Mossou over terugkeer van Babel: 'Het is nogal wat'

JesseTH, 17-01-2020 om 18:35, 8639 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, zegt de transfer van Ryan Babel naar Ajax veel. De terugkeer van de international naar Amsterdam kwam tot stand alsof het de normaalste zaak van de wereld was, maar Mossou ziet het als een machtsvertoon richting de concurrentie.

Vanuit Ajax gezien ziet Mossou de terugkeer van Babel wel als een logische transfer. 'Het is een soort zekerheid. Iedereen vindt het een vanzelfsprekende transfer, maar het is nogal wat dat je als Nederlandse club een volwaardig Nederlands international even terug kan halen in de winterstop.'

Terwijl Ajax de transfer al lang en breed afrondde, worstelen Feyenoord en PSV met het vinden van de juiste inkomende transfers. Sowieso ziet Mossou dat Ajax in een hele andere vijver vist. 'Dat Ajax in die categorie kan zoeken en dat Feyenoord en PSV in een hele andere situatie zitten, zegt wel iets over de verhoudingen.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Het halen van Babel is volgens Mossou ”machtsvertoon” richting de concurrentie, hmm.
Is het uitvallen (geblesseerd raken) van zowat de complete voorhoede dan een ’zwaktebod’ richting diezelfde concurrentie?
Zou iemand Sjoerd kunnen uitleggen dat het halen van Ryan gewoon professioneel anticiperen is op onvoorziene tegenslag.
En ja, Ajax heeft de financiële middelen om te doen wat zij hebben gedaan, maar daar hebben ze dan ook heel wat jaren hun best voor moeten doen ...
0 0
Hagmag
Heeft Sjoerd ook nog nieuws te melden ?
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Het is gewoon slimme zet, hij is geen Messi, maar kan echt wel ballen en heeft aangetoond dat die uit het juiste hout is gesneden, vaak afgeschreven en toch weer hoog niveau weten te halen en is belangrijk voor Oranje geweest en hopelijk straks in de zomer ook, maar nu eerst Ajax.
8 0
3*stars*3
Heerlijk man, had eerst mijn twijfels maar alleen maar goed dat je zo’n speler erbij haalt.
Ajax strijd op 3 fronten mee en dan heb je een kwalitatief een brede selectie en variatie nodig.
Daarnaast ook Traoré die bonkt op de deur en Gravenberch die grote stappen maakt.

Ik kijk trouwens met een grijns naar situatie in Eindhoven waar een Pereiro een spelletje speelt en transfervrij gaat vertrekken.
Verder is er geen geld want een fatsoenlijke spits hebben ze in Eindhoven niet.
Hoop dat ze CL voetbal mislopen en dan breekt er helemaal panel uit.
5 0
Redrum
Sjoerd begint het ook te begrijpen. Ajax heeft de afgelopen jaren zijn status als legendarische club bevestigd en daar plukken ze nu de vruchten van.
8 -4
Laurel71
OT: wat is dat toch met die minnetjes en plusjes, kan dat niet weg want wat voegt dat eigenlijk toe? Redrum post volgens mij een vrij neutrale reactie, zijn mening, en dan zijn er mensen die dan toch een minnetje geven - krijg je dan een harde plasser oid?

Op plus drukken vind ik ook wat onzinnig want wat moet je er mee maar dat niet reageren in woord als je het er niet mee eens bent is toch wel heel dramatisch.
Ik geef mijzelf alvast een minnetje :)
1 -2
gi0vanni
Dat is er alleen om te kijken hoeveel Feyenoord en PSV fans er op dit forum zitten. :d
0 0