Boussatta oneens: 'Dat kun je in Engeland niet zeggen'

ThijsZwagerman, 09-02-2020 om 12:10, 7973 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dries Boussatta is het niet eens met Ajax-trainer Erik ten Hag, die stelde dat de vele blessures bij Ajax te maken hebben met het drukke speelschema van de Amsterdammers. Boussatta vindt dit maar een slap excuus en stelt dat de resultaten van Ajax niet onder deze blessuregolf mogen lijden.

‘Ik ben het niet met Ten Hag eens. Als hij straks in Engeland trainer wil zijn, dan kan hij dat toch ook niet gaan zeggen? Ajax heeft het geld en de middelen om een brede selectie samen te stellen en als er een heleboel geblesseerden zijn, dan trekken ze wel een blik met spelers uit Jong Ajax open. Maar of ik nou Sergiño Dest, Noussair Mazraoui of Jurrien Timber op rechtsback zie, daar zit heel weinig verschil tussen. In Nederland hoeft Ajax zich daar niet zo druk om te maken’, stelt Boussatta bij Goedemorgen Eredivisie.

De oud-speler van onder meer FC Utrecht en AZ denkt wel dat Ten Hag zich met het naderende Europa League-tweeluik in het vooruitzicht zorgen maakt.  ‘Ik denk dat hij zich tegen Getafe, internationaal gezien, misschien wel zorgen maakt. Dan heb je namelijk wel de spelers nodig die het verschil maken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Wat een onzin. Klopp van Liverpool zegt er met grote regelmaat wat van. Guardiola ook.
3 0
Ajax27
Precies, en niet voor niets dat clubs als Liverpool bepaalde prijzen compleet links laten liggen en daar B-elftallen neerzetten. Ajax zit niet in die luxe positie, nog niet althans. Als we 3/5 jaar kampioen worden, jaarlijks CL halen en daar ook een volgende ronde halen, dan kun je voor de beker bijvoorbeeld al je 'B-elftal' neerzetten. En tegen ploegen uit de onderste regio 3-5 spelers rust kunnen geven. Dat soort dingen kunnen wij als Ajax zijnde gewoon niet.
3 0
ErikDeBosz
In Engeland hebben ze ook het budget voor twee elftallen.
4 0
de-Ajacied
Ajax speelde vorig jaar meer duels dan liverpool. Met 6 wedstrijden voorronde CL e tm finale knvb beker
En dan had elke speler nog interlands
4 0
geronimo
Waarom vragen ze een Dries Boussatta om een mening over topvoetbal?
5 0
Simon1
Oud FC Utrecht en oud AZ. Alsof die weet wat top voetbal is. xD

Die gast zit nog steeds pes te spelen met zijn eigen poppetje van 99 all. Koppeltje met een mening.
0 0
31xAjax
Gelukkig zijn er nog meer die vinden dat Erik ten H. niet zo moet piepen met de mogelijkheden die Ajax heeft....
0 -16
DrD3k
Gelukkig zijn er maar weinig mensen met 31 hersencellen.
4 0
31xAjax
Of 3....
0 -1
DrD3k
3k mijn schat ;)
2 0
31xAjax
31x. En noem me geen schat want ik ben gewoon hetero.....
0 -3
DrD3k
Miss ben ik wel een meisje
5 0
Dazoo
Hahahaha
0 0
Ozymandias
Guardiola en Klopp klagen wekenlijks over het programma in Engeland.
5 0
31xAjax
Die komen dan ook niet uit de UK....
0 -9
DrD3k
En sturen gewoon hun C-team de beker in.
Wij hebben niet eens een C-team.
4 0
3*stars*3
Dries en de andere kenners, die Ten Hag belachelijk zitten te maken, vergeten 1 ding.
Waar de clubs uit de toplanden een rustige voorbereiding hebben en commerciële toernooien kunnen spelen wereldwijd.
Moest Ajax na een lange seizoen, weer vroeg beginnen door die klote voorronde CL.
Ook niet vergeten dat er ook een Africa cup en een copa America was.
Dat hakt er vroe of laat dan wel in, na zo’n korte rustperiode.

Vanaf komend seizoen is het hopelijk wel anders.
Ajax kan zich eindelijk weer eens rechtstreeks plaatsen voor de CL.
4 0
AFCAwooz
Ik weet niet beter dan dat Klopp wekelijks zit te zeuren over het overvolle programma in Engeland.
6 0
Bocarra
Ik snap niet dat die noboddy van een Bousatta zo veel aandacht krijgt. Het is toch een niveau loze excuus Marokkaan. Eentje van het soort we hebben er nog 1 nodig om maar een divers geluid te laten horen ongeacht de kwaliteit van zijn uitlatingen. Maar ook hij past natuurlijk weer goed bij het niveau van FOX sports.
8 -6
Dazoo
Wat een lulkoek man. Zie jij overal complotten en zo? Is gewoon een Nederlander, werkt hier hard en heeft meer belasting betaald dan jij in drie van jouw levens zou afdragen aan de samenleving. Maar jij ziet achter elke Nederlander van Marokkaanse afkomst een complot... een 'excuus'. Wat een zielige manier om tegen de wereld en het leven aan te kijken.
0 0
cantharel
En zijn moeder heeft een snor.
0 -2
Dazoo
En jij een harde sjanker.
0 0
Ajacied33
Excuus Marokkaan? Is dat hoe je iemand noemt met een doodgewone mening en een Marokkaans achtergrond? Is Johan Derksen of Tom Egbers een "excuus Nederlander" dan? Jezus, mensen als jij....
4 -6
DrD3k
Hij bedoelt dat om multicultureel over te komen ze wel eens mensen op de verkeerde plek zetten. Zelfde is er aan de hand met vrouwen in de top. Er moet een bepaalde verhouding zijn van allochtonen, ouderen ,jongeren, vrouwen enz.
Dat bedoelt hij met excuus Marrokaan.
Het klinkt alleen een beetje rassistisch maar ik denk niet dat hij dat zo bedoelt. En ik ben het best wel met hem eens.

Iemand een functie geven omdat dat dan zo goed oogt naar buiten toe.

Net als Said Oualie eigenlijk ongeschikt is maar lekker mag blijven zitten, omdat hij zo lekker kan praten met al die kleurlingen die anders toch maar de rassisme kaart trekken.
2 -2
Ajacied33
Man man, wat een onzin verkondig jij zeg. En dan rassisme??? Ben geen taalnazi, maar kom op man
2 -1
31xAjax
Het klinkt niet alleen een beetje racistisch, het is het ook en niet alleen een beetje. Geldt ook voor jou t.a.v. Ouali. En dan durf je in een andere post ook nog over mijn vermeende IQ te beginnen.....

Zitten Ziyech, Mazraoui en Labyad ook alleen maar bij de selektie omdat dat zo goed oogt naar buiten toe?

Bah, ze zouden jou een ban moeten geven...
1 -2
31xAjax
Waarom mag hij geen mening hebben en wij hier allemaal wel?
2 -1
AlexIbarra
Zo vlak na de winterstop kun je niet zeggen dat we de laatste 1,5 maand een druk programma hebben gehad. Wat je wel kunt zeggen als je Ajax een beetje volgt, is dat we sinds het WK 2018 voor NL begrippen een erg zwaar programma hebben gehad.
Als je langere tijd meer moet doen dan je gewend bent, neemt de kans op blessures toe.

In juli al begonnen met voorrondes CL waar je er meteen moet staan, daarna natuurlijk doordrukken, ondertussen achter een Psv aanhobbelen dat geen punten laat liggen, in de CL tot het einde strijden om poulewinst.
Slecht uit de winterstop komen, daardoor meteen weer in de achtervolging moeten, beker erbij, en Real dat wacht. Onverwacht ver komen in de CL en daardoor elk weekend Moeten en doordeweeks Heel graag willen. We konden niets laten liggen.

Vervolgens heeft natuurlijk iedereen zich in het nationale team gespeeld en krijg je playoffs, Nations League, of een heel eindtoernooi erachteraan. (incl. voorbereiding enz.)
Om je vervolgens weer zo snel mogelijk te melden ivm voorronde CL, Cruijffschaal etc.
Nous pendelde rustig tussen Jong en 1, moest nu 2x pw knallen en werd international. Blind bankte het jaar ervoor lekker bij United. De meesten speelden voor het eerst CL.

We hebben dus meer wedstrijden gespeeld dan gewoonlijk met meer druk op een hoger niveau. Dat lijkt me de definitie van een zwaar programma. Dat hogere niveau haal je ook nog eens alleen door flink te trainen.
Allemaal niet te veel gevraagd voor een miljoenensalaris maar het is gewoon logisch dat je niet constant boven jezelf uit kunt stijgen. Wie goed naar z'n lichaam luistert schakelt onbewust een tandje terug en is wat minder in vorm (Tadic, Nico), en wie maar doorknalt loopt vaak tegen zijn eigen grenzen aan.

Geen excuus om als Ajax-selectie van Groningen te verliezen, mogelijk wel een reden voor een blessure bij een individuele speler. Of meerdere spelers.
1 -1
RuffRhythim
Oja?
Hoewel ik dat liever niet doe om bekende redenen, maar mag ik nog even vorig seizoen de halve finale CL in de herrinering roepen? Alle geblesseerden die de Spurs toen hadden en dat openlijk verkondigden voordat er ook maar een bal rolde?
1 0
31xAjax
En toch de finale haalden....
0 0
Rentokill
In Engeland zitten spelers structureel op de bank met een 3M jaarsalaris... om de selectie breed te houden. Dat kun je in NL niet zeggen.
4 0
fanforeffer
Het punt verlies tegen groningen heeft meer te maken met de instelling en de opstelling dan met de blessures !Siem hoort niet in de basis en Gravenberg schoot ook tekort ,maar TH liet ze beide wel 70 minuten staan ,hij had veel eerder in moeten grijpen!
2 -6
ajax2004
In Engeland hebben ze een zomerstop omdat ze direct geplaatst zijn voor de cl ajax kon toen het seizoen amper voorbij was alweer aan de bak voor de cl voorondes.
8 0
3*stars*3
Zie jouw reactie nu pas maar idd.
Echt onbegrijpelijk dat veel van die “kenners” betaald krijgen maar hun huiswerk niet doen...
2 0
Joker
In Engeland spelen ze vier wedstrijden meer, en spelen ze na een gelijkspel nog een wedstrijd in de beker Daarnaast nog een extra EFL cup. Zij spelen in de winterstop gewoon door. En spelen ze gemiddeld gezien veel meer in Europa

Ik ga het niet eens checken maar weer zeker dat de subtop dat meer wedstrijden speelt dan Ajax
0 -4
AlexIbarra
Het is algemeen bekend dat er in Engeland meer wedstrijden op de kalender staan dan hier.

Maar als een Watford rechterrijtje PL speelt én in 1 vd 2 bekertoernooien ver komt, zijn dat 38 plus 8 = 46 wedstrijden.
Ajax speelde vorig seizoen 34 ED, 5 beker, 18 EU wedstrijden, 57 totaal.
11 wedstrijden meer, en veel waren 6-10 weken bij hun nationale ploeg.

Alleen als een Engelse club het in beide bekertoernooien goed doet en Europees overwintert, komen ze bij ons aantal wedstrijden in de buurt.
Dan heb je het over de grootste en rijkste clubs van de wereld, die dat al hebben ingecalculeerd met hun enorme selecties.
3 0
ajax2004
Wikipedia:
Ajax 58
Liverpool 58
Man city 61
Tottenham 58
3 0
AlexIbarra
Oh, 58 zelfs.. ;)
0 0
Engeltje
Eindelijk iemand die begrijpt waar het om gaat
1 0
Dennis129
Het grootste probleem is dat de spelers bij Ajax door de voorrondes CL geen fatsoenlijke zomerstop hebben gehad. Ik dacht eigenlijk ook dat iedereen in de complete voetbalwereld er wel van overtuigd was dat het programma gewoon overvol is. Maar goed als het over Ajax gaat gelden er vaak wel andere regels.
Het enige waar hij wel een punt heeft is dat Ten Hag wat meer zou mogen rouleren in de eredivisie. Waarom niet Schuurs wat vaker laten spelen ipv Veltman bv. Waarom heeft Traore zo ongelooflijk lang op minuten moeten wachten? Waarom Alvarez niet wat vaker laten spelen? Mits we de volgende ronde beker en EL halen speel je 6 weken achter elkaar dubbel programma en dan ga je al deze spelers keihard nodig hebben. Denk dan ook dat het verhuren van Lang ook een fout is geweest nu Promes ook weer geblesseerd is.
3 0
Ferd
Driessie driessie, in Engeland heb je een veel grotere selectie, dus zijn blessures veel makkelijker op te vangen.
5 0
TontoKarnaggel
Toch apart, psv miste 2 weken bergwijn en malen en zo'n beetje iedereen in de media vond dat een goed excuus voor het mindere presteren van psv toendertijd. Mist Ajax ong. 6 basisspelers, waaronder de 2 absolute sterkhouders mag het opeens op geen enkele manier een reden van minder presteren zijn.
7 0
mickey2602
Dit dus.
Toen wij in december Promes en Neres misten waar even later Blind ook nog eens bij kwam wilde ik eigenlijk al zeggen dat wij in hetzelfde schuitje zaten als PSV die 2 aanvallers misten en geplaagd werden door een paar rode kaarten,oa Viergever.
Toen misten zij spelers waardoor ze relatief makkelijke potjes niet konden winnen,nu zitten wij met dat probleem.
En dus is het,net als PSV destijds,niet gek als Ajax punten laat liggen. Maarja,het is Ajax he...Grootste club van Nederland en met de financieën die Ajax heeft moet het opvangen van 5 a 6 basis spelers toch geen enkel probleem zijn?
1 0
ajaxinho
De blessures vielen gewoon allemaal achter elkaar.
Elke speler is dit seizoen ook geblesseerd geweest.
Behalve Martinez volgens mij.

Dit is pure pech en heeft niks met de speelschema te maken.
Zeker niet vlak na de winterstop.

In Engeland heb je een luxere bank en kan je meer rouleren.
Om die reden kan je daar niet mee aankomen.
0 0
MPAjax
kan je overal zeggen gast als het zo is is het zo, kan wel merken dat hij zelf nooit zoveel wedstrijden heeft gespeeld
0 -1
Babangida83
Eens met Boussata. In Nederland zou t ook geen probleem moeten zijn. Ajax heeft echt een heel sterke selectie en jeugdopleiding.
0 -4
Bennyben
In Engeland hebben ze een gelijkwaardige selectie van 50 man, Dries is niet de slimste zo te horen
4 0
Illegaal
Wat een vergelijking uilskuiken.

In Engeland hebben de topclub een veel grotere bank en ook nog eens vaak met wereldtopspelers.

Heb je o.a. Liverpool al zien spelen in een of andere League daar, ze laten het tweede elftal spelen daar alleen dat tweede elftal is van veel meer kapitaal als een nederlandse club.

En zoals hieronder al aangehaald wordt, ze zijn daar ook aan het klagen.... en weet je waarom??? om de vele blessures en overbelasting.

Kunnen ze dit soort domoren beter niet hun mening in de pers weigeren want een kind van 4 zit op hetzelfde niveau
7 -1
Koningtoto
Is in Engeland ook al meermaals gezegd, dus hij weet niet waar hij over lult.
7 0