Haan voorziet grote rol Van de Beek tegen PSV

JesseTH, 28-01-2020 om 22:15, 8765 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Arie Haan ziet een grote rol weggelegd voor Donny van de Beek tijdens Ajax - PSV komende zondag. De oud-speler van de Amsterdamse club ziet de middenvelder altijd opstaan wanneer de nood het hoogst is en dat verwacht hij ook ditmaal.

'Hij speelt altijd goed in grote wedstrijden, zowel in de eredivisie als Europees', spreekt Haan erover op de website van het Algemeen Dagblad. 'Ik gok op 2-1 voor Ajax. Het is altijd een rare wedstrijd, ik denk dat de ploegen elkaar niet veel zullen ontlopen. Ajax gaat winnen door doelpunten van Van de Beek en Quincy Promes.'

De voormalig voetballer weet dat zowel Ajax als PSV naar een overwinning snakt en daarom is een absolute favoriet lastig aan te wijzen. 'Ajax speelt thuis, dus daarom lijkt het dat zij favoriet zijn. De resultaten van de voorgaande weken doen er niet toe. Zo'n topper maakt andere krachten los. Spelers zijn meer geconcentreerd in duels met topploegen.'

Bij welke club de problemen het grootst zijn, vindt Haan moeilijk te zeggen. Maar dat het bij beide minder gaat dan vorig seizoen is een ding wat zeker is. 'Soms laten ze zien hoe goed ze kunnen voetballen, maar ze missen de kwaliteit van vorig seizoen. Beide coaches wijzigen te veel in hun opstellingen, waardoor er geen vastigheden in de ploeg komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Moet Donny op 10 of rechtshalf?
Dat is de vraag.
0 0
Schip
Eindelijk eens iemand die het ziet. Donny heeft er altijd gestaan in de grote potten, net als Frenkie, De Ligt, Blind en Ziyech.
0 0
Web
Ajax staat er altijd in grote potten, je moet het breder trekken
Maar dat Haan twijfelt bij welke club het probleem het groots is
Dat lijkt mij toch niet zo moeilijk.
0 0
Ajaciedvooraltijd1434
Hopelijk een Schuurs in de basis. Was tegen Lille verschrikkelijk goed en daarna zonder reden weer op de bank gezet.
1 0
chloorbestendig
Tadic - Huntelaar - Babel
Marin - Siem - Mazraoui
Nicó - Martinez - Veltman - Dest

Alvarez mag in de 86e minuut invallen voor Babel.
1 -4
trodat4030
Volgens mij is de verdediging veel te sterk voor het punt dat je wil maken..
0 0
Ar
Neem je dit nu zelf serieus, of is het een geintje?
0 0
VoorAltijdNummer14
Swingend elftal! Erik lees je mee?!?!?!?!
0 0
Hans Kraay Jr.
Dat doet ten Hag natuurlijk noodgedwongen dat wijzigen in de opstelling. Als er 3 tot 4 basiskrachten langdurig geblesseerd zijn kan je niet anders.

Als iedereen fit is kan je de opstelling van Ten Hag zo intekenen.
1 0
trodat4030
Behalve op rechtsback, daar is het elke pot een verrassing wie er staat.
0 0
neutraaltje
hoe beter het team hoe beter donny is, maar het is zeker geen dragende speler die het team bij de hand kan nemen
2 0
ajaxrulesz
Die floreert enkel als het team ook floreert, loopt het iets minder als team, is hij direct onzichtbaar, beetje schone 2.0. enorm opportunistische speler, die het vooral van inzet moet hebben, de geruchten over real madrid zijn voor mij dan ook volkomen onbegrijpelijk, bijna tegen het hilarische aan. Moet vertrekken naar een team die echt als team speelt. Geen Real madrid die vooral uitblinkt doordat alle 11 individuen uitzonderlijk goed zijn, daar zal vd Beek enorm uit de toon vallen daar.
0 -4
Hagmag
Had hij ook kunnen hebben op nr 10 in Groningen. Echter Ericje koos voor Siem op 10????
0 -1
ajaxrulesz
Haan gokt op 2-1, ik gok op 4-1.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Promes------Traoré------Tadic
------------Van de Beek----------
--Martinez---Eiting/G'berch--
Tagliafico-Veltman-Schuurs-Dest
Onana
1 0
Ar
Eens met Martinez terug naar het middenveld. Ik vind hem daar belangrijker dan achterin. Brengt gif, balverovering, en biedt zich aan als derde centrale verdediger in de opbouw wanneer beide backs diep staan/gaan en kan dan ook nog verdedigend zijn mannetje staan. Zover zijn Eitingh en Gravenberch niet.

Andere optie is Veltman rechtsback, Schuurs en Martinez centraal, en dan kiezen voor Mazraoui rechtshalf of Dest rechtsbuiten. Dus de rechtsback niet aanvallend, en het breed houden aan de rechtshalf of buiten.
0 0
Aeter
Bijna goed. Martinez op plek Veltman. Veltman bank. Eiting 6, Gravenberch 8. Eiting moet namelijk spelen omdat hij de enige spelverdeler is nu Ziyech wegvalt. Van de Beek kan evt. ook op 8 met Tadic op 10 en dan Babel op rechts. Denk dat Tadic beter is in de as dan op de flank.
0 -1
ElPistolero9
'De oud-speler van de Amsterdamse club ziet de middenvelder altijd opstaan als de nood het hoogst is', nou vind dat alleszins meevallen. Scoort hier en daar belangrijke doelpunten maar als het niet loopt is ie compleet onzichtbaar. Niet een speler die een ploeg bij de hand neemt ofzo. Chelsea en Valencia thuis zijn voorbeelden met beide rond de 30 balcontacten
1 0
Schwalbino
Cherrie picking. Je kunt ook zo 5 wedstrijden aanwijzen tegen grote tegenstanders waarin hij een belangrijke rol vervuld. Het is maar wat je zien wil.
2 0
ElPistolero9
Nou... eigenlijk niet. Als Ajax goed speelt draait hij ook goed mee, maar steekt er zeker niet bovenuit of neemt het team bij de hand. Mogen best wat meer van hem verwachten vind ik, zeker in slechte wedstrijden
3 0