Janssen mist diepgang bij doorkomende jeugdspelers Ajax

JesseTH, 15-12-2019 om 23:25, 4668 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Theo Janssen en Kees Jansma zien een probleem binnen de jeugdopleiding van Ajax. Het tweetal ziet dat er vanuit Sportpark de Toekomst veel voetballend talent richting de Johan Cruijff ArenA gaat, maar geen vermogen om diep te gaan. Volgens de analisten is dat wat Ajax mist nu er spelers wegvallen.

'Ajax speelt altijd op de helft van de tegenstander', begint Janssen aan tafel bij Studio Voetbal te vertellen over de situatie. 'Ze hebben zo veel kwaliteiten in het voetballen dat ze voorin heel weinig spelers hebben die loopacties maken in de diepte. Ze hebben allemaal spelers die in de bal komen. Dat zie je ook bij het eerste. Als er spelers wegvallen, zit er niemand achter die diepte heeft.'

'Het probleem is er echt', klinkt Jansma vervolgens, waarna hij zich kritisch uitlaat over de Amsterdamse opleiding. 'Het is vrij schrijnend dat er in die goede, knappe jeugdopleiding niemand is die een doelpunt kan maken als er een aantal spelers niet is. De verrassing is weg uit het elftal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mike1
Is diep gaan dan niet alsnog aan te leren?
0 0
Joop50
Dit roepen wij toch al weken. Er zijn Blijkbaar maar 2 mannen met snelheid in de diepte in dit team. En die zijn nu geblesseerd. De directe jeugd is niet aanwezig. Slecht ingekocht. Het is op zich niet erg dat we geen goede diepte spelers meer opleiden, maar koop die dan gericht aan. Gewoon 2 of 3 talenten van 19/20.
0 0
Schip
Op zich is dit eindelijk eens een bijdrage van een analyticus, die echt op de inhoud zit. En ik moet hem gelijk geven.

Wat betreft scorende spitsen, heb je wel jongens als Redan en Malen in het verleden moeten laten vertrekken. Dat is enkel te vervangen door jeugd van buiten aan te trekken als Dolberg en Traore. Doodzonde dat Dolberg bleef hangen en Traore geen kans krijgt.
0 0
Web
Diepgang in een team is zo ongelooflijk belangrijk
Is hier op AS in het verleden ook vaal over gesproken.
Nee dat hoort niet bij Ajax las ik dan
Lekker iedereen in de bal komen, dat hebben wij gisteren maar weer eens gezien
Ik durf zelfs te stellen dat Tadic op dit moment nog alleen maar in de spits rendeert
Op de vleugel komt hij zwaar te kort, dus als Ajax wel een goede spits haalt komt hij op de bank als je echt eerlijk speelt
Veel liever Promes linksbuiten dan Tadic
Ik zou maar snel de aanvoerders band afpakken, hopelijk heeft het daar mee te maken?
In de spits voldoet hij, maar als linksbuiten is het niet voldoende
1 0
Barra
Tadic op linksbuiten kunnen zou wel kunnen, maar dan zul je op de andere flank en in de spits meer diepgang moeten hebben. Diepgang lijkt vaak ook een soort gemakzucht te zijn, want ze willen geen vieze meters maken. Lekker de bal in de voeten en een beetje pingelen, maar daarmee speel geen team uit elkaar.
0 0
Joop50
Je moet snelheid hebben om diep te gaan. Je kan gaan wat je wil, maar als je zo snel als bijvoorbeeld tadic of Lang bent......pfff lastig hoor
0 0
cantharel
Traore is wel degelijk een optie maar mag maar 1 minuut meedoen dus niet zo gek dat je niks van deze jongen ziet maar in jong is hij wel gevaarlijk dus probeer hem eens wat langer.Die van AZ is ook nog maar 18 maar krijgt daar wel de kans.
0 0
ElPistolero9
Want Tadic is geen goeie spits? Ik ben het wel met Kieft eens, hij is waarschijnlijk de beste Ajax-spits sinds Kluivert
0 0
Web
Zeker een goede spits
Maar op links was hij ook goed, zie er niets meer van
0 0
Dennis129
We hadden bijvoorbeeld Nunnely, geen basismateriaal voor Ajax. Maar wel prima om achter de hand te hebben, denk ook beter dan Labyad. Ekkelenkamp is een middenvelder die ook diepgang heeft. Als je gisteren met hem op 10 had gespeeld en van de Beek had laten staan had je in ieder geval vanuit het middenveld meer diepgang gehad als je het van de flanken niet hebt.
3 0
Broekzak
van Bergen van Heerenveen maar ophalen
0 -6
GvanderK
Ja laten we spelers van Feyenoord niveau ophalen
2 0
ram
True. Diepgang is zeldzaam. Niet per se bij Ajax maar sowieso. Misschien heeft Bande het? Zou toch fijn zijn als die iets meer aan spelen kan toekomen.
0 -2