Spaan hekelt attitude Promes in slotfase tegen Sparta

BartVeenstra, 22-01-2020 om 08:25, 10231 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool kritiek geuit op de attitude van Quincy Promes. Volgens de schrijver 'kleineerde' de aanvaller van invaller Carel Eiting tot tweemaal toe bij een hoekschop.

'Als hij goed had gespeeld, zou hij enig recht van spreken hebben gehad', begint Spaan zijn verhaal. 'Dat deed Promes dus niet, evenmin als Mazraoui en Onana, die onder hun kunnen bleven tegen Sparta', aldus de journalist, die zag dat Lisandro Martínez werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. 'En als zo vaak was ik het daar niet mee eens: hij was goed, redde de overwinning met die kopbal net voor de doellijn, maar Veltman stak er gewoon bovenuit.'

Spaan schakelt vervolgens over naar de 'Promesklacht'. 'Twee keer moest er vlak voor mijn neus een corner worden genomen, dus twee keer zag ik van dichtbij hoe Promes Carel Eiting kleineerde. Eiting wilde in overleg treden, waarschijnlijk omdat hij vond dat je in deze fase beter een indraaiende bal kon geven. Promes negeerde hem straal, zei nauwelijks iets, om vervolgens twee keer een matige tot slechte corner af te leveren. Mannetje met attitude.'

Denk jij dat Ajax met 6-0 wint van Spakenburg? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
CruijffiaansNouriaans
Is er beeld of is Spaan iets aan het voeden wat er niet is, zou het graag zelf zien.

Sowieso kun je corners beter kort nemen. Slechts 3 van de 100 wordt omgezet tot een goal. Vaker wordt het een counter. Eigenlijk geef je de bal aan de tegenstander. Kun je beter niet doen.
0 0
HStorm
Duur woord 'attitude'
0 0
Bocarra
Helemaal correct dit keer. Veltman was de beste speler bij Ajax. Veltman een 8
2 -1
Flipper33
Eiting is ook een blije geit
0 0
jaripettersson
Want?
0 0
LammertAlbertus
In het succes seizoen 18/19
speelden louter lefties op links
5 lefties 5 righties
Neres op links ipv vanaf rechts .
Toen werden alle corners door de juiste poot aan de juiste kant genomen zodat De Ligt er tegenop kon lopen,
Ziyech op links Schöne op rechts .
Met heel lange Gravenberch in het team moet je altijd uitdraaiende corners nemen , zo ook als Perr Schuurs & Alvarez meedoen . Bij Oranje met rijzige Virgil & De Ligt linkspoot de corners & vrije trappen vanaf de zijkant vanaf links & rechtspoot de corners & vrije trappen vanaf rechts. Das logisch .
1 -1
Dexy
Promes is geweldig in de combinatie met Ziyech en Tadic, die hem continu voeden met steekballen. Dan kan hij zich continu uitleven met zijn loopacties.

Maar haal Ziyech en Tadic weg, en er blijft niet veel over van Promes. Aan de bal is Promes gewoon matig te noemen. Hij creëert zelden uit zichzelf kansen voor zichzelf of voor ploeggenoten. Ik vind zijn dribbel ook niet je dat.

Maar goed, in het huidige spelsysteem van Ajax is Promes wel super nuttig en voegt hij met zijn diepgang veel toe (waar vooral Ziyech en Tadic van profiteren).
2 -1
Web
Dode spelmomenten worden altijd voor de wedstrijd doorgenomen
Ziyech en Promes nemen altijd de corners
En dan komen met waarschijnlijk wil hij in deze fase een indraaiende nemen, is puur gissen
2 -3
gebruikersnaam
Ziyech en Promes nemen altijd de corners. Logisch dat je dat niet ineens gaat veranderen in een de laatste minuten van een wedstrijd waar je maar met 1 doelpunt voor staat. Eiting zou het niet eens moeten vragen en gewoon zijn positie innemen. Dit doe je maar als de wedstrijd zich er beter voor leent.
4 -3
Web
Zo werkt het ja
Dode spelmomenten staan allemaal vast
3 -2
Babangida83
Dat viel mij ook op. Terwijl de enige tot dusver door Ajax gescoorde corner van notabene Eiting is.
5 -1
MPAjax
ben blij en hoop dat hij niet zoals berghuis wordt
1 0
trainerdv
Ok, maar kleineren is een groot woord. Ik stuur ook wel eens spelers weg bij een corner en word zelf ook wel eens weggestuurd. Zegt niets over de onderlinge verhoudingen verder.
3 -1
BokkieBokstra
Zo is dat, suggestief stukkie van Spaan.
0 0
Aad82
Dusan en vooral Hakim maken van Quincy een goede voetballer. Zonder hen stelt hij helemaal niks voor. Jammer dat Quincy dat zelf nog niet inziet.
9 -2
Bijgoochem
Wat moet Quincy inzien? De technisch directeur haalt hem toch naar Ajax? De trainer stelt hem toch op? En de bondscoach?
1 -2
jaripettersson
Quincy denkt zelf dat hij een geschenk is. Daarbij opgeteld een heel kwetsbaar ego. Tel ze op en je hebt een prinsje die denkt dat ie niveau ziyech is en boven de rest van z'n medespelers staat. Die houding begint te irriteren, en is ook al meerdere keren niet ten gunste van ajax geweest.
1 0
OpaVerteld
Past bij dat incident tijdens een CL wedstrijd waarin hij stront eigenwijs weigerde de kortste weg naar de zijlijn te nemen toen hij gewisseld werd.
Scheids gaf 'm alle ruimte en gaf met woord en gebaar aan wat hij moest doen en ondanks dat gewoon de langste weg naar de bank nemen. Gele kaart.
Had wat mij betreft rood wegens onverbeterlijke domheid mogen zijn.
8 -1
Vlieske
Promes is en blijft een matige voetballer. Nu ziyech weg is zal dat duidelijk te zien zijn. Hij heeft alleen scorend vermogen. Maar een mannetje passeren heb ik hem nog niet zien doen met een bruikbare voorzet erachter aan.
6 -6
Bijgoochem
Scorend vermogen is toch wel prettig...
2 -2
Mokum2018
Ik erger me er ook aan aan tijdrekken, zowel bij Ajax als bij de tegenstander. Terecht dat Promes geel kreeg.
6 0
Frederiksperwer
Zit op een paar stoelen van Spaan en zag het ook gebeuren. Promes aanwinst met maniertjes. Domme gele kaart ook.
12 0
Schip
Promes erop aanspreken en afspraken maken. Promes is allesbehalve een instituut bij Ajax met bragging rights. Hij doet het goed, maar Ajax heeft hem verlost van de anonimiteit, betaalt hem een vorstelijk salaris en een flinke transfersom.

Die gozer moet a la Tadic en Ziyech jonge spelers motiveren, geen maniertjes tonen. Denk dat die boodschap wel zal overkomen. Is de eerste keer volgens mij toch?
9 0
Knalpot
Sowieso heb ik een aversie tegen 2 man die bij zo'n cornervlag gaan staan. Als je de intentie hebt om hem kort te gaan spelen prima maar als je een lange corner speelt kan die 2e man veel beter de afvallende bal gaan afwachten. Vorig seizoen was dat met Schone en Ziyech ook vaak, een slingert hem voor die 2e stond er daar maar voor niets, die had veel beter op de 20 meter kunnen gaan staan om een afvallende bal bijv. op doel te schieten. En een trage '6' is ook niet handig omdat die veel meters moet goedmaken als er een counter volgt uit zo'n corner, die kan zich beter positioneel opstellen om druk te zetten of de counter er dus uit te halen.
5 0
Babangida83
Indien je wel varieert, geeft t zeker voordelen om er twee bij de cornervlag te hebben staan. De keeper weet dan niet op welke manier hij uit moet gaan lopen. Want een indraaiende of uitdraaiende corner maakt verschil. En een onzekere keeper maakt af n toe rare sprongen.
1 0
Knalpot
Daar ben ik het wel mee eens maar vorig jaar hadden we nog een echt wapen met Matthijs als aanvallende kopper, nu hebben we zowat Veltman als beste aanvallende kopper (in praktijk Nico maar dat even daargelaten) en loont het eigenlijk niet eens de moeite om een lange corner te spelen. We hebben nu dan wel Babel (al vind ik dat zelf ondanks zn lengte geen geweldige kopper) erbij wat iets meer opties geeft.
0 0
Jaridebeste
Mocht dit waar zijn dan is dat niet goed. Simpel zat.
9 -2
Web
Bij Spaan mag je niet een keer minder spelen, ik vind Spaan zijn columns ook niet altijd goed
Er zijn gewoon afspraken met dode spel momenten. Dat waarschijnlijke is ook zo goedkoop.
Best vreemd dat Tadic nooit langs komt bij Spaan, die voetbalt op 75 procent.
3 -7
Juichtoon
Weet niet of dit waar is maar anders is dit niet goed.
8 -1
Web
Dode spelmomenten worden altijd doorgenomen
Ziyech en Neres nemen altijd de corners
Waarschijnlijk vond hij dat er een indraaiende bal genomen moest worden
Wat moet je hier nu mee?
Puur gissen
2 -3