'Zie in verste verte niet waarom Álvarez en Marin gehaald zijn'

ArthurV, 20-01-2020 om 23:15, 11755 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Arno Vermeulen heeft niet het idee dat Razvan Marin en Edson Álvarez gaan slagen bij Ajax. De spelers werden afgelopen zomer gezamenlijk voor een kleine dertig miljoen euro aangetrokken, maar wisten nog geen vaste basisplaats af te dwingen.

'Ze hebben een scouting waarvan je niet wil weten wat daar allemaal rondloopt', spreekt Vermeulen bij Voetbalpraat. 'Dan mag je toch aannemen dat zo'n speler helemaal goed in kaart is gebracht? Want één van van de dingen die we altijd horen is: Bij Ajax spelen ze heel ander voetbal dan bij andere clubs. Dan ga je toch ook scouten op spelers die passen bij de manier waarop jij wilt voetballen?'

'Het kan een tijdje stroef gaan en het kan zijn dat een speler er nog in moet groeien', vervolgt Vermeulen. 'Bij beide spelers zie ik in de verste verte niet waarom ze gehaald zijn. Bij allebei kan ik mij niet voorstellen dat die bij Ajax een basisplaats gaan halen.'

Leo Driessen benadrukt dat Álvarez nog geen kans heeft gehad als centrale verdediger. Kenneth Pérez reageert: 'Ze vinden dus dat Veltman en Schuurs beter zijn. Dan is het toch wel bijzonder dat je vijftien miljoen betaalt voor een centrale verdediger die op het middenveld moet spelen. Dat is toch wel opvallend.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Als Alvarez ook geen meerwaarde heeft als RCV dan schat ik de kans op slagen heel laag in,persoonlijk denk ik dat Ten Hag Alvarez als noodoplossing als middenvelder neerzette.op RCV heb ik hem niet echt gezien dus ik hoop er het beste van maar het kan heel goed zijn dat Ten Hag nu Veltman blijft opstellen omdat hij tenminste 1 centrale verdediger wil hebben die gewend is in het centrum te spelen bij Ajax, ondanks de tekortkomingen die Joel heeft.

Ik kan dat wel begrijpen ,temeer daar Schuurs nog niet een speler is die snel en duidelijk ingrijpt maar meer tijd gebruikt.Opbouwend vind ik Schuurs wel wat beter maar die valt mij op dit moment niet echt mee.
0 0
MH1988
Achteraf is mooi wonen.. Je weet van tevoren niet of Alvarez en Marin gaan slagen. Dat weet je pas als ze een paar maanden rondlopen. Echt niet elke transfer gaat raak zijn. Daarnaast houden deze jongens nog wel wat restwaarde.
Als je ziet wat Ajax heeft ontvangen voor bijvoorbeeld Dolberg en hoe zijn (goedkopere) vervanger Promes het nu doet. Wat ze hebben betaald voor Martinez (of Schuurs), dan kunnen we niet stellen dat de Ajax scouting het slecht doet.
Kritiek op Ten Hag dat hij lang vasthoudt aan aankopen en ervaring (Marin, Alvarez, Siem) en dat hij te laat jeugd ging proberen op deze posities vind ik dan veel begrijpelijker.
3 -2
ErikDeBosz
Van Ajax-aankopen verwacht ik in ieder geval dat ze goed kunnen voetballen. We hebben het bovendien over 30 miljoen euro, dat is voor Ajax heel veel geld. Dit zijn spelers die bij Groningen nog niet eens opvallen. Als je mij een paar wedstrijden van die twee had laten zien dan had ik je kunnen vertellen dat het niks is voor Ajax. Als ik het kan, waarom kan de scouting het dan niet? Net als die Magallán, destijds die finale gezien en dan vraag je je direct af wat Ajax ermee moet. Je kan niet je ogen sluiten omdat je ook een paar goede aankopen hebt gedaan. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat iedere transfer een voltreffer moet zijn, echter vind ik het voor 30 miljoen echt heel erg pover.
0 -1
Pheadrus
Marketeers zeggen altijd; ik geef 50% te veel uit aan reclame, ik weet alleen niet welke 50%. Zo is het ook met spelers kopen. De vraag is; doet Ajax het slechter dan andere top ploegen?
7 -1
Rentokill
Exact.
3 0
michaellaudrup
Vermeulen, dan weet ik genoeg
3 0
ajaxxcied4life
Arno Vermeulen overdrijft graag en dat doet hij nu ook weer. Daarom is het ook een ongelooflijk slechte journalist. Dat gezegd hebbende vind ik dat voorlopig nog niets erop wijst dat wij hier te maken hebben met twee onversneden miskopen. Marin lijkt stiekem iets te groeien en Alvarez heeft op het middenrif in de CL goede partijen gespeeld. Waarmee ik dan bedoel dat hij zeer nuttig speelde. Desalniettemin moeten deze jongens wel gaan leveren natuurlijk anders vind ik wel dat er sprake is van kapitaalvernietiging. Marin op de plek van Donny en Alvarez op de plek van Veltman zal al een hele slok op de borrel schelen en ik denk dat je dan hun kwaliteiten beter zult gaan zien.
2 -3
Ar
Ja Marin op de plek van Donny en Alvarez op die van Veltman gaat inderdaad een hele slok op de borrel schelen. Een slechte slok.
2 -2
Caparzo
Achteraf kijk je een koe in z’n gat. Niks is moeilijker als inschatten of een speler wel of niet gaat slagen. Voorbeelden van niet geslaagde aankopen zijn legio, ook bij de absolute top van Europa. Achteraf roepen “ik zei toch” is makkelijk. Het gaat ook vaak goed, en zolang “miskopen” met soms slechts een klein verlies worden verkocht, moet je niet moeilijk doen, part of the game.
2 -2
EersteAanname
Zeker eens en nog makkelijker is om vooraf vooral geen voorspellingen te doen en achteraf te zeggen dat je het al verwacht had. Ik sta volledig achter de aankoop van zowel Alvarez als Marin omdat er voldoende reden was om aan te nemen dat ze een goede versterking voor Ajax waren. Ik heb ze overigens beiden ook nog niet afgeschreven, maar dat terzijde.
3 -2
noppenkoning
Alvarez Mexicaans international kan je altijd nog slijten voor 7-10 mln, en Marin Roemeens international idem dito, mochten ze niet slagen.
1 -2
Rentokill
Wat valt er niet aan te snappen? Vantevoren weet je gewoon nooit of iemand slaagt of niet. Zelfs Henry en Zlatan slaagden niet bij Barca...

Als je een glazen bol had won je de CL. Shit aint like that...
4 -3
7172AFCA7395
Kunnen deze twee misschien een beetje tijd en krediet krijgen zeg...
3 -3
NemanjaG
Persoonlijk vind ik het allemaal wel heel makkelijk nu. Alvarez en Marin zou Ajax niet gehaald hoeven te hebben omdat oa Gravenberch en Eiting eraan zitten te komen. Daarbij vergeet Vermeulen even dat er al hele belangrijke wedstrijden ons in het begin van het seizoen stonden te wachten. Toen heeft met name Alvarez wel zeker waarde voor het team gehad. Of wilde Vermeulen de voorrondes van de cl starten met de net 17-jarige Gravenberch (die er toen absoluut nog niet klaar voor was) of de geblesseerde Eiting? Nee, ik ben ook nog niet geheel onder de indruk maar om net te doen of Ajax twee knuppels heeft aangekocht vind ik echt onzin. Ik was heel blij dat Overmars al tijdig de portemonnee had getrokken zodat deze jongens in de voorrondes er al stonden. Kijk wat plaatsing voor de cl financieel al heeft opgeleverd. Maarja, het is ook nooit goed.
6 0
ajaxrulesz
niemand interesseert zich voor jou meing fga terug in hol jongetje.
0 -10
FreddyAX
Oh , hij heeft wel volledig gelijk hoor.
Ik interesseer me niet voor moddergooiers zoals jij.
1 0
NemanjaG
Haha, doet pijn het dat jouw cluppie zich dit allemaal niet kan veroorloven. Maar is inderdaad veel geld voor jullie. Voor 15 miljoen koop je inderdaad jullie hele basis.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Vind allemaal wat makkelijk achteraf praten, Gravenberch was toen 15/16 en je kan niet op de gok vanuit gaan dat die meteen op zijn 17e er staat. Alvarez begrijp ik nog wel, Marin niet.
1 0
fanforeffer
Het aannemen van medewerkers /kopen van spelers is zo vreselijk moeilijk, hebben ze de kwaliteiten,passen ze in het team,laten ze zich beïnvloeden door de buitenwereld,moeten ze wennen aan hun omgeving,hebben ze een taal probleem,...veel open vragen waar je niet altijd vat op hebt.En het is niet zo dat hoe meer geld hoe beter de aankoop.
4 0
PJK54
Het zal altijd moeilijk blijven de juiste spelers aan te trekken maar nu hebben ze hier en daar toch wel de plank misgeslagen. Dit kan ook niet anders als er maar een paar mensen zijn die de aankopen tegen het licht houden, volgens mij zijn Overmars, Ouaali en Ten Hag (het technisch hart) die daar verantwoordelijk voor. Blijft ook staan dat Ten Hag steeds weer spelers opstelt op posities die hij denk dat het wel kan maar steeds weer blijkt dat de spelers dat daar niet kunnen gevolg: stempel miskoop!!
Het is wat er ook in de laatste regels wordt geschreven je haalt een speler voor 15 miljoen en stelt Veltman op!!
1 -1
Joker
en weer een topic over de minpunten stroomt bakken met geld binnen je geeft veel en veel minder je staat ruim voor op de concurrentie speelt overal nog voor...

In elk bedrijfstak dansen ze de polonaise, elk club in nederlaad is jaloers.

haal de tv gelden (lees cadeautje ) weg bij de inkomsten en Ajax staat zelfs in de top van europa en dat voor een club uit een mickey mouse competitie.

Maar hier lopen we in het zwart....

Zelfs miskopen verpatsen met een minimaal verlies en sommig zelfs met ruim winst....

Maar ja het is ajax en daar moet alleen de negative kant belicht worden elke dag weer weten de mensen aan de zijlijn het veel beter ahummmm
8 -3
ajaxrulesz
jij bent niet lekker
0 -10
donpedroh
Ze hadden beter Haaland kunnen kopen van dat geld;) helaas te laat.
0 0
flavente
Bande 7 miljoen, Labyad 7 miljoen ook niet vergeten. Komen ook zwaar tekort.
4 -6
Juichtoon
Spelers kopen is gewoon moeilijk. Dat is de kern. Natuurlijk moet alles altijd weer beter, maar het is niet eenvoudig.
5 0
BRAMHOUTEN
Van neres werd het ook gezegd. die werd ook het eerste jaar als miskoop bestempelt.
8 -2
Santiago
Door mensen die er geen verstand van hebben. Hij liet in zijn eerste wedstrijd al vlagen van talent zien.
6 0
Juichtoon
Precies, tegen Excelsior thuis kreeg hij z'n eerste speelminuten en hij deed niets fout.
0 0
oudzuid2
Alvarez, Marin, Pierie, Magallan, Bandé, Cassiera, Labyad, Kristensen, Orejuela... er zijn een hoop misperen gehaald de afgelopen paar seizoenen. kan gebeuren maar voor 15 miljoen moet je toch wel de garantie hebben dat iemand er gelijk staat en een steunpilaar is, a la Promes of Blind
3 -11
Pure
Als je dit rijtje zo noemt met flops en gaat rekenen dan schrik je wel.
3 -1
Juichtoon
Dat is bij andere clubs dus nog erger.
4 0
Daneman
Hoezo? Onder de Jong gaat dat bij PSV nou niet goed. de Jong Fiasco bij PSV, daarvoor ging dat bij PSV best aardig. Eigenlijk is het bij ajax andersom. Laatste jaren gaat het redelijk, Meerdere topaankopen zoals Sanchez en Nico. Maar in de tijd van Overmars ondermaats binnengehaald. De toppers van Beek, frenkie en Mathijs tel ik niet mee, omdat die in Nederland boven de rivieren wonen. Dan schat ik voor de laatste 10 jaar topaankoop/goede aankoop versus flopaankoop/net niet aankoop 35/65 procent. Het begon met Sana ofzo, Atouba, oude spanjaard. Gelukkig gaat het nou best beter. Maar ik werd wel beetje droevig van Kik Piri en Magalan
2 -2
ajaxrulesz
Hier sla je de plank mis, hoezo MOET een speler van 15 miljoen daaraan voldoen?. Komplete lulkoek. 15 miljoen is peanuts in de transferwereld. Als het nu 32 miljoen was dan ja. 15 miljoen gegarandeerde versterking is absolute nonsens.
5 -5
Bramble1988
Geef Alvarez nog ff de tijd, daar zaten niet voor niets meerdere grote clubs achteraan. Iedereen roept verder wel dat er 40milj vergooid is, maar de spelers hebben wel een restwaarde. Verkoop je die gasten dan krijg je er echt wel 30milj voor terug.
9 -7
DS
Alvarez gaat nog belangrijk worden. Het komt er nog niet uit bij Ajaxs maar toch zie ik het nog goedkomen.
2 -1
Ajax412
Ik ook, die jongen zit fysiek en mentaal heel goed in elkaar. In zijn interviews kun je zien dat hij intelligent is en snapt waar het om draait, op het veld zie je hem eigenlijk nooit in paniek raken en altijd rustig de vrije man zoeken. De kans moet komen, maar dan kan hij er zeker direct staan. Een sterke bank is ook belangrijk, of willen we Botman op de bank?
2 -1
ajaxrulesz
jammer dat hij niet kan voetballen.
0 0
Santiago
Zo werkt het natuurlijk niet. Daar komen heel veel andere kosten bij kijken. O.a. de opportuniteitskosten
0 0
Lagasj
OH 10 mio maar, dan is het goed.
Het gaat me niet om het geld alleen.
Het gaat om het niet functioneren van Overmars en, erger, de scouting, met grote gevolgen voor het elftal. En niemand die ingrijpt.
De blindheid voor wat Ajax nodig heeft is veel erger.
3 -5
Lagasj
De bezem door het scouting apparaat. Ik zeg dit al sinds Oleguer en nog steeds haalt men dure mieskassers in huis.
De RVC moet eens een hartig woordje met Overmars spreken, niet zozeer over zijn functioneren maar wel over de keuze van zijn scouts.
Die blijven maar aankomen met onbruikbare spelers met zo nu en dan een gelukstreffer .
Scouts die overigens ook nog eens heleboel geld verdienen.
Marin, Magallan, Alvarez zijn er 3 teveel...... plm. 40 mio!
5 -4
Benleiden
Heerlijk die kritiek! Mocht ook weleens tijd worden, want Ajax heeft wéér na Europees succes de boot gemist. Eerst al na de EL finale niet goed doorgepakt en nu weer na de superieure CL campagne. Wat doet Ajax? Ze halen prut spelers voor enorme bedragen muv Martinez en Promes, maar Marin, Alvarez en Pierie kunnen er geen kut van. Het is een hele dikke middelvinger naar je jeugdopleiding als je dit soort prut haalt.
4 -6
Pheadrus
Het is heel frustrerend als dure aankopen het niet redden en geen versterking blijken. En toch moet Ajax het blijven proberen, en de scouting verder verbeteren. Je moet spelers van buiten kunnen inpassen.

De beste spelers komen uit de jeugdopleiding of komen terug bij Ajax na een buitenlands avontuur (Huntelaar, Promes, Blind) of zijn toppers uit de eredivisie (Tadic, Ziyech). Alleen Neres, Tagliafico en Martinez (en daarvoor Sanchez) komen echt van buiten en doen het toch meteen goed. Ik heb goede hoop dat Traore het ook gaat redden.
0 0
tyzinho
Scouten is niet een kwestie van gewoon proberen. Je hebt gwn een eisenpakket waar spelers in de basis aan moeten voldoen. Bijvoorbeeld techniek, overzicht, inzicht etc. Als je kijkt naar Kristensen en Alvarez zie je dat er ontzettend veel techniek ontbreekt om enigsinds mee te kunnen bij Ajax. Alvarez op het middenveld is een grap en blijkbaar kan die niet verdedigen aangezien hij daar niet eens de kans heeft gekregen
2 0
wladimir
Mathijs de Ligt, Daley Sinkgraven, Mitchel Bakker, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Dani de Wit en Kasper Dolberg zijn vertrokken. André Onana, Joël Veltman, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek, David Neres en Dusan Tadic zijn gebleven.

Edson Alvarez (de Ligt), Lisandro Martinez (Sinkgraven), Juan Familia Castillo (Bakker), Razvan Marin (de Jong) , Quincy Promes (Dolberg) zijn gekomen.

Het is vreemd dat Mitchel Bakker transfervrij naar Parijs kan vertrekken. Ajax is bang dat Ryan Gravenberch deze zomer Ajax al gaat verlaten. Bouw in godsnaam een betere relatie op met die rioolrat. Die man kan een essentiële rol spelen in het succes van Ajax. Ajax moet zijn jeugdspelers behouden zodat het niet meer hoeft te kopen. Goed betalen en kansen geven.
2 -9