Van Hanegem: 'Veel clubs zien dat dit Ajax best te verslaan is'

BartVeenstra, 16-12-2019 om 07:50, 9802 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Willem van Hanegem is van mening dat de overwinning van AZ op Ajax ook bij andere Eredivisieclubs kan zorgen voor een idee dat er gewonnen kan worden van de Amsterdamse club. Eerder dit seizoen werd Ajax nog onverslaanbaar genoemd, maar daar is na drie nederlagen op rij geen sprake meer van.

'Weet je wat nou het ergste voor Ajax en PSV was dit weekeinde?', stelt Van Hanegem een openingsvraag in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Dat AZ en Feyenoord niet eens echt goed speelden en toch wonnen', aldus de oud-Feyenoorder.

De nederlaag van Ajax in Alkmaar is dubbel vervelend voor de Amsterdammers, zo denkt Van Hanegem. 'Dat AZ won, betekent ook dat clubs zien dat dit Ajax best te verslaan is. Drie nederlagen in een week, dat komt wel even aan in Amsterdam. Die twee in de competitie kunnen ze rechtzetten na de winterstop. Maar die nederlaag in de Champions League zal nog wel even pijn doen. Juist na vorig seizoen wilde Ajax wederom in Europa laten zien hoe goed het is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Zou het niet grappig zijn als Willen zn zicht of geheugen verliest wat ik overigens niemand gun laat dat ff duidelijk zijn, om Willem dan gewoon de rest van zn leven in Ajaxkleding te laten rondlopen?
0 0
Jan Doedel
Willem zucht.......
0 0
DonAdam
Dit Ajax wel....

Hoe herken je mensen die niet vooraan stonden toen de hersens werden uitgedeeld? Laat ze over voetbal praten, daar praat bijna iedereen immers graag over in de kroeg en bij de watercooler, en dan stelt men vanzelf dat de uitzondering de norm is. En daar is Willem!

Dat doelpunt was best pijnlijk, want AZ speelde zelfs tegen dit gehavend en zwalkend Ajax luizenvoetbal op de counter en creerde ook helemaal niets. Aanvallend, goed voetbal mijn reet!

Die Boadu zakte ook door de mand en Stengs mag Overmars ook laten zitten; alleen als er ontstellend veel ruimte was, konden Stengs en Boadu iets; zoveel ruimte krijgt Ajax nooit, dus Ajax heeft niet veel aan die overschatte talenten. Overigens had Boiadu weer die vreemde vallend ziekte; hij viel weer zo absurd dat de scheidsrechter niet eens doorhad dat hij schwalbe aan schwalbe reeg en daarom gaf de scheids geen geel.
0 0
stefanwillem
De seniele kanarie spreekt.....
1 -1
DeMeervanweleer
Tjongejonge, een maand geleden was de competitie nog te saai vanwege de suprematie van Ajax die zich tot in lengte van dagen zou voortzetten.
6 0
Lazell
Zei Willem dat? Ansers snap ik deze uitspraken nooit zo goed. Alsof de media 1 groep is die gezamenlijk dezelfde mening hebben.
0 0
Van Reenen
Willem ziet één belangrijk punt over het hoofd. Niet erg want bij a heel anti-Ajax zag hetzelfde als Willem. Ja, Ajax is kwetsbaar zonder Promes, Neres, Labyad, Dest, Tagliofico en Blind. Dan lult iedereen dat Ajax niet onoverwinnelijk is. Maar wat denk je ervan Willem als je bij Jou cluppie, PSV en AZ 5 basisspelers weghaalt, dan degraderen ze, maar daar lui jij niet over, lul Johannes.
7 0
3*stars*3
Helemaal mee eens!
0 0
Henkjanklaas
van Hanegem heeft bij fox ook duidelijk aangegeven dat veel te maken heeft met de blessuregolf bij Ajax.
1 0
Bensco
Van Hanegem probeert zichzelf gewoon wijs te maken dat Feyenoord kan winnen van ons. Blijf maar praten Wimpie, 22 maart gaan jullie gewoon over de knie.
4 -2
Bensco
Van Hanegem probeert zichzelf gewoon wijs te maken dat Feyenoord kan winnen van ons. Blijf maar praten Wimpie, 22 maart gaan jullie gewoon over de knie.
2 -1
7172AFCA7395
Een zucht van opluchting door dit bekrompen landje...
' Arrogant' Ajax kan toch verslagen worden,hoera.
3 0
komopajax777
Dit Ajax?Van Hanegem vergeet dat wij zeer gehandicapt waren door het ontbreken van zoveel spelers en dan nog hadden we de kansen om te winnen en was er een blunder nodig van een jonge verdediger om te verliezen.
1 0
KlasseLasse
kansen?
hebben 1 a 2 kansjes gehad lol
0 -2
Bennyben
Haha blijf toch altijd weer lachen om die kakkies, nu melden ze weer dat er interesse vanuit Spanje en Italië voor hun sterspeler Senesi is jongen gaat bijna wekelijks in de fout supporters hebben het al over bedragen van 50 miljoen je vraagt je wel eens af wat wij dan voor viergever hadden kunnen vragen.

Ze zijn daar knettergek geworden
1 0
Sterspeler
Zit je weer op FR12 of is dit weer slap gelul van Boskamp?
0 0
behangdelul
Mooi om te zien, gisteren waren bijna alle reaguurders hier in alle staten en moest iedereen ontslagen worden, maar als van Hanegem zijn onzin uitpoept valt iedereen over hem heen. Lekker man, ons gezeik is ons gezeik en daar mag niemand wat over zeggen. Goed om te zien dat de stemming hier in ieder geval beter is dan gisteren....misschien minder trollen?
9 -1
Noxin
Dan is mens eigen. Het team waar ik leiding aan geef kan elkaar soms niet luchten of zien. Maar zodra een buitenstaander iets over het team zegt, sluiten ze de rijen.
0 0
JOHANisGOD
Wat een gezeik weer allemaal.
En daar worden ze ook nog dik voor betaald.

Gisteren bij foxsports.
De Boer en Perez.
"Echt crisis bij Ajax."

We missen verdomme een half elftal.

3 punten pakken deze week tegen die Tokkies en we staan gewoon bovenaan.
10 punten meer dan PSV en een beter doelsaldo.

Overmars met een verhaal komen, dat Ajax wel interesse heeft in enkele spelers van AZ, zonder een naam te noemen.
Dan raken ze daar ook weer in de war en Ajax wordt op zijn gemak kampioen.
9 0
AFCA020!
Idd, je wordt gewoon met gemak kampioen. Ondanks dat Europese kutschema op de donderdag (dinsdag/woensdag hebben duidelijk mijn voorkeur los van het podium)

Ik maak me echt totaal geen zorgen. Als iedereen dalijk weer fit is, loop je lachend uit en wordt je met twee vingers in je neus kampioen en wie weet wat voor moois je europees nog kan bewerkstelligen.

Bekertje hecht ik weinig waarde aan, leuk om de finale te winnen, verder een ideaal podium om te kijken hoever je jeugdspelers zijn
3 -1
JOHANisGOD
Beker mag AZ hebben.

Beker interesseert me geen reet.
1 -4
AFCA020!
Dat zeg ik toch ook, vanaf de finale is het leuk, dan wil ik hem winnen ook. Tot die tijd lekker kijken hoever je jeugd is
1 0
JOHANisGOD
Ja Weet ik.

Maar gaf even mijn eigen mening over die troostprijs.
0 0
behangdelul
"Ja maar Ajax heeft geld"

Ja Ajax heeft geld, maar geld heb je nu niks aan he...
1 0
Rentokill
Sow. Heeft die man dat allemaal zelf bedacht?
0 -1
Jan Doedel
En waarom kun je reacties niet meer gewoon aanpassen?
0 0
Jan Doedel
Bullebak moest huilebalk zijn is dat stomme autocorrect nou ook al Rooterdams?
0 0
Jan Doedel
Psst hij schrijft zn eigen columns ook niet hoor.
Maar niet over pullen want dat mag niemand weten.
Willem heeft ook nog steeds pikzwart haar. Naja soms nog maar da's allemaal echt hoor.
Sinds deze zielige soms letterlijke bullebak een gat in t hek knipte bij Utrecht vind ik t echt t meest zielige figuur van NL jammer dat zo'n stumper zo vaak in 1 adem wordt genoemd een Johan C........maar eigenlijk was Willem veel beter dan Johan. Maar dat weet ook niemand haha.
0 0
Robeerke
Haha zijn cluppie wint ook weer eens hoor, zo doorzichtig die Willem.
1 -1
Joseph
Zo blij als een aap met 7 lukken dat Ajax even wat minder draait. Met Blind, Tagliafico, Promes en Neres erbij, moet Willempie niet denken dat Feyenoord daadwerkelijk een kans heeft..
0 0
Lazell
Van Hamegem is veel realistischer dan de knip-en-plak media ons wil laten doen geloven.
0 0
Redrum
Eindelijk is de manier gevonden om Ajax te verslaan! Je moet gewoon zorgen dat ze 6 baisspelers missen en dan met mazzel scoren in blessuretijd. Zo simpel is het gewoon.
6 0
Frank1978
Ik vrees dat we, nu ons geheim is ontdekt, geen wedstrijd meer gaan winnen... ;-)
0 0
Ajacied33
Echt he, hoe kortzichtig sommige mensen zijn...
1 0
RaynoFischer
Stja, wie niet zonder 4/5 basisspelers?
En tegen Ajax 2 was AZ nou niet echt beter hoor, gelijkspel was terecht geweest

Maar leuk voor de oppertunisten dat ze even Ajax aan kunnen pakken, daar hebben ze maanden op moeten wachten
2 0
Ajaxadept
Ach ach, de eeuwige kuipoptimist! De kuip wint eens incidenteel van Eindhoven en direct hoopt het chauvinistische Rotterdamse mannetje op een opleving in de competitie van anti Ajax, en een doorzetting van minder spel en frequenter verlies van Ajax zelf ! De wens is de vader van de gedachte, maar helaas voor jou Wlliem gaat dat niet gebeuren. Day geleuter in de pers is sowieso tenenkrommend! Eerst loopt praktisch alles bij Europees succes in polonaise achter Ajax aan, nu het even een paar wedstrijden iets minder gaat kunnen ze er blijkbaar niets meer van. Een gelijkspel was gezien de veldverhoudingen gisteren meer op zijn plaats geweest, helaas mocht het niet zo zijn. Even de winterstop verders ongeschonden halen, na de winterstop weer fris de rest van de eredivisie simpel wegtikken en kampioen worden!
1 -1
AJAIXIXIXI
Laat iedereen weer fit worden en dan mogen ze het allemaal proberen.
1 0
Beretta
Als het halve elftal ontbreekt en het grootste deel van de rest van het normale basiselftal half-fit is maakt de nummer 2 van de eredivisie inderdaad een kans ja. Ook al was een gelijkspel een terechte uitslag geweest.

Zelfs met het elftal van gisteren, mits fris en fit, maakt Ajax een hele grote kans om kampioen te worden, laat staan als we op volle sterkte zijn. In uiterlijk Maart, staan we weer 4-10 punten los van AZ, geen twijfel over mogelijk.
4 0
Redrum
Ajax op volle oorlogssterkte is dit jaar alleen nog maar door de Uefa verslagen. Maar goed, laat clubs maar lekker denken dat er wat te halen valt. Na de winterstop veegt een herboren Ajax de vloer aan met de eredivisie.
6 0
Leprechaun
Ik wens al die clubs heel veel plezier na de winter, wanneer Ajax weer op volle oorlogssterkte is.
4 0
ajaxxcied4life
Dan is het voor Willem en het journaille te hopen dat Tagliafico, Blind, Promes, Neres, Dest en in mindere mate Labyad heel lang geblesseerd mogen blijven dan. Met hen erbij is Ajax gewoonweg niet bij te houden en dat weet Willem ook best.
4 0
MankeNelis
Sjonge jonge ze kruipen uit alle hoeken en gaten.
5 0
GvanderK
Een Ajax in vorm maakt gewoon iedereen af hoor. Alles zit gewoon even flink tegen. Totale onzin dus.
3 0
Johan1
Hij heeft helaas volledig gelijk.
4 -10
FreddyAX
Er zijn ook clubs die weten dat ze helemaal aan gort gespeeld werden.
2 0
Boer Gijs
Er zijn hier wat mensen het zicht op de werkelijkheid verloren. Willem ook natuurlijk. Maar laten we zijn woorden ter harte nemen. Het is gewoon alle hens aan dek en alle reden om scherp te zijn want zo ver mag je niet weg zakken als je een paar spelers mst met diepgang. En dan heb ik het over Wilem 2 en Valencia. Gisteren mis je er wel erg veel. Maar dan blijk wel dat de breedte van de selectie niet voldoet. En de sterkhouders niet thuis geven. Dit Ajax is best te verslaan. Dus er zal gauw verbetering nodig zijn en er is meer nodig dan na de winterstop zijn we weer fit.
1 -1
ajaxminimax
Als je 4/5 man mist wel ja...
3 0
Bennyben
Willem doet net of AZ en feyenooit de grootste winnaars zijn de eerste seizoenshelft, maarden raad ik heb toch is aan om teletekst 819 te kijken.
1 -1
insectenverdelg
Veel mensen zien ook dat Willem een kampioen is in slap lullen.
3 0
Labrador
Dat zien ze bij Feyenoord al jaren Willem
4 0
afca-mark1990
Dit Ajax ja, zonder 4/5 basisspelers.
3 0