Kist: 'Titelstrijd zal tussen AZ en Ajax gaan'

ThijsZwagerman, 15-12-2019 om 09:40, 4115 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig AZ-spits Kees Kist verwacht dat zijn oude ploeg dit seizoen een serieuze titelkandidaat is. Kist stelt dat de titelstrijd in de Eredivisie tussen AZ en Ajax zal gaan, iets waar Sjaak Swart zich totaal niet in kan vinden.

‘Als je aan het begin van het seizoen had gevraagd wie er kampioen zou worden, dan had ik volmondig Ajax gezegd. Maar de competitie vordert en vordert en zie wat er aan het ontstaan is’, zegt Kist in gesprek met De Telegraaf.

De oud-spits ziet AZ als een serieuze titelkandidaat. ‘Het wisselvallige van de afgelopen jaren is er vanaf, dít AZ is een stabiele ploeg geworden. Daarom geloof ik ook dat de titelstrijd tussen AZ en Ajax zal gaan. Ajax is een volwassen en doorgewinterde ploeg, hebben met Ziyech, Blind, Tadic en Van de Beek een hoop ervaring in huis. Het is voor AZ dus zaak om vandaag (zondag, red.) die pot te pakken. Dan zullen ze in Amsterdam toch zenuwachtig gaan worden.’

Kist vreest er wel voor dat AZ komende zomer sterkhouders Myron Boadu en Calvin Stengs gaat kwijtraken aan Ajax. ‘Ik ben bang voor AZ dat die jongens komende zomer worden opgehaald door Ajax, als vervangers voor Ziyech en Van de Beek. En als Ten Hag daar vertrekt, dan kan onze trainer (Arne Slot, red.) ook zomaar naar Ajax gaan. Ach, dat rotgeld speelt een veel te grote rol.’

Swart: 'Uitgesloten dat AZ kampioen wordt'

In tegenstelling tot AZ-legende Kist, verwacht Mister Ajax Swart niet dat AZ een serieuze gooi naar de titel kan doen. ‘Het is uitgesloten dat AZ kampioen wordt. Ze spelen hartstikke leuk voetbal en ze hebben een paar prachtige talenten, maar zij lopen nog wel tegen een paar tikkies aan. Niet alleen omdat ze jong zijn, ook omdat ze een paar zwakke plekken in het elftal hebben’, stelt Swart.

Denk jij dat Ajax en AZ met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,75 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Hier kan je als trainer niets aan doen
0 0
Denees
Alfred Schreuder zei vorig seizoen tegen ten Hag wanneer en wie hij moest wisselen. Die is er niet meer en Reiziger en die blonde kuif hebben niet de autoriteit en ervaring om dat te doen. Daar gaat het mis.
0 0
AlexIbarra
Wij zijn soms 'bang' dat de hele EU top onze selectie leegkoopt.

Bij AZ zijn ze alleen maar bang dat Ajax misschien wel iemand wil kopen.
Terwijl ze zelf De Wit en vRhijn hebben lopen, en wij niet 1 oud-speler van AZ volgens mij.

Als hun spelers langer dan 4 maandjes dit niveau vasthouden komen de Evertons en Eintrachts ook vanzelf aankloppen, zou ik zo denken.
0 0
Babayaka
Kees mist.
0 -1
GvanderK
AZ is geen titelkandidaat. Uiteindelijk zullen ze inelkaar storten zodra Boadu/Stengs er even niet bij zijn. Ik zie nog eerder PSV 2e worden.
0 0
Ajacied33
Wat een onzin van die Kist zeg. Het seizoen vordert en zie wat er gebeurt??? Serieus?? We hebben het in competitieverband over 1 nederlaag!! En Boadu en Stengs zie ik niet komen naar Aajx, maar hij rept hier over geld?? Denk je niet dat gewoon het sportieve aspect mee telt meneer Kist? Iedereen wilt vanuit een NLse club naar Ajax, dus ook de spelers van AZ. Pfff serieus , mag heel snel 1645 uur worden van mij, deze gasten ff op hun plek zetten weer..
1 -1
DonAdam
Het is meer dan terecht dat Kist kansen ziet na de thuisnederlagen van Ajax van afgelopen week. Ajax is niet in goede doen en AZ is in vorm.

Dat gezegd hebbende, het seizoen is nog lang en zelfs als AZ vandaag weet te winnen, zie ik het niet gebeuren dat Ajax geen kampioen wordt. Het seizoen is nog lang, AZ krijgt nog blessures, schorsingen en een vormcrisis en ik denk niet dat zij dat kunnen opvangen. Een seizoen zoals Leicester had, waarin de beste 13 spelers fit bleven 38 wedstrijden lang en de vorm behouden bleef, is uniek om een reden. Ik zou het vreemd vinden als Ajax het seizoen niet afsloot met een straatlengte voorsprong; AZ krijgt nog een terugval met een slechte reeks, dat kan niet anders.

Wat betreft dat spelers sportieve verbetering willen; ja, dat kan wel zijn, maar Boadu is reeds enkele keren benaderd door Ajax en die zag de overstap niet zitten. Sommige spelers kiezen voor de optimale ontwikkeling i.p.v. geld en aanzien en Boadu zag zijn ontwikkelingskansen blijkbaar het grootst bij AZ; ik denk dat hogere kansen op een basisplaats bij AZ zwaar meetellen. Vooralsnog lijkt hij gelijk te hebben.

Wat betreft de interesse van Ajax in Stengs, weet ik weinig. Hij zal verschrikkelijk duur zijn, maar dat mag geen obstakel worden.
1 0
Ajacied33
Oké, hierin geef ik je een punt. Maar heeft Ajax zich echt gemeld in de loop der tijd voor Boadu, of was het meer interessant doen vanuit zijn kamp? En idd, AZ gaat dit niet het hele seizoen volhouden
0 0
DonAdam
Ik kan me niet voorstellen dat Boadu het schip Ajax bij voorbaat verbrand door uit zijn nek te gaan lullen, met het risico dat Overmars hem een onbetrouwbaar persoon gaat vinden waarmee Overmars niet in zee zou willen gaan.
0 0
31xAjax
Als je het realistisch bekijkt heeft ie wel een punt. Ajax zal uiteindelijk wel aan het langste eind trekken maar niemand kan er om heen dat Ajax dit seizoen minder is en zeker de laatste weken steunt en kreunt. De laatste 3 op rij waren bijzonder slecht en maar ook eerder waren er al een aantal matige potten zoals tegen RKC. En europees hebben we over gelukt niet te klagen gehad, Valencia en Lille uit. Nogmaals, zeker als iedereen fit is zal het wel goed komen maar het zal niet vanzelf gaan want ploegen krijgen steeds beter door hoe ze Ajax moeten bestrijden......
1 -2
Ajacied33
Elke ploeg heeft weleens een mindere pot ertussen zitten. RKC was slecht, Lille en Valencia kregen kansen, maar welke ploeg geeft geen kansen weg? Bovendien hebben we daar gewoon gewonnen, hoe maakt ff niet uit. W2 was slecht, Valencia thuis vond ik niet wauw, maar ook niet dat we slecht waren. We waren gehaast, maar hadden ook zomaar kunnen winnen. Vergeet niet dat vorig seizoen pas ergens in februari goed begon te lopen. Dit seizoen hebben we al schitterende potjes gezien met resultaat. Komt wel goed hoor ,we moeten weer snel compleet zijn. Chelsea uit (tot de 60e min)en Utrecht thuis was magistraal, niet normaal meer. Dat komt weer terug met Promes/Neres en Schuurs of Alvarez voor Veltman in de plaats
0 -1
DonAdam
Het gaat om het nu. Ajax heeft Promes en Neres er NU niet bij en Ajax heeft NU een forse vormcrisis. Er is bij Ajax geen sprake van incidenten, maar een slechte reeks. Daarom is AZ vandaag de favoriet voor de overwinning. Ajax moet de vorm echt terugpakken vanmiddag, anders beginnen we weer op af t.a.v. AZ.

Overigens komt het op termijn wel goed, maar ik vrees het ergste voor vanmiddag, vooral door dat kutweer dat er vanmiddag boven noord Noord-Holland hangt en het ontbreken van dat dak. Ik denk dat onze jongens niet goed tegen dat weer kunnen.
1 -1
31xAjax
Dat denk ik ook maar vanmiddag zijn die er niet bij en ik denk dat Erik ten H. gewoon voor Veltman blijft kiezen, al is het alleen maar omdat de publieke opinie tegen Veltman is....
0 -2