'Drie fouten van 10-15 mln is voor Ajax echt zwaar weer'

BartVeenstra, 18-01-2020 om 14:20, 13524 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lisandro Magallán, Razvan Marin en misschien ook wel Edson Álvarez. Het zijn enkele dure aankopen van Ajax, die niet of nog niet helemaal uit de verf zijn gekomen in Amsterdam. Ajax mag er dan financieel zeer goed voorstaan, maar te veel van deze mislukte aankopen kan men zich niet permitteren.

'Het lijkt erop alsof Ajax dat zich allemaal kan permitteren, omdat er schepen met geld binnenkomen', begint Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool bij NH Sportcafé. 'Maar als je puur kijkt naar de normale huishouding zijn dat bedragen die je je niet kunt veroorloven', doelt de verslaggever op de hoge transfersommen van spelers als Magallán (negen miljoen euro), en Marin (12,5 miljoen euro).

De financiële balans bij Ajax is positief en zodoende zijn er meer mogelijkheden in Amsterdam. 'Of het lui maakt, weet ik niet, maar je durft bepaalde beslissingen eerder te nemen en je wordt eerder gedekt door een RvC om bepaalde beslissingen te nemen. Wat ik wil zeggen is dat je je een foutje van twee of drie miljoen euro kunt permitteren, maar drie fouten van spelers van tien tot vijftien miljoen euro is voor Ajax echt zwaar weer.'

Toch ligt Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax, niet onder vuur. 'Nee, binnen Ajax is die steun er. Hij heeft ook net zijn contract verlengd. Danny Blind is technisch commissaris en hij is heel tevreden met hoe Overmars het doet.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrFootball
Het aankoopbeleid is doorgaans prima. Bij elke club komen miskopen voor. Tegenover de genoemde namen zou je Martinez kunnen zetten, die zal meer opleveren dan wat de 3 heren bij elkaar hebben gekost. En dan heb ik het nog niet eens over hun restwaarde van de 3 genoemde spelers. Al met al zal Ajax een positieve transferbalans hebben en houden.

Echter we mogen wel kritisch zijn, omdat de gemiddelde fan ook vrij snel ziet dat deze spelers niet (gaan) voldoen. Bij bijvoorbeeld Alvarez zie je gewoon dat hij een logge motoriek en weinig snelheid heeft. En die zou dan als centrale verdediger bij Ajax met een enorme ruimte in zijn rug moeten spelen. Dat begrijp ik dan niet. Zeker niet, omdat een scout een speler meerdere keren kan bekijken. Het is ongetwijfeld een prima verdediger, maar voor een club waar ze met de kont tegen de goal spelen. Dan vraag ik mij wel af. Wie kijkt hier naar? Waar wordt opgelet bij een speler/positie? Is de speler bekeken in een 4-3-3 formatie? Hoe speelt zijn team? Wordt er gebruik gemaakt van statistieken? Wordt er ook naar de mentale kant van een speler gekeken? Hoe gaat hij om met verandering, hoe is als mens en persoon? Sociaal, open, gesloten? Hoe gaat hij om met druk en tegenslag? Is hij sterk genoeg om een overstap aan te kunnen naar een andere cultuur? Vraag mij af of er ook naar dit soort aspecten wordt gekeken bij een speler, want die zijn net zo belangrijk als het voetballende gedeelte.
0 0
HStorm
Wie is voor te weinig verkocht? Wat is het verlies precies nu?
0 0
Ferd
Dit zijn geen fouten van 10/15 miljoen. Deze spelers worden ook weer voor veel geld verkocht. Je draait wel verlies, maar geen 10/15 miljoen.
2 -1
debarbaar
Sintenie is toch ook een beetje een azijnzeiker. Ajax is natuurlijk het parool niet waar alleen maar absolute top journalisten worden binnengehaald. En ja er worden weleens spelers aangekocht die niet renderen. Jammer dan. Die worden gewoon weer verkocht soms met een paar miljoen verlies, soms met een klein bedrag aan winst. Maar lesje Dolberg binnenhaat voor een paar ton, Frenkie de Jong voor 1 Euro, Neres, Tagliafico, Martinez, Blind en Tadic dan kun je nauwelijks zeggen dat je geen waarde gecreëerd hebt.
0 0
Daniii
Als we ze voor ongeveer hetzelfde bedrag verkopen waarvoor we ze gekocht hebben dan vallen die missers reuze mee.

Als we bijvoorbeeld Marin halen voor 13m en presteerd niet na verwachting en weer verkopen voor 10m dan zijn het geen flaters van 13m maar 3m maar, dat vergeten de media vaak erbij te verkondigen..
2 -1
Koekepeer
Precies
0 0
Pheadrus
In het aankopen van spelers heb je nooit een 100% score. Dat is onmogelijk. Een darter gooit ook niet elke buurt 180. Moet hij dan stoppen met gooien?
Ajax moet van elke "mindere" aankoop evalueren en lering trekken. Maar het hele plaatje (alle aankopen van de laatste 3 jaar) is nog steeds zeer positief. Ik denk dat heel veel clubs in Europa jaloers zijn op het succes van Ajax.
1 -1
Babangida83
Danny Blind blonk ook zeker niet uit als Technisch Directeur. Dus wat dat betreft is het raar dat hij Overmars beoordeelt. Het maakt mij niet uit om hoeveel aankopen het gaat. Maar als bijvoorbeeld Alvarez positioneel slecht is en snelheid te kort komt, dan zijn dat zeker zaken die je van tevoren goed kunt scouten. Met Marin idem.
Al moet van Alvarez nog maar blijken of hij te kort komt op RCV. Maar het gaat om het principe.
1 0
trainerdv
Alleen naar dat geld kijken en naar spelers die misschien niet altijd supergoed spelen is te kortzichtig. Is de selectie sterk en lukt dat met de financiële middelen? Zo ja, dan gaat het beleid van de aangestelde persoon goed. En dat de trainer dan voor Schuurs of Alvarez kiest doet niet ter zake.
0 0
RaynoFischer
Daar tegenover heb je ook gewoon de goeie aankopen, zoals Promes, Blind Tadic en Neres
Helaas pakken nooit alle transfers goed uit
0 0
wladimir
Dude, Blind, Tadic en Promes hadden wij natuurlijk ook kunnen halen. Dat zijn alle drie Internationals. Het enige verschil met vroeger is dat ze serieus de portemonnee hebben getrokken voor hen. Zowel qua transfersom als salaris. Dat was niet zonder risico.

Neres is een toppertje. Net als Sanchez. Ook Tagliafico is fantastisch. Daar staan een hele hoop miskopen tegenover. Martinez en Alvarez zullen nog moeten blijken. Miskopen als Wöber en Kristensen lijken break even. Zoveel hebben we ook weer niet verloren op die Orejuela en Cassierra.
3 -1
Ferd
Promes had iedereen natuurlijk kunnen halen? Heb je de kritiek niet meegekregen toen Overmars hem haalde? Het overgrote deel van AS brulde al 'miskoop' en 'belachelijk'.

Wober was geen miskoop, die deed het prima. En daar heeft Ajax zelfs aan verdient.
0 -1
JGAjax
Martinez??
0 0
Bky
Zit Ajax in zwaar weer dan? Want die drie miskopen zijn er toch gewoon? Ik zie het niet namelijk.
1 -1
Tinus
Zwaar weer is een groot woord, maar 3 miskopen is natuurlijk vreselijk veel geld, dat is het punt. 3 x 15 miljoen gemiddeld en dan nog tekengeld en salariskosten, zit je zo op 60 miljoen. Magallan is zelfs 2x gescout, want die kwam in eerste instantie niet en een half jaar later alsnog. Je vraagt je toch af waar de scouts naar hebben zitten kijken? Zelfde met Alvarez. Ik heb hem nog niet afgeschreven, evenals Marin. Maar je kan toch niet ontkennen dat het erg tegenvalt en dat de eigen jeugd ze intussen voorbij lijkt te streven. Liever eigen jeugd natuurlijk, maar de miljoenen lijken intussen verbrand. Daar mag echt wel kritisch naar gekeken worden.
5 0
Ferd
Salariskosten moet je niet meerekenen, want alternatieven hadden dat ook gekost. Ze hebben overigens niet 3 x 15 miljoen gekost, maar gemiddeld 3x12 miljoen. En zullen ook gemiddeld wel weer 3x9 miljoen opbrengen. Dus het is geen 60 miljoen verlies maar hooguit 9 miljoen.
0 -1
Tinus
Ik ga in mijn reactie er even vanuit dat de spelers uit de jeugd deze genoemde spelers voorbij hebben gestreefd. Jeugdspelers kosten in principe niets, want die heb je al lopen. Bovendien zijn daar pas op een later moment de salarissen hoog van. Als je het toch over aankopen hebt, dan moet je ook kijken naar het verschil wat een goede aankoop oplevert bij verkoop tov een mislukte.
0 0
Bky
3 miskopen van 15 miljoen is niet veel als je in één zomer 209 miljoen ophaalt.
0 -1
Good Luck
Daarnaast leveren deze spelers nog geld op waardoor het verlies of nul of minimaal is. Maar ja om stemming te maken wordt dit natuurlijk ff vergeten.
2 0
AlexIbarra
Alleen Alvarez kostte 15.
Maar goed, 37 miljoen ipv 45 miljoen is ook een hoop geld.

Wat ik niet begrijp is dat iedereen doet alsof dat geld verdwenen is. Zelfs Orejuela hebben we met maar een klein verliesje verkocht.
Het lijkt alsof de norm bij ons is: binnenkomen, meteen basis en verviervoudiging van je waarde, en door naar het buitenland. Anders is het kut.

Als Marin volgend jaar bij de nummer 12-18 vd selectie zit, Roemeens international blijft en bij een goed presterend Ajax 15 wedstrijden en 10 invalbeurten pakt, is dat dan slecht?
Volgens mij kun je hem dan gewoon voor rond de 10 mln ergens slijten.

Bazoer, Riedewald, Gudelj, Tete, Dolberg, Sinkgraven, Wöber zaten allemaal een beetje op een dood spoor bij ons en zijn met z'n zevenen voor bijna 70 miljoen verkocht. Kluivert 17 miljoen met nog 1 jaar contract.

Als je een matige tweedehands auto koopt is het ook vervelend maar tenzij je hem zelf total loss rijdt, kun je er altijd wel iets voor terugkrijgen.
1 -1
ajax4perez
En dan word Miralem Sulejmani nog niet genoemd....
0 0
Ajacied33
Sulejmani??? Man, dat is 15 jaar geleden. We hebben het over nu
1 -1
JOHANisGOD
Waarom niet praten over die talloze foute aankopen van PSV en Feyenoord?
1 -2
31xAjax
Ik vind het zo'n rare gewoonte hier dat als er kritiek is op Ajax mensen dan reageren met hoe het bij Feijenoord en PSV is. Wat een vreemde manier om zaken recht te praten....
1 -1
Bky
Niet echt, aangezien dat een benchmark is van beleid met clubs die het dichtst in de buurt komen in de omgeving waar Ajax ook opereert.

Het is ook niet om iets recht te praten, iedereen weet dat Marin een miskoop is en achteraf beter niet gehaald had moeten worden, maar het zet zaken wel in perspectief.
0 0
Ajacied33
Zo erg is het niet wat er gezegd wordt toch?
0 -1
3*stars*3
Noord Holland sportcafé.
Daarnaast is die Sintenie volgens mij ook een Ajacied.
Ze zijn niet aan het bashen maar hebben bedenking over scouting en dat is logisch.
2 0
Cupmetgroteoren
Ajax is een rijke club in Nederland en een relatief arme club in Europa. 54 miljoen euro aan miskopen is toch wel een flink bedrag.
1 -5
Knalpot
En hoeveel is dat uiteindelijk netto straks? Leuk lullen voor je maar bijna al die spelers zijn nog eigendom van ajax met langlopende contracten, en als ze al onverhoopt verkocht gaan worden dan krijg je daar doorgaans gewoon je geld voor terug.
0 -1
geDaante
Dat bedoelde ik dus met mijn reactie op jou laatst; je kan wel miljoentjes her en der sprokkelen met leuke dealtjes, maar als je het veelvoudige daarvan zomaar wegsmijt door de meest onbegrijpelijke aankopen te doen, dan heeft dat erg weinig zin, en daarbij moet je de focus eerst maar eens op technisch beleid leggen, want dat slaat weer nergens op. Scouting moet veel beter, een trainer (passant) zou niet zijn eigen aankopen moeten mogen doen, en de TD (Overmars) schiet tekort in het herkennen vzn talent en de juiste individuele kwaliteiten voor het Ajax spel, en moet dus belet worden spelers aan te kopen. Laat ook weer de jeugd verpieteren. Wat mij betreft dus vervangen.
2 -2
Knalpot
Waar zou Liverpool staan als Klopp zijn stempel niet zou drukken op de samenstelling van ZIJN selectie? Een passant moet niet alle ruimte krijgen maar wel wat ruimte om zijn eigen selectie vast te stellen. Wat denk je wat er had gebeurt als Cruijff Jantje Wouters niet had gekregen? Of een Romario omdat een luie spits niet in de filosofie van de club Barcelona past.
0 -1
Cupmetgroteoren
Wat mij interesseert zijn cijfers. Ik zou graag het hit- en mispercentage willen weten in Nederland en in Europa, en het gemiddelde ervan. Als Overmars daarboven zit doet ie het beter dan her gemiddelde. Je zou zeggen dat journalisten dat makkelijk kunnen uitpluizen, maar die zijn lui geworden tegenwoordig.
2 0
Knalpot
Ach Inter en AC zorgen er wel voor dat Marc dik aan de goede kant van de score blijft staan. Daar hoef je niet veel voor te uitpluizen.
0 0
FSideMaluku
Ik denk dat mogelijk een taalbarrière eerder het probleem is dan dat ze geen balletje kunnen trappen. Bij het spel van Ajax gaat alles snel en liever nog iets sneller. Als je dan ook continu snel moet schakelen tussen verschillende talen, dan kan dat al snel een probleem opleveren. Je brein moet dan zo veel snelle beslissingen nemen op hetzelfde moment dat de aandacht nooit op een specifiek moment gericht is. En dan krijg je al heel snel foutjes, miscalculaties, misinterpretaties..
0 -1
Marcao
Bullshit. Alsof die spelers ineens niets meer waard zijn! Hooguit schrijft Ajax erop af. Boeien. Het echte probleem wordt de leegloop komende zomer.... leuk dat er dan 100 á 175 mio binnen komt, maar kapitaal moet op het veld staan!
1 -3
geDaante
Boeien? Het gaat niet alleenom geld, maar ook de kwaliteit van je selectie, in dit geval vooral in de breedte. Ajax is uit de CL doordat Ten Hag zich grnoodzaakt voelde twee spelers gehaaldvoor de verdediging op het middenveld te zetten. Met name het nog steeds kiezen voor Alvarez in de thuiswedstrijd tegen Chelsea heeft Ajax de kop gekost.
1 -3
Knalpot
TH is uit de CL omdat ie 2 aanvallers mistte in de wedstrijd waar het allemaal om draaide, en we zowel uit als thuis genaaid zijn door incompetente arbitrage tegen Chelsea.
1 0
Ar
Magallan, Marin, Bandé.
Mallejan heeft ons meer gekost dan alleen geld. Zijn invalbeurten droegen nog veel negatiever bij. Die was geen stuiver meer waard, en bij Deportivo heeft ie ook pas 5 keer gespeeld. Afgeschreven!
Bandé heeft een half jaar als ruwe diamant geschitterd bij een Mechelen dat om de laatste plaatsen speelde in België. Nadat de transfer naar Ajax bekend werd, heeft ie geen knikker meer geraakt. Waarschijnlijk omdat er nu op hem gelet werd, en hij met dubbele dekking te maken kreeg. Ook voor zijn blessure kon hij geen indruk maken. Maar goed, hij verdient wel een kans terug op niveau te komen, bij een Heracles of zo. Nog niet helemaal afgeschreven.
Marin moet het de komende tijd maar laten zien. Maar als hij nu al voorbij gestreefd is door Gravenberch, Ekkelenkamp dan is het weinig hoopgevende. Ze zeggen dat ie wel kan voetballen, maar ik heb het nog niet gezien. Maar hij kan ook nuttig zijn in de breedte. Arnold Scholten is jarenlang prima bankzitter geweest, heeft nog de grote prijzen meegepikt, maar was nooit basisspeler. Marin zie ik een beetje als dat niveau.
2 -1
Bky
"nadat de transfer naar Ajax bekend werd, heeft ie geen knikker meer geraakt".

Nee, dat is gewoon feitelijk onjuist. Ten eerste wisselde Mechelen van een 4-3-3 naar een 4-4-2 in het midden van het seizoen, dat was precies het omslagpunt dat hij niet meer rendeerde. Daarna werd een soort van 3-5-2 systeem gehanteerd waarin hij (en het gehele team overigens) niet rendeerde. Aan het eind van het seizoen ongeveer tegen Anderlecht uit kwam weer de normale 4-3-3 terug, ook precies het moment dat Bandé weer ging scoren (6 potjes, 3 goals 1 assist).

Je lult zomaar, "oh ja zou wel komen doordat hij dubbele dekking kreeg ofzo". Bedenk je dat nou gewoon ter plekke?
0 0
Knalpot
Zwaar overdreven weer, 12-15M is gewoon het 6-8M van 5 jaar geleden. Wat wel doorkomt wordt ook voor veel hogere prijzen verkocht dan een paar jaar geleden. Voorwaarde moet wel blijven dat we jaarlijks CL spelen en daar met de beschikbare spelers geen modderfiguur slaan. Spelers als Marin en Alvarez vertegenwoordigen gewoon nog altijd een prima restwaarde omdat ze al redelijk veel ervaring hebben opgedaan qua interlands met een nog relatief jonge leeftijd. Spelers aantrekken als Labyad, Siem en Magallan (nauwelijks internationale exposure) daar moet je wel voor oppassen, als al snel blijkt dat dit de nummers 15,16 en 17 in je selectie zijn dan heb je het slecht ingeschat en kunnen ze (en ik zeg kunnen omdat er veel te veel supporters denken dat wij alles maar even met 17-18 jarigen op kunnen vangen) talenten in de weg staan. Bande, Kristensen, Orejuela en Cassierra schat ik in een andere categorie, dat zijn ruwe diamanten die voor redelijk weinig aangekocht zijn en mochten ze het oppakken dan worden ze zomaar heel veel meer waard, mislukt het dan val je er over het algemeen geen buil aan omdat ze gezien hun jonge leeftijd hun aankoopprijs meestal wel weer opleveren. Veel gevaarlijker vind ik het om bijv. 40M weg te tikken voor een Olmo of 30M voor zo'n Anthony, dat worden Sulejmani achtige gokjes waar je heel veel verlies op gaat lijden als ze hun verwachtingen niet waar kunnen maken. En dat laatste gebeurt maar al te vaak, kijk maar eens hoeveel echte grote talenten van de laatste 10 jaar die bij de echte grote clubs meer waard zijn geworden, onomstreden en een blijvertje. Dat zijn er niet zoveel.
2 -4
ARUCAMBA
Nederlandse ploegen kopen zich naar de vernieling, kijk maar naar twente, psv had ook al om moeten liggen maar door een of andere duistere deal met de gemeente bestaan ze nog, feijenoord weten allemaal, ajax brengt af en toe vanuit de eigen jeugd top talenten voort daarom bestaan ze nog. De laatste Jaren hebben ze een gelukkige hand van kopen maar of dat in lengte van Jaren door zal gaan? Ik betwijfel het.
6 -1
Pheadrus
Als een aankoop niet helemaal slaagt is dat niet volledig verlies. Kijk naar Dolberg; niet geslaagd maar toch ruim winst op gemaakt. Magallan, Marin en Alvarez hebben nog steeds een marktwaarde. kan Ajax zelfs waarde toevoegen aan een speler ook al breekt die niet door bij Ajax. Zie maar hoe het nu met Orejuella gaat. Die wordt nu gewoon verkocht aan een club in Zuid Amerika en dan pakt Ajax een beperkt verlies. Vaak kan Ajax waarde toevoegen aan een speler; Wober pakt geen basis plaats maar wordt gewoon met kleine winst doorverkocht. Bande is pas echt verlies; 9 mil betaald en door die been breuk en hele langzame revalidatie is de meeste waarde weggevloeid.

Bande is pas echt verlies.
4 -1
Joseph
En Martinez levert over 2 jaar 50 miljoen op, financieel hoeft Ajax zich geen zorgen te maken. Het enige wat zorgelijk is, is dat deze jongens sportief gezien gewoon slecht gescout zijn..
5 -1
Schip
Dat eerste lijkt me een tikkie too much, maar wel met de boodschap eens: de investeringen zijn nog te overleven, de scouting niet. Alhoewel Marin kwam omdat TH dat wilde. Ook weer een reden om trainers niet over aankopen te laten gaan.
1 -2
geDaante
Iedereen heeft het steeds over de scouting, en terecht ook, maar waarom wordt Overmars zo beschermd? Het is hij die de spelers uiteindelijk besluit aan te kopen, en hij laat spelers komen die Ten Hag wil, en waar de scouting niet van overtuigd is. Ook laat hij de jeugd onvoldoende doorstromen.
2 -1
Knalpot
Omdat Overmars er uberhaupt voor gezorgd heeft dat we aankopen in die categorie kunnen doen die jij zo graag miskoop noemt.
0 0
Redrum
Financieel is het nu nog niet echt een ramp nee, maar Ajax moet hier wel per direct mee op gaan houden. Dat er over deze jongens een positief scoutingsrapport is afgeleverd kan ik met geen mogelijkheid begrijpen. Ik hoop echt dat Ajax intern zijn conclusies trekt hierover.
2 -4
3*stars*3
Ik hoop dat kwartje nu echt is gevallen.
Niet dat we over een paar jaar dan terugkijken naar een mooie fase, waarin er jaarlijks een topper kwam; Tadic, Blind en Promes.
Het moet structureel blijven waardoor je een vaste EU subtopper blijft en van daaruit, de EU top kan blijven aanvallen.
1 -1
Redrum
Precies, als je echt door wil pakken dan moet de scouting ook goed zijn. Op dit moment heb ik heel erg mijn twijfels over het niveau van de scouting. Als je serieus met je volle verstand Magallan aanbeveelt aan Ajax dan ben je echt totaal ongeschikt als scout.
3 -1
Raoul14
Wat een flauwekul weer, alsof deze spelers, als ze al mislukken, niets meer waard zijn. Er zal hooguit verlies op worden geleden.
4 -2
3*stars*3
Dat is het em juist.
Ik gun iedereen tijd hoor maar we kunnen nu toch zien dat voor Marin en een Magallan teveel is betaald?
Alvarez geef ik voordeel van de twijfel omdat hij ook als CV kan, Bandé liep een nare blessure op.
Maar eerder liep er ook een Kristensen rond.
Was geen hele dure aankoop maar je kon na een kwartier al zien, dat het geen Ajax materiaal is en aar worden.

Daar tegenover staan hele goede aankopen hoor en spelers die uit opleiding kwamen en dikke winst opleverden.
Maar als je qua salaris al een dure selectie hebt en er spelers tussen zitten die niet veel winst gaan opleveren (Tadic en Blind bijv), moet je echt secuur te werk gaan.
1 0
Hagmag
Helemaal mee eens. Het is doodzonde om geld over de balk te smijten. Ik kan mij de reactie van Sjaak Swart nog herinneren nadat hij Magallan voor het eerst in Amsterdam, thuis tegen Heerenveen voor de beker had zien spelen. Waarom Magallan persé naar Amsterdam gehaald moest worden is voor velen een raadsel. Iedereen kon zien dat hij traag en niet al te wendbaar was. Dat was onze "scout" c.q. deskundige zeker ontgaan.
Marin werd als 1e aankoop in 2019 door Ajax gepresenteerd. Verder was hij niet echt opgevallen in België, Europa en in het Roemeense elftal. In de 2 onderlinge duels tegen Standaard Luik was hij wel op het netvlies van Ten Hag blijven "hangen". Hij komt duidelijk handelingssnelheid te kort, geeft nagenoeg of geen assist en scoort niet in Ajax-1. Na een 1/2 seizoen is het denk ik wel duidelijk. Marin is een miskoop en nu is het de kunst hem zsm te verkopen met zo min mogelijk verlies. Ik mag aannemen dat hij na de 2 duels met Ajax meermalen is bekeken bij Standaard Luik. Degene die dit heeft/hebben gedaan, hadden dus ook een vuiltje in hun oog. Het scoutingsapparaat faalde dus wederom.
Tja en dan Alvarez die volgens mij gehaald werd als versterking voor het centum van de defensie na het (aanstaande) vertrek van de Ligt. En wat schetst onze/mijn verbazing dat hij op het middenveld werd geposteerd. Dat is toch zeer vreemd en uiterst verdacht. Alvarez kan natuurlijk wel voetballen maar komt echte kwaliteit te kort om op het middenveld van Ajax te kunnen spelen. Als ik hem een cijfer moet geven dan scoort hij een 6je.
Ik weet fff niet op welke positie hij speelde bij zijn voormalige club, ik neem aan centraal achterin, op het moment dat de zgn "deskundige" scouts Alvarez gingen bekijken. Alvarez is en wordt geen topper a la Martinez.
Tegen Panatinaikos zag ik hem voor het eerst spelen in het Olympisch stadion. Na 15 minuten hem bezig te hebben gezien, zag je de energie, de duelkracht en de wil om te winnen er van af druipen. Daarnaast kon hij ook wat met een bal en speelde steeds naar de goede kleur. Dit alles konden wij vaststellen en concluderen zonder een opleiding tot scout te hebben gehad.
Het enige wat wij konden gebruiken waren onze ogen en gezond verstand.
Dus..... Magallan, Marin en Alvarez zijn helaas goede voorbeelden van hoe het NIET moet en dat is zonde van al het zuur verdiende geld van onze club Ajax.
Er is gelukkig geen man over boord maar het wordt wel tijd om de hiervoor verantwoordelijke personen tegen het licht aan te gaan houden. Marc moet wel kunnen vertrouwen op het professionele advies wat hij binnen krijgt uit het veld en dat laat met regelmaat te wensen over.
3 -6
Godenzoon24
Toen bekend werd dat Ajax Marin haalde heb ik hem gevolgd in de play offs van België. Toen snapte ik de aankoop echt wel. Die was echt heel goed. Sterk in duels fel goede pass en geweldig schot/ vrije trap. Soms komt t er gewoon niet uit op een hoger niveau of in een ander systeem en soms worden spelers te vroeg afgeschreven. Hoe werd Blind hier afgeschreven,die voetbalde ook al 1,5 jaar lang hier. Die andere 2 heb ik niet zien voetballen voor hun komst daar kan ik niet over oordelen. Maar van Magallan is moeilijk te geloven dat hij bij zijn vorige club wel positief opviel. Alvarez geef ik nog wel een kans, al vind ik het moeilijk om hem als middenvelder te zien.
5 0
Benleiden
Ik ben blij om te lezen dat er eindelijk wat meer kritiek komt op het aankoopbeleid, want deze is op het eind erg ondermaats. Het gaat er niet eens om dat ze niet uit de verf komen, maar dat het aankopen zijn die totaal niet passen bij Ajax. Marin mist handelingssnelheid en loopvermogen voor het dynamische spel van Ajax. Magallan kan helemaal niets met een bal, en verdedigen met ruimte in de rug kan hij ook niet. Alvarez kan niet voetballen, en mist enorm veel handelingssnelheid voor het middenveld. Als je naar deze kwalificaties kijkt dan kunnen we stellen dat er enorm slecht gescout -of aangekocht zonder goedkeuring scouting- is.
2 -4
Redrum
Precies, dat moet gewoon eindelijk eens benoemd worden. Er is gewoon dramatisch scoutingswerk verricht, een andere conclusie kan ik niet trekken. Aan Ajax de taak om te zorgen dat dit niet meer gebeurd.
4 -3
Ferd
Ja, dramatisch die Tagliafico, Martinez, Sanchez etc.

Geen enkele club scoort 100% goede aankopen. Dus ook Ajax niet, en om dat te verwachten is echt niet realistisch.
0 0
Bocarra
Het probleem met geïsoleerde statistieken is dat het een onvolledig beeld geeft. Het totale plaatje is zeer positief. Daar gaat het om. Niet elk schot is een haas. Maar de media moet wat te roepen hebben want er moet immers brood op de plank en roepen ze maar wat onzin.
3 -1
geDaante
Het totale plaatje is nóg positief, met het aankoopbeleid van dit seizoen, en als je zo doorgaat, gaat het heel snel weer mis.

Het gaat niet om hoeveel geld er nu nog op de bank staat, het gaat om de lange termijn, en vooral technisch beleid bepaalt die lange termijn. En dat technische beleid is niet best, er wordt bij aankopen maar een beetje gegokt, kijken of het wat wordt.
Een miskoop kan gebeuren doordat een speler tóch net niet snel genoeg gehandeld of het mentaal niet trekt. Maar spelers halen waarvan een leek bij voorbaat al ziet dat die spelers motorisch al niet best zijn, enorme draaicirkels hebben, traag handelen en gewoon niet kunnen voetballen (Kristensen en Magallan met name), slaat werkelijk nergens op, dan zit er geen enkel idee achter.

Ook Marin op basis van twee potje tegen Ajax, puur gehaald vanwege de wens van Ten Hag, net als Labyad, en daarbij voorbijgaan aan je eigen scouts, is niet bepaald een goede zaak. Bandé omdat ie het een half seizoen leuk deed in België, Siem de Jong is me helemaal een raadsel.

En daar komt nog bij dat betere jeugd haast geen kans krijgt, ook weer in de weg wordt gezeten door pure middelmaat en minder nog. Het is weer precies dat waar Cruijff zo tegen was. Aankopen zonder idee, jeugd op het tweede plan, etc.

Ajax is steeds maar druk bezig een miljoentje hier en een miljoentje daar binnen te harken door goede zakelijke deals, maar smijt een meervoud aan die miljoenen zo de prullenbak in door spelers niet goed te scouten en/of te selecteren. En ook zóveel mijoenen voor zulke middelmatige spelers, die in veel gevallen ook niet eens bij het Ajaxspel passen. Komen vaak ook nog eens te spelen op posities waarvoor ze niet eens gehaald zijn.
2 -2
Bocarra
Als je er van uit gaat dat Marin en Alvarez niets meer opleveren of belangrijke rol zullen vervullen in de basis dan heb je mogelijk gelijk maar ik zit iets positiever in elkaar... Ik denk dat de genoemde spelers op dit moment nog makkelijk €24meuro kunnen opbrengen.
1 0
geDaante
Uiteraard zullen ze nog wat opleveren, maar waarom zó onnodig verlies lijden, minimaal een seizoen zo'n speler op de bank hebben zitten in plaats van een goede bankzitter, in de vorm van een speler die wel past bij Ajax qua individuele kwaliteiten op de desbetreffende positie. En het liefst in de vorm van een jeugdspeler, daarna pas verder kijken naar een eventuele aankoop.

Zie ook Kristensen die al snel eruit werd gespeeld door Mazraoui, Gravenberch die nu toch de voorkeur gaat krijgen boven Marin en Alvarez. Ook Schuurs lijkt niet bepaald minder dan Alvarez als CV.

Dus allerlei slechte aankopen die ook nog eens betere jeugd in de weg zitten en dus ook nog eens totaal overbodig.

Het is allemaal zo paniekerig, 'we moeten dat niveau vasthouden en niet weer moeten bouwen!'. Vandaar het jeugdspelers niet de tijd en vertrouwen geven, want moeten soms even aan zien te haken. Maar al die aankopen ook, en die missen de kwaliteit om uiteindelijk aan te haken, dus om meerdere redenen dom. Dat snapt men niet. Het is ook weer dezelfde mindset als al die koopclubs.

Het gaat dus nogmaals ook niet alleen om financieel verlies, je koopt gewoon een heel erg zwakke bank bij elkaar. Als je koopt, moet dan een directe versterking zijn voor je basiselftal, en alleen voor de breedte als die positie echt niet door een goed talent bezet kan worden. En zo'n sporadische breedteaankoop zou dan ook een aanstormend toptalent moeten zijn, zodat die vanuit de bankpositie klaargestoomd kan worden om zijn concurrent op te volgen. Dus geen oudere middelmaat. Kwaliteit.
0 -2
Knalpot
Ik denk dat we nu niet even moeten aanhaken, met die plannen voor die supercompetitie waar ajax zich graag tussen wil voetballen is het een must dat we er voorlopig bijblijven de komende jaren. Als we volgend jaar weer opnieuw gaan bouwen met allerlei zogenaamde talentjes dan pissen we in 2024 wanneer die competitie waarschijnlijk opgestart gaat worden mooi naast de pot.
0 0
Benleiden
Het is helemaal niet zomaar wat roepen. Je moet het niet bagatelliseren omdat Ajax je cluppie is. Het is niet zo omdat je twee voetballers voor topbedragen verkoopt, dat je dan vijf enorme misperen doet van veel geld. Marin 12 miljoen, Bande 9 miljoen, Alvarez 15 miljoen, Magallan 9 miljoen en Labyad 7 miljoen. Spelers die allemaal niet renderen, een plek in de selectie in beslag nemen, enorm veel salaris kost en waar de restwaarde nagenoeg nihil zal zijn. Bande en Magallan kan je sowieso al geen pepernoot meer voor krijgen. Bijelkaar heeft deze puinhoop aan spelers Ajax minimaal 52 miljoen gekost.
1 -1
Ferd
Bande is pure pech geweest. Zonder die bizarre tackle van die Anderlecht speler was het een ander verhaal geweest. Dat kan je dus niet op slechte scouting gooien.

Labyad speelt nog een paar wedstrijdjes en gaat dan voor minimaal 7 miljoen naar het buitenland. Kost netto dus niets. En op Marin, Alvarez en Magellan loop je in totaal misschien 8 miljoen euro verlies. Dat valt dus wel mee.
0 0
Piethein
Het voordeel van Ajax is dat ze deze spelers vaak voor hetzelfde of naderend bedrag kunnen verkopen. Voor Alvarez en Marin kan Ajax (op dit moment) zo nog 2x 10mil voor krijgen, ondanks dat het bankzitters zijn.
2 0
Bjorn
Als je aankopen doet maak je altijd misperen. Als er van de 5 maar één topper bij zit: Frenkie, Sanchez, Neres, Martinez, Nico....

Bovendien is het te vroeg om Alvarez af te schrijven (= centrals verdediger!) en hebben Marin en Magallan een restwaarde.
2 -1
Frank1978
Marin en zeker Alvarez heb ik nog niet afgeschreven. Laten we ook niet vergeten dat in het begin spelers als Ziyech en Neres door sommige "kenners" ook al snel als miskoop werden bestempeld.
2 -1
Hagmag
Dat waren geen "kenners" maar verstandloze idioten. Debuut Neres tegen de kakkerlak. De 2-0 van zijn voet was weergaloos. Als je dat kan, dan zit het wel goed was mijn conclusie en die was juist. Ziyech speelde al goed bij H'veen en Twente. Moest wennen aan Ajax, de Arena en het Ajax spelletje en last but not least dat bij Ajax stom balverlies dodelijk kan zijn. Er kwam meer een antipathie tegen hem vanwege zijn houding en non-verbale gedrag op het veld. Dat vond ik ook wel een beetje jammer maar dat hij kon voetballen was mij al duidelijk voor dat hij naar Ajax kwam.
Marin en Magallan zijn 100% miskopen, dat gaat nooit goed komen. Z.s.m. verkopen.
Alvarez is in de Eredivisie zeker bruikbaar in de breedte maar meer ook niet, wordt zeker geen dragende speler bij Ajax. Hij heeft tot nu toe niet echt voldaan aan het verwachtingspatroon wat om zijn nek was gehangen door het scoutingsapparaat.
1 -1
Ajaxbrl
Nou wat maak ik me een zorgen zeg, hoeveel 100M hebben we verdient de laatste paar jaar?
2 -1
geDaante
En dus moet je dat geld zomaar wegsmijten?

Barcelona gaat naar een miljard toe, Ajax heeft de luxe niet met geld te strooien en te gokken met aankopen. Je moet je scouting goed op orde hebben en een goede TD die niet de trainer zomaar zijn zin geeft en die verkeerd gescoute spelers niet aantrekt.
0 -2