'Dest zou jongen voor je eigen toekomst moeten zijn'

BartVeenstra, 08-02-2020 om 09:20, 7145 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen zou het een slechte zaak vinden als Ajax Sergiño Dest aan Bayern München verkoopt. De verslaggever laat in de podcast van De Telegraaf weten dat de verdediger juist moet behoren tot de toekomst van Ajax.

Vrijdagavond kwam de krant met het nieuws dat Bayern München nadrukkelijke interesse heeft in Dest en enkele uren later bleek dat de clubs elkaar tot enkele miljoenen euro's zijn genaderd. 'Heel opmerkelijk, een jongen uit de eigen opleiding. Hij staat er pas een maand of acht, maar hij heeft wel een enorme ontwikkeling doorgemaakt', zegt Driessen. 'Hij zou een jongen voor je eigen toekomst moeten zijn.'

Driessen vermoedt dat Ajax het sportieve tegenover het financiële afweegt. 'Hij is ook Amerikaans international, misschien heeft dat er ook mee te maken. Die reizen ook overal en nergens heen', aldus de journalist, die vindt dat Dest kwalitatief een uitstekende rechtsback voor Ajax is. 'Het is een zwak signaal. Jarenlang heeft Ajax getobd met die positie. Zagen we namen als Orejuela en Kristensen. Nu heb je twee volwaardige backs, maar als Dest en ook Veltman nog vertrekken, heb je wel een magere bezetting op die positie. Als je in Dest potentie ziet, moet je hem behouden.'

Mike Verweij, Ajax-watcher van de krant, bekijkt de mogelijke transfer van Dest ook vanuit een ander perspectief. 'Ajax heeft altijd gezegd dat als er droomkansen voor spelers voorbij komen, ze bereid zijn om mee te denken aan een transfer. Ze hebben ook een goed alternatief voor Dest, al vind ik wel dat Dest meer potentie heeft dan Mazraoui', aldus Verweij, die verwacht dat Ajax en Bayern München er wel uit gaan komen. 'Hij mag pas met Bayern praten als Ajax toestemming geeft. Wat dat betreft werkt Bayern altijd volgens de regels', zegt Verweij, die de vraag of Ajax ook kijkt wat er vanuit de jeugd doorkomt. Jurriën Timber bijvoorbeeld. 'Dat zullen ze ongetwijfeld in kaart hebben gebracht.'

Denk jij dat Traoré scoort en Ajax wint op bezoek bij FC Utrecht? Zet in en krijg 3,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Tja, er zitten twee duidelijke kanten aan. Op dit moment is dit heel veel geld voor een jonge verdediger die nog maar nauwelijks in Ajax 1 speelt, het goed doet, maar zich nooit als een groot talent heeft laten zien.

Maar voor een niet zo'n groot talent heeft hij eigenlijk best een spectaculaire doorbraak, en hij is nog erg jong. Bovendien hebben maar weinigen (of niemand?) deze doorbraak voorzien, dus wie zegt dat hij niet voor een nog verdere onverwachte ontwikkeling gaat zorgen?
Zodat iedereen jaren later zegt dat hij voor een schijntje is weggegaan?

En dan is er natuurlijk nog een derde kant: continuïteit. Kan Ajax een goede vervanger vinden (intern of extern)? En wat als alle mogelijke vertrekkers allemáál gaan?

Maar goed, we weten evenmin of Dest een eendagsvlieg blijkt.
Laat Overmars maar beslissen en dan zien we over een paar jaar wel of dat een goed besluit was.
0 0
de-Ajacied
Het lijkt erop dat Marc en Edwin gun topclub ambities weer aan de kant zetten en weer voor de spaarrekening gaan
Eerst supertalent Antony laten lopen en nu een jonge vaste kracht verkopen
0 -3
KalkbrennerP
Natuurlijk Dest verkopen, waarom zou je zo'n talentvolle speler met zoveel inzet behouden? We hebben toch al een ijzersterke verdediging in het veld en op de bank........Mas, Schuurs of Pierie vangen dat makkelijk op anders Huntelaar rechtsback...........of beter toch maar houden en over 2 jaar voor 50 miljoen verkopen?
3 -2
AFCA1996
Haha over 2 jaar 50 miljoen
0 0
FrankBeton
Ik vind het jammer
1 -1
Babayaka
Ik begrijp het wel, het is met al die corruptie vechten tegen de bierkaai om aansluiting te vinden in de europese top zoveel is wel duidelijk geworden de afgelopen week, en aangezien het in nederland niet veel beter is met die bagger schijtrechters is de titel allerminst afhankelijk van je eigen sterkte. Om de kosten straks toch te kunnen bekostigen beter nu wat spelers verkopen, zodat je niet in de financiele problemen komt, bij het mislopen van de titel.

Ajax is verstandig bezig. Helaas maar dit is een afspiegeling van de maatschappij.
Iets wat ook een stokpaardje wordt bij de organistatie van de KNVB, deze is nu te blank zeggen ze zelf. Ofwel het gaat alleen maar erger worden.
0 0
Cupmetgroteoren
Hoe oud is ie? 19 ofzo? Ja, dan zit er nog wel veel rek natuurlijk.
0 0
Rdk1983
Die jongen is daar helemaal niet klaar voor. En waarom zou Ajax hem nu al weg doen??
8 0
Ozymandias
Omdat een bedrag van meer dan 25 miljoen euro voor een speler die geen vaste basisplaats heeft meer dan voldoende is. Dest is een talentvolle speler maar het is absurd om zo'n bedrag voor hem te betalen. Zo'n groot talent is hij namelijk ook weer niet. Ajax heeft deze eeuw grotere talenten op rechtsback gehad.
3 -3
geDaante
Het is dan ook een talent die nog ingepast moet worden, dat kost tijd, dat eist visie, speeltijd, vertrouwen.

Goede spelers op de rechtsback zijn schaars, heb je er éindelijk weer eens één uit eigen jeugd, verkoop je hem. Het huidige beleid is niet des Ajax, met allerlei miskopen die eigen, betere jeugd in de weg zitten, jeugdspeles die weinig minuten in Ajax 1 krijgen, en nu dus weer een heel groot talent op rechtsback nota bene, die zo mag vertrekken.

Men zal wel de verliezen door miskopen, het mislopen van extra CL geld willen compenseren, of straks nóg meer voor Antony betalen.
1 -2
Web
Ik had gedacht dat jij wel wist wat hele grote talenten zijn?
Maar heb ik je toch overschat
1000 keer liever Antony dan Dest, als je tenminste van voetbal houd?
En zou er niet meer kunnen spelen?
Dest kiest zo makkelijk voor Amerika ipv Oranje waar hij met veel ploeggenoten kan spelen, jij weet weer heel goed dat het aan Ajax ligt
Jij bent zo ongelooflijk anti Ajax
0 -1
FreddyAX
Wat een treurig verhaal weer; ik vermoed dat Dest zelf ook een mening heeft en een voorkeur.
Een jonge rechtsback verkopen voor 25 miljoen is een hele forse prijs, zeker als hij nog geen seizoen in de basis heeft gelopen bij ons.
Ik zou het jammer vinden als hij weggaat maar we moeten niet doen alsof dan Ajax ten gronde gaat of dat Ajax hem probeert te slijten zoals jij er van maakt.

We hebben de laatste weken met name gezien dat er veel spelers uit de jeugd opgesteld worden ,met wisselend succes, en dan ga jij er van maken dat Ajax dat( beleidsmatig zelfs) probeert te verhinderen,heel bijzonder hoor.

Goede spelers ,op welke positie dan ook, zijn inderdaad schaars,maar we hebben het nu ook niet meteen over een fenomeen lijkt me.
Hij mag ook niet "zo vertrekken " want men hangt er naar verluid een prijskaartje van 30 miljoen aan.

Het huidige beleid op de transfermarkt wijkt niet echt af van wat we al decennia doen, spelers opleiden en als ze een stap willen maken verkopen voor een hele mooie prijs doen we al 50 jaar of zo.

Dat verhaal over al die miskopen begit ook een beetje voorspelbaar te worden, voordat je nu weer lijstjes gaat maken, bespaar je de moeite en vergelijk eens de uitgaven en inkomsten over de laatste 5 jaar en neem dan je klachten nog eens door.
3 0
Web
Ik zie het net zo
Hele leuke speler, maar meer ook niet
2 0
Schip
Sja, mee eens.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Ajax moet eerst aan zichzelf denken droomkansen gelul... heeft toch contract getekend
0 0
PeterVKV
Toch jammer dat dit soort Telegraaf journalisten niet langer kunnen kijken dan hun neus lang is: Jurgen Timber.
2 -2
wolterx
Jurriën Timber bedoel je neem ik aan? Dat is een minder offensieve speler dan Dest, vind een type als Dest veel beter bij Ajax passen.
8 -2
geDaante
Helemaal mee eens.
0 -2
FreddyAX
Ik niet , Timber lijkt me een uitstekend alternatief .
Je kunt spelers nooit 1 op 1 met elkaar vergelijken, ieder individu heeft zijn eigen pro's en contra's.
0 0
Schip
Bij Ajax passen vooral spelers die goed druk op de bal kunnen zetten, waar ze ook spelen. En ik vind Dest een vlieggewicht daarin. Natuurlijk is hij nog jong en onvolwassen - ook gezien zijn teksten en uitstraling - maar duelkracht heb je van huis uit of niet. Dat zit tussen je oren, wat je vooral bij Ziyech ziet. Die is fysiek licht, maar in duels sterk.

Als Timber meer de ruimtes leert te benutten voor hem, dan zie ik niet waarom bij geen back kan spelen. En anders blijft hij meer achterin zodat een centrale meer doorschuift. Het idee dat per se een back op moet komen en een centrale achterin moet blijven is gepapegaai. Omdat Pep dat doet, hoeft Ajax dat niet te doen.

Wij - Cruijff dan - hebben nota bene de inschuivende 4 als basis van de Hollandse School. Wat is er mis met Nico en Blind die inschuiven en Timber en de andere centrale die achterin blijven als mandekkers?
2 0
geDaante
Drukzetten is niet duelkracht hebben, daar heb je juist geen duelkracht voor nodig, je beukt toch niet op de tegenstander in? Drukzetten heeft als doel de tegenstander minder tijd te verschaffen en tot fouten te dwingen. Afpakken doe je door met je voet de bal te raken, niet het lichaam van de tegenstander. Maar veelal is het onderscheppen van (foute) passes.

Dest is daar juist extreem geschikt voor, met zijn flinke (start)snelheid en behendigheid. Explosiviteit en beweeglijkheid zijn dé fysieke eigenschappen waar je het meest aan hebt bij drukzetten.
0 -3
FreddyAX
Oh?
Drukzetten is juist wel duelkracht, het vreet kracht zelfs.
Daarmee (duelkracht)wordt toch niet bedoeld dat je een tegenstander uit de wedstrijd schopt?

Dest is daar inderdaad heel geschikt voor.
0 0
Schip
Klopt, ik zeg toch ook dat je dat aan Ziyech ziet? Ik zeg toch dat dat vooral tussen de oren zit? Timing en een duel willen winnen.

Maar Dest vind ik matig daarin. In duels is hij teveel pussy, net als VdWiel dat was.

Ik denk dat Ajax een hele goeie deal aangeboden krijgt.
1 0
LL
Helemaal mee eens. Die gasten hebben geen idee wat er allemaal aankomt. Valentijn lult maar wat.
0 0