Gullit blij voor De Ligt: 'De beste leerschool'

FinnDekker, 21-01-2020 om 08:05, 7468 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ruud Gullit is 'blij dat Matthijs de Ligt het goed doet' in Italië bij Juventus. De wereldvoetballer van weleer ziet de oud-Ajacied stappen maken in Turijn als verdediger. Dit ondanks én dankzij een start met pieken en dalen. De Ligt wordt volgens Gullit langzaam een complete speler. 

'Ex-international Altobelli van Italië zei me in het najaar dat hij De Ligt een goede keeper vond, vanwege zijn handsballen, en vroeg zich af waarom een Italiaanse topclub uitgerekend een Nederlandse verdediger aantrok. De Italiaanse benadering van het voetbal is volkomen anders dan de Nederlandse', stelt de oud-international, die zelf in de Serie A furore maakte bij AC Milan.

'Een open deur wellicht, maar Maar De Ligt - opgegroeid en opgeleid door Ajax, uitgaand van balbezit - heeft gewoon een aanpassingsperiode nodig', vervolgt Gullit, die de enigszins gewaagde keuze voor Juve waardeert en snapt. 'Hij komt hier beter uit en wordt in Italië een completere speler, die naast balbezit ook de inhoud van verdedigen leert.'

'Italië is de beste leerschool en deze fase is van onschatbare waarde voor De Ligt. Ik weet niet of zijn hele carrière zich in Turijn zal afspelen, maar na Juventus beheerst hij alle facetten van een complete verdediger en zal hij zich overal staande houden', luidt het einde van zijn betoog in De Telegraaf positief.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Ruud doet ook nog ff n lira in t zakje (zou ik ook doen, wat moet je anders met liras?)
0 0
insectenverdelg
Vraag is of Gullit vindt dat Nigel de Jong in Duitsland ook een completere speler is geworden. Hij is daar een andere hardere speler geworden namelijk, met nog steeds een goede carriere, maar heb nooit meer de frivole onbevange de Jong gezien zoals Nigel de Jong was als on de tijd uit tegen Arsenal met Ajax. En dat blijft zonde.

Hoop dat de Ligt nIet vergeet dat hIj is opgeleid als een voetballende verdediger die met ruimte in zn rug durft te spelen. Daar zijn er namelijk maar heel weinig van die dat echt goed kunnen.
0 0
Schip
Het gaat er niet om of hij straks ook zal uitblinken bij de Inters, Atletico's en welke ploeg van Mourinho dan ook. Het gaat er niet om all round te zijn of te worden.

Het gaat erom dat je nog sterker en beter wordt bij ploegen die aanvallend spelen. En dat leer je niet per se bij Juve. Een Chiellini is goed in een Italiaanse ploeg. Zet hem bij Barca neer. Is hij dan nog zo goed? Als een Ramos bijvoorbeeld? Als een Van DIjk bij Liverpool?

De Ligt zal beter worden simpelweg omdat hij steeds meer ervaring krijgt. Maar bij Ajax nog een jaar als een dominant beest spelen en zijn ploeg naar de CL finale sturen om daarna naar een ploeg als Barca, City of Real te gaan: me dunkt dat we dan een meer flitsende De Ligt hadden gezien in een rol die hem beter op het lijf is geschreven.
1 0
Babangida83
Ik vind dat argument van ´completere speler´ zo´n onzin. Hij leert nu dingen af die hij in Nederland en bij het Nederlands elftal geleerd heeft. Bijvoorbeeld het doordekken. Hij leert gewoon een aantal dingen die hij helemaal niet zou moeten leren, als hij in een aanvallend team wil spelen. Maar dat laatste is de vraag...wat voor type voetballer wil De Ligt zelf zijn..
4 0
Rentokill
Een type voetballer met veel geld.

Mooi gezegd trouwens. Eens. Seedorf heeft ook alles afgeleerd en rendeerde daarom niet meer in t nl 11 tal. Bijvoorbeeld.
0 0
gi0vanni
En daar komt bij dat hij vorig jaar als verdediger bijna niet te passeren was. Het kan natuurlijk altijd beter maar zeggen dat hij moet leren verdedigen is wat overdreven.
4 0
Mark03
Ik kan er niet goed tegen dat er altijd gedaan wordt alsof je bij Ajax niet leert verdedigen. Het is juist bij Ajax een ontzettend belangrijke positie. Er zijn maar weinig verdedigers die met zoveel ruimte in hun rug kunnen spelen.
2 0
ambtenaar
In de tijd van de gulden misschien.
0 0