veltman vertrekken is Fosu-Mensah misschien ook geen gek idee, kan zowel centraal als rechts!
1 0