'Gravenberch moet doseren op die positie'

FinnDekker, 21-01-2020 om 10:10, 8240 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Voetbal International ziet men nadrukkelijke verschillen en gelijkenissen tussen het spel van Frenkie de Jong en dat van Ryan Gravenberch bij Ajax. De zeventienjarige lijkt in de winterstop een basisplaats te hebben afgedwongen, op de plek waar De Jong zijn laatste seizoen uitblonk: als een van de controleurs.

Een gelijkenis tussen de twee is de fijne balbehandeling. 'Maar waar hij net als De Jong durft om tegenstanders op te zoeken met de bal aan de voet, valt op dat Gravenberch dit dichter in de buurt van het doel van de tegenstander doet.' En er is nog een verschil. 'Waar De Jong het liefst het spel voor zich heeft om met lichaamsbewegingen de weg naar voren te zoeken, is de specialiteit van Gravenberch om in de dekking aangespeeld te worden en vervolgens weg te draaien.'

'Behalve met dribbelvaardigheiden voegt Ryan Gravenberch ook met zijn passing creativiteit toe aan het middenveld van Ajax. Van de spelers die Erik ten Hag dit seizoen geprobeerd heeft als controlerende middenvelder, vindt alleen Razvan Marin nog vaker een ploeggenoot in het laatste derde van het veld', aldus de auteurs Pieter Zwart en Marco Timmer.

Het percentage foute passes moet wel omlaag, zeker gezien zijn positie op het veld. 'Deels is balverlies inherent aan risico in het spel leggen, maar op de positie waar Gravenberch nu speelt, zal hij dat moeten leren doseren.' Maar dat is niet het enige verbeterpunt. 'Hij moet meer duels winnen, sneller omschakelen en nog meer doen zonder bal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Gravenberch is een talent. Maar ook hij wordt te snel gehypet.... Moet nog heel hard aan zijn duelkracht, passing en omschakeling werken. Heeft tijd nodig. Geen basis kracht indien Blind weer fit is.
0 0
EersteAanname
Ben ik de enige die vindt dat het tempo bij Gravenberch nog wel wat omhoog moet? Geweldig talent hoor, daar niet van, maar van mij mag het wel wat explosiever.
0 0
Web
Ik vind dit al veel beter bij hem dan in het begin, is ook dwingend aanwezig
Gravenberch vond ik goed spelen, blij verrast, lang niet alles in een tempo meer juist
0 0
DeMeervanweleer
Potverdomme wat een mooie speler,minstens zo`n groot talent als Ihattaren, of hij slaag hangt af van zijn drive, weet hij die knop permanent te vinden, dan is succes verzekerd.
0 0
Schip
6 is een ervaringsplek bij uitstek. Ryan moet meters en uren maken, enige manier om situaties te gaan herkennen en controlerend beter te worden. Blij dat hij eindelijk de kans heeft gekregen.

Vraag me alleen af of Donny ernaast niet te veel van het goede is. Die gaat ook diep wanneer het kan. Als Neres en Blind terug zijn, gaan er weer harde beslissingen gemaakt worden.
3 0
Web
Vind je echt eindelijk?
Als ze niet aan zijn minpunten hadden gewerkt, had hij dat misschien nooit opgepakt?
het was allemaal veel te veel lekker voetballen bij hem
Nu zie je dat hij het door heeft ( ik vind dat juist een verdienste van Ten Hag )
Dat bedoeld Ten Hag met belonen, die trainer is veel beter dan dat menig een denkt
Johan zou hem geweldig vinden, ben ik echt van overtuigd
En hij is pas 17 jaar Gravenberch
0 0
Schip
Hij was begin seizoen ook 17 Web, dat maakt niets uit. Het gaat erom dat welke alternatieven je hebt. Alvarez vind ik geen alternatief voor 6 en zeker niet met Martinez naast hem.

Als Blind dan terug moet en Eiting valt lang uit, dan was Gravenberch al veel eerder de logische optie. Heb ik destijds ook om geroepen, dus het is geen koe in de kont kijken.

Nu heb je geen CL omdat er 0 beweging in dat team zat. Tja. Lijkt me niet dat TH er iets mee opgeschoten is door voor zekerheid te gaan.

Verder is het net als met Donny en Neres zo, dat er al tijden om speeltijd wordt geschreeuwd en als TH dan eindelijk zo iemand er in zet en zijn ongelijk ziet aangetoond, dan ... heeft hij alsnog gelijk...

Want nu zou de speler er pas klaar voor zijn. Maar goed. Belangrijkste is dat de jeugd door blessures de kans krijgt en doorbreekt, waar dat eigenlijk eerder had gemoeten. Geld ook voor Traore trouwens. En zit 0 stootkracht in Tadic dit seizoen, al heeft hij soms ook goed gespeeld als aanspeelpunt. Maar je mist de scherpte van vorig jaar. Misschien moet hij eerst meer bijtanken. Gebruik Traore daar dan voor.
1 -1
Web
Tussen de Gravenberch tegen PEC of de Gravenberch tegen Sparta zit zoveel verschil.
Dat heeft wel degelijk te maken met dat hij er anders mee bezig is, was dat ook gebeurt als hij in de basis was blijven staan? Gravenberch heeft heel goed gezien dat het anders moest, daar heeft Ten Hag heel erg mee bezig geweest, ik vind wel dat jij dat onderschat

Ooit deed Johan dit met Rijkaard, die liep
zelfs boos van de training weg, die zat ook op een dood punt, Johan heeft hem daar door het zetje gegeven
0 0
Schip
Wil ik best van je aannemen. Maar ik vind dat zulke spelers, die al een bepaald niveau in Jong laten zien, moeten leren door te spelen in het eerste. Zeker als wat er in staat gewoon niet de norm haalt. En daarin vind ik TH onvoldoende. Denk dat TH daarin een van de meest behoudende coaches is van Ajax die ik heb meegemaakt. Wellicht op Jol na.

Ik denk dat hij potentieel onbenut laat. Op zich wel lekker dat er weer iets van een voorsprong is op AZ en je EL speelt. Het lijkt meer ruimte te geven voor bouwen, wat bij Ajax al snel goud waard is.
0 0
wladimir
Valt mee hoor. Neres gaat rechtsbuiten spelen en Martinez terug naar het middenveld. Gravenberch gaat van de Beek opvolgen als hij op z'n 18e bijtekent. Dat laatste blijft een dingetje.
0 0
Robeerke
Er is nog een wezenlijk verschil, 5 jaar om precies te zijn.
3 0
JopieCruijff
Ik vind de analyse opzicht goed, echter is het wel een beetje appels met peren vergelijken.
Gravenberch speelt vrijwel alleen op het middenveld waar Frenky altijd geflankeerd werd door Schöne.
Op papier is die rol nu voor Donny, maar in de praktijk staat Donny vaak veel hoger op het veld.
0 0