'Traoré moet een kans in de spits krijgen'

FinnDekker, 28-01-2020 om 15:50, 6353 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Aanstaande zondag zal er tegen PSV een ander elftal staan dan tegen FC Groningen het geval was. Althans, dat is wat Marco Timmer verwacht. De Amsterdammers zakten door het ijs en verloren van de huidige nummer acht. Reden genoeg voor een aantal wijzigingen, denkt de Ajax-watcher van Voetbal International.

Siem de Jong zal in ieder geval het veld gaan ruimen. 'Dat verwacht ik eerlijk gezegd wel', aldus Timmer. 'Ten Hag heeft mogelijkheden genoeg. Ekkelenkamp, Tadić en Promes kunnen allemaal op tien. Maar Traoré heeft het wel afgedwongen met zijn spel, vind ik. Hij moet een kans krijgen in de spits.' De Afrikaan viel overigens in tegen FC Groningen, maar kon het tij niet keren.

'Je hebt dan voor Tadić een plekje op tien. Of Promes, die het eerder dit seizoen ook heel goed heeft ingevuld. Dan kan Tadić op de flanken blijven staan.' Wat de oplossing van de puzzel ook wordt: er is nog geen crisis. 'Dat zou een beetje gek zijn, er is geen paniek. Ze kunnen alleen maar van zichzelf verliezen. Met die kwaliteiten moet je gewoon kunnen winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VoorOnzePloeg
Onana
Dest-Schuurs-Martinez-Tagliafico
Gravenberch-Eiting
Tadic-Vd beek-Promes
Traore

Misschien een beetje gewaagd om tegen psv te beginnen met Gravenberch en Eiting, maar ik zie nu echt geen andere optie persoonlijk
0 -1
krachtpatser66
Ik wel. Het middenveld zou ik invullen met: Promes, Donny en Eiting. En voorin met Tadic, Traoré. Babel. Achterin zou ik zo houden.
0 0
AFCA.
Dan zou je dus Tadic op de bank moeten zetten.
0 0
JordyAjacied
Onana - Dest - Veltman - Martinez - Tagliafico - Vd Beek - Gravenberch - Tadic - Babel - Traore - Promes
0 0
Stuyvesant
Eiting in plaats van Gravenberch. Die mag wel even terug naar jong. Vond ik zondag ook erg zwak spelen. Daarnaast heb je gewoon een passer als Eiting nodig. Dat werd zondag gemist en daardoor liep het na de wissels ook beter.
0 0
gwn_rj
Ja dit moet hem worden voorlopig denk ik.
0 0
wladimir
Onana
Dest
Veltman
Martinez
Tagliafico
van de Beek
Gravenberch
Ekkelenkamp
Tadic
Traoré
Babel

Promes is minder zonder Ziyech. Laten we hem heel houden. Sowieso heeft ook hij na de winterstop nog geen goede wedstrijd gespeeld. Promes, Eiting en Mazraoui mogen wel nog even invallen.
0 -1
NemanjaG
Denk dat iedereen Traore graag ziet starten. Persoonlijk zie ik niet zo veel in Tadic of Promes op " 10 " .

Onana
Veltman Alvarez (Schuurs) Martinez Nico
vd Beek Gravenberch
Marin
Tadic Traore Promes
0 0
krachtpatser66
Jij wil met Marin en Gravenberch op het middenveld spelen?. Da's spelen met vuur!. Het ging tegen Groningen beter lopen toen Eiting erin kwam. En daarnaast kiezen voor meer zekerheden. Donny op 10. Daarnaast Promes. PSV zal ook gekeken hebben hoe je Gravenberch kunt aanpakken. En Ryan is absoluut nog niet klaar om in toppers zijn niveau te halen. Voorin zou ik kiezen voor Babel-Teaoré-Tadic. En achterin geen Veltman als RCV. Ik zou kiezen voor Veltman-Schuurs-Martinez-Nico.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ik vind Traoré een veel betere en gretigere indruk maken dan Babel. Elke keer wanneer Traoré erin komt, is er diepgang en lijkt het samenspel voorin beter te lopen. Traoré creëert ook meer doelkansen dan Babel.

Wat mij betreft mag Babel eens een paar wedstrijdjes op de bank plaatsnemen, want hij stelt echt heel erg teleur. Tegen Sparta zou je nog kunnen zeggen dat dit kwam omdat hij toen vanaf rechts speelde, maar tegen Groningen speelde hij wel gewoon vanuit de spits en was het evengoed heel pover wat hij liet zien.
1 0
31xAjax
Dan ben je Ajaxwatcher en zie je Tadic, en Promes als 10. Terwijl Tadic er nooit speelt en Promes in het begin juist het tegenovergestelde deed van wat Timmer hier beweert. Namelijk laten zien dat hij absoluut geen 10. Hij ging pas renderen vanaf links en heeft alleen waarde als hij aan het eind van de aanval staat. Van de Beek wordt niet als 10 gezien, misschien omdat hij het daar de laatste seizoenen niet zo goed gedaan heeft....
1 0
GrandMasterFlex
OT: Barca gaat voor Tadic
0 -1
Flipper33
Ajax speelt beter met hem in de spits dan zonder
0 0
Red Devil
Laat hem maar eens een aantal weken staan in de spits zodat hij vertrouwen krijgt want dat verdiend hij ook.
3 0
Aeter
Tadic alleen op 10 of spits, op de flank is hij te traag.
1 -2
Labrador
Eens. Als spits speelt hij zijn beste potjes
0 -1
Soccerskins
Valt mee, vooral bij Ajax zijn buitenspelers niet de jongens die een man voorbij moeten rennen. Ook als Tadic op rechtsbuiten staat beweegt hij toch vaak naar de spits/10 positie . Met Dest als rechtsback heb je iemand die er als een gek overheen kan gaan om het breed te houden en eventueel een voorzet te geven.
1 -1
Cupmetgroteoren
Het zou echt fantastisch zijn als in het voetbal het publiek de opstelling maakt, zoals dat in Duitsland al gebeurt. Wisdom of the crowd, en dan krijg je negen van de tien keer de juiste opstelling en wissels. Dolberg zou in de eerste helft tegen Spurs gewisseld zijn geweest, veltman zou geen basis staan of hooguit rechtsback, spelers zouden op tijd gewisseld worden, geen gedoe met boze spelers richting trainers, trainers zullen minder stress hebben gedurende de wedstrijd, er worden kosten mee bespaard en er stroomt geld in het laatje van supporters die betalen om te mogen stemmen. Maar het belangrijkst is dat je gemiddeld 5 à 7 meer per seizoen haalt dan wanneer de trainer de wissels doet en de opstelling bepaalt.
2 -3
trainerdv
Ziyech zou ontslagen zijn, Blind ook en ze zouden nooit meer basis hebben gespeeld en dus nooit meer zijn ontwikkeld tot wie ze nu zijn. Soms moet je juist even dat korte termijn uitschakelen. Spelers mogen fouten maken, zeker bij Ajax. Qua bestuur is wisdom of the crowd verreweg superieur. Daarom is Ajax ook een vereniging net als Barcelona en is leven in een democratie leuker dan in een dictatuur. Maar tijdens en voor een wedstrijd het publiek de spelers laten kiezen en wisselen (en dus niet motiveren!) zou best en jaartje goed kunnen gaan hoor. En dan smeert iedereen em...
2 0
Cupmetgroteoren
Laat het eens een keer uitgetest worden zou ik zeggen. En hoezo zou qua bestuur wisdom of the crowd wel werken? Juist niet, bedrijven en organisaties hebben juist baat bij één persoon die de koers bepaalt. Daar werkt wisdom of the crowd juist niet in mijn ogen. Dat Ajax een vereniging is wil niet zeggen dat Ajax op basis van de crowd bestuurd wordt. De macht ligt bij één, hooguit twee personen, die de boel deels delegeren (overmars/van der sar).
0 -1
Radikaal
Ik heb me al aangemeld om de opstelling voor PSV te mogen maken.
0 0
Ansjo
Wahaha gebeurd dit in Duitsland? Moet je ook maar ervanuit kunnen gaan dat het meerendeel er kijk op heeft. Maar goed met een logischere opstelling op de proppen komen dan wat tactisch "meesterbrein" ten Hag voor elkaar krijgt is ook niet zo moeilijk.
1 0
Ansjo
Het ligt er een beetje aan wie er allemaal fit is. Met Neres, Ziyech, Promes en Tadic fit zou ik Traore voorlopig op de bank houden. Als Ziyech en Neres niet fit zijn dan zou ik Traore opstellen met Tadic en Promes van de flanken en van de Beek op 10. Martinez en Gravenberch/Eiting controllerend en daar maar met 2 rechtspoten centraal in de verdediging.

Babel en Huntelaar staan wat mij betreft lager dan Traore in de pikorde. Als PSV volgende week met Lammers begint dan heb je geen andere keus om Schuurs of Alvarez daar tegen over te zetten. Martinez is gewoon echt te klein en Veltman mist dan net de brille van Blind om het met inzicht op te kunnen lossen.

Iig geen Siem de Jong, Marin op het middenveld en Alvarez evt alleen centraal achterin. Nu maar hopen dat iemand dat ook tegen tactisch "meesterbrein" ten Hag kan vertellen.
1 -1
trainerdv
Weet je, elke formatie krijgt momenteel toch kritiek. Dat is omdat we simpelweg onze sterkste spelers missen. Of nou De Jong, Marin, Traoré, Eiting, Gravenberch, Huntelaar of Ekkelenkamp gaan spelen, het is allemaal 'the next best thing' qua opstelling. Daar is nu even weinig aan te doen.
1 0
Ansjo
Nou ten Hag maakt continue de meest slechte beslissingen. Marin en Alvarez zijn beide niet goed genoeg voor het Ajax middenveld. Siem de Jong is gewoon ver over the hill. Je kan ook met 2 rechtspoten centraal in de verdediging spelen dat doen zoveel clubs.

Promes ---- Traore ---- Tadic
------------ van de Beek
----- Martinez ------- Eiting
Nico - Veltman - Schuurs - Dest
---------------- Onana

Dan houd je de veteranen Huntelaar en Babel op de bank als jokers. Ekkelenkamp, Gravenberch, Mazraoui, Alvarez en een talent uit de eigen jeugd mocht Nico uitvallen.

Nou dan alsnog iemand compleet ruk spelen als er dan maar op tijd gewisseld wordt.
0 -1
trainerdv
De Jong, Gravenberch, Eiting. Allemaal wat voor te zeggen. Allemaal goed trainingskamp, allemaal goed tegen de amateurs. Het ontloopt elkaar nauwelijks. Vind niet dat je van verkeerde keuzes kan spreken, Eerder gebrek aan kwaliteit. Het zijn geen Ziyechs. En daar is nu even niets aan te doen.
0 0
Ansjo
De Jong heeft geen fatsoenlijke wedstrijd op niveau gespeeld de laatste jaren. Er is geen kenner die het in hem ziet zitten. Je kan je elftal zo indelen dat mensen gewoon op een bekende positie staan zonder al teveel te veranderen. Een speler kan gewoon een slechte wedstrijd spelen natuurlijk maar het opstellen van Siem de Jong ging wel ten koste van Traore die het gewoon hartstikke goed doet. Van de Beek had je op 10 kunnen zetten. Nou ja zie mijn opstelling. Ik geloof alleen dat Eiting ook links is dus dan zou ik Martinez toch in de verdediging zetten met daarnaast Schuurs.
0 -1
geDaante
De Jong? Wat voor te zeggen? Omdat ie er een paar inkopt tegen Spakenburg? Dus in de 16? En tegen een club de totaal inzakt?

Dat is nogal wat anders dan een superfel en druk zettend Groningen, dan kan je niet vrijblijvend steeds rond de 16 staan en erin duiken, dan moet je voetballend zeer goed zijn in de kleine ruimte en uitblinken in korter combinatiespel. En dat kan De Jong totaal niet, veel te traag handelend, was zelfs voor De Boer uiteindelijk te traag op het middenveld, en toen was ie nog topfit zelfs.
En zoals verwacht stond De Jong dan ook veel te diep, en weer in de dekking balletjes af te wachten, en dan zet je er ook nog eens Van de Beek bij, die datzelfde trekje heeft ontwikkeld (opdracht van de trainer). Dus twee middenvelders die veel te vroeg al diep staan en gaan, waardoor Gravenberch verzoop en je eigenlijk geen middenveld had.

Kiezen voor de Jong was gewoon belachelijk, kan alleen als spits.
0 -1
N-ajax
Ik weet het niet, ik vind Tadic op andere posities dan spits niet heel veel toevoegen.
2 0
korem
Nee dat vind ik ook ! Vind ook dat hij niet best speelt al zijn de statistieken misschien wel goed. Toch apart dat we nauwelijks echt vleugel spelers hebben en die wenden hebben of hadden verhuren we !
0 0
Redrum
Mogelijkheden genoeg inderdaad Marco, toch presteert Erik het afgelopen zondag om de enige optie te kiezen die absoluut niet kan. Ik ben er nog steeds in shock van eigenlijk. Als hij zondag weer besluit om Siem te laten spelen dan ga ik echt met een heel vervelend gevoel het stadion in.
3 0
RuffRhythim
Ja dat zou echt volkomen onacceptabel zijn als ie weer met Siem de Jong in de basis gaat aankomen. Zelfs als invaller ga ik het niet meer snappen. Moet gewoon klaar zijn nou hoor.

Als ie dan ergens verplicht nog zijn minuutjes moet maken dan doet ie dat maar lekker in oefenpotjes ofzo.
0 0
Pheadrus
Mee eens. Zo raar om terug te grijpen op Siem terwijl je een hele goed optie hebt met Traore in de spits.
0 0
ajaxdordtt
In shock? De man doet dit al ruim 2 jaar.
4 0
Redrum
Helaas wel, maar zo bont als afgelopen zondag had hij het nog nooit gemaakt.
0 0