'Als Eiting fit blijft, gaan ze er veel plezier aan beleven'

JesseTH, 24-01-2020 om 23:20, 7749 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

René van der Gijp is zeer te spreken over Carel Eiting, zo blijkt uit zijn woorden bij Veronica Inside. De analist zag de middenvelder namens Ajax uitblinken in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg en voorspelt dat hij zowel de club Ajax als de fans veel plezier kan gaan bezorgen.

'Álvarez heeft niets van een middenvelder en toch zetten ze hem op het middenveld. En dan zit ik naar die Eiting te kijken en die kan verschrikkelijk goed voetballen', begint Van der Gijp zijn verhaal. 'Die jongen moet drie jaar naar Utrecht of Heerenveen, want die moet nu gewoon drie jaar gaan voetballen. Alles wat die jongen doet, doet hij met een prima idee. Hij heeft amper balverlies. Als Eiting heel blijft, dan gaan ze er ongelooflijk veel plezier aan beleven.'

Aan de andere kant zag Van der Gijp collega-middenvelder Razvan Marin heel wat minder goed voor de dag komen. 'Marin komt zelfs tegen Spakenburg in problemen met de bal. Het is toch ongelooflijk? Als de trainer tegen de scout zegt: ik vind hem goed. Dan gaan de scout ernaartoe en kan hij moeilijk zeggen: volgens mij zit je ernaast, Erik. Hij kan er geen klote van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Het is alleen te hopen dat Getafe (of Groningen) niet gevaarlijker in de counter is dan Spakenburg
0 0
JariJari
Tuurlijk kan een scout dat wel zeggen Rene. Dat is zn hele fucking baan.
1 -1
Schip
Dat was niet zijn punt natuurlijk. Bovendien gaan er echt geen scouts naar Marin kijken, als TH in een tweeluik tegen Standard tegen Overmars zegt: die Marin is een goeie, die wil ik er best graag bij hebben.
0 0
geDaante
Precies, en de kans is best groot dat scouts dat tegen Overmars en Ten Hag hebben gezegd, maar ze kunnen natuurlijk schijt hebben aan wat de scouts zeggen, en hun eigen dingetje doen. En dat is denk ik ook wel gebeurd. Net als bij Labyad, daar schijnen de scouts ook niet van overtuigd te zijn geweest.

In de tijd van De Boer 'gund' Overmars ook De Boer zijn aankopen, was het vaak een één-tweetje.
0 -2
fanforeffer
Schone is ook gekocht tegen het advies van de scouting !! M.I. kan niemand zien hoe een mens zich ontwikkelt, Zyech vinden ik/wij een wereld speler maar in de top durft niemand hem te kopen terwijl geld daar geen probleem is.
1 0
geDaante
Maar hoe meer mensen ernaar kijken, hoe meer ervan overtuigd zijn, hoe groter de kans dat men het bij het rechte eind heeft.

Maar ook de scouting loopt te klooien, als je met Magallan, Kristensen, Orejuela, etc., aankomt, dan doe je iets niet goed, een leek kan na een minuut al zien dat het niks was

Een goede TD kan slechte aanbevelingen van de scouting nog negeren en zien dat het niks is, maar daar is Overmars niet zo goed in, zo is gebleken.
0 -3
MosesD
Ik ben zo benieuwd hoe dat precies werkt bij de scouting. En zijn Magallan en Martinez/Tagliafico door dezelfde persoon of personen gescout? Magallan daarvan kon je echt binnen 5 minuten zien dat die totaal ongeschikt is. Hoe is zoiets in vredesnaam mogelijk? Je gaat bijna denken dat er onzichtbare en dubieuze geldstromen lopen.
0 0
Flipper33
Zie het niet zitten in hem alleen tegen ploegen die niet aanvallen doet die het prima zodra Ajax onder druk komt te staan is Eiting helemaal de kluts kwijt !
0 -3
Redrum
Eiting heeft een fantastische passing, enorm veel inzicht en het is een slimme jongen. Het enige probleem lijkt zijn gebrek aan (handelings)snelheid te zijn. Hopelijk kan hij dit verbeteren, want dan is het wel echt een prima voetballer voor Ajax.
1 -1
geDaante
Heeft natuurlijk ook niet de speeltijd gehad in Ajax 1 om te groeien naar dat niveau, als dat al nodig is. Ook op een heel slecht moment zwaar geblesseerd geraakt, en altijd bewust van zijn knie.

Ik denk dat het dus ook deels mentaal is. Hij kan namelijk juist in stappen vooruit denken, zeer intelligente speler.

Is wel erg gebaat bij afspeelmogelijkheden, dus goed combinatiespel, en ook spelers die weleens in de bal komen, en niet voortdurend van de bal weglopen en in de dekking gaan staan (Ekkelenkamp bijvoorbeeld).

Ook zou je met hem met de punt naar achter moeten spelen, hoeft hij minder ruimte te bespelen en te verdedigen.

Een speler als hij die een geparkeerde bus zo even omzeilt met geniale lobpassjes, heeft Ajax keihard nodig. Het vervalt zonder hem veelal in voorzetten, die over het algemeen kansloos zijn.

En die passjes geeft hij met regelmaat, ook in de jeugd al.
1 -1
Web
Deze week vond hij de ruimte heel goed die achter de verdediging was
Dat komt omdat De Jong heel goed oog heeft voor de ruimte, en positioneel heel goed is, zou het toevallig zijn dat hij de derde Ajacied is met de goals in de beker wedstrijden 20? Nee, en gigantisch veel gescoord heeft in de competitie en zelfs CL. Ik denk dat hij zelfs topscorer is tegen Feyenoord, wat scoorde hij daar vaak tegen
Er moet een wisselwerking zijn, zonder diepte is voetbal heel steriel, Ajax heeft geen speler zoals Messi die met een versnelling mensen uit speelt en de zestien in komt, dan moet je het anders doen
Ziyech en Eiting hebben het vermogen om die bal er neer te leggen, Ziyech bewijst het ook in de grote wedstrijden, hopelijk gaat Eiting dat ook doen?

Alleen het moet er maar een speler zijn die van uit het middenveld de diepte zoekt, door de wissels werd het minder, want toen kwam je te spelen met Siem en Ekkelenkamp en dat is te veel.

Ajax speelde heel behoorlijk voetbal tegen Spakenburg, ook al waren het amateurs, er werd constant druk op de bal gehouden en heel veel variatie in het spel, ook het plezier straalt er vanaf, ik kijk heel veel voetbal, volgens mij was het tot aan de 65 minuten een van de beste wedstrijden van Ajax tegen een amateur club, ze waren super gretig, heel mooi om te zien

En als je met een kaatsende spits speelt zoals Traore, heb je gewoon diepte nodig, dat is een ander verhaal met Huntelaar, dan is diepte weer minder van belang, omdat hij steeds als afmaker zich aan bied
Ten Hag mag Huntelaar nooit meer als basis speler gebruiken.
0 0
31xAjax
Soms loopt Promes tegen zo'n kansloze voor zet aan en dan vindt met dat een geniale tandem.....
0 -2
Web
Kansloze opmerking, maar daar heb je een patent op, hoe krijg je het voor elkaar? Getuigd van weinig voetbal inzicht
1 0
31xAjax
Ik ben blij dat jij dat inzicht wel hebt. Het grote verschil tussen ons is dat ik jou nooit hebt zien spelen....
0 -2
Web
Voetbal inzicht heb je wel of niet, kun je maar iets bij leren
Ik kan je verzekeren dat ik twee keer beste voetballer van Nederland ben geweest bij de amateurs. Kijk je van op he?
Heb zelfs aanbiedingen gehad voor betaald voetbal, maar bleef lekker bij de zaterdag amateurs spelen, omdat wij wekelijks met vrienden zondags naar Ajax gingen
Lang geleden.
Maar dat is voorbij, nu in totaal andere omstandigheden.

Hoe kom je op kansloze voorzetten, belachelijk
Puur klasse
1 0
31xAjax
Ik bedoelde eigenlijk dat jij mij wel hebt zien spelen, en als ik je mag geloven nog vaak ook....
0 -2
Web
Kansloze voorzet?
Zou eens goed kijken hoe Ziyech de bal daar neer legt, en het moment dat Promes diep loopt, bijna nooit buitenspel ook nog. ( subliem )
1 0
TontoKarnaggel
Leuk ventje, heerlijke voetballer. Heeft voetballend alles om te slagen bij Ajax, zijn fysiek gaat bepalen of dat ook daadwerkelijk gaat lukken.
3 0
Benleiden
Niks zo veranderlijk als de media. Één goed wedstrijdje, tegen opgebrande amateurs die stijf staan van de spanning, is al voldoende voor alle lofzang.

Zit net een stuk te lezen dat hij zijn kraakbeen al kwijt is in zijn knie. Dat is een serieus mankement op 21-jarige leeftijd!
7 -1
Web
Maar iedereen kan toch zien dat Eiting vreselijk goed kan voetballen
En daar bij weten wij ook nog dat het een super leuke vent is
Ik hoop echt dat hij ons gaat verassen, ik bedoel dus ook tegen sterke ploegen.
Als je compact speelt lukt het zeker
1 0
ajaxdordtt
Tegen amateurs kun je prima zien hoe iemand een bal kan neerleggen.
3 0
FreddyAX
Eens Carel zou het kunnen worden als zijn pech tot nu toe wil wijken. Niet verhuren dit seizoen maar gewoon bij Ajax laten groeien.
3 0
markk
Hij zegt dat Alvarez niks op het middenveld heeft te zoeken en dat Eiting een goede speler is om vervolgens voor te stellen om hem 3 jaar te verhuren. Waarom niet opstellen of op de bank als het zo'n goede speler is? Ik zou het hem uit laten vechten op het middenveld met Gravenberch, Marin, Martinez, Blind.
1 -1
Web
Hij bedoeld dat je hem niet meer op de bank kan zetten, en dat hij blessure gevoelig is
Zijn knie is best zorgelijk
0 0
Stone020island
Hij bedoelde het als in dat soort lastige uitwedstrijden spelen niet dat ajax hem moet verhuren
0 0
Godenzoon24
Omdat alleen voetballend goed zijn niet genoeg is. Ook leren vechten bij een minder team zou hem goed doen. En moet gewoon alles spelen om zich door te ontwikkelen.
0 0
ajaxdordtt
Omdat hij moet spelen, is 21. Of basis of verhuren.
1 0