Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Spaan: 'Eiting greep kans met handen en voeten'

BartVeenstra, 24-01-2020 om 11:45, 7015 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Columnist Henk Spaan van Het Parool is van mening dat niet Lassina Traoré, maar Carel Eiting de beste speler op het veld was tijdens Ajax - SV Spakenburg (7-0). 'Beter dan Babel, Tadić, Tagliafico, Dest en stukken beter dan Marin.'

Razvan Marin viel tegen, zo valt op uit te maken uit de woorden van Spaan. 'Marin is een voetballer die ‘bij vlagen’ zijn klasse laat zien. Helaas zijn het korte vlagen, meer grillen dan vlagen. Een vleugje talent is er wel, dat zich slechts manifesteert als een weer snel voorbij vliedende opwelling.'

Verder zag Spaan dat er maar liefst 579.000 mensen op het open net keken naar de bekerwedstrijd, terwijl er ook nog 170.000 achter de decoder keken. 'Het is een onwaarschijnlijk aantal, vergeleken bijvoorbeeld met de 400.000 kijkers naar Ajax-Sparta op zondag, uitsluitend achter decoder, maar toch', aldus Spaan, die denkt dat Naci Ünüvar een rol speelde in het hoge aantal kijkers. 'Ik denk dat het invallen van Ünüvar dat al weken gonsde, er iets mee te maken heeft. En de waarschijnlijkheid dat Ten Hag jongens van de Toekomst een kans zou geven. Eiting greep hem met handen en voeten.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Of Spaan nu wel of niet overdrijft doet er niet toe; de zwarte kijkers brigade hieronder wwet het zeker; dit wordt niks met Eiting.
Ik vind dat dit belachelijk is , deze jongen heft het vorig seizoen ook tegen Bayern laten zien, hij is net hersteld van een zware blessure en is nog jong.
Waarom mensen dan een overduidelijk goede voetballer naar beneden toe trekken is mij een raadsel, bij Ajax past toch het idee dat creatief zijn en vooruit spelen een heilige graal op zich is?

Eiting speelde goed , de passes die hij gaf toonde wat deze jongen kan , dat het lastiger is tegen een goede profclub lijkt me duidelijk maar de negativiteit rond deze gozer vind ik stuitend.

Volgende week gaan we weer eens roepen dat fysieke kracht ondergeschikt is aan voetballende kwaliteiten ( mee eens ) maar voor Careltje zingen we een ander liedje , kom op zeg stelletje zuurzeikers; wees eens positief en steun die knul .
1 0
ajaxdordtt
Weet niet welke wedstrijden tegen Bayern jij hebt gekeken maar bij mij deed hij niet mee.
0 0
de-Ajacied
Tja Henk Spaan heeft ook zijn voorkeuren maar is nooit een kenner geweest
1 -2
Johan1
Met een zee van tijd en zonder onder druk gezet te worden, kon Eiting inderdaad een paar leuke passjes versturen.
0 -2
DeMeervanweleer
en Spaan wat tekstjes
0 0
PetrusKeizer
Eiting had t wel vrij makkelijk, Henk. Dus niet echt n pot om conclusies aan te verbinden.
0 0
nummer14
Laat ten Hag alsjeblieft niet denken dat Carel nu de oplossing is. Want zondag wordt hij gewoon weer als een meisje ondersteboven gespeeld tegen Groningen. Dat is meteen zijn probleem, voetballend geweldig maar fysiek niet genoeg voor een rol bij Ajax in het eerste elftal.
1 -2
ajaxdordtt
Complete onzin. Op zijn positie hoef je niet fysiek sterk te zijn. Een Pirlo of Frenkie zijn toch ook geen krachtpatsers. En nee, hij is niet net zo goed.
2 0
nummer14
Hahaha nee wat jij zegt is complete onzin! Carel vergelijken met Pirlo en Frenkie. Tuurlijk hoeft hij geen krachtpatser te zijn maar een beetje fysiek moet je wel hebben. Maar dat heeft Carel helemaal niet dus dat wordt dan lastig he als je zoals zondag soms in de duels moet komen en hij verliest dan elk duel
0 -1
Benleiden
Henk Spaan, de parodie op een kenner.
1 0
stefanwillem
Als ik bij elke bal die ik krijg meters ruimte heb en niet wordt aangevallen speel ik ook een wereldpot Henk.
2 0
gebruikersnaam
Ik heb het gevoel dat Spaan stiekem een hard plassertje krijgt van Eiting.
2 -1
SjaakWolfs
Een zwaluw maakt nog geen zomer. Een wedstijd tegen amateurs, nota bene.
1 0
altijdwelwat
Spaan is net als Derksen als je in zijn straatje past , dan ben je heel goed en als je niet in zijn straatje past kan je er niks van. Dus Lang schrijft hij af na een wedstrijd in de CL tegen Valencia, en Eiting schrijft hij omhoog na een potje tegen de nummer 9 van de 2e divisie .... simpele man ....
3 -2
Redrum
Eiting speelde goed, had een aantal lekkere passes. Maar het was wel tegen Spakenburg. Wat mij betreft krijgt hij nog de kans het tegen betere tegenstanders te laten zien, maar ik vrees dat hij simpelweg (handelings)snelheid tekort komt. Marin heb ik eerlijk gezegd nog steeds niet op iets bijzonders kunnen betrappen helaas. Ok, die vrije trap ging er bijna in en hij had die bal op de lat, maar het oogt allemaal erg onzeker en ongelukkig. Ik hoopte echt dat hij zou scoren, want dat zou hem misschien een boost geven. Het is duidelijk dat hij stijf staat van de spanning wanneer hij speelt.
2 -2
Schip
Tegen Spakenburg Henk.
4 0
Jojo49
eiting goede voetballer, als hij de ruimte krijgt ,, maar zitten ze hem op de hielen, dan valt het vaak tegen.
5 -2
fanforeffer
Super Henk ,mooie bijdrage ,dat van die kijkcijfers dat wisten we niet en van dat voetbal , super, dat hadden wij niet gezien.
0 0
Danos
Bij Henk kan je altijd z’n favorietjes eruit halen, kom op zeg je kans grijpen tegen Spakenburg....

Hij praat tegenwoordig meer met zijn supporters hart dan met een objectieve journalisten hart. Ook prima maar laten we hem gewoon een supporter noemen.
4 -3
VoorAltijdNummer14
Je ziet inderdaad bij vlagen dat Marin echt wat in zijn mars heeft. Die vrijetrap in het zijnet was technisch super knap genomen met die plotse daling. Elke keeper is kansloos op zo'n ba. Maar daar staat dan ook weer zo'n opening tegenover waarin de bal zover achter Dest komt dat ie uit gaat...
Vind het lastig te zeggen of het er ooit nog uit gaat komen. Anders van de zomer gewoon verlies nemen
1 0
appeltje
Helaas is het vaak zo dat op AS fouten van bepaalde spelers altijd benoemd worden en van andere spelers worden die vergeten. Eiting heeft het laatste kwartier minstens 3 keer een foute pass gegeven waardoor Spakenburg kon omschakelen, maar ik zie vrijwel alleen maar berichten dat hij geweldig speelde. Jammer dat het allemaal zo zwart-wit moet.
4 -1
oudzuid2
mooi dat met alle blessures eigen jeugd z'n kans grijpt. Traoré en Gravenberch lijken zich al bijna in de basis gespeeld te hebben, en ik hoop echt dat de komende maanden voor Eiting hetzelfde geldt
6 -2