Vissers: 'Ajax wordt bijna fluitend kampioen'

FinnDekker, 16-01-2020 om 22:55, 10642 views, de Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem Vissers denkt dat de kans zeer groot is dat Ajax aankomende zomer met de schaal staat. De Amsterdammers zijn volgens de verslaggever van de Volkskrant de absolute favoriet om de titel te winnen. De redenen hiervoor zijn het uitzonderlijke spel en de brede selectie. 'Ajax wordt bijna fluitend kampioen', aldus Vissers.

'Ajax, dat volgens iedere kenner veruit de sterkste selectie heeft, hoeft in tegenstelling tot vorig seizoen geen achterstand weg te werken. Bijna iedereen is weer fit en gretig, bleek tijdens het trainingskamp in Qatar', schrijft Vissers. 'Ondanks twee competitienederlagen in december bleef de schade voor Ajax beperkt. Sterker: Ajax staat nog steeds drie punten voor op AZ.'

Voor een dipje vreest de verslaggever niet. 'Ajax heeft zijn inzinking al achter zich, als decemberdip deze keer.' Die fase is nu voorbij, verwacht de journalist. 'Jongeren met potentie laten zich zien en Ajax huurde voor de zekerheid oudgediende Ryan Babel, omdat David Neres nog niet meteen kan meedoen. Wat kan dan misgaan? Ogenschijnlijk niets.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JSF
Vooral hard roepen. Heb het programma de komende weken bekeken, daar zitten enkele lastige (uit)wedstrijden bij die je zo maar kunt gelijkspelen of verliezen. Drie punten voorsprong is niet veel
0 -3
AlexIbarra
We missen met Blind het hart vd verdediging en opbouw. Veltman zit niet in z'n meest gelukkige fase, al ben ik niet van de anti-Veltmanclub.
Het middenveld was al een puzzel en nu Martinez weg is lijkt een jongen van 17 de aangewezen 'man' om de boel op te lossen.

Onze laatste echt goede wedstrijd was geloof ik 2 maanden geleden tegen Utrecht.
Ik zie het best positief in voor de titel maar er is ook een redelijke mogelijkheid dat we de komende tijd niet vanzelf tot swingend topvoetbal komen en hard moeten werken.
Wat Vissers hier zegt lijkt me dus (bewust) nogal overdreven, als ik momenteel bij AZ zou werken dacht ik er heel anders over.

Als AZ blijft winnen, kunnen wij door een slechte week (zoals in december of na de vorige winterstop) ineens tweede staan. Dan moeten we net als in het kakkie-jaar weer Donderdagavond-Zondag spelen en ondertussen proberen in te lopen. Best pittig.

Genoeg reden voor ons om het positief in te zien maar we hebben natuurlijk nog niks.
Nou ja, 3 punten.
0 0
RuffRhythim
Eigenlijk hangt het wat mij betreft alleen maar af van het uitblijven van blessures van basisspelers (zoals in december vorig jaar). Want dat is de enige echte reden geweest waarom december niet onze beste maand was en niks anders.

Anders hadden we namelijk "gewoon" de volgende ronde CL behaald en stonden we zeker op 9+ punten van AZ.
1 0
Bapinho
12 punten :) willem 2 is 3 punten en az was 6 punten wedstrijd. Ben het verder met je eens hoor; Ajax heeft sinds begin vorig seizoen zon ongelofelijk druk schema gehad. Winterstop kwam gewoon 2 weken te laat. En dus veel blessures idd. az gaat ook nog wel een periode krijgen dat ze blessures hebben of uit vorm zijn. Ajax is gewoon in maart kampioen :)
2 0
Cruijffthebest
Nooit het noodlot tarten, zo dom dit weer!
2 -4
BokkieBokstra
Precies Parijs is nog ver.
0 0
fanforeffer
de grootste tegenstander is Ajax zelf ! hoogmoed en arrogantie kunnen ons nog veel punten kosten. ik heb vertrouwen in Ten Hag.
5 0
Babayaka
offtopic.
Driessen loopt te janken dat het frenkie de jong niet wordt gegund bij barcalona.
Tja denk ik dan, eerst janken dat spelers weg moeten, omdat ze zogenaamd te goed zijn voor ajax.
En vervolgens dan janken dat het niet gegund wordt bij de buitenlandse clubs.

Die jongens gaan allemaal 3 a 4 jaar te vroeg weg. Zo simpel is het.

Speel nou maar eens tot je 25 a 26 ste onbetwist in ajax 1 zonder blessures met de druk die er bij ajax op staat en daar horen ook de potjes tegen telstar bij.

Als dat nou eens de instelling ook voor van die prut journalisten en anaallisten in de bladen en op tv.
8 0
GrandMasterFlex
Ik snap compleet was je zegt alleen de levensader van Ajax is de jeugdopleiding en daarmee willen we ook inkomsten verdienen. Dit kan alleen door het verkopen van jonge, potentiële topspelers met speelminuten in Ajax 1. Daarom verkochten we Frenkie en Mathijs voor hoge bedragen.
1 -1
ajaxxcied4life
Klopt, maar als De Ligt en Frenkie de Jong zouden hebben aangegeven dat zij wilden blijven dat Ajax echt wel de Ziyech Route bewandeld met deze kanjes en hen hogere salarissen gegund. Wat jullie schrijven is gewoon waar, deze jongens waren helemaal nog niet uitgeleerd bij Ajax. De druk om ieder jaar kampioen te moeten worden en de beker te pakken is een prima leerschool voor eigenlijk iedereen binnen Ajax. Met iedereen doel ik zowel op het bestuur als de trainers. Op je bek gaan (als je zo geweldig goed bent) hoort daar ook bij. Een midweekse match tegen Telstar als zondag PSV voor de deur staat, is mentaal lastig genoeg. En wat GrandMasterFlex terecht aangeeft is dat zowel Frenkie als Matta op voetbaltechnisch vlak echt nog wel wat hebben te leren. De Ligt maakte ook vorig seizoen nog weleens pupillenfouten, Frenkie de Jong liep zich ook nog vaak genoeg vast waardoor er hachelijke situaties ontstonden. Neem Ziyech. Die had twee seizoenen geleden al kunnen vertrekken, maar ik denk dat hij dan bankzitter zou zijn geworden bij Sevilla. Indien hij nu zou vertrekken, dan komt hij bij een club als pak 'm beet Arsenal als grote meneer binnen.

Het journaille wil gewoon het liefst geen sterk Ajax zien, tegelijkertijd zullen zij oprecht genieten van spelers als Matta en De Jong, maar het verlangen naar een zwakker Ajax weegt zwaarder, dus beginnen al die bijgochems deze knullen en masse naar het buitenland te kletsen.
0 0
EuforischeRealist
Amen!
1 0
NemanjaG
Driessen komt wat betreft Ajax wel vaker met tegenstrijdigheden. Wat betreft de Jong gaat het om zijn positie toch? Als je in je debuutseizoen al 28 wedstrijden speelt in het eerste halfjaar dan is dat heel netjes lijkt me. Dat hij niet meteen op zijn favo postie speelt is, zolang Busquets aanwezig is, niet zo gek lijkt me. Zolang de Jong veel minuten maakt op dat niveau zal hij zich alleen maar beter ontwikkelen. Prima zo lijkt me.
6 0
Superman
Willem topgozer, en heeft er verstand van.
0 0
MankeNelis
Je kan alleen van jezelf verliezen. Voor de rest als je iedere wedstrijd een dikke voldoende pakt is het gesnoten.
2 0