Cziommer looft 'fatsoenlijk' beleid van Ajax

FinnDekker, 16-01-2020 om 23:10, 16835 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dat Ajax zich financieel niet kan meten met de echte Europese top, maakt volgens Simon Cziommer niet uit. De Amsterdammers hebben namelijk oog voor slimme versterkingen in plaats van dure, gevestigde namen. Door het scouten van de juiste speler kan het financiële gat worden gedicht, zo stelt de oud-speler.

'Ajax heeft meer dan andere clubs de kwaliteit om spelers bij elkaar te laten passen. Ze gaan niet blind kopen', aldus Cziommer bij Voetbalpraat van FOX Sports. Aan spelers als Daley Blind en Dusan Tadić werden tientallen miljoenen uitgegeven, maar dat was wel met een bepaalde visie. 'Het zijn wel fatsoenlijke aankopen. Ajax kan daarin het verschil maken en dus verder te komen in de Champions League.'

Of de Amsterdammers ooit nog meer dan dertig miljoen gaan betalen voor een voetballer? Cziommer acht die kans heel klein. 'Ajax zal zo'n speler alleen halen uit overtuiging als hij jong genoeg is, zich verder gaat ontwikkelen en dat ze hem voor meer kunnen verkopen. Anders niet, nooit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Ongelooflijk, waar heeft ie het over?

'Slimme versterkingen'? 'Niet blind kopen'?

Kristensen, Siem de Jong, Magallan, Alvarez, Marin, Bandé, Labyad, etc., vind ik niet bepaald daar onder vallen.

En Ajax maar bezig zijn maar allerlei dealtjes over de wereld, om een veelvoud van die bedragen dan zo weg te smijten aan totaal onbegrijpelijke aankopen.
1 -8
Sterspeler
Gelukkig kosten onze missers max 12 miljoen en geen 50 zoals menig topclub heeft. En je noemt niet de top aankopen. Lekker selectief. Terug je hol in.
0 0
Knalpot
Ik denk dat ie het heeft over spelers zoals Milik, Onana, Sanchez, Martinez, Tagliafico, Youness, Ziyech, Frenkie de Jong, Traore dat soort lui zeg maar van die spelers die voor een veelvoud verkocht zijn/gaan worden.
0 0
Saanchez
Zucht, de zoveelste die voor zn eigen gemak lekker alleen de mindere aankopen benoemd en spelers waarvoor het simpelweg te vroeg is om als miskoop te worden benoemd, ook maar lekker meenemen. Blind? Tadic? Tagliafico? Neres? Promes? Martinez? De Jong? Wie de fuck zijn dat? Nee joh, alleen het slechte benoemen, daar zijn veel mensen erg goed in. Alsof er niet genoeg negativiteit om ons allemaal zit.

Ja, Kristensen, S de Jong en Magallan zijn miskopen gebleken en Labyad heeft ook niet echt gebracht wat ervan was gehoopt. Maar newsflash: letterlijk IEDERE club op aarde heeft er missers tussen zitten. Het is simpelweg niet mogelijk om alleen toppers binnen te hengelen. Je weet nooit hoe iemand in een ander land aard, hoe een andere tactiek bij diegene past, of blessures iemand part gaan spelen en of een trainer vertrouwen in een speler heeft. Het is nooit met zekerheid te voorspellen, behalve als de speler in kwestie Messi of Ronaldo heet.

Kijk even naar de transferbalans als het gaat om geld en je zult zien dat Ajax enorm veel meer verdiend aan spelers dan uitgeeft. Spelers die hier binnenkomen gaan gemiddeld gezien voor een veelvoud van hun aankoopbedrag weg. En weet je wat dat betekend? Dat Ajax zn transferzaken gewoon goed op orde heeft. Maar nee joh, vooral blijven roepen dat alles kut is, verspreid je onzin maar lekker.
2 0
JSF
‘Ze gaan niet blind kopen’ ...nee, dat hebben we al gedaan
8 -1
megaonion
Whahahahaha mooie opmerking.
1 0