Ervaringsdeskundige De Zeeuw raadt Boadu en Stengs Ajax aan

ThijsZwagerman, 15-12-2019 om 11:25, 10516 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Demy de Zeeuw maakte in 2009 de gevoelige overstap van AZ naar Ajax en weet dus als geen ander wat er bij zo’n transfer allemaal komt kijken. Als ervaringsdeskundige raadt hij AZ-spelers Myron Boadu en Calvin Stengs aankomende zomer aan dezelfde transfer te maken.

Boadu en Stengs worden al veelvuldig in verband gebracht met een overgang naar Ajax en De Zeeuw zou dat ook een goede stap vinden. ‘Ik denk dat het voor die jongens echt nog te vroeg is om naar het buitenland te gaan. Als je van AZ naar Ajax gaat, dan is Ajax echt wel een hele grote club. Er komt veel meer bij kijken en het is heel anders. Als je daarnaast ziet dat Ajax het salarisplafond heeft opgehoogd, dan kunnen die jongens daar makkelijk gaan voetballen’, stelt De Zeeuw bij Goedemorgen Eredivisie.

De oud-speler van onder meer AZ, Ajax en Spartak Moskou, vertelt vervolgens hoe zijn eigen overgang van AZ naar Ajax in 2009 zijn werk ging. ‘AZ wilde mij eigenlijk ook niet aan Ajax verkopen. Een dag nadat bekend werd dat Ajax zich gemeld had, heb ik met Toon Gerbrands (toenmalig directeur van AZ, red.) gesproken. We hebben toen een uur gezeten en hij legde uit hoe AZ het transferspel wilde gaan spelen.’

Dit transferspel bleek complex in elkaar te zitten en kostte de nodige tijd. ‘Gerbrands zei dat de pers en allerlei andere dingen er nog bij zouden komen, maar dat de transfer uiteindelijk door zou gaan. Zoiets kost alleen even tijd en daar moet je je van bewust zijn. Dat was ik en uiteindelijk kwam het ook goed. Het ging precies zoals Gerbrands het had gezegd. Het is een proces en dat kost tijd.’

Denk jij dat Ajax en AZ met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,75 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Flarkow
Demy opendeur.
Lekker 50mil aan az betalen haha
0 0
Benleiden
We hebben ze helemaal niet nodig. Je gaat toch geen Boadu kopen als je weet dat je Traore, Brobbey en Sontje hebt. Vooral die laatste verwacht ik héél veel van, en ik vermoed dat hij volgend jaar vast bij de selectie zit.

Stengs vind ik een leuke voetballer, maar geen topper. En met een topper bedoel ik een speler met een plafond Europese top. Alleen daar moet Ajax nog voor gaan, want dan krijg je nóg meer aanzien in de wereld. Spelers willen dan nog liever komen, omdat je op een héél hoog niveau speelt, goed kan verdienen en bij een transfer dan ook echt direct naar de Europese top gaat.

We moeten af van de middelmatige aankopen, welke ook nog eens een godsvermogen hebben gekost. Labyad, Magallan, Alvarez, Marin en co. Hiervan weet je dat ze nooit een hoger niveau aan zullen tikken dan Ajax.
0 0
LangeTermijn
Het lijkt erop dat Stengs voor de hoofdprijs naar Ajax zal moeten, anders werkt AZ niet mee. En Stengs is een zeer talentvolle, maar wel blessuregevoelige speler. Moet Ajax daar 25 miljoen euro voor willen betalen is de vraag die Overmars zichzelf zal stellen.

Het lijkt me dat hij naar de goedkopere buitenlandse alternatieven zal kijken en afhankelijk van wat hij daar aantreft eventueel terugkomt bij Stengs. Hij heeft als voordeel dat hij een Nederlandse international is, dat was een reden om Promes te halen.

Mooi dat je zegt dat we afmoeten van middelmatige aankopen. Dat is ook precies waar onze scouting voor is. Kan hij doorgroeien naar Europees topniveau? Hopelijk doen de scouts hun huiswerk goed!
1 0
Benleiden
Stengs heeft alleen zijn kruisbanden gescheurd, toch? Daar kan je niks aan doen hoor. Het zijn geen spierblessures bij hem, zoals bij Robben het geval is geweest. Voorste kruisband scheuren is vnl. pech. Tenzij je zoals Kishna een te zwak gestel hebt en het iedere keer scheurt.
0 0
Gajes
Ik denk ook dat dat het beste is voor Boadu en Stengs maar AZ zal dit nooit laten gebeuren, ze verkopen ze liever aan het buitenland zelfs als dat minder zou opleveren. Vind ze beide ook niet meer dan 20 miljoen waard, het zijn talenten maar hebben beide nog een lange weg te gaan. Zie zelf overigens liever Ihattaren komen, die kan nu al zo goed ballen.
0 0
LangeTermijn
Ihattaren kopen zou echt een stunt zijn. Zoals Wijnaldum ooit van Feyenoord naar PSV ging. Je devalueert de status van de tegenstander dan zo sterk, dat zou mooi zijn.
2 0
Benleiden
Ja, maar van Feyenoord naar Psv is niet echt een stunt. Vanuit de top naar Ajax wel. Ligt enorm gevoelig.

Bovendien ging Wijnaldum voor 5 miljoen, omdat het bij Feyenoord niet echt lekker meer liep. Ihattaren is nu al de grote man daar, en zal een veelvoud moeten kosten.
0 0
Ansjo
Je moet niet meer dan 10 miljoen per speler betalen. Het blijft een gok om een speler van AZ aan te trekken. En zolang die Eenhoorn daar zit moet je die spelers op de zo smerigst mogelijke manier proberen binnen te halen. Die laat liever spelers hun carriere verknallen dan ze voor een normaal bedrag naar Ajax te laten verkassen om stapsgewijs hun carriere op te bouwen.

Heb het al vaker gezegd maar als je AZ speler bent en een contract tekent, altijd een clausule in laten bouwen dat je voor 10 mil weg mag als de top 3 langskomt. AZ geeft er niets om dat je je carriere verknalt in het buitenland.
2 -1
ST
Het blijft van elke club een gok. Van AZ nog een van de minste, hoewel de resultaten uit het verleden anders doen vermoeden. Neres, Tadic en Promes voor gemiddeld 14 miljoen. Dan is het inderdaad wel raar als we meer dan 20 miljoen per speler moeten betalen voor Stengs en Boadu. Maar ach, we hebben het geld en AZ kan wel naar de titel fluiten als we ze kopen.
0 0
Sterspeler
Geen van die jongens van AZ gaan in de winterstop komen. Even vanuit hun beleving geredeneerd: Ze maken immers kans volledig deel uit te maken van een succes (titel in zicht en EL), en het groepsgevoel is goed. Bij Ajax komt er nog veel meer druk kijken. Halverwege het seizoen inrollen is verre van ideaal. "Als ik het goed doe, komen de clubs aan het eind van dit seizoen ook wel."

Zodra het ook maar even kan moet Ajax Koopmeiners halen. We komen op die positie zwaar te kort. Is een Amsterdammer, een groot talent en prima in te passen qua speelstijl.
0 0
Ferd
Wat nou ‘gevoelige transfer’? Die gemaakte haat vanuit Alkmaar en de media is zo zielig
3 0
SjaakWolfs
Onzinnig schrijven, inderdaad. Een gevoelige overstap is van Ajax naar Feyenoord en andersom.
0 0
CDS
Zitten beide bij Raoila. Nee hoor, die gaan naar het buitenland.
0 0
Pauw
Liever Boadu dan Stengs, maar als Stengs wordt aangeschaft dan kan hij eigenlijk alleen maar op 10 spelen. Z’n loopvermogen is echt beperkt.
1 0
Ferd
En zijn snelheid is ook een probleem
1 0
31xAjax
Maar een fluwelen techniek en dito overzicht in de kleine ruimte. Zo'n speler hebben we niet op 10......
0 0
Joseph
Ik denk dat de transfer ook af zal hangen van de ontmoeting van vanavond.

Als Ajax niet kan laten zien dat zij een grotere club zijn, zullen Stengs en Boadu twijfelen en belangrijker, AZ zal Ajax nog meer als concurrent zien en prijzen vragen waarmee je praktisch elk talent onder de 20 kan halen.
0 -3
Pauw
Dus als Real Madrid tegen Ajax een keer niet kan laten zien dat ‘t structureel tot de wereldtop behoort willen spelers van Ajax ineens niet meer naar Madrid?
0 0
Joseph
Als club en spelers bij Ajax denken dat Real Madrid geen stap vooruit is en dat bevestigd wordt door een overwinning, zal het alleen het geld van Madrid zijn dat ze over kan halen.

AZ is niet vreems van grootheidswaanzin, dit is gewoon hoe het zal gaan.
0 0
IboAFCA
Ongelooflijk dat De Ligt naar Juventus is gegaan, wij wonnen immers een keertje van ze!!!
1 -1
ajax4lifebaby
Stengs zie ik heel graag komen.
0 0
Ferd
Waarom zie jij een veel te trage speler graag komen? heb je een hekel aan Ajax?
0 0
Joseph
Met Neres en Promes die geblesseerd zijn absoluut, afhankelijk van de prijs natuurlijk. Liefst deze winter al, dan kan hij nog veel leren van Ziyech..
0 0
Aspers73
Iedereen gaat er maar vanuit dat Ajax achter hun aanzit, maar ik twijfel of dat echt zo is. Denk dat de lat bij Ajax nog hoger ligt dan deze 2 jongens.
0 0
grannig mokum1
Iedereen zegt naar Ajax, maar wilt Ajax dat wel? Denkt ik niet, want Az vraagt de jackpot voor die twee en Ajax gaat dat niet betalen
0 0