'Eiting voelde zich als een vis in het water'

BartVeenstra, 23-01-2020 om 08:50, 6847 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Ronald de Boer is van mening dat Carel Eiting in het bekerduel met SV Spakenburg een goede indruk heeft achtergelaten. De middenvelder kwam dit seizoen nog nauwelijks in actie voor de Amsterdammers, maar mogelijk komt daar snel verandering in.

Eiting speelde tegen SV Spakenburg als controlerende middenvelder en maakte daar een goede indruk op De Boer. 'Hij heeft natuurlijk heel weinig gespeeld, dus hij moet ook in zijn ritme komen en vlieguren maken', aldus De Boer, die zag dat Eiting liefst 164 balcontacten had, bij FOX Sports. 'Het meeste van allemaal en ik denk misschien wel meer dan heel Spakenburg bij elkaar.'

'Careltje voelde zich als een vis in het water', gaat De Boer verder. 'Hij kreeg natuurlijk alle ruimte. Hij stond op zes, dus alle ballen van links en rechts komen naar je toe. Maar hij heeft daar wel heel veel gevoel voor.'

Lassina Traoré

Ook Lassina Traoré kan rekenen op de nodige complimenten. Kees Kwakman zag dat de Burkinees brengt wat je van een spits van Ajax kunt verwachten. 'Met zijn rug naar de goal, heel vaak in de zestien. Hij heeft ontzettend vaak de goede keuzes gemaakt en is ook niet al te zelfzuchtig. Als de bal voor kwam of in de zestien was, dan was hij daar. We klaagden wel eens over Dolberg, die in dit soort situaties vaak afwezig was. Nou, hij was continu op zoek naar waar het gevaar was. Naast zijn twee goals was hij ook bij twee andere goals betrokken.'

Ook De Boer is lovend over Traoré. De analist noemt hem ontzettend belangrijk als aanspeelpunt. 'Hij verliest de bal niet zomaar.' Kwakman vult aan: 'Hij speelde laatst tegen FC Volendam en die jongens zeiden: "Het is gewoon hout waar je tegen aanloopt." Het was nu tegen Spakenburg, maar hij laat ook bij Jong Ajax zien dat hij echt kwaliteiten heeft.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Prethoofd123
Blijf het bizar vinden dat Ajax Marin haalt voor 12,5 miljoen (!!) terwijl ze Eiting, Gravenberch en Ekkelenkamp achter de hand hadden die alle 3 beter zijn dan Marin.
0 0
Schip
Traore is precies wat ajax nodig heeft in deze fase. Meer diepte, meer kracht, meer echte spitsen acties.

TH is knetter is hij hem niet gebruikt.

Eiting was goed, maar er werd 0 druk op hem gezet en hij hoefde ook amper te controleren. Werd nog niet echt getest.
0 0
altijdwelwat
Eiting stond gisteravond 90 minuten lang minimaal 2 meter vrij omdat Spakenburg zich volledig in hun eigen 16 meter verzamelde. Dan is het niet meer dan logisch dat je je als een vis in het water voelt.
3 0
Babangida83
Toch ging Marin dat wat minder af, wanneer hij zo vrij stond. En dat hij de hele wedstrijd vrij stond, is onzin. Eerste helft waren er zeker een aantal drukmomenten waar hij zich dan prima onderuit voetbalt. Het was moeilijk om hem aan te vallen.
0 0
Jortjuh14
Tegen amateurs... kom op zeg. Als het niveau hoger komt te liggen, dan valt hij weer door de mand. Afgelopen zondag zag je het al tegen sparta.
6 -3
AFCAMM
Ze deden het inderdaad allebei prima. Eiting speelde lekker onbevangen als controleur. Traoré oogt tot dusverre ook iedere keer heel gretig. Niet op een zelfzuchtige manier, maar constant vol energie aanvallend.
0 0
3*stars*3
Heel mooi hoe je spel van Traoré beschrijft.
Zo zie ik het ook.
Daarnaast ook een slimme speler, die graag combineert.
0 0
AFCAMM
Heerlijk (sterk) aanspeelpunt inderdaad. Constant zoekend. Ik hoop dat hij dat (jeugdige?) enthousiasme houdt.
0 0
FernandoRedondo
Is zeker 2 klasse's beter dan Marin.
1 -1
de-Ajacied
Marin zou ook in Kong Ajax niet meekomen
0 0
ram
Hebben we nu ook al een team in Hong Kong?
1 0